Header Ads

Δημοτικά νέα

Φ.1793

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


«Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» του 1821 
Ξεκινά την Παρασκευή το Επιστημονικό συνέδριο
    

Ο ρόλος της Κορινθίας στην επανάσταση του 1821 είναι το αντικείμενο που πραγματεύεται το επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνουν ο Δήμος Κορινθίων και η Εταιρεία Κορίνθιων Συγγραφέων το τριήμερο 27-28-29 Μαΐου 2022 στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου. Το συνέδριο περιλαμβάνει 6 επιστημονικές συνεδρίες στις οποίες μετέχουν ως ομιλητές 25 ερευνητές – καθηγητές πανεπιστημίων, εκπροσωπούνται 8 πανεπιστήμια της χώρας ενώ ως εισηγητές παρίστανται και εκπροσωπούν την εταιρία Κορίνθιων συγγραφέων 9 μέλη της.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και οι κ.κ Μπάρτζης και Μαυραγάνης από την Εταιρεία Κορίνθιων συγγραφέων εν όψει της έναρξης του συνεδρίου την προσεχή Παρασκευή στις 18:30 το απόγευμα, παρέθεσαν το μεσημέρι συνέντευξη τύπου σημειώνοντας την αξία υλοποίησης του συνεδρίου και προσκαλώντας τους πολίτες σε δια ζώσης παρακολούθηση των εργασιών του αλλά και σε διαδικτυακή είτε απλή θέαση είτε συμμετοχή (οι εργασίες θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το κανάλι του δήμου Κορινθίων στο YouTube και τις σελίδες του δήμου Κορινθίων και της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων στο Facebook) «Πριν από 2 χρόνια έκανα λόγο για το ιστορικό γεγονός της Κορίνθου ως πρώτης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδας εγκαινιάζοντας μάλιστα εκδηλώσεις για την ανάδειξη και εδραίωση του. Μια από αυτές τις εκδηλώσεις – ενέργειες ήταν η συγγραφή ενός βιβλίου που πρόσφατα παρουσιάσαμε και το οποίο συνέγραψε ο κ.Σωτήρης Κοκκωνάκης με την συνεργασία της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων. Πολλοί Κορίνθιοι δεν γνώριζαν τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου. Η δεύτερη ενέργεια ήταν η υλοποίηση αυτού του επιστημονικού συνεδρίου το οποίο θα ρίξει φως σε όλα τα γεγονότα που αφορούν στον ρόλο της Κορινθίας στην Ελληνική Επανάσταση. Αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη το συνέδριο αυτό για τις επόμενες γενιές και όλοι μας θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην εισήγηση του.

«Στόχος μας είναι να μελετηθούν και να αναδειχθούν όψεις, αιχμές και γεγονότα της ελληνικής επανάστασης στην Κορινθία. Το συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή είναι καθαρά επιστημονικό και θα προσφέρει σημαντικό υλικό προς μελέτη και αξιοποίηση με τα συμπεράσματά του» σημείωσε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων κ.Γιάννης Μπάρτζης.

Ο κ. Μαυραγάνης από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλο για την αρωγή του και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου.

Ο χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου έχει διακοσμηθεί με φωτογραφίες κορινθιακών τοπόσημων και μνημείων, που συνδέονται με ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821.




Με 4 βραβευμένες ακτές υποδέχεται ο δήμος Κορινθίων την τουριστική σεζόν!
  


Ήταν δέσμευση που έγινε πράξη. Οι παραλίες του δήμου Κορινθίων αναβαθμίζονται και πιστοποιούνται. Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου 2020 , η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, ανακοίνωσε τις παραλίες που λαμβάνουν το ευρωπαϊκό εύσημο της Γαλάζιας Σημαίας για την φετινή σεζόν. Ο Δήμος Κορινθίων αυξάνει τις πιστοποιημένες παραλίες του από μια σε 4!

Πρόκειται για τις παραλίες Κορίνθου (Καλάμια, η Γαλάζια σημαία κυματίζει από το περσινό καλοκαίρι), Ποσειδωνίας, Αλμυρής και Κόρφου!

Η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της στόχευσε το πρόγραμμα της Γαλάζιας Σημαίας.

Με πολλή δουλειά και την εθελοντική προσφορά της κ.Δήμητρας Δανιήλ Σκόνδρα η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο πρόγραμμα, κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας και προετοίμασε το καλοκαίρι του 2020 την παραλία «Καλάμια» επιτυγχάνοντας την πιστοποίηση της. Η Γαλάζια σημαία κυμάτισε στην παραλία της Κορίνθου τον Ιούνιο του 2021. Την ίδια σεζόν κατατέθηκαν φάκελοι για 3 ακόμα παραλίες, της Αλμυρής, του Κόρφου και της Ποσειδωνίας. Οι ακτές προετοιμάστηκαν, οι φάκελοι κατατέθηκαν και χθες ανακοινώθηκε η πιστοποίηση τους!

«Οι πιστοποιημένες με γαλάζια σημαία ακτές αποτελούν για τους επισκέπτες και του τουρίστες σημείο αναφοράς για την επιλογή του τόπου τον οποίον θα επισκεφτούν. Η πιστοποίηση φέτος τεσσάρων ακτών με γεμίζει ικανοποίηση, ευχαριστώ όσους εργάστηκαν και εργάζονται για το αποτέλεσμα και δεσμεύομαι πως η προσπάθεια μας δεν σταματά εδώ» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Στην εκδήλωση ανακοίνωσης των πιστοποιημένων ακτών χθες στην Γλυφάδα, τον Δήμαρχο Κορινθίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ.Τιμολέων Πιέτρης ο οποίος ανέφερε: “Η βράβευση των 4 ακτών μας σημαίνει πως πληρούμε και τις 33 προδιαγραφές που απαιτούνται απο την γαλάζια σημαία και πως με απόλυτη ασφάλεια οι λουόμενοι και οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες , θα απολαμβάνουν το μπάνιο τους στον Δήμο Κορινθίων !Συνεχίζουμε με αγάπη, δουλειά ,και σχέδιο κάθε μέρα για έναν καλύτερο Δήμο Κορινθίων ! Ευχαριστώ τον Δήμαρχο κ.Νανόπουλο για την εμπιστοσύνη και την αποτελεσματική μας συνεργασία , την κα Δανιήλ , τις υπηρεσίες του Δήμου , τους συνεργάτες μου , και όλους τους αντιδημάρχους και αιρετούς για την συνεργασία μας και το επιθυμητό αποτέλεσμα !» Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Το ΥΠΕΝ, διά της γενικής γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, υποστηρίζει ενεργώς το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» ομοίως και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) η οποία προτρέπει τους ΟΤΑ στην τήρηση της εφαρμογής των κριτηρίων του.

Ο Δήμος Κορινθίων γνωρίζοντας τα διεθνή στάνταρς και «χτίζοντας» την τουριστική του ταυτότητα βήμα – βήμα αποτελεί ενεργό μέλος του προγράμματος και με ικανοποίηση θα υψώσει το φετινό καλοκαίρι την γαλάζια σημαία σε 4 ακτές του!




Στην Κόρινθο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Handgun I.P.S.C με 2000 αθλητές τον Σεπτέμβριο του 2023
   

 
Εγκώμια για την πόλη και τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο από τον Πρόεδρο της I.P.S.C κ. Vitaly Cryushin


Στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού αθλητισμού και των media παγκοσμίως θα μπει η Κόρινθος και ο δήμος Κορινθίων τον Σεπτέμβριο του 2023 για 2 εβδομάδες. 2.000 και πλέον αθλητές και ένας σημαντικός αριθμός από κριτές, συνοδούς και θεατές, θα φτάσουν στην Κόρινθο προκειμένου να λάβουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής Handgun I.P.S.C, η οργανωτική επιτροπή του οποίου επέλεξε την Κόρινθο ως το καλύτερο μέρος της Ευρώπης για την φιλοξενία του, όπως δήλωσε ευθαρσώς ο Πρόεδρος της I.P.S.C κ. Vitaly Cryusin στην συνέντευξη τύπου που σήμερα δόθηκε στο Δημαρχείο για την ανακοίνωση της διοργάνωσης. Ο κ.Cryusin ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο για την βοήθεια και την στήριξή του, για την θερμή και άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα της επιτροπής δηλώνοντας απερίφραστα πως θα εισηγηθεί η Κόρινθος να φιλοξενήσει και τους Παγκόσμιους αγώνες!

«Ανακοινώνουμε εδώ σήμερα ένα σπουδαίο γεγονός για το δήμο μας, την φιλοξενία του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος σκοποβολής Handgun και σας ευχαριστώ για την επιλογή της πόλης και του δήμους μας για την υλοποίηση του. Είναι μια ακόμα διοργάνωση που θα προσφέρει στον δήμο μας την εξωστρέφεια που επιδιώκουμε, θα συμβάλει στην τουριστική προβολή του και βεβαίως θα αποτελέσει θεμέλιο για την φιλοξενία και άλλων ανάλογων ή και μεγαλύτερων διοργανώσεων» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλωσορίζοντας τόσο τον Πρόεδρο της I.P.S.C όσο και τον Πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ.Αθανάσιο Παπαγεωργίου που επίσης έδωσαν το παρόν στην σημερινή συνέντευξη τύπου.

«Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε πριν από 10 χρόνια στην Ρόδο. Η διοργάνωση της Κορίνθου θα είναι η καλύτερη που έχουμε κάνει ποτέ» σημείωσε ο κ.Παπαγεωργίου λαμβάνοντας την δέσμευση του Δημάρχου για την υλοποίηση από πλευράς δήμου όλων εκείνων των ενεργειών που θα εξασφαλίσουν την άρτια και επιτυχή διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος μετέφερε τον χαιρετισμό και την στήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος σε γραπτό μήνυμά του σημείωνε: «Χαιρετίζω τη συνέντευξη τύπου, που διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων με αφορμή τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Handgun I.P.S.C τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Πεδίο Βολής Κορίνθου. Είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση, που σχεδιάζετε θα προσφέρει στο κοινό ένα όμορφο θέαμα, χάρη στην προσπάθεια όλων των διοργανωτών. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.» Η Αντιπεριφερειάρχης κ.Αθηνά Κόρκα εκπροσώπησε στην συνέντευξη τύπου τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα μεταφέροντας τις ευχές τους για την επιτυχία των αγώνων αλλά και την δέσμευση του για την υποστήριξη τους.

Τέλος, από τον Σκοπευτικό Όμιλο Κορίνθου ο Διευθυντής Αγώνων κ.Ιωάννης Κελαηδάκης, αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την προετοιμασία και έλευση των αγώνων στην Κόρινθο κατέθεσε την πεποίθησή του πως οι πολίτες πλέον κατανοούν την αξία τέτοιων διοργανώσεων, τα πολλαπλά οφέλη για τον τόπο που φιλοξενούνται, οφέλη πολλαπλάσια του κόστους που δαπανάται.

Η Κόρινθος, ο δήμος Κορινθίων, ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος συνεχίζουν να εργάζονται και να χτίζουν βήμα – βήμα την εξωστρέφεια και την τουριστική ταυτότητα του δήμου γνωρίζοντας καλά πως οι σημερινές ενέργειες αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον, για την οικονομία, την ανάπτυξη και την προοπτική του τόπου που ζούμε



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε η τελετή μνήμης στο μνημείο των 50 πεσόντων
    

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ειδικό χώρο του μνημείου των 50 πεσόντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, που βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγίων Θεοδώρων κ. Αριστείδης Κωνσταντής Σκουλικαρίτης, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαριλένα Σούκουλη, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, η πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Φαρμάκη, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Ερυθρού Σταυρού και των Συλλόγων.

Η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων κ. Ρούλα Βλαστάρη ειχε τον συντονισμό της Εκδήλωσης και η κ. Ελευθερία Βούλγαρη τον συντονισμό της χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών, τα μέλη της οποίας μας χάρισαν μια όμορφη στιγμή, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και τραγουδώντας εις μνήμην των Πεσόντων.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην σημερινή εκδήλωση, μαζί με τους 50 αγωνιστές της Αντίστασης τιμούμε και όλους εκείνους που θυσιαστήκαν για το γνώρισμα του Έλληνα:

«Το πάθος για τη Λευτεριά, την Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία». Ας γίνει αυτός ο τόπος θυσίας μια ιστορικά επίσκεψη μνήμης, για να θυμίζει σε όλους τον αξεπέραστο ηρωισμό τους. Οι απόγονοι τους, ας γνωρίζουν ότι, κάθε Μάη η πόλη μας θα τους τιμά και όλοι μας πρέπει να είμαστε αντάξιοι της θυσίας τους. Οι αγώνες και οι εκτελέσεις να γίνουν το παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές. Οι αρετές και οι αξίες των αγωνιστών να φωτίζουν και να γίνουν ο σπόρος για τα πιο υψηλά εθνικά μας ιδανικά”.




Το Hellas Rally Raid 2022 στο Λουτράκι
     

Η αντίστροφη μέτρηση για το Hellas Rally Raid που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 29 Μαΐου, ξεκίνησε και λίγες μόλις πριν από την εκκίνησή του, υποδεχθήκαμε τους εκπροσώπους του Τύπου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Λουτρακίου.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με την εισαγωγή του Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού κ. Αθανάσιου Παπαθανασίου ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τη μακρόχρονη εμπειρία του Δήμου στην επιτυχή διοργάνωση αθλητικών γεγονότων μεγάλου βεληνεκούς, όπως το Ράλλι Ακρόπολις.

Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο «οικοδεσπότης» του Αγώνα, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης ο οποίος τόνισε πρόκειται για μια ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο Δήμο μας, ένα κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού με πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, αφού συγκεντρώνει συμμετοχές από 32 χώρες και δημιουργεί πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία, όπως η προβολή και διαφήμιση του τόπου μας και τα άμεσα οικονομικά οφέλη, καθώς όλες όλες οι διανυκτερεύσεις, η διατροφή, οι ανεφοδιασμοί και τα συνεργεία θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο μας.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο πρωτεργάτης αυτού του Ράλι, κ. Μελέτης Σταμάτης ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδρομή και τις λεπτομέρειες του αγώνα και τόνισε πως πρόκειται για το 2ο σε συμμετοχές Rally Raid μετά το Dakar. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της διαδρομής 2.000 χιλιομέτρων, με τη συμμετοχή 400 αγωνιζόμενων και 400 ατόμων συνοδούς και υποστηρικτικό προσωπικό, 281 μοτοσυκλέτες, 17 γουρούνες και 44 τετράτροχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία να διεξαχθούν οι αγώνες στο Λουτράκι ανήκει στον Πρόεδρο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Λουτρακίου κ. Μιχάλη Κανάκη, τον οποίο ευχαρίστησαν από κοινού ο κ. Γκιώνης και ο κ. Μελέτης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του Αγώνα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη Γραμματεία του Αγώνα στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου ή την ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://hellasrally.org/ Ευχαριστoύμε θερμά όλους τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την παρουσία τους, αλλά και για τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν στην ενημέρωση του κοινού και την προβολή όλων των εκδηλώσεων και των δράσεων του Δήμου μας.




Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν και φέτος στις παραλίες του Δήμου
  

Ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών των 53 χωρών του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, η οποία κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως.

Για ακόμη μία χρονιά, τέσσερις (4) ακτές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία, δύο ακτές στο Λουτράκι, μία ακόμη στη Θέση Μπούτσι (Λουτράκι) και μία ακτή στα Πευκάκια στους Αγίους Θεοδώρους. Οι συγκεκριμένες ακτές πληρούν όλα τα κριτήρια του Προγράμματος (συνολικά 34), δηλαδή εξαιρετική ποιότητα υδάτων κολύμβησης, καθαριότητα θάλασσας και ακτής, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Για το έτος 2022 βραβεύτηκαν 4.194 ακτές, 732 μαρίνες και 116 τουριστικά σκάφη με «Γαλάζια Σημαία» σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις για τη χώρα μας ξεπερνούν τις 600, και ότι στο σύνολο των 48 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 14% των βραβευμένων ακτών.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί περιβαλλοντικό βραβείο, η απονομή του οποίου βασίζεται και στηρίζεται στις προσπάθειες όλων μας, Τοπικών Αρχών, λουομένων και παραθεριστών, για καθαρό περιβάλλον.



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής οινοποιήσιμων Αμπελώνων περιόδου 2022 -2023
  

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί υποβάλλουν Αίτηση και Αναλυτικό πίνακα στοιχείων αμπελοτεμαχίων (υπόδειγμα 1 & 2) για την ένταξη στο πρόγραμμα, μέσω της ψηφιακής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων καθορίζεται από τις 18-052022 μέχρι και τις 15-06-2022.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την Υ.Α. 1059/128533/13-52022, καλύπτει μία η περισσότερες από τις ακόλουθες δράσεις :

• Την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανόμενου και του επανεμβολιασμού.

• Την μετεγκατάσταση των αμπελώνων (αλλαγή τοποθεσίας).

• Την βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων.

Oι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας στα πλαίσια του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών για το Αμπελουργικό μητρώο.

2. Δηλώσεις συγκομιδής ή Δηλώσεις παραγωγής 2020 και 2021 (κατά περίπτωση) για όλα τα υφιστάμενα αμπελοτεμάχια του παραγωγού .

3. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης 2022 (επισυν. απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη με τις συντεταγμένες του αμπελοτεμαχίου και την κατάσταση ΕΛΓΑ).

4. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

5. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας η της φορολογικής δήλωσης η άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ του δικαιούχου-παραγωγού .

6. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής ή Ε9 του προηγούμενου οικονομικού έτους με υπεύθυνη δήλωση που θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία του Ε9 είναι αληθή και ακριβή. (ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤAXIS έως 9ETH ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ), και σε περίπτωση έγκρισης ένταξής του στο πρόγραμμα δεκαετές συμβολαιογραφικό ενοικιαστήριο όπου απαιτείται.

7. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

8. Όπου απαιτείται, πιστοποιητικό βιολογικής παραγωγής ή ολοκληρωμένης διαχείρισης (τελευταία πενταετία).

9. Βεβαίωση ΜΑΑΕ (ΝΕΟΕΙΣΕΣΧΟΜΕΝΟΣ) για όσους παραγωγούς είναι κάτω των 40 ετών.

ΠΡΟΣΟΧΗ Το αμπελοτεμάχιο προς ένταξη πρέπει να έχει έκταση μεγαλύτερη από 0,5 στρέμματα. Παραγωγοί οι οποίοι μετά την έγκριση τους αποχωρήσουν οικειοθελώς, αποκλείονται για την επόμενη αμπελοοινικη περίοδο από το πρόγραμμα. Τέλος, δεν προβλέπεται στο πρόγραμμα σύσταση εγγυητικής επιστολής και όλα τα μέτρα του προγράμματος θα ολοκληρωθούν έως και τις 10-06-2023.



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δήμος Σικυωνίων
  


Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή των ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ στο ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΛΤΟ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ






Ζαχαρόπουλος Νικόλαος: Να αποδοθούν ευθύνες για την κοπή κάθε είδους δένδρων [πεύκα-ευκάλυπτοι κ.λ.π.] που ευρίσκοντο στο αλσύλλιο που βρίσκεται ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κιάτο.
  


-Πρόσφατα, αρχές Μαρτίου διαπιστώθηκε η κοπή όλων σχεδόν των κάθε είδους δένδρων (πεύκα, ευκάλυπτοι κλπ) που ευρίσκοντο στο αλσύλλιο που βρίσεται ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κιάτο.

- Τα δένδρα αυτά -40 έως 50 τον αριθμό- ήταν σχεδόν αιωνόβα και κοσμούσαν το αλσύλλιο και το προαύλιο της εκκλησίας.

-Βέβαια, να μην ξεχνάμε και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πριν από πολλά χρόνια με τον σοβαρό τραυματισμό συμπατριώτισσας μας από πτώση κλαδιών δένδρων και τούτο οφείλετο, κατά κύριο λόγο, στην έλλειψη κλαδέματος και περιποίησης των δένδρων.

-Κατόπιν αυτού, τέθηκαν ορισμένα ερωτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές:

-Για ποιους λόγους κόπηκαν τα δένδρα αυτά ;

-Ποιος ήταν ο ακριβής αριθμός των δένδρων που κόπηκαν.
[50 περίπου] 

-Υπήρχαν οι προβλεπόμενες από τη Νομοθεσία γνωμοδοτήσεις αρμοδίων γεωπόνων και αδειοδοτήσεις για την κοπή των δένδρων ;

-Τι απέγιναν τα ξύλα που κόπηκαν, περίπου 70 με 80 τόνους; Τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τη Νομοθεσία διαδικασία διάθεσή τους με πλειστηριασμό και ακολούθως η διάθεση των χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Σικυωνίων;

-Τα δένδρα που κόπηκαν θα αντικατασταθούν με δένδρα ανάλογης ποιότητας και αξίας ;

-Αν αντικατασταθούν με ποιες διαδικασίες θα γίνει η προμήθεια και φύτευση των νέων δένδρων ;

-Ο Δήμος Σικυωνίων, αν και ο δημόσιος αυτός χώρος είναι στην αρμοδιότητά του, πέρα από τον χώρο της εκκλησίας, απάντησε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας !!!!!!

-Το Δασαρχείο Κορίνθου απάντησε ότι δεν έχει αρμοδιότητα για τα δένδρα αυτά « βρίσκονται εντός ορίου οικισμού» .

-Κατόπιν αυτού ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κορίνθου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν οι παράνομες αυτές ενέργειες και να αποδοθούν οι ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων.

ΚΙΑΤΟ 18- 5 2022 
Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»
ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ [ΚΙΑΤΟ]




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Ξεκίνησαν τα έργα για την τοποθέτηση ταρτάν και την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο στο Βέλο
  


Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση ταρτάν και την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο στο Βέλο.

Το έργο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2», έχει συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τις 720.000€ και θα αναβαθμίσει καθοριστικά τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου.

Ήδη ξηλώνεται ο παλιός χλοοτάπητας και πραγματοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους για να υποδεχθεί τόσο τον νέο χλοοτάπητα όσο και την επίστρωση ταρτάν, αλλά και τις απαραίτητες αρδευτικές και αποστραγγιστικές εγκαταστάσεις.

Σε ότι αφορά στο ταρτάν, το οποίο θα είναι συνθετικό πάχους 15 έως 18 χιλιοστών, τύπου sandwich, θα αποτελείται από έξι διαδρόμους περιμετρικά του σταδίου και θα καλύψει τις διαδρομές των αγωνισμάτων δρόμου, μήκους και άλματος.

Πριν την επίστρωσή του θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης κατάλληλων κλίσεων αποστράγγισης των ομβρίων στα κανάλι που θα κατασκευαστεί μεταξύ κονίστρας και στίβου, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή απορροή των νερών.

Υβριδικός χλοοτάπητας 

Παράλληλα, στο Δημοτικό Στάδιο θα τοποθετηθεί υβριδικός χλοοτάπητας, δηλαδή φυσικός χλοοτάπητας κατάλληλης ποικιλίας για αγωνιστική, ποδοσφαιρική χρήση, σε αμμώδες εδαφικό υπόστρωμα, στο οποίο θα προεγκατασταθεί συνθετικός χλοοτάπητας ειδικών προδιαγραφών κατάλληλος για χρήση σε υβριδικά συστήματα.

Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης του υβριδικού χλοοτάπητα είναι πολλά και σημαντικά για την λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου και την ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Βέλου.

Αρχικά, το πιο σημαντικό είναι ότι με την εγκατάστασή του και την αφαίρεση του παλαιού φυσικού χλοοτάπητα θα υπάρχει η δυνατότητα το γήπεδο να χρησιμοποιείται για 20 ώρες την εβδομάδα, σε αντίθεση με τις μόλις 6 ώρες για τις οποίες επιτρέπεται η χρήση του, τώρα.

Επίσης, η επαναφορά του χλοοτάπητα είναι ταχύτατη μετά την καταπόνησή του από αγώνες, ενώ μειώνεται σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα η καταπόνηση του μυοσκελετικού συστήματος των αθλουμένων.

Οι ζημιές μετά τους αγώνες θα είναι πολύ περιορισμένες γεγονός που μειώνει στο ελάχιστο τα έξοδα συντήρησης.

Εν τέλει, ο υβριδικός τάπητας που θα στρωθεί είναι της ίδιας ποιότητας και αντοχής με αυτούς που έχουν εγκατασταθεί σε εκατοντάδες γήπεδα σε όλη την Ευρώπη και έχουν δοκιμαστεί σε διεθνείς διοργανώσεις της UEFA.

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι το έργο αποτελεί μια πολύ σημαντική αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Βέλου, αφού στο Δημοτικό Στάδιο θα διαμορφωθεί ένα αθλητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών, που θα μπορεί να φιλοξενεί πέρα από ποδοσφαιρικούς αγώνες και αθλήματα στίβου αλλά και να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών για άθληση σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον.




Δήμος Βέλου Βόχας
  

Με κεντρικό σύνθημα «Η φωτιά έχει δύναμη - Μην την υποτιμάς», το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα παρουσιάζουν το νέο τους ενημερωτικό τηλεοπτικό spot με οδηγίες πρόληψης και προστασίας για να θωρακίσουμε το σπίτι μας έναντι πυρκαγιάς, ιδίως κατά τους κρίσιμους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στην αρχή δηλαδή της αντιπυρικής περιόδου.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν δύο αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος που μοιράζονται μαζί μας μερικά απλά, αλλά σημαντικά βήματα.






Δρομικοί αγώνες των 5 και 10 χλμ. για πρώτη φορά στο Δήμο Βέλου Βόχας στο Βραχάτι.
  

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Ελάτε να τρέξετε και να απολαύσετε μία διαδρομή δίπλα στην θάλασσα!!

΄΄VRACHATI RUN΄΄ 

Ο Δήμος Βέλου Βόχας προσκαλεί τους δημότες, και όλους όσους επιθυμούν, όλων των ηλικιών-παιδιά και ενήλικες- να συμμετάσχουν στο 1ο run του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί στο Βραχάτι ΄΄VRACHATI RUN΄΄ την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στους δρομικούς αγώνες των 5χλμ και 10 χλμ.

Ένα αθλητικό γεγονός του Δήμου Βέλου Βόχας σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄, το Λιμενικό Ταμείο Βόχας την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), το Λιμενικό Ταμείο Βόχας, την Κοινότητας Βραχατίου, τον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Βραχατίου, τον Γ.Α.Σ Παμβοχαϊκό, τον Π.Α.Σ Βραχατίου ΄΄Μέγας Αλέξανδρος, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΄΄Αναγέννηση΄΄ Βραχατίου και το Σώμα Εθελοντών Δήμου Βέλου – Βόχας με την τεχνική υποστήριξη του ΄΄TRIATHLON CLUB CORINTH CANAL΄΄ και ΄΄ATHLOS SPORTS & EVENTS΄΄.

Ελάτε να τρέξετε και να απολαύσετε μία διαδρομή δίπλα στην θάλασσα!!

* Στη διοργάνωση του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο, τηρώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 

18:00-21:00: Για να μην υπάρξει μεγάλος συνωστισμός το πρωί του αγώνα στην γραμματεία για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής,μέλη της διοργανωτικής ομάδας και εθελοντές του αγώνα θα περιμένουν από τις 18:00 μέχρι και τις 21:00 να βοηθήσουν τους αθλητές να παραλάβουν τo πακέτο συμμετοχής τους. Η παραλαβή των πακέτων μόνο για το Σάββατο θα γίνεται στο κοινοτικό γραφείο Βραχατίου που βρίσκεται επί τις Παλαιάς Ε.Ο Κορίνθου Πατρών.

• Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής είναι υποχρεωτική η επίδειξη είτε του αποδεικτικού πληρωμής, είτε του email επιβεβαίωσης, είτε κάποιου εγγράφου ταυτοποίησης (αρκεί και η φωτοτυπία του εγγράφου).

ΚΥΡΙΑΚΗ 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 
07:00-08:30: Μέλη της διοργανωτικής ομάδας και εθελοντές του αγώνα θα περιμένουν από τις 07:00π.μ μέχρι και τις 08:30π.μ να βοηθήσουν τους αθλητές να παραλάβουν τo πακέτο συμμετοχής τους. Η παραλαβή των πακέτων θα γίνεται στη γραμματεία του αγώνα , πλησίον του σημείου εκκίνησης.

• Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής είναι υποχρεωτική η επίδειξη είτε του αποδεικτικού πληρωμής, είτε του email επιβεβαίωσης, είτε κάποιου εγγράφου ταυτοποίησης (αρκεί και η φωτοτυπία του εγγράφου).

08:50: Τεχνική ενημέρωση αθλητών στον χώρο της εκκίνησης.

08:55: Εκκίνηση του αγώνα των 5km 09:00: Εκκίνηση του αγώνα των 10km 11:00: Εκκίνηση της παιδικής διαδρομής των 500m 11:30: Απονομές ΕΠΑΘΛΑ Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες όλων των ηλικιακών κατηγοριών και των δύο αποστάσεων.

Όλοι οι μικροί μας αθλητές στην παιδική διαδρομή θα λάβουν με τον τερματισμό τους το μετάλλιο συμμετοχής του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής ακολουθείστε το link:





Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση 8 εβδομάδων για τα παιδιά του Δήμου
   

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Βέλου Βόχας και το ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ θα υλοποιήσουν το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης κατά τους θερινούς μήνες στο κλειστό γυμναστήριο ΄΄Γ. Τριαντάφυλλος΄΄ στο Βραχάτι και στο κλειστό γυμναστήριο του Βέλου.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 12 Αυγούστου και αφορά παιδιά ηλικίας 5 έως και 15 ετών.

Καθημερινά, από τις 08:30 έως και τις 13:30, τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά σε διάφορες δραστηριότητες όπως αθλητικά και θεατρικά δρώμενα, μουσική, χορός, γυμναστική, τένις, ζωγραφική, κ.λ.π.

Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να ξεκουραστούν αρχικά από τις σχολικές τους υποχρεώσεις , να δημιουργήσουν νέες φιλίες και να περάσουν τις ώρες τους δημιουργικά και ευχάριστα.

Προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής προσέλευση και παραμονή των παιδιών στους χώρους της δημιουργικής απασχόλησης θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται από την Δευτέρα 30 Μαϊου στο κοινοτικό κατάστημα Βραχατίου στο τμήμα του ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄, στο Δημαρχείο στο Ζευγολατιό στο γραφείο Δημάρχου και στο Δημαρχείο στο Βέλο στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Βραχάτι 2741050421, Ζευγολατιό 2741360520, Βέλο 2742360333


Δεν υπάρχουν σχόλια