Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα Φ.1784

Δήμας Χρίστος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Βουλευτής Κορινθίας

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ PEPSICO ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

   

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, συναντήθηκε πρόσφατα στο γραφείο του με την κα Μαρία Τόκτωρ, εκπρόσωπο και μέτοχο του επενδυτικού σχήματος N.U. Aqua και συζήτησαν για την επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης της PepsiCo στο Λουτράκι. Ο κ. Δήμας δήλωσε αισιόδοξος και ικανοποιημένος, γιατί η επένδυση αυτή θα προσδώσει σημαντική αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή του Λουτρακίου αλλά και σε ολόκληρη την Κορινθία.

Η N.U. Aqua με έδρα στην Θεσσαλονίκη μετέχει ενός γερμανικού group επενδύσεων, το οποίο ασχολείται με τους τομείς της βιομηχανίας, της ενέργειας, του Real Estate και με συνεργασίες σε πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα από το 2019, η Κύπρος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ελβετία και αλλού.

Η εκπρόσωπος των επενδυτών, κα Μαρία Τόκτωρ, δήλωσε, ότι η αξιοποίηση του εκεί χώρου έχει και συμβολικό χαρακτήρα, γιατί έτσι επιστρέφει στην Ελλάδα από το εξωτερικό μία βιομηχανία που έφυγε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ενώ ανέφερε επίσης, ότι θα επενδυθούν περί τα 20 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων και συνολικά θα ξεπεραστούν τα 50 εκ. ευρώ στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Αυτή η επένδυση είχε προαναγγελθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με την ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στην PepsiCo Hellas και στην Ν.U. Aqua για την εξαγορά του επί 8 έτη ανεκμετάλλευτου εργοστασίου εμφιάλωσης της PepsiCo. Συγκεκριμένα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χαρούμενος για την συμβολή του σε αυτήν την επένδυση, καθώς η επαναλειτουργία του εργοστασίου στο Λουτράκι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα αυξήσει την ελληνική παραγωγή.

Σε βάθος χρόνου επιδιώκεται μέσω της παραπάνω επένδυσης, όπως έχει αναφέρει η N.U. Aqua, να αρχίσει στην Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια η παραγωγή όλων των αναψυκτικών της PepsiCo μέχρι και τα τέλη του 2022 και μετά και τα υπόλοιπα προϊόντα της.




Η Κυβέρνηση προχωρά σε σημαντικές ενισχύσεις.

Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους €1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως €30.000.

Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας: την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια