Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1769

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Β.Νανόπουλος: Δημιουργούμε ΠΡΟΤΥΠΕΣ αθλητικές εγκαταστάσεις για την νεολαία του δήμου μας – Εξαιρετική η αγορά του οικοπέδου στην Καλλιθέα
    


Στην ιδιοκτησία του δήμου Κορινθίων περιήλθε μετά τις υπογραφές συμβολαίων χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου το οικόπεδο των 26 στρεμμάτων στην περιοχή της Καλλιθέας, οικόπεδο το οποίο προορίζεται για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

«Στο οικόπεδο που πλέον μας ανήκει θα δημιουργηθούν πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις για τη νεολαία του δήμου μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος μιλώντας για μια εξαιρετική αγορά από πλευράς δήμου ενός οικοπέδου 26 στρεμμάτων. Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δημοτικούς συμβούλους που με την ψήφο τους στήριξαν την πρόταση της αγοράς.

«Είναι μια από τις μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν στο δήμο στην διάρκεια της πρώτης θητείας μας» σημείωσε ο Δήμαρχος ενημερώνοντας πως σε διάστημα 3-4 μηνών θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες πολεοδομικές ρυθμίσεις από τους μελετητές ώστε το σύνολο της έκτασης να είναι διαθέσιμο για την δημιουργία του νέου ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ το οποίο θα δώσει «ανάσα» στον Συνοικισμό αλλά και στην πόλη της Κορίνθου.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε παράλληλα, παρουσιάζοντας την προμελέτη, την δημιουργία κόμβων στο σημείο, παρέμβαση η οποία θα επιτρέψει την ασφαλή και εύκολη κυκλοφοριακή σύνδεση του έργου αλλά και της περιοχής Νεάπολης - Καλλιθέας με την πόλη.

«Η οριστική μελέτη και η υλοποίηση του έργου θα επιτρέψει στην Κόρινθο να φτάσει στο φυσικό της όριο που είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος. Η συνεργασία με την περιφέρεια είναι συνεχής προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα που θα αλλάξουν την περιοχή σε μεγάλο βαθμό» κατέληξε ο Δήμαρχος.






Tον Δήμαρχο MALIQ Κορυτσάς υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος
  


Με θερμά λόγια και συμβολικά δώρα, κυρίως όμως με την δέσμευση πως οι δεσμοί όχι μόνο θα διατηρηθούν αλλά θα δυναμώσουν, υποδέχτηκε το Σάββατο το απόγευμα ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο δημαρχείο Κορίνθου τον ομόλογό του Δήμαρχο του MALIQ Κορυτσάς Αλβανίας και όσους τον συνόδευαν σε αυτήν την επίσκεψη στην Κόρινθο αφορμή των εορτασμών της Απελευθέρωσης και της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας.

Ο Δήμαρχος ύμνησε την παρουσία της Αλβανικής κοινότητας στην Κόρινθο και τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Πρίφτη και υποσχέθηκε πως σύντομα θα ανταποδώσει την επίσκεψη.

Ο Δήμαρχος του MALIQ ανταπέδωσε με την ίδια θέρμη και ζήτησε την αρωγή και στήριξη του Δημάρχου στην προσπάθεια που κάνει η Αλβανία για την ενδυνάμωση των σχέσεων και βεβαίως την Ευρωπαϊκή της ένταξη.

Οι Δήμαρχοι, αντήλλαξαν δώρα με τον Δήμαρχο του MALIQ να παραδίδει αφού ανέγνωσε, ευχαριστήριο ψήφισμα στο Δήμαρχο Κορινθίων.

Στην υποδοχή παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαριάς και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας ο οποίος πρόσφατα είχε ηγηθεί αποστολής στο MALIQ για την παρουσία του δήμου Κορινθίων σε ανάλογες εκδηλώσεις.

korinthostv






Όλα ξεκινούν από τα παιδιά! – Δράσεις στα σχολεία του δήμου

  


Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ξεκίνησαν την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου από το Δήμο Κορινθίων με την φροντίδα και ευθύνη του Ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Κορινθίων και Μηχανικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Πανούση.

Οι δράσεις έχουν ως αντικείμενο το περιβάλλον και την ανακύκλωση και ξεκίνησαν από τα σχολεία του δήμου, αφού τα παιδιά αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της προσπάθειας που μακροπρόθεσμα θα δώσει καρπούς έχοντας μετατρέψει τις γενιές που θα διαχειριστούν το περιβάλλον μελλοντικά σε γενιές που θα δρουν και θα λειτουργούν υπό το πρίσμα της προστασίας του και όχι της επιβάρυνσής του.

Η εναρκτήρια ομιλία , ενημέρωση και παρουσίαση έγινε στο έγινε στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου.

Στους μικρούς μαθητές που παρακολούθησαν με ιδιαίτερη ζέση και μεγάλη προσοχή μοιράστηκαν τσάντες πολλαπλών χρήσεων για την μεταφορά των υλικών προς τους μπλε κάδους, όπως επίσης και στους δασκάλους τους.

Οι δράσεις συνεχίζονται την προσεχή Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στο 4ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου.






ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
  


Την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κωνσταντίνο Δέρβο συνόδευσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο κατάστημα κράτησης της Κορίνθου χθες Τρίτη 23.11.21.

Στο κατάστημα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία στοχεύουν στην ομαλή και ουσιαστική επιστροφή των κρατουμένων στην κοινωνία με το δήμο Κορινθίων έχει πρωτεύοντα ρόλο και λόγο υλοποιώντας από τον Αύγουστο του 2021 το πρόγραμμα «Κρατούμενοι– Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α1)».

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κέντρου κράτησης Κορίνθου το παρακολουθούν 20 άτομα, ενήλικες, και σκοπός του είναι η δημιουργία συνθηκών επανένταξης των κρατουμένων μέσω της εκπαίδευσης και συνεπακόλουθα της βελτίωσης της απασχολησιμοτητάς τους






Η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης τιμήθηκε στην Κόρινθο
  

Η ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης τιμήθηκε χθες Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στην Κόρινθο -όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού τελέστηκε δοξολογία στον ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου – ο οποίος, στη συνέχεια βραβεύθηκε από τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο για τη συμπλήρωση 15ετίας στην Μητρόπολη Κορίνθου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνηση δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μαυσωλείο των Ηρώων και η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.






Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού στην περιοχή του Άσσου

  


Με ευθύνη της τοπικής Κοινότητας και του προέδρου Ναπολέοντα Γιαννακουλόπουλου συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού στον Άσσο. Αυτή την φορά “με την εργολαβία των τεχνικών υπηρεσιών καθαρίζουμε τα κεντρικά αυλάκια για την σωστή άρδευση των κτημάτων αλλά και για την ασφάλεια των κατοίκων σε ακραία καιρικά φαινόμενα…”, αναφέρει ο πρόεδρος με ανάρτησή του στα social media.

By korinthia.net.gr 2 days ago








ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

  


Ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Νανόπουλου δύο χρόνια και πλέον δεν είναι και πολύ ευχάριστος για τους συμπολίτες μας.

* Πέρασαν δύο χρόνια, μεγάλη καθυστέρηση, να γίνει η ΣΜΠΕ του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η απόφαση του ΓΠΣ, όπως ακριβώς ήταν στο ΦΕΚ του 2013.

*Πολεοδόμηση στρατοπέδου 6ου Σ.Π. Δύο χρόνια και ακόμα δεν έχει παραδοθεί η μελέτη πολεοδόμησης έκτασης 300 στρεμμάτων. Δεν γνωρίζουμε και δεν έχει εγκριθεί από το Δημ. Συμβούλιο, αν θα περιλαμβάνει το Διοικητήριο, το Πανεπιστήμιο, Αθλητικοί Χώροι, Υπερτοπικός χώρος πρασίνου, Οικοδομικά τετράγωνα κλπ. Μεγάλη η καθυστέρηση.

*Σχέδιο πόλης περιοχής «Βοσέϊκα-Φυλακές». Ακούω από το 2018 ότι βρίσκεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά ακόμα τίποτα, ούτε φυσικά προέγκριση από το ΣτΕ.

*ΣΧΟΑΠ Άσσου-Λεχαίου και Τενέας. Είναι ακόμα στη Β΄φάση. Για να προχωρήσουν σε ΣΥΠΟΘΑ, εγκρίσεις Υπουργού ή Προεδρικά Διατάγματα θέλουμε ακόμα πάρα πολλή δουλειά.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 25/11/2021




  

  
  

  





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Το ιστορικό και εμβληματικό αγώνα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στον τόπο μας.
    


Όλοι εμείς, στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενούμε τον κορυφαίο αγώνα του θεσμού, τον ιστορικό και εμβληματικό αγώνα EKO Acropolis Rally, στον τόπο μας. Το Λουτράκι δεν υπήρξε η καρδιά του αγώνα, αλλά αισθανόμαστε υπερήφανοι που φιλοξενήσαμε το σπουδαίο αυτό παγκόσμιο αθλητικό γεγονός σε τόπους όμορφους και μοναδικούς:

• την ειδική διαδρομή των Αγίων Θεοδώρων, την τρίτη καλύτερη ειδική στον κόσμο, • την ειδική διαδρομή στο Λουτράκι καθώς και • την ανασυγκρότηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων στους Καταρράκτες Λουτρακίου, με σημαντικά θετικό αντίκτυπο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τον αθλητικό τουρισμό και την τεράστια αθλητική, τουριστική και πολιτιστική προβολή της χώρας μας και του τόπου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γιωργος Γκιωνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο EKO Acropolis Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη Motorsport Greece, με θέμα την αποτίμηση της φετινής διοργάνωσης.






Ένα ντοκιμαντέρ για έναν μεγάλο Έλληνα ξεκινά!
  

Δούμπας Νικόλαος


Μια σπουδαία πολιτιστική δράση ξεκινάει με πρωτοβουλία του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που επιχειρεί να φωτίσει το μεγαλείο του έλληνα μαικήνα των τεχνών και ευεργέτη Νικόλαο Δούμπα, με ένα υλικό υψηλής καλλιτεχνικής και εθνικής σημασίας!

Τα γυρίσματα για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, που πραγματοποιούνται με αφορμή τα 60 Χρόνια της Φιλαρμονικής Λουτρακίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μόλις ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι ο τόπος κατοικίας του επιστημονικού συνεργάτη στο project, του Dr. Ιωάννη Τζαφέτα, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγγραφέα του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίου για το Νικόλαο Δούμπα, αποτέλεσμα της εικοσαετούς του έρευνας και συνεργασίας με την Αυστριακή Dr. Elvira Konecny.

Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ έχει αναλάβει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και παραγωγός της πολυετούς εκπομπής της ΕΡΤ «Ελλήνων Δρώμενα», Αντώνης Τσάβαλος και το σενάριο η επίσης καταξιωμένη θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτης και στιχουργός Σοφία Καψούρου.

Για την υλοποίηση του παραπάνω εγχειρήματος, τμήμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, ο αφηγητής Αλέξης Κωστάλας, η ομάδα παραγωγής και κινηματογράφησης, θα ταξιδέψουν στις αρχές του 2022 στη Βιέννη για γυρίσματα, ενώ γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν και στη Βλάστη Κοζάνης (γενέθλιο τόπο της οικογένειας Δούμπα), στη Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα και στην Αθήνα.

Το project ξεκίνησε με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλοι αρωγοί και χρηματοδότες αυτής της τόσο σημαντικής προσπάθειας να αναδειχθεί η προσωπικότητα ενός Έλληνα που τιμάται διεθνώς, έχει υπάρξει θεμέλιος λίθος σημαντικών πολιτιστικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών σε Ελλάδα και Αυστρία και τόσο λίγο γνωρίζουμε στη χώρα μας.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021. Ένα μικρό μέρος του ντοκιμαντέρ θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της φετινής Πρωτοχρονιάτικης συναυλίας στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, ενώ η ολοκλήρωσή του υπολογίζεται την Άνοιξη του 2022.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Τα Χριστούγεννα είναι η αφορμή για να γιορτάσουμε την ανθρώπινη πλευρά μας!
    



Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία συλλογής ειδών ανάγκης για παιδιά 
Από την Πέμπτη 02/12 έως και την Παρασκευή 10/12 (εκτός Τετάρτης 06/12), και ώρες από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, στο δημοτικό κτήριο Beau Rivage, (Ποσειδώνος & Ήρας 2, παραλία Λουτρακίου) 


Πρεμιέρα για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων 

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19.00 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα:, S(ax)-Quare , Brass Quintet Κουαρτέτο Κλαρινέτων Είσοδος με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού η νόσησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται από την πολιτεία. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια της παράστασης.Απαραίτητη προ κράτηση θέσης.

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 2744065619 Καθημερινά 6μ.μ. – 9μ.μ.







ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Φενεός: Μεγάλη προσέλευση στην παροχή Δωρεάν Εξετάσεων από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες

  


Aποκλειστική δωρεά των εξετάσεων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Σικυώνιων συνεχίστηκε η μεγάλη προσέλευση για τρίτη μέρα η ΔΩΡΕΑΝ παροχή ιατρικών υπηρεσιών και εξετάσεων από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες στη Μοσιά της ΔΕ Φενεου.

Μόνο έτσι αντιλαμβάνεται κανείς την πραγματική προσφορά τέτοιων προγραμμάτων σε ορεινές περιοχές .






ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ




Ένταξη έργου του Δ. Νεμέας στον άξονα «Ψηφιακή Σύγκλιση» στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης.
  


Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών υπέγραψε την ένταξη του 1ου υποέργου του Δ. Νεμέας « NemeaGov. Ανάπτυξη Ψηφιακής Πλατφόρμας Ολοκληρωμένων και Απομακρυσμένων Ψηφιακών Υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και ανάπτυξη εφαρμογών για την προστασία του Δ. Νεμέας από φυσικές καταστροφές» με ΑΔΑ :ΡΟΧΔ46ΜΤΛ6-ΘΗΙ προϋπολογισμού 500.960 € .

Στο έργο περιλαμβάνονται :

Μέτρα πρόληψης πυρκαγιάς στη θέση Προφήτης Ηλίας ,μετεωρολογικοί σταθμοί, ένα όχημα 4*4 καθώς και δράσεις που θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος Φορητοί υπολογιστές, προτζέκτορες και διαδραστικοί πίνακες για τον εξοπλισμό και την ενίσχυση των σχολικών μας μονάδων.

Υπηρεσίες για την απομακρυσμένη εξυπηρέτηση των πολιτών με ψηφιακή έκδοση Πιστοποιητικών και Διοικητικών πράξεων.

Ψηφιοποίηση εγγράφων και σχεδίων Τεχνικών ,Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

Μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα είμαστε υποχρεωμένοι να αντλούμε πόρους για δράσεις εκσυγχρονισμού στην εκπαίδευση ,στην προστασία του περιβάλλοντος, στις υπηρεσίες αλλά κυρίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

  






Δεν υπάρχουν σχόλια