Header Ads

Ολυμπιακός: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα Φ.1783

  


in.gr 15 Μαρτίου 2022, 13:01 Ο «τελικός» με τη Ζαλγκίρις, το «πρέπει» με τον Παναθηναϊκό και η εβδομάδα-κλειδί για το πλεονέκτημα έδρας Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην πιο κρίσιμη εβδομάδα της σεζόν στην EuroLeague, αφού μετά την ήττα στο Βερολίνο από την Άλμπα ψάχνει το 2/2 κόντρα σε Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκό.

Η τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας περνά από το Κάουνας και από το ΣΕΦ για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα,που στη δική της «διαβολοβδομάδα» καλείται, αν θέλει να «καθαρίσει» το πλεονέκτημα στα πλέι-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, να κάνει το απόλυτο.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τη διαφαινόμενη αποβολή των ρωσικών ομάδων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχει φέρει τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος για την τετράδα, αρκεί να κάνει αυτό που πρέπει στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Στη Γερμανία κόντρα στην Άλμπα οι Πειραιώτες έχασαν μια μοναδική ευκαιρία να ανέβουν στην τρίτη θέση και να «τελειώνουν» με την Εφές, όμως πλέον τα περιθώρια στενεύουν και οφείλουν να κάνουν πράξη αυτό που κυνηγούν από το ξεκίνημα της σεζόν. Να «κλειδώσουν» μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Η αποψινή αναμέτρηση με τη φορμαρισμένη Ζαλγκίρις στην καυτή Zalgirio Arena είτε θα περιπλέξει την κατάσταση είτε θα τη διαλευκάνει για τα καλά, ενώ μια πιθανή νίκη στο ντέρμπι της Πέμπτης κόντρα στον τελευταίο και γεμάτο προβλήματα Παναθηναϊκό ίσως φέρει τον Ολυμπιακό ακόμη και στην τρίτη θέση και μακριά από την Εφές.

Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν (έξι για την Εφές) οι Ερυθρόλευκοι κοντράρονται με τους δύο τελευταίους στη βαθμολογία και οφείλουν να πάρουν τα παιχνίδια. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι έρχονται τρία αρκετά δύσκολα ματς κόντρα σε Βιλερμπάν (εκτός), Μονακό (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός), για να κλείσει η κανονική διάρκεια. Πιθανώς ακόμη και το 1/2 με Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκό να μην αρκεί στον Ολυμπιακό, εφόσον θέλουν οι Πειραιώτες να αποφύγουν και την Εφές, άρα και την τέταρτη θέση.

Για να ξεπεράσουν την Αρμάνι, που έχει μια νίκη παραπάνω (16-7), θέλουν μια νίκη παραπάνω σε αυτά τα πέντε ματς. Οι Ιταλοί μάλιστα έχουν σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα και υστερούν στην ισοβαθμία, κάτι που σημαίνει ότι η μία παραπάνω νίκη του Ολυμπιακού είναι εφικτή, αρκεί να μην κάνει εμφανίσεις ανάλογες με αυτήν κόντρα στην Άλμπα.

Τα παιχνίδια που απομένουν για τον Ολυμπιακό:

15/3 Ζάλγκιρις – Ολυμπιακός 
17/3 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 
23/3 Μονακό – Ολυμπιακός 
25/3 Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 
1/4 Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 

Η βαθμολογία χωρίς τις ρωσικές ομάδες:

1.Μπαρτσελόνα 18-5 
2.Ρεάλ Μαδρίτης 17-6 
3.Αρμάνι Μιλάνο 16-7 
4.Ολυμπιακός 15-8 
5.Αναντολού Εφές 12-10 
6.Μπάγερν 12-10 
7.Μακάμπι 11-11 
8.Ερυθρός Αστέρας 11-12 
9.Μονακό 11-13 
10.Άλμπα Βερολίνου 9-12 
11.Φενέρμπαχτσε 9-13 
12.Μπασκόνια 9-15 
13.Ζάλγκιρις 7-16 
14.Βιλερμπάν 7-16 
15.Παναθηναϊκός 6-16





Δεν υπάρχουν σχόλια