Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος Φ.1781

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  

Τρίπολη, 25 Φεβρουαρίου 2022 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εκατόν δεκαεννέα (119) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εξήντα τέσσερα (164) και έ γινε έλεγχος σε χίλια διακόσια είκοσι έξι (1.226) Επιπλέον, π
ραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια πενήντα τέσσερα (754) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες έξι (306) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τσιγαριλίκια κάνναβης και ράβδος Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (24.2.2022), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια διακόσια είκοσι έξι (1.226) άτομα, εκ των οποίων τα οχτακόσια πενήντα ένα (851) ήταν ημεδαποί και τριακόσια εβδομήντα πέντε (375) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια πενήντα τέσσερα (754) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα τέσσερα (164) άτομα, από τα οποία εβδομήντα εννέα (79) ήταν ημεδαποί και ογδόντα πέντε (85) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατόν δεκαεννέα (119) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση της νομοθεσίας περί ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής ασφαλείας.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για στέρηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης ανακύκλωσης μετάλλων.

Επτά (7) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δέκα (10) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε:

από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που έγινε την 19.2.2022. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονης ημεδαπής, για απάτη με υπολογιστή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες έξι (306) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

μαχαίρι, με μήκος λάμας -10- εκατοστά και ράβδος (γκλοπ), στην Κορινθία, μικροποσότητα και -6- τσιγαριλίκια κάνναβης, στη Λακωνία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννή





ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...




Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Κορίνθου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας μας στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Πλήθος συναδέλφων και φίλων έδωσαν το παρόν δίνοντας με την πράξη τους ζωή στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και αίσθημα αισιοδοξίας σε όλους όσους στηρίζουμε ανάλογες πράξεις.

Ευχαριστούμε θερμά το ιατρικό προσωπικό:

Παππά Χριστίνα – Διευθύντρια Βασιλείου Αλεξάνδρα – Επιμελητής Ά Κονδύλη Σωτηρία – Ιατρός Σπυροπούλου Σοφία – Ιατρός Παπαγεωργίου Αναστασία – Ιατρός Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια πηγαία πράξη προσφοράς και ευθύνης, που βοηθά στην αντιμετώπιση ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος, την ανεπάρκεια αίματος, που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας. Τέτοιες δράσεις αγάπης και εθελοντισμού θα συνεχίσουμε να τις διοργανώνουμε αποδεικνύοντας ότι στις τάξεις των συνοριακών περισσεύει το αίσθημα ευθύνης.

Πρόεδρος: Λυκούργος Παναγιώτης 
Γραμματέας: Καραντάνης Χρήστος 



Κόρινθος: Συνελήφθη 19χρονος με μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη το βράδυ στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 19χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.


Αποκλειστικό! Ληστεία με απειλή μαχαιριού στην μέση του δρόμου στο Κιάτο

Ληστεία στην μέση κεντρικού δρόμου του Κιάτου συνέβη πριν λίγη ώρα. Γυναίκα που περπατούσε ανυποψίαστη στο κέντρο του Κιάτου δέχθηκε επίθεση από άγνωστο όπου με την απειλή όπλου της αφαίρεσε την τσάντα που περιείχε μέσα το πορτοφόλι με άγνωστο χρηματικό ποσό, έγγραφα και άλλα απαραίτητα αντικείμενα. Ο Δράστης που ενήργησε με άγνωστο αριθμό συνεργών μετά την πράξη του έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η Γυναίκα που προσπαθεί να ξεπεράσει ακόμα το σοκ από το περιστατικό μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Κιάτου για να καταθέσει και να δώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν τις αρχές στην σύλληψη του δράστη.

korinthosTV


Δεν υπάρχουν σχόλια