Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων Φ.1785

  

Μητσοτάκης: Στην φαρέτρα μας η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμαΑπό 1η Μαϊου αύξηση στον κατώτατο μισθό
  


Newsroom Εκλογές… του χρόνου – Το «ξέκοψε» ο Μητσοτάκης για τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου Για όλα τα τρέχοντα θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία και την ενεργειακή κρίση μιλάει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, «Ο Κόσμος που Αλλάζει».

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων υπερασπίστηκε την απόφαση να μην υπάρχουν οριζόντιες μειώσεις στα καύσιμα αλλά τόνισε ότι «η μείωση του ΦΠΑ είναι στην φαρέτρα μας και μπορεί να υπάρχει, έχει κόστος και θα πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αν κινούμασταν σε αυτή την κατεύθυνση θα την έβλεπαν οι καταναλωτές και δεν θα πήγαινε στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις έχουν στηριχθεί πολύ από αυτή την κυβέρνηση».

Σαφής προειδοποίηση στους εμπόρους για τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας Επίσης μήνυμα στους εμπόρους να μην επιχειρήσουν να κάνουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων στην αγορά έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου «Ο κόσμος που αλλάζει. Οι έλεγχοι είναι συνεχείς και όπου εντοπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν θα διστάσουμε να επιβάλλουμε το μέγιστο του προστίμου που μας επιτρέπει ο νόμος. Παντού, δυστυχώς, σε όλες τις χώρες όταν έχουμε πληθωριστικές τάσεις, κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την πραγματικότητα» δήλωσε.

Επισιτιστική επάρκεια και ενισχύσεις Ο πρωθυπουργός για ακόμη μια φορά διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επισιτιστική επάρκεια και ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά, ενώ τόνισε ότι η χώρα δεν είναι εξαρτημένη από την Ουκρανία για σιτάρι και αραβόσιτο, καθώς ο μεγαλύτερος προμηθευτής είναι η Βουλγαρία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής. Παρέπεμψε στην απόφαση που αναμένεται να υπογραφεί ως την Παρασκευή για επιδότηση των ζωοτροφών με 40 εκατομύρια ευρώ για τους κτηνοτρόφους, αλλά και στη μείωση του ΦΠΑ για τα λιπάσματα κι ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις σε αυτή την κατεύθυνση στήριξης των παραγωγών, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Μεταξύ των σκέψεων που υπάρχουν στο τραπέζι, είναι η καλλιέργεια 300.000 στρεμμάτων γης που είναι σε καθεστώς αγρανάπαυσης με καλλιέργειες όπως ηλιέλαιο και άλλες, για τις οποίες είχαμε αυξημένες εισαγωγές από Ουκρανία και Ρωσία.






Τσίπρας: «Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, να παρέμβει το κράτος ρυθμιστικά στις αγορές»
  


Newsroom Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 
Την ανάγκη ενός σχεδίου «έκτακτης ανάγκης» από το κράτος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «ζοφερή κατάσταση» στο ενεργειακό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στον ΑΝΤ1.

«Δεν έχει νόημα να περιγράφουμε τη ζοφερή κατάσταση, έχει νόημα να δούμε πως θα βγούμε από αυτή», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως μεταξύ των «παραδοχών» που πρέπει πρώτα να κάνουμε, είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ένα «μοντέλο παρωχημένο που εκτινάσσει το κόστος για τον καταναλωτή», την ώρα που η «αισχροκέρδεια» φτάνει το 1,5 δισ.

«Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, χρειάζεται να παρέμβει το κράτος ρυθμιστικά στις αγορές, να είναι δίπλα στον πολίτη που αδυνατεί αυτήν τη στιγμή να τα βγάλει πέρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΠΣ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε «τραγικά, στρατηγικά λάθη στο ενεργειακό». «Αυτό δεν είναι η κρίση του πολέμου αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα είναι η αισχροκέρδεια και η τάση στις διεθνείς αγορές να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός στις αρχές Μαρτίου υποστήριζε ότι «δεν υπάρχουν υπερκέρδη», αλλά όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε οδηγία να φορολογηθούν τα υπερκέρδη «ξαφνικά τα ανακάλυψε».

«Ζητάμε εκλογές διότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι απολύτως ακατάλληλη να αντιμετωπίσει μια συνθήκη κρίσης. Ζητάμε εκλογές για να υπάρξει μια άλλη πολιτική. Ζητάμε εκλογές για να σταματήσει η αφαίμαξη του μισθωτού και του συνταξιούχου», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.




Στο στόχαστρο της κυβέρνησης για άλλη μια φορά οι χαμηλοσυνταξιούχοι
  


Οτι «συνεχίζει τα χτυπήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους» καταλογίζει στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης και επαναλαμβάνει την πρόταση για νέο ΕΚΑΣ.

news24729 Μαρτίου 2022 

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για άμεση θεσμοθέτηση ενός νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, «προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της ακρίβειας για την ιδιαίτερα ευάλωτη αυτή κοινωνική ομάδα», επαναφέρει ο βουλευτής του Κινήματος, Γιώργος Μουλκιώτης, ενώ ασκεί συγχρόνως κριτική στην κυβέρνηση για τις πολιτικές της.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει τα χτυπήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους», υποστηρίζει ο βουλευτής σε ανακοίνωσή του και εξειδικεύει: «Εφαρμόζει την ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» Βρούτση (Ν. 4670/2020), με την οποία δεν καταργεί, όπως είχε υποσχεθεί, το νόμο Κατρούγκαλου που έχει στερήσει το ΕΚΑΣ σε 350.000 πολίτες. Μειώνει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα όσων χαμηλοσυνταξιούχων εργάζονται και τους ωθεί, όπως και την πλειοψηφία των συνταξιούχων, στην έσχατη φτώχεια και την περαιτέρω εξαθλίωση.






OT FORUM – Βαρουφάκης: «Αντίδοτο» στην κρίση ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σχέδιο για την πράσινη μετάβαση
  



in.gr 29 Μαρτίου 2022, 17:05 Όλα τα λεφτά… Τα 4 ζώδια που τραβούν το χρήμα σαν… μαγνήτης και σίγουρα θα πλουτίσουν 
Η πρωτότυπη πρόταση του Γραμματέα του ΜΕΡΑ25 – Τι είπε για αιχροκέρδεια στο ρεύμα, πληθωρισμό και κατώτατο μισθό 
Μία πρωτότυπη πρόταση περί της ανάγκης για ενιαίο ευρωπαϊκό σχέδιο πράσινης μετάβασης, διατύπωσε για πρώτη φορά, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα του OT FORUM. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός τέτοιου σχεδίου, ως αντίδοτο στην ενεργειακή κρίση, το οποίο να περιλαμβάνει «ενιαίο πλάνο για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», ένα επενδυτικό ταμείο, που θα μπορεί να χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εκδίδοντας 500 δισ. ευρώ ομόλογα για κάθε έτος και συνολικά για 4 χρόνια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει απλώς να πει ότι θα τα στηρίξει, κάνοντας αγορές.

Με αυτόν τον τρόπο «σκας τις φούσκες, όπως αυτήν των ακινήτων», ανέφερε ο ίδιος «Ο κόσμος σε απόγνωση» λόγω πληθωρισμού Σε σχέση με τον υψηλό πληθωρισμό της χώρας, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως «Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση», προβλέποντας ότι «τους 2 επόμενους μήνες θα έχουμε νέο κύμα πτωχεύσεων για μικρομεσαίους», για αν προσθέσει ότι «θα χειροτερέψουν πάρα πολύ τα πράγματα . Το 1/3 των επιχειρήσεων που λειτουργούν είναι νεκρές».






ΚΚΕ για Σαϊντού Καμαρά: Παρουσιάζουν την ιστορία του σαν μεμονωμένο περιστατικό και μεταθέτουν την ευθύνη στην Αρχή Προσφυγών
  


in.gr 29 Μαρτίου 2022, 20:29 Ο Περισσός σημειώνει, μάλιστα, ότι «πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση, που προωθεί το απαράδεκτο ‘καθεστώς υπό ανοχή παραμονής’ (δηλαδή άμεση απέλαση μετά από την ενηλικίωση), με τη νέα Εθνική Στρατηγική για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων».Τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον 17χρονο μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος διεκδικεί την παραμονή του στη χώρα μας, σχολίασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Και προσθέτει: «Καμιά κουβέντα βέβαια δεν ακούστηκε για τα συνολικότερα προβλήματα της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων, για την έλλειψη ουσιαστικής προστασίας τους με την ευθύνη του κράτους, για μέτρα ουσιαστικής ένταξής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, τάξεις υποδοχής, βιβλία κ.ά., για αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την οικογενειακή επανένωση και την επιτροπεία, για τον συχνό εγκλωβισμό τους σε ακατάλληλες δομές, για την υποστελέχωση όλων των σχετικών κρατικών υπηρεσιών και την ανάθεση της προστασίας των προσφύγων και των παιδιών σε ΜΚΟ με τις κάθε είδους παχυλές χρηματοδοτήσεις. Καμιά κουβέντα δηλαδή, για τη συνολικότερη κατάσταση, που φέρει τη σφραγίδα τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ».

Το ΚΚΕ απαιτεί να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Σαϊντού Καμαρά για την απόδοση ασύλου και διεκδικεί «την προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, τη στήριξη για την ουσιαστική ένταξη τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ», καθώς και να δοθεί άσυλο σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους και να σταματήσουν οι απελάσεις λόγω της ενηλικίωσής τους.






Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
  


Η κυβέρνηση που κατέστησε τους Έλληνες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έρμαια των κερδοσκόπων της ενέργειας, αποδεικνύεται ανίκανη να εξασφαλίσει ακόμα και την επισιτιστική επάρκεια της Ελλάδας.

Αντί να ενεργοποιήσει τώρα ένα σχέδιο ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής, ώστε η Ελλάδα να απεξαρτηθεί από τις εισαγωγές σε βασικά διατροφικά προϊόντα, ψάχνει για «αποθήκες μαυραγοριτών»!

Την ίδια στιγμή, συγκαλύπτει τους «μαυραγορίτες» της ενέργειας, αρνούμενη την πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών εργοστασίων, την άμεση ολοκλήρωση του East Med, την άμεση εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου σε Αιγαίο και Ιόνιο.

Όταν η Ελληνική Λύση προειδοποιούσε για την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση εδώ και χρόνια, καταθέτοντας άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις, η ΝΔ ειρωνευόταν και μιλούσε για «θεωρίες συνωμοσίας».

Τώρα η ίδια η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας για να κρύψει τα εγκλήματα της.




ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Στη χώρα της ΝΔ που όταν καίγονται τα δάση φταίει ο καύσωνας, όταν πλημμυρίζουμε φταίει η βροχή, όταν εγκλωβιζόμαστε στην Αττική Οδό φταίει το χιόνι, φαντάζει «λογικό» για την ακρίβεια και τις αυξήσεις να ευθύνεται η «παγκόσμια κρίση».

Στη χώρα των αποτυχημένων και επικίνδυνων κυβερνώντων, «φταίνε πάντα οι άλλοι».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια