Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1769


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 
Στις Βρυξέλλες βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας
,όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο των υπουργων Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ άλλων θεμάτων που αφορούν την Έρευνα, την Καινοτομία και την Κλιματική Αλλαγή, ο Χρίστος Δήμας παρουσίασε στο Συμβούλιο την πρωτοβουλία CLIMPACT, που είναι ένα εθνικό δίκτυο για την συνεργασία και συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Το δίκτυο αποτελείται από 11 ακαδημαϊκούς φορείς και συντονίζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Στοχεύει στην δημιουργία διεπιστημονικής κοινοπραξίας που θα ενοποιήσει και θα βελτιστοποιήσει τις τρέχουσες κλιματικές υπηρεσίες και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για φυσικές καταστροφές

 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αν.Γκιολής ικανοποιημένος από τις εργασίες
Ως Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα πάντα μπροστά και δίπλα στα προβλήματα ετών μαζί με τους Προϊστάμενους Οδοποιίας Ι.Μαντά και Π.Προστασίας Ρούλα Χαρίτου, τον Πρόεδρο Τ.Κ Σχίνου Δημήτρη .Π. Λάμπρου και τον Γιώργο Λάμπρου. Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή 26-11-21 έργα για α) Αποκατάσταση Βλαβών Οδικού Δικτύου στην Πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου προϋπ: 700.000€ και β) Βελτίωση προσβάσεων στη Λίμνη Ηραίου προϋπ. 120.000€.

 
Είδη πρώτης ανάγκης παρέλαβαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων
130 οικογένειες του δήμου μας. Η διανομή αφορούσε τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο και ολοκληρώθηκε χθες.Είναι μια μόνο από τις πολλές δράσεις στήριξης που υλοποιεί ο δήμος Κορινθίων με την φροντίδα των υπηρεσιών Πρόνοιας και της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Προγραμμάτων κ.Μαρίνας Ραντίτσα, για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δυσμενή θέση .
Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διανομή ειδών.

 
Η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη
επισκέφτηκε τον Σχίνο Επισκέφθηκα τον Σχίνο μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρη Λάμπρου, προκειμένου να δούμε από κοντά την προσπάθεια αποκατάστασης των βλαβών του οδικού δικτύου. Θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους της περιοχής για τον καθημερινό αγώνα τους να κρατήσουν την περιοχή προσβάσιμη και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους φορείς για την άμεση αντίδραση τους αναφορικά με τα έργα αποκατάστασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια