Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος

Φ.1788

  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  
Τρίπολη, 15 Απριλίου 2022 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν έξι άτομα, μέλη της οργάνωσης Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (14.4.2022), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στο Κιάτο, το Ξυλόκαστρο και την Αττική, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, -3- ημεδαποί, ηλικίας 34, 47 και 64 ετών καθώς και -3- αλλοδαποί, ηλικίας 34, 41 και 42 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος , αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν από τον Οκτώβριο του 2021, εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Η εγκληματική οργάνωση προκειμένου να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητά της και να αποπροσανατολίζει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, τα μέλη της, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons ), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -637γραμμαρίων , 
• ποσότητες κοκαΐνης , συνολικού βάρους -113γραμμάρια, -38- σπόροι κάνναβης, -75- γραμμάρια ουσίας της οποίας η χημική σύσταση ερευνάται, -2- ζυγαριές ακριβείας, -7- κινητά τηλέφωνα, -3- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και το χρηματικό ποσό των -13.850- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Τρίπολη, 13 Απριλίου 2022 

Συνελήφθη 67χρονος, ο οποίος δήλωσε ψευδώς ότι «έπεσε» θύμα αρπαγής και ληστείας Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή καταγγελία Συνελήφθη,(13.4.2022) και πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή καταγγελία. Ειδικότερα, (12.4.2022) το βράδυ, ο 67χρονος κατήγγειλε ότι ενώ κινούταν πεζός στο Κιάτο Κορινθίας, τον προσέγγισαν δύο (2) άγνωστοι δράστες, οι οποίοι με τη χρήση βίας τον ακινητοποίησαν, του έκλεισαν τα μάτια με μαντήλι και με όχημα τον οδήγησαν προς άγνωστη κατεύθυνση, όπου και του αφαίρεσαν ρούχα εντός των οποίων είχε χρήματα, κινητό, προσωπικά έγγραφα και κάρτες τραπέζης. Ακολούθως οι δράστες διέφυγαν από το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας, που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, προέκυψε ότι ο 67χρονος ουδέποτε «έπεσε» θύμα αρπαγής και ληστείας, την οποία «σκηνοθέτησε» με σκοπό να δικαιολογήσει στους οικείους του, την απώλεια των χρημάτων και των προσωπικών του αντικειμένων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η προανάκριση διενεργείται το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων.

Τρίπολη, 13 Απριλίου 2022 

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Συνελήφθησαν ογδόντα εννέα (89) άτομα, προσήχθησαν εκατόν σαράντα πέντε (145) και έ γινε έλεγχος σε χίλια εκατόν ενενήντα δύο (1.192) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια εβδομήντα εννέα (779) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες είκοσι (320) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και προϊόντα παραεμπορίου Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (12.4.2022), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εκατόν ενενήντα δύο (1.192) άτομα, εκ των οποίων τα οκτακόσια πενήντα πέντε (855) ήταν ημεδαποί και τριακόσια τριάντα επτά (337) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια εβδομήντα εννέα (779) οχήματα .

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν σαράντα πέντε (145) άτομα, από τα οποία ενενήντα πέντε (95) ήταν ημεδαποί και πενήντα (50) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα εννέα (89) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Εννέα (9) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν: από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που έγινε την 25.8.2021. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, 43χρονου, 51χρονου και 28χρονης, αντίστοιχα, για απάτη με υπολογιστή. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες είκοσι (320) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια