Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1767

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Οικονόμου:
Με πρόταση της ΝΔ συγκροτεί Εξεταστική Επιτροπή η κοινοβουλευτική μειοψηφία
  


«Το ότι δεν υπάρχει παραγραφή οφείλεται στην ψήφιση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Όπως και το ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στην κοινοβουλευτική μειοψηφία, να συγκροτεί Εξεταστική Επιτροπή» αναφέρει στην πρώτη του αντίδραση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά τη ψήφιση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.

Μετά από μια «εκρηκτική» συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση μέσω δημοσκοπήσεων και κρατικής χρηματοδότησης σε ΜΜΕ. Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε με 142 θετικές ψήφους σε 299 ψηφίσαντες, ενώ καταψήφισαν και οι 157 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει ψέματα για άλλα κι άλλα, σιγά που θα δυσκολευόταν για το Σύνταγμα. Κατά τα αλλά εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης των πολλαπλών κρίσεων» υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Newsroom Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 20:20





Τσίπρας: Η αποτυχημένη διαχείριση, η υγειονομική τραγωδία και οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τους διασωληνωμένους-θανάτους εκτός ΜΕΘ

  

Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με θέμα την αποτυχημένη διαχείριση, την υγειονομική τραγωδία και τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τους διασωληνωμένους – θανάτους εκτός ΜΕΘ, που καταλήγει σε δέκα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Επερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας: Πόσοι ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας; Ποια είναι η μέση διάρκεια παραμονής διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ; 

2. Πως εξηγείται η υψηλότερη, σε σχέση με τους διεθνείς μέσους όρους, θνητότητα για τα περιστατικά covid στη χώρα μας;

3. Τι ποσοστό του ιατρικού- νοσηλευτικού προσωπικού σε κλινικές covid είναι εξειδικευμένο στη διαχείριση λοιμωδών νοσημάτων και έχει εμπειρία στη φροντίδα περιστατικών covid;

 4. Ποιος είναι ο αριθμός των μετακινήσεων προσωπικού, ανά ΥΠΕ και ειδικότητα, από δομές της ΠΦΥ ( Κέντρα Υγείας-ΤΟΜΥ-ΠΙ) προς τα νοσοκομεία; 

5. Ποιο είναι το σχέδιο διαχείρισης, παρακολούθησης και κατ’ οίκον φροντίδας των θετικών κρουσμάτων για όσο είναι υπό περιορισμό στο σπίτι (καραντίνα); Ποιος αξιολογεί την εξέλιξη της κατάστασης τους και την ανάγκη εισα- γωγής τους στο νοσοκομείο; 

6. Έχει σκοπό το Υπουργείο Υγείας να οργανώσει σε άλλη βάση την προ-νοσοκομειακή διαχείριση των κρουσμάτων, εμπλέκοντας την ΠΦΥ και το ιατρικό δυναμικό της (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) πιο ενεργά; 

7. Προτίθεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης , με επίταξη όλων των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών και πλήρη ενσωμάτωση των στρατιωτικών νοσοκομείων στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με στόχο την αποσυμπίεση των δημόσιων νοσοκομείων και τον επιμερισμό του βάρους της νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό; 

8. Πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες και την αναστολή της τακτικής λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας; 

9. Αποτελεί όντως μη αποδεκτή «πολυτέλεια» για την κυβέρνηση η γενναία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ιδιαίτερα μετά την οδυνηρή εμπειρία μιας υγειονομικής κρίσης με πάνω από 16.000 ανθρώπινες απώλειες;

10. Έχει σκοπό η κυβέρνηση που επικαλείται συνεχώς την αξιολόγηση, να οργανώσει μια σοβαρή επιστημονική συζήτηση για την αποτίμηση της διαχείρισης της πανδημικής κρίσης, να μελετήσει τα προβλήματα και τις ανεπάρκειες των δομών υγείας, να παραδεχθεί τα λάθη στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των υγειονομικών μέτρων, με στόχο να γίνουν οι αναγκαίες - άμεσες και μεσομακροπρόθεσμες- διορθωτικές κινήσεις;






Ανδρουλάκης «Αγονος» ο δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

  

«Ο δικομματισμός Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι άγονος, δημιουργεί συνεχώς συνθήκες διχόνοιας και απαξιώνει τον δημόσιο διάλογο» είπε Στο αποτέλεσμα ότι ο δικομματισμός Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί συνθήκες διχόνοιας, έχει καταλήξει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο δικομματισμός Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι άγονος, δημιουργεί συνεχώς συνθήκες διχόνοιας και απαξιώνει τον δημόσιο διάλογο με αποτέλεσμα να μην επιλύονται τα προβλήματα, επειδή ακριβώς δεν τίθενται με ωριμότητα» Το όραμά του «ένα κόμμα με ελπίδα και όχι δημαγωγίες» Σε σχέση με την προοπτική του κομματικού φορέα, στον οποίο ανήκει ο κ. Ανδρουλάκης, είπε ότι οραματίζεται ένα κόμμα «το οποίο θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας μας, των αδύναμων πολιτών και της μεσαίας τάξης με προοδευτικό πρόσημο και σχέδιο. Με πραγματική ελπίδα και όχι με δημαγωγίες».

Στη διάρκεια της ομιλίας του, επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «πρέπει να υπάρξουν πολιτικές που ρίχνουν το κόστος ενέργειας, φοροαπαλλαγές ώστε να δώσουμε ώθηση στις εξαγωγές σημαντικών προϊόντων όπως είναι το κρασί και το λάδι.

Στόχος μας είναι να συνδεθεί ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό, και τα οφέλη της επισκεψιμότητας της χώρας τους καλοκαιρινούς μήνες να τα εισπράττει η οικονομία ολόκληρο τον χρόνο».

TA NEA Team 10 Νοεμβρίου 2021 | 09:31






Πολλή συζήτηση γίνεται εσχάτως για την προοδευτική διακυβέρνηση.
  


Ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση του είναι προοδευτική. Ο Α. Τσίπρας καλεί σε συστράτευση για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.

Οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛΛ υποστηρίζουν ότι εμείς είμαστε η προοδευτική παράταξη. Ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι δεν θα συνεργαστεί ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Το ΚΚΕ πως αντιλαμβάνεται την προοδευτική διακυβέρνηση;

Άλλη μια κακοποίηση λέξεων, αυτή τη φορά των λέξεων «πρόοδος» και «προοδευτικός». Φυσικά, δεν είναι κάτι εντελώς καινούριο. Από τις δεκαετίες του ‘80, του ‘90 και μετά, το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για «προοδευτικές δυνάμεις», προκειμένου να εγκλωβίζει λαϊκό κόσμο και να διαφοροποιείται από τη ΝΔ, μέχρι που έφτασε να συγκυβερνά μαζί της. Ακόμη και το 2009, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Χρυσοχοϊδης, καλούσαν το ΚΚΕ σε «προοδευτικό μέτωπο» ενάντια στη Δεξιά. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι. Σήμερα, το ρόλο του ΠΑΣΟΚ θέλει να τον αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κι αυτός δεν δίστασε να συγκυβερνήσει με ένα κόμμα και με πρόσωπα της Δεξιάς και Ακροδεξιάς.

Σήμερα, ο ελληνικός λαός έχει μια πλούσια εμπειρία για να διακρίνει τους τίτλους από το περιεχόμενο. Γιατί δεν είναι «πρόοδος» τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα, το να παίρνονται πίσω δικαιώματα δεκαετιών, όπως το 8ωρο ή η ανυπαρξία ενός δημοσίου συστήματος υγείας, παιδείας κλπ. Δεν είναι «πρόοδος» να μετατρέπεται η Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο υπογράφοντας συμφωνίες, που εμπλέκουν τον λαό και τη χώρα στα αμερικοΝΑΤΟϊκά σχέδια, ούτε να προσδοκάς προοδευτικές αλλαγές συμφωνώντας με τις κατευθύνσεις και την ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΕ των μονοπωλίων.

Η πραγματική πρόοδος, άρα και η εξουσία και διακυβέρνηση που θα την ενσαρκώνει, βρίσκεται στον αντίποδα όλων αυτών και πάνω απ’ όλα σημαίνει το να συμβαδίζουν η ζωή και τα δικαιώματα των λαών με την πρόοδο της επιστήμης, της τεχνολογίας, των δυνατοτήτων της εποχής. Η πρόοδος βρίσκεται στην αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση της πάλης, με στόχο την εργατική, λαϊκή εξουσία – διακυβέρνηση.

Στην Εφημερίδα των Συντακτών και τον δημοσιογράφο Τάσο Παππά






ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

  


Η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού εμφανίζεται αμετανόητη και επιμένει να διαπράττει τα ίδια εγκληματικά λάθη.

Αντί να προβεί έστω και τώρα στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επιμένει στα κατασταλτικά μέτρα που έχουν εκτροχιάσει – εκ του αποτελέσματος – την πορεία της πανδημίας, προκαλώντας παράλληλα οικονομική και κοινωνική κρίση.

Προκαλεί εντύπωση πάντως η παραδοχή του υπουργού ότι η Ελλάδα καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που ακυρώνει τον ισχυρισμό του ότι οι καταγγελίες για πλημμελή λειτουργία συγκεκριμένων ΜΕΘ, δεν ισχύουν.

Καταγγελίες που μάλιστα προκάλεσαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης δυστυχώς, διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα. Κανένα «ακαταδίωκτο» δεν μπορεί να συγκαλύψει τις καταστροφικές της επιλογές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στηρίζει κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, τα οποία ως προϊόν εγκλήματος βρίσκονται παράνομα εντός του Βρετανικού Μουσείου. Η θέση τους είναι στον Παρθενώνα, το αιώνιο σύμβολο του φωτοδότη Ελληνικού Πολιτισμού που στέκει ως φάρος απέναντι στην βαρβαρότητα.

Προκαλεί ωστόσο απορία η «αφωνία» του πρωθυπουργού για τις εθνικές μας διεκδικήσεις έναντι της Γερμανίας: Την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, των γερμανικών αποζημιώσεων, την επιστροφή του κατοχικού «δανείου» καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών που σύλησαν οι Γερμανοί κατακτητές. Διεκδικήσεις τις οποίες η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ , σε αντίθεση με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, θεωρεί ύψιστη εθνική προτεραιότητα






Τομέας Μεταφορών και Υποδομών:

Είναι ευθύνη του κράτους ο οργανωμένος έλεγχος σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα

  


Τα τελευταία γεγονότα που έχουν έρθει στην δημοσιότητα και αφορούν την κατάσταση των σχολικών κτιρίων είναι από απογοητευτική έως επικίνδυνη!

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο διακυβέρνησής του, όσο η κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα σε προτάσεις υιοθέτησης ουσιαστικών μέτρων που αφορούν την στατική επάρκεια των σχολικών κτιρίων.

Δεν είναι αρκετή η αγωνία των γονιών, των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την ανυπαρξία της κυβερνητικής πολιτικής γύρω από τον covid-19 και έρχεται να προστεθεί σε αυτή και η δομική κατάρρευση των σχολείων;

Πότε θα σταματήσει η αγωνία για τις συνθήκες κάτω από τις με τις οποίες κάνουν μάθημα τα παιδιά; Πότε τα ιδιωτικά κτήρια θα σταματήσουν να μετατρέπονται σε σχολεία χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις; Ως πότε οι πολίτες θα παρακαλούν να γίνουν νέα σχολεία;

Ως πότε οι πολίτες θα παρακαλούν τις αρμόδιες δημοτικές και κυβερνητικές αρχές να ελέγξουν την στατική επάρκεια των ήδη υπαρχόντων σχολικών κτιρίων; Ως πότε οι μαθητές θα είναι τυχερά και θα γλυτώνουν την τελευταία στιγμή; Είναι ευθύνη του κράτους ο οργανωμένος έλεγχος σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Είναι ευθύνη του κράτους να ελέγχει και τους δήμους που συντηρούν μια κατάσταση με μισθωμένα κτίρια που τα βαφτίζουν σχολεία. Τονίζουμε πως η παλαιότητα του κτιριακού αποθέματος και η σεισμική τρωτότητα της χώρας επιβάλλει τη συνδυασμένη εφαρμογή προγραμμάτων ενεργειακής και δομικής αναβάθμισης κτιρίων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, όπως συζητείται στην Ευρώπη και έχει ήδη εφαρμοστεί στην Ιταλία (τη δεύτερη σεισμογενή Ευρωπαϊκή χώρα).


Δεν υπάρχουν σχόλια