Header Ads

Δημοτικά Νέα Φ.1771

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Αποκλειστικά με νερό από την Στυμφαλία η υδροδότηση σε Κόρινθο, Αρχαία Κόρινθο, Σολομό, Εξαμίλια και Ξυλοκέριζα

  


Κόρινθος, 9 Δεκεμβρίου 2021
Με νερό Στυμφαλίας αποκλειστικά υδρεύεται η πρωτεύουσα Κόρινθος και 4 κοινότητες, η Αρχαία Κόρινθος, ο Σολομός, τα Εξαμίλια και η Ξυλοκέριζα, από την 1η Δεκεμβρίου. Οι ανακοινώσεις έγιναν προ ολίγου από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον Τεχνικό Προϊστάμενο της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Παπαγεωργίου.

«Από την 1η Δεκεμβρίου και στο εξής η Κόρινθος, η Αρχαία Κόρινθος, τα Εξαμίλια, η Ξυλοκέριζα και ο Σολομός υδρεύονται αποκλειστικά με νερό Στυμφαλίας. Η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την υδροδότηση αυτή ωστόσο θέλω και αυτή τη φορά να ζητήσω την σύνεση των πολιτών στην χρήση του νερού αφού, υπάρχουν ακόμα και σήμερα αρκετές περιοχές στις οποίες καταγράφεται υπερβολική χρήση. Επειδή για τις μετρήσεις αυτές είναι πολύ πιθανόν να ευθύνονται διαρροές ζητώ την συνεργασία των πολιτών, να ενημερώνουν όπου εντοπίζουν βλάβη την ΔΕΥΑΚ ώστε άμεσα να επιλύεται το πρόβλημα» σημείωσε ο Δήμαρχος, αναφέροντας πως ο περιορισμός των διαρροών σε συνάρτηση με την ορθολογική χρήση θα επεκτείνουν το δίκτυο των περιοχών που υδροδοτούνται αποκλειστικά με νερό Στυμφαλίας.

Ο κ.Δημήτρης Παπαγεωργίου από την πλευρά του αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό ζήτημα, εκείνο των χρόνιων οφειλών προς την ΔΕΥΑΚ, ζητώντας από τους πολίτες να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τα ποσά που οφείλουν αφού μόνο έτσι η επιχείρηση θα κατορθώσει να είναι λειτουργική και αποτελεσματική, διατηρώντας, συντηρώντας και επεκτείνοντας ένα τεράστιο δίκτυο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το νερό αποτελεί αγαθό και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται με σύνεση και σεβασμό από όλους μας!






Τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων
  


Τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας κ.Mustafa Somuncu υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κορινθίων σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας την οποία επεδίωξε ο κ.Πρόξενος. Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης που διήρκησε περίπου μισή ώρα, θέματα πολιτισμού αλλά και επιχειρηματικότητας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχές λόγω και των εορταστικών ημερών που έρχονται και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο κ.Πρόξενος μετέβη αμέσως μετά στην Αρχαία Κόρινθο προκειμένου να επισκεφθεί το κάστρο της Ακροκορίνθου και την Βρύση του Χατζημουσταφά.






ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Καθιέρωση της «Μάχης της Περαχώρας» ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή
    

  
Η ένδοξη «Μάχη της Περαχώρας» καθιερώνεται ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή, ύστερα από την υπογραφή της υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη Μάκης Βορίδης, παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη Γιωργος Γκιωνης και του Υφυπουργού Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα Χρίστος Δήμας - Christos Dimas, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021.

Στα 200 χρόνια από την Επέτειο της πολυσήμαντης για τον τόπο μας ηρωικής «Μάχης της Περαχώρας», τον Σεπτέμβριο του 2022 θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το ομόφωνο αίτημα που είχε καταθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας κ. Βουδούρη Αγγελικής και με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, κατά το σχολικό έτος 2017 – 2018, αποφάσισε να υποβάλει υπόμνημα/ αίτημα προς την Επίσημη Πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους για την καθιέρωση της Επετείου της Μάχης της Περαχώρας, στις 26 Σεπτεμβρίου, ως Ετήσια Εθνική Τοπική Εορτή.

Για την υποστήριξη του αιτήματος είχε εκπονηθεί ιστορική έρευνα-μελέτη από τον εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Γεωργίου Νικόλαο, για την μάχη της Περαχώρας, με σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών και παιδαγωγικών στόχων. Είναι μία μικρή αλλά σημαντική συμβολική αναγνώριση στους ήρωες προγόνους μας που απελευθέρωσαν το έθνος.

Την πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στήριξαν με τη θετική τους εισήγηση όλοι οι μορφωτικοί, πολιτιστικοί φορείς, οι σύλλογοι και τα σχολεία της Περαχώρας εκφράζοντας τη βούληση όλων των Περαχωριτών/ Περαχωριτισσών για την καθιέρωση της ημέρας της Επετείου της Μάχης της Περαχώρας ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα του Δήμου και ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για την άμεση θετική ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, καθώς επίσης, τον κ. Δήμα για την αμέριστη συμβολή και συμπαράστασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, εξασφαλίζοντας πάντα τις διόδους για να πετύχουμε όλοι μαζί θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ




Οδικές Υποδομές Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
  


Ολοκληρώθηκε μια σειρά εργασιών στους επαρχιακούς δρόμους του Δήμου που εκτέλεσε η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας:

1. Ρίζα - Τρίκαλα - Καρυά 
2. Στύλια - Παναρίτι - Μάννα 
3. Σαραντάπηχο - Ζάχολη - Ροζενά 
4. Ξυλόκαστρο Ζεμενό





    






























Δεν υπάρχουν σχόλια