Header Ads

Περιφερειακά νέα

Φ.1787

Υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο φάκελος του έργου αξιοποίησης και ανάδειξης της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Βέλο
  

Ο φάκελλος του έργου αξιοποίησης και ανάδειξης σε περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου εκατέρωθεν του καταργημένου μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου, στο τμήμα Κόρινθος – Βέλο υποβλήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου στην Αθήνα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου το εν λόγω έργο να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τον σχετικό φάκελλο επέδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής.

Οπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η Περιφέρεια αιτείται την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ του πιο πάνω Ταμείου, διεκδικώντας χρηματοδότηση 20.000.000 ευρώ.

“Διαθέτουμε μάστερ πλαν και επιδιώκουμε το έργο να γίνει με τον τύπο μελέτη – κατασκευή” σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο.

Στόχος του έργου, ειδικότερα, είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωση του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.




Τη σύναψη τριων προγραμματικών συμβάσεων με δήμους στην Κορινθία για έργα στις περιοχές του ενέκρινε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης
  

Στην έγκριση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση διάφορων έργων προέβη, μεταξύ άλλων, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και α) του Δήμου Νεμέας για το προϋπολογισμού 250.000 ευρώ έργο βελτίωσης της αγωνιστικής επιφάνειας χλοοτάπητα και του αρδευτικού δικτύου στο γήπεδο των Αρχαίων Κλεωνών, β) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για το προϋπολογισμού 395.000 ευρώ (360.000 η Περιφέρεια και 35.000 ο δήμος) έργο προστασίας από την θαλάσσια διάβρωση του παραλιακού δρόμου στην περιοχή Ατσίγγανος του Παράλιου Αστρους, και γ) του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο βελτίωσης και συντήρησης της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόμβοι και συμβολές οδών).

Ακόμα, στη σημερινή συνεδρίαση, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ενέκρινε την πρόσληψη 2 ατόμων με 8μηνη σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων, για το 2022, έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα.






Απινιδωτές θα διαθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για χώρους συνάθροισης κοινού
   

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει σημαντικό αριθμό απινιδωτών που θα τοποθετηθούν σε χώρους συνάθροισης κοινού, όπως γήπεδα και χώροι πολιτισμού.

Οι απινιδωτές θα δοθούν για χρήση σε δήμους ή στα διοικήσεις των γηπέδων και βασική προϋπόθεση θα αποτελέσει η ύπαρξη πιστοποιημένων χειριστών.




ΕΠΙΣΚΕΨΗ Κ.Υ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
   

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα στις 07/04/2022 μαζί με την Ειδική Σύμβουλο κα. Ι.Κασίμη όπου προσέφερε στην διευθύντρια κα. Σούκουλη, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου Υγειονομικό Υλικό. Η κα. Κόρκα επισήμανε ότι το Λουτράκι ως τουριστικός προορισμός, αντιμετωπίζει πολλά και έκτακτα περιστατικά με αποτέλεσμα οι ανάγκες του να είναι αυξημένες.

Συζητήθηκαν θέματα για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας όπως η κάλυψη σε υγειονομικό υλικό, σε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και σε παρεμβάσεις που απαιτούνται στις κτιριακές εγκαταστάσεις.




ΑΥΤΟΨΙΑ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ
    


Αυτοψία στα Τεχνικά έργα είχε στις 12.04.2022 η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα μαζί με τον Δ/ντή Τεχνικών Έργων και παρουσία εργολάβων.

Τα έργα που επισκέφθηκαν ήταν :

«Συντήρηση ανακατασκευή Αντιπλημμυρικών Υποδομών» σε Ρέματα περιοχή Σολωμού Κορινθίας «Συντήρηση Ε.Π.Ο. Ν19 Ρειτό- Σοφικό – Αγγελόκαστρο» Τεχνικά Τμήματα στο Ρειτό προς Σοφικό.

Διαγραμμίσεις Εθνικής Οδού Ισθμού Επιδαύρου.








Δεν υπάρχουν σχόλια