Header Ads

Δημοτικά νέα Φ.1777

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

  


O Δήμος Κορινθίων στα πλαίσια των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του, δημιουργεί Επιχειρηματικό Πάρκο (Ε.Π.) 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ:

Επιχειρηματικό Πάρκο (Ε.Π.) είναι ένα οργανικά ολοκληρωμένο σύνολο δομών, υπηρεσιών και υποδομών που ιδρύεται και λειτουργεί για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων. Αποτελεί μοχλό για την ισορροπημένη ανάπτυξη του Δήμου μας.

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ Ε.Π. ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ:

Σύμφωνα με το θεσμοθετημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κορινθίων (ΦΕΚ ΑΑΠ 255/2013 και ΦΕΚ 568Δ/2021), ως περιοχή ανάπτυξης του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ορίζεται η περιοχή Νότια της Εθνικής οδού και πλησίον του Πεδίου Βολής, συνολικής έκτασης 2.000 στρεμμάτων.

Δ Ρ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ:

Βιομηχανία-ΒιοτεχνίαΕπαγγελματικά Εργαστήρια Μηχανολογικές εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών Αποθήκες-Επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) Κτιριακές εγκαταστάσεις Επιχειρηματικές δραστηριότητες δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα Ερευνητικά Κέντρα, Εργαστήρια, Σχολές Τεχνικής κατεύθυνσης και παραρτήματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων Παραρτήματα ή υπηρεσιακές μονάδες δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπηρεσίες υγείας, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί Δραστηριότητες αγροτοκτηνοτροφίας 

ΟΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ:

Πολεοδομικά: Υψηλότεροι όροι δόμησης σε σχέση με τους όρους δόμησης των εκτός Επιχειρηματικών Πάρκων περιοχών Οικονομικά: Απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης ακινήτου κατά την αγοραπωλησία έκτασης ακινήτου εντός του Ε.Π.

Μειωμένα δικαιώματα συμβολαιογράφου και Υποθηκοφυλακείου Απαλλαγή από φόρο εισοδήματος για την υπεραξία από την εκποίηση ακινήτων και εγκαταστάσεων λόγω μετεγκατάστασης επιχείρησης στο Ε.Π.

Διοικητικά : Λιγότερες διοικητικές επιβαρύνσεις:

Απαλλαγή από έκδοση άδειας εγκατάστασης Απαλλαγή από άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων Απαλλαγή από διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ :

Ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου και ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» ως φορέα ωρίμανσης της υλοποίησης του έργου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

Για την ενημέρωση σας και την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» στα τηλέφωνα 2741181376, κος Καραϊσκος Ιωάννης και 2741181377, κα Κουτσοδήμου Σταυρούλα.






ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ
  
  


Με μεγάλη επιτυχία και περίπου τριακόσιους (300) συμμετέχοντες συνολικά από τη Λάρισα, την Κόρινθο αλλά και από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2022, η διαδικτυακή ημερίδα: «Τοπική αυτοδιοίκηση και Δια Βίου Μάθηση: Η συμβολή των Πόλεων που Μαθαίνουν». Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει και την Κόρινθο Πόλη που Μαθαίνει, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης και των 70 χρόνων από την ίδρυση του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης της UNESCO.

Στην ημερίδα χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κος Γεώργιος Βούτσινος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κος Απόστολος Καλογιάννης και απέστειλαν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Βασίλης Νανόπουλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), κος Σπύρος Σπυρίδων.

Παρέμβαση επίσης έγινε από τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν, κο Raul Valdes Cotera.

Οι ομιλητές ήταν αυτόδιοικητικοί (όπως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ), στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, πανεπιστημιακοί με ειδίκευση στη Διά Βίου Μάθηση και στις Πόλεις που Μαθαίνουν. H ημερίδα, η οποία αποτελεί την πρώτη συνδιοργάνωση ημερίδας στη χώρα μας από δύο Πόλεις που Μαθαίνουν (Λάρισα & Κόρινθος), εστιάστηκε:

(1) Στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Ε.) από τις Πόλεις που Μαθαίνουν. (2) Σε καλές πρακτικές, μεθοδολογίες, πολιτικές κυρίως από τη Λάρισα/Πόλη που Μαθαίνει και την Κόρινθο/Πόλη που Μαθαίνει. Συζητήθηκαν επίσης ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στο σύνολο των Ελληνικών Πόλεων που Μαθαίνουν.

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της Ημερίδας στον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://www.youtube.com/ watch?v=v9f9Ji_Z__E 
Κόρινθος Πόλη που Μαθαίνει 
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022





Ενισχύονται με προσωπικό οι Διευθύνσεις Τ.Υ και Πολεοδομίας

  

Στην ουσιαστική και μόνιμη ενίσχυση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας προχωρά ο Δήμος Κορινθίων βάζοντας τέλος στην πολυετή απουσία προκήρυξης μόνιμων θέσεων εργασίας. Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, επιμονής, υπεύθυνων χειρισμών, σωστής & στοχευμένης υποβολής των σχετικών αιτημάτων, σε μία περίοδο που οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι ακόμα υπό μερική αναστολή, υποδεχόμαστε 4 νέα στελέχη τα οποία θα συμβάλουν καθοριστικά στην παραγωγή έργου της Διεύθυνσης.

Σύμφωνα με την 𝚷𝛒𝛐𝛋ή𝛒𝛖𝛏𝛈 𝟏𝟑𝚱/𝟐𝟎𝟐𝟏 𝛕𝛐𝛖 𝚨𝚺𝚬𝚷 (𝚽𝚬𝚱 𝚻𝛆ύ𝛘𝛐ς 𝚨𝚺𝚬𝚷 𝟔𝟔/𝟑𝟏.𝟏𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟏) πρόκειται για :

𝚷𝚬𝟔 𝚻𝚶𝚷𝚶𝚪𝚸𝚨𝚽𝛀𝚴 𝚳𝚮𝚾𝚨𝚴𝚰𝚱𝛀𝚴 
𝚷𝚬𝟓 𝚮𝚲𝚬𝚱𝚻𝚸𝚶𝚲𝚶𝚪𝛀𝚴 𝚳𝚮𝚾𝚨𝚴𝚶𝚲𝚶𝚪𝛀𝚴 
𝚷𝚬𝟓 𝚳𝚮𝚾𝚨𝚴𝚶𝚲𝚶𝚪𝛀𝚴 𝚳𝚮𝚾𝚨𝚴𝚰𝚱𝛀𝚴 
𝚷𝚬𝟑 𝚷𝚶𝚲𝚰𝚻𝚰𝚱𝛀𝚴 𝚳𝚮𝚾𝚨𝚴𝚰𝚱𝛀𝚴 

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου 2022 και ολοκληρώνεται στις 7 Φεβρουαρίου 2022.Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

Επίσης, στην ίδια ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη η Προκήρυξη όπου περιέρχονται αναλυτικά τα απαιτούμενα προσόντα και δικαιολογητικά, οι οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης.






ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ στο Facebook του Δήμου Κορινθίων
  


Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 το μεσημέρι το προφίλ του δήμου Κορινθίων στο facebook δέχτηκε συντονισμένη «επίθεση» με υβριστικά και επαίσχυντα σχόλια εναντίον αιρετών αλλά και πολιτών που ήδη είχαν σχολιάσει σε δημοσιευμένες αναρτήσεις, από προφίλ τα οποία απεδείχθησαν στη συνέχεια ψεύτικα. Ο Δήμος Κορινθίων προχώρησε σε προσωρινή αναστολή της δυνατότητας σχολιασμού των αναρτήσεων προκειμένου να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, όπως και έγινε.

Η δυνατότητα έχει ήδη επανέλθει.

Οι αναφορές περί αποκλεισμού και τακτικών που δεν συνάδουν με την δημοκρατία μας, καταρρίπτονται από την στάση που εξ αρχής η παρούσα δημοτική αρχή έχει υιοθετήσει, δημιουργώντας όσο το δυνατόν περισσότερους διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες, υποδεχόμενη θετικά και αρνητικά σχόλια, επισημάνσεις, θέσεις και προτάσεις. Άλλωστε όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, κανένα σχόλιο δημότη στις αναρτήσεις που αποτέλεσαν την αιχμή της επίθεσης, δεν έχει αφαιρεθεί.

Όλοι θα κατανοήσουν ωστόσο πως ο διάλογος που αναπτύσσεται θα πρέπει να προστατεύεται. Από όλους μας. Και αυτό έπραξε με ευθύνη και συνέπεια χθες ο Δήμος Κορινθίων, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε εκείνους που σχεδίασαν και υλοποίησαν την συγκεκριμένη κακόβουλη ενέργεια.

Το Γραφείο Τύπου






ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ 
ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
    


Μία βασική υποχρέωση του εκάστοτε Δημάρχου, σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, είναι και η προστασία και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος τόσο του Δήμου, όσο και των δημοτών.

Σε διαφορετική περίπτωση διαπράττεται πειθαρχικό αδίκημα.

► Δυστυχώς στο Δήμο μας για πολύ μεγάλο διάστημα, που ξεκινά από αρκετούς μήνες μέχρι και τρία χρόνια, εξακολουθούν και παραμένουν ξενοίκιαστα τέσσερα (4) δημοτικά αναψυκτήρια:

Του δημοτικού θεάτρου Κορίνθου (οδός Δαμασκηνού) Της κοινότητας Κουταλά. Του οικισμού Αλαμάνου. Της κοινότητας Εξαμιλίων 

► Αποτέλεσμα της αδράνειας της Δημοτικής Αρχής είναι τα αναψυκτήρια να παραμένουν κλειστά και ο Δήμος να μην εισπράττει μισθώματα αλλά και να μην εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών, ούτε φυσικά να μπορεί να εργαστεί έστω μία οικογένεια σε κάθε χωριό.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 01/02/2022





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Ξεκίνησε το έργο διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου του Iερού Nαού Αγίου Ανδρέα Λουτρακίου
  


Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας, η Δημοτική αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη προχωρά στην ανάπλαση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, ενός Βυζαντινού μνημείου τοπόσημο της πόλης του Λουτρακίου.

Οι εργασίες αφορούν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με σκοπό την δημόσια χρήση και τη χρήση ως χώρου συνάθροισης του εκκλησιάσματος στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετών του ναού. Η σύνδεση με τον ήδη υπάρχοντα δημόσιο χώρο θα επιτευχθεί με την συνέχιση των σχεδίων του πεζοδρομίου ενώ θα κατασκευαστεί ξύλινη πέργκολα με καθιστικά. Στο κέντρο του χώρου θα δημιουργηθεί μικρός χώρος πρασίνου, γύρω από το υπάρχον δέντρο. Τέλος, στο βόρειο όριο, σε όλο το μήκος του, θα κατασκευαστεί τοιχίο σε συνδυασμό με την φύτευση συστάδας δέντρων, ενώ νότια του τοίχου και κατά μήκος του, θα κατασκευαστεί παρτέρι στο οποίο θα φυτευτούν φυτά.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, προϋπολογισμού 37.089,63€ και έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε:

“Με την ολοκλήρωση των εργασιών συμβάλλουμε σημαντικά στην ανάδειξη του ιστορικότερου για την πόλη μας μνημείου της Βυχαντινής εποχής, στην αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και περιοχής της παλαιάς Λουτρόπολης”.






Rally Spint Start Line, χωμάτινο στις 27 Φεβρουαρίου
  


Το Κύπελλο Ράλλυ Χώματος ξεκινά με τον πρώτο αγώνα του θεσμού, το Rally Sprint Start Line στις 26-27 Φεβρουαρίου 2021.

Ο αγώνας διεξάγεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line και τελεί υπό την αιγίδα Αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την υποστήριξη του Δήμου Μεγαρέων.

Το αγωνιστικό κομμάτι του Rally Sprint Start Line, περιλαμβάνει τη γνωστή ακροπολική ειδική διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι- Λουτράκι» μήκους 12,39 χιλιομέτρων η οποία θα διεξαχθεί τρεις φορές.

Το κέντρο του αγώνα, η ανασυγκρότηση, το service park, ο τερματισμός και η απονομή του αγώνα θα φιλοξενηθούν για ακόμη μία χρονιά στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου από τις 18:00 έως τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις του καταστήματος αυτοκινήτων Power Boost Cars στο 16χλμ Λεωφόρου Λαυρίου.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι-Λουτράκι» μήκους 12,39 χιλιομέτρων η οποία θα διεξαχθεί τρεις φορές. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα λάβει εκκίνηση από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου στις 11:00. Στη συνέχεια, τα πληρώματα μετά από 38,91 αγωνιστικά χιλιόμετρα θα τερματίσουν εκ νέου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου στις 16:48. Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 19.00 στον ίδιο χώρο.

Το Rally Sprint Start Line θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της ΓΓΑ, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ.



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

1.5 εκ. ευρώ για συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου Λυκοποριά – Καλλιθέα – Ελληνικό και την αναβάθμιση του αισθητικού δάσους «Πευκιάς»
  


Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό 3 του ηλεκτρονικού διαγωνισμού που αφορούσε στο προϋπολογισμού 756.492 ευρώ έργο αναβάθμισης του αισθητικού δάσους «Πευκιάς» στο Ξυλόκαστρο.

Ακόμα, προέβη στην έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το προϋπολογισμού 800.000 ευρώ έργο συντήρησης και σήμανσης της επαρχιακής οδού Λυκοποριά – Καλλιθέα – Ελληνικό 19 hours ago korinthosTV






ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

  


Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LEADER PLUS



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


“Ολική επαναφορά” για τις πλατείες Βοχαϊκού και Βραχατίου
  


Ανακατασκευάζονται σε χώρους με πράσινο αποτύπωμα και φιλικούς στα ΑμεΑ – Δημοπρατήθηκαν τα έργα – Ποιες εργασίες προβλέπονται Ουσιαστικές αλλαγές που μεταλλάσσουν τις πλατείες Βοχαϊκού και Βραχατίου σε χώρους με πράσινο περιβαλλοντικά αποτύπωμα και φιλικούς στα ΑμεΑ, δρομολογούνται μετά την δημοπράτηση των Έργων Κοινόχρηστων χώρων του δήμου Βέλου-Βόχας.

Οι πλατείες των δύο χωριών αποτελούν τους πυρήνες της τοπικής κοινωνίας και οι αλλαγές που επιχειρούνται αποσκοπούν τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην αισθητική αναμόρφωση, όσο και στην λειτουργικότητα και την ασφάλειά τους, ειδικά απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Οι εργασίες που πραγματοποιηθούν θα εντάξουν στους δύο χώρους περισσότερα πράσινα στοιχεία και στοιχεία νερού, τα οποία βιοκλιματικά αναμένεται να αναβαθμίσουν την περιοχή παρέχοντας «πράσινες νησίδες» αναψυχής και ξεκούρασης για τους κατοίκους των δύο χωριών.

Αναλυτικά οι εργασίες Οι είσοδοι και των δύο πλατειών προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν με διαβάσεις αναπήρων τόσο στα πεζοδρόμια όσο και στις νησίδες που θα κατασκευαστούν, ενώ τα δάπεδα θα στρωθούν με σταμπωτό και κυβόλιθους.

Όπως είπαμε και παραπάνω, στους κοινόχρηστους χώρους θα προστεθούν αρκετά πράσινα στοιχεία και στοιχεία νερού. Δέντρα, θάμνοι και αναρριχητικά φυτά που είναι ανθεκτικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση θα φυτευθούν και στις δύο πλατείες, διαμορφώνοντας χώρους που θα λειτουργήσουν ως «πράσινες οάσεις» μέσα στον αστικό ιστό, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και για τις δύο πλατείες οι οποίες περικλείονται από δρόμους υψηλής κίνησης. Παράλληλα, τα στοιχεία νερού που ενταχθούν και στις δύο πλατείες θα δημιουργούν συνθήκες φυσικής δροσιάς, ρίχνοντας βιοκλιματικά τις θερμοκρασίες, ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές μέρες.

Τέλος, οι πλατείες θα φωτίζονται επαρκώς από καλαίσθητα φωτιστικά σώματα, τα οποία θα είναι χαμηλής ενέργειας αλλά υψηλής φωτεινότητας και θα διαμορφώνουν ένα περιβάλλον καλαίσθητο και ασφαλές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Πλατεία Αγίας Παρασκευής στο Βραχάτι 

Πλατείες φιλικές στο περιβάλλον και στον άνθρωπο Οι πλατείες των χωριών λειτουργούν ως σημεία αναφοράς και αναψυχής των πολιτών όλων των ηλικιών, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την διαμόρφωσή τους σε χώρους ελκυστικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Η ανάγκη υλοποίησης των απαραίτητων έργων στις πλατείες, ώστε να ικανοποιούν τις συνθήκες που περιγράψαμε παραπάνω, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Βέλου-Βόχας, αλλά και του ίδιου του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου.

Πλατεία Βοχαϊκού 

Τα έργα θα συνεχιστούν και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του δήμου και εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο αστικών αναπλάσεων, το οποίο υλοποιείται σταδιακά, με διάφορα έργα όπως:

Η ανάπλαση και ο εκσυγχρονισμός των παιδικών χαρών σε όλες τις κοινότητες του δήμου Βέλου-Βόχας Η ανάπλαση των πεζοδρομίων στις Κοινότητες Βέλου και Βραχατίου, κατά μήκος κυρίως της Παλαιάς Εθνικής Οδού, Η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στο Βέλο, στη Νεράντζα αλλά και στο Χαλκί, και στο Ζευγολατιό (Κόκκινη Πλατεία) Παράλληλα, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του δήμου, ενός έργου μεγαλόπνοου που θα δώσει νέες προοπτικές στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

«Αν τα βασικά έργα υποδομής, όπως το οδικό δίκτυο ή τα έργα ύδρευσης έχουν να κάνουν με το “ζην”», τόνισε εύστοχα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, «τα έργα ανάπλασης και αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων έχουν να κάνουν με το “ευ ζην” το οποίο είναι εξίσου απαραίτητο για ένα ποιοτικό βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας. Γι’ αυτό και η δημοτική αρχή ιεραρχεί και προτεραιοποιεί με την ίδια σπουδή και σημασία τα έργα αναπλάσεων με αυτά των υποδομών, διότι το αποτέλεσμα που παράγεται από τον συγκερασμό τους, κάνει τον τόπο μας ελκυστικό, τόσο ως χώρο μόνιμης διαμονής, αλλά και ως τουριστικό προορισμό, ενισχύοντας έμμεσα αλλά ουσιαστικά την τοπική οικονομία και εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για μας και, κυρίως, για τα παιδιά μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια