Header Ads

Περιφερειακά νέα Φ.1771

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε πρόσκληση για ένταξη στο ΠΕΠ παρεμβάσεων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων
    


Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών πρόνοιας και χώρων / δομών υγιεινής, στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας “Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού” του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Η συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΤΠΑ ) Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την εν λόγω πρόσκληση -στην οποία δεν περιλαμβάνονται έργα ανάπτυξης υποδομών φροντίδας παιδιών όπως βρεφονηπιακοί ή/και παιδικοί σταθμοί- ανέρχεται σε 7.100.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, η δράση περιλαμβάνει παρεμβάσεις δημιουργίας επέκτασης ή/και αναβάθμισης υποδομών πρόνοιας (φροντίδας ηλικιωμένων, ή και αμεα καθώς και έργα ανάπτυξης υποδομών ανοιχτής φροντίδας κοινωνικά ευπαθών ομάδων) σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας, ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικότερα οι κάτοικοί της, που ανήκουν στις εν λόγω κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.






Ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου ζητεί η Ενωση Ξενοδόχων νομού Κορινθίας
  


Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τον χρόνο παράδοσης του έργου της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου ζητεί να πληροφορηθεί η Ενωση Ξενοδόχων νομού Κορινθίας, με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Την εν λόγω επιστολή, η οποία κοινοποιείται και προς τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τους βουλευτές Κορινθίας Χρίστο Δήμα, Κώστα Κόλλια και Γιώργο Ψυχογιό, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή.






Η Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα τιμά καθημερινά τους Ήρωες προγόνους μας.

  


Παρουσιάσθηκε το ντοκιμαντέρ του συμπατριώτη μας κ. Μ.Μανουσάκη 1821-Η φλόγα της Επανάστασης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.  Σύντομα και στην Κόρινθο. 

Ευχαριστούμε όλους τους Πελοποννήσιους που βοηθούν να μην σβήσει αυτή η φλόγα...Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε πολλά!





Προοπτική για ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο στην Κατουνίστρα του Λουτρακίου, με επίκεντρο την ρωμαϊκή έπαυλη

  


Η συνέχιση του ανασκαφικού έργου και η αξιοποίηση της ρωμαϊκής έπαυλης στην Κατουνίστρα του Λουτρακίου ως ένα ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο, μέσα στην επόμενη τριετία, επισημάνθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στον πιο πάνω χώρο των αντιπεριφερειαρχών Πολιτισμού Αθηνάς Κόρκα και Υποδομών Κορινθίας και Αργολίδας Χάρη Βυτινιώτη.

Η επίσκεψη, με αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής ανασκαφικής περιόδου, ανέδειξε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου τόσο για το συγκεκριμένο, όσο και για την ανάδειξη των αρχαίων μνημείων στην περιοχή των 5 Π.Ε.

Στην επίσκεψη -κατά την διάρκεια της οποίας η διευθύντρια της ανασκαφικής έρευνας Ζωή Ασλαματζίδου και οι συνεργάτες της ενημέρωσαν για τις φετινές εργασίες- συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Παναγιώτα Κασίμη ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου Σάκης Παπαθανασίου, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, η ειδική σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιωάννα Κασίμη, ο πρόεδρος του συλλόγου οικιστών “Ο Φλοίσβος” Κώστας Μεταξάς καθώς και ο Σωτήρης Πρωτοπαππάς.



  



Δεν υπάρχουν σχόλια