Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα Φ.1776

Δήμας Χρίστος 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Βουλευτής Κορινθίας

Σημαντικά έργα υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στην Κορινθία
  


Μια σημαντική για την Κορινθία εξέλιξη δημοσιοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Χρίστου Δήμα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Αλέξανδρο Μάνο και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ηρακλή Μενεγάτο όπου συζήτησαν για την υπογειοποίηση και αναδιάταξη των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος στην Κορινθία.

Όπως ανέφερε ο κ. Δήμας, θα πραγματοποιηθούν έργα υπογειοποίησης και αναδιάταξης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος:

1) στην Κόρινθο (2 γραμμές μέσης τάσης) 
2) στο δρόμο Ρειτό -Σοφικό 
3) στα Άνω Τρίκαλα 4) στη περιοχή Καρυά - Σαραντάπηχο «Αυτό ισοδυναμεί με ενεργειακή αναβάθμιση με περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θωρακίζει από τις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων, καθώς γίνεται αντικατάσταση γυμνών καλωδίων εναέριων δικτύων μέσης τάσης, υπογειοποίηση και μετατόπιση του δικτύου αλλά και τοποθέτηση μονωτικών καλυμμάτων σε στοιχεία του δικτύου» ανέφερε ο Χρίστος Δήμας.

Τα έργα έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης από τον ΔΕΔΔΗΕ.






Ρεκόρ κρατικής χρηματοδότησης για Έρευνα & Ανάπτυξη το 2020
Στην 3η θέση η Ελλάδα στην Ε.Ε.
  

Το 2020 οι ετήσιες πιστώσεις που καταγράφονται στον κρατικό προϋπολογισμό για Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) ανέρχονται σε 1.463,2 εκατομμύρια €, το οποίο είναι το υψηλότερο ποσόπου σημειώνεται από την περίοδο 2008-2020, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το 2020, οι πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού για Ε&Α στην Ελλάδα αποτελούν το 0,89% του ΑΕΠ και την κατατάσσουν πλέον στην 3η θέση στην Ε.Ε. των 27, πάνω από τον Μ.Ο. της Ευρώπης των 27 (0,67%) αλλά και της Ευρωζώνης (0,69%).

Αντίστοιχα, αποτελούν το 1,48 % του συνόλου των δημοσίων δαπανών και φέρνουν την Ελλάδα στην 8η θέση στην Ευρώπη των 27, πάνω από το σχετικό Μ.Ο. της Ένωσης (1,42%) καθώς και της Ευρωζώνης (1,46%).

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τη μεταφορά της τότε ΓΓΕΤ στο Υπουργείο Ανάπτυξης, πολλοί είχαν απορήσει. Ήταν όμως μία κίνηση που αποδείκνυε το προσωπικό του ενδιαφέρον και όλης της κυβερνήσεως για να φέρουμε την έρευνα και την τεχνολογία σε ένα νέο επίπεδο, σε μία νέα πραγματικότητα σε σχέση με το μίζερο παρελθόν.

Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που 2,5 χρόνια μετά η Ελλάδα έχει μπει πια στο χάρτη των επενδύσεων και σε data centers, startups και hubs και που με την αύξηση των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού δείχνει το ίδιο το κράτος πόσο πολύ θέλει να επενδύσει στην έρευνα και την τεχνολογία.

Αυτός είναι ο δρόμος για την Ελλάδα του μέλλοντος, ο δρόμος για μια Ελλάδα που θα παράγει καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας και όχι μόνο δεν θα διώχνει τα παιδιά της αλλά θα προσελκύει τα καλύτερα μυαλά από το εξωτερικό στην Ελλάδα.» 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε:

«Η διάθεση πίστωσης ενός κράτους για έρευνα και ανάπτυξη είναι προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μιας χώρας. Η πολύ μεγάλη αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για έρευνα και ανάπτυξη το 2020 είναι απτή απόδειξη πως η ουσιαστική στήριξη της έρευνας και καινοτομίας είναι στρατηγική μας προτεραιότητα. Στόχος μας είναι η ετήσια αύξηση της χρηματοδότησης της έρευνας τόσο από την κρατική χρηματοδότηση αλλά κυριότερα από τον ιδιωτικό τομέα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο με μεθοδικότητα και σχέδιο συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες μας προς αυτή την κατεύθυνση.» Επισυνάπτονται διαγράμματα με στοιχεία από την ΕΚΤ





Χρίστος Δήμας: ” Γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό & η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες ..”

  


Στην επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου παρέστη και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας . Ο κος Δήμας όπως μας ενημερώνει , στην επίσκεψη της κας Γκάγκα “συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα του νοσοκομείου και σε συνεννόηση με την 6η ΥΠΕ αντιμετωπίζονται προβλήματα και ελλείψεις”. Και ο κος Δήμας προσθέτει πως: ” Με την ευκαιρία αυτή θέλω πάλι να ευχαριστήσω δημόσια το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό καθώς και την Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους, ειδικότερα τα τελευταία δύο χρόνια.” Απόhmerisia





Εγκρίθηκαν οι μελέτες για την αποκατάσταση του Δίολκου
  

Ένα σημαντικό νέο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής του Νομού μας, Χρίστος Δήμας. Η είδηση αφορά τον Αρχαίο Δίολκο της Κορίνθου, που αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά και καινοτόμα έργα της αρχαιότητας.

Έχουμε καλά νεα, καθώς πέρασε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο - ΚΑΣ, η απόφαση έγκρισης των μελετών που αφορούν:

Στην αποκατάσταση του αρχαίου Διόλκου.

Στην γεωτεχνική μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου Διόλκου, Διώρυγα Κορίνθου – Ποσειδωνία.

Ο κ. Δήμας ανέφερε: «Το έργο στοχεύει στην ανάδειξη του αρχαίου μνημείου της Κορίνθου. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβαθμίζεται σημαντικά η ευρύτερη περιοχή της Ποσειδωνιάς και αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τουριστών που θα θέλουν να θαυμάσουν αυτό το σπουδαίο επίτευγμα της αρχαιότητας».






Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας – Μπαχρέιν υπό του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη και Υφ/γού Δήμα Χρίστου
      


Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Κυβέρνησης του Μπαχρέιν υπό τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Shaikh Salman bin Khalifa Al Khalifa.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος -Από την Ελλάδα: ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλιας Κικίλιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κκ.

Χρίστος Δήμας και Γιάννης Τσακίρης και Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Σμυρλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε., κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης και Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., κ. Δημήτρης Πολίτης και ο Ειδικός Απεσταλμένος του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων για χώρες ΜΕΝΑ και Κόλπου, κ. Παναγιώτης Μίχαλος.

-Από το Μπαχρέιν: ο Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου & Τουρισμού, κ. Zayed Al Zayani, ο Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Ayman Al Moayyed, ο Επικεφαλής του Economic Development Board, κ. Khalid Humaidan και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Hamad Mahmeed.


Δεν υπάρχουν σχόλια