Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1767

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επίκαιρη Ερώτηση Γ. Ψυχογιού για την απαράδεκτη κωλυσιεργία στη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου και την αντιπυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής.

  


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, για την εδώ και δυόμισι χρόνια καθυστέρηση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου, αφού δεν έλαβε ποτέ απάντηση στην από 23/4/2021 σχετική Ερώτηση που είχε υποβάλει.

Με την υπ’ αριθμ. 28502 οικ. Φ109.1/10.6.2019 ΚΥΑ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ξυλοκάστρου με έδρα τα Καρυώτικα και περιοχές ευθύνης τα 65.000 στρέμματα δασικών και αστικών εκτάσεων, που επανειλημμένα έχουν απειληθεί και πληγεί από πυρκαγιές.

Μέχρι και σήμερα όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και μάλιστα με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιο και καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, η λειτουργία του δεν έχει πραγματοποιηθεί κατά απαράδεκτο και επιζήμιο τρόπο για την ασφάλεια κατοίκων και περιουσιών, αλλά και την προστασία του εξαιρετικής σημασίας και ομορφιάς οικοσυστήματος της περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο βουλευτής Κορινθίας ζητά άμεσα απαντήσεις και ενέργειες από το αρμόδιο Υπουργείο θέτοντας τα παρακάτω κρίσιμα ζητήματα:

Γιατί δεν προχωρεί άμεσα η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου, ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα και ποιες οι κινήσεις σας σε αυτή την κατεύθυνση μέχρι σήμερα, καθώς έχουν περάσει περίπου δυόμισι χρόνια από την ίδρυσή του;

Έχει προβεί το Υπουργείο στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το νέο κλιμάκιο να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και μέσα, καθώς και επαρκές προσωπικό με προσλήψεις και αξιοποίηση του ήδη υπηρετούντος τακτικού προσωπικού;






Στη Βουλή τα αιτήματα της εστίασης και των εμπόρων της Κορινθίας, με Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ψυχογιού, προς το αρμόδιο Υπουργείο.

  


Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την από 15/11/2021 Κοινή Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, βιοτεχνικών και εμπορικών σωματείων Κορινθίας και Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση, η ΟΕΒΕ Κορινθίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις στις 16/11/21 προκειμένου να σταματήσουν το «θάνατο» της μικρομεσαίας επιχείρησης, καθώς τα νέα μέτρα, με πρόφαση την έξαρση της πανδημίας, οδηγούν στην καταδίκη της εστίασης και του εμπορίου.

Ζητούν από την Κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της εστίασης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνολικά, που έχουν δεχτεί απανωτά χτυπήματα για την βιωσιμότητά τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικότερα ζητούν, μεταξύ άλλων, την μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, την απαλλαγή από τα ενοίκια για τους 6 επόμενους μήνες και ενίσχυση όσων δεν κατάφεραν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοικτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ως εκ τούτου, ζητάμε με την κοινοβουλευτική αυτή παρέμβαση, άμεσες ενέργειες και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό και δηλώνουμε ότι θα αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα εντός και εκτός Βουλής, για την στήριξή τους.






Γ. Ψυχογιός: Ακόμα και για τους Ποινικούς Κώδικες νομοθετείτε με την επικοινωνία και τις αναχρονιστικές σας απόψεις απέναντι στην σύγχρονη επιστήμη και πραγματικότητα
  


11/11/2021 Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Ο κος Ψυχογιός ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στον εμπαιγμό και την απαξίωση των δικηγόρων, τόσο στην περίοδο της πανδημίαςαλλά και στο γεγονός ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι λιγότεροι επειδή δεν υπήρξαν προσλήψεις, ενώ καιτα κτήρια υποβαθμίζονται.

Παράλληλα η εικόνα στις φυλακές είναι κακή, όπου ο αριθμός έχει πολλαπλασιαστεί, υπάρχει υπερσυμφόρηση, χωρίς μαζικό εμβολιασμό, χωρίς μαζική επιδημιολογική επιτήρηση όπως πρέπει, με δυσανάλογη περικοπή σε επισκεπτήρια, δύσκολες συνθήκες για κρατούμενουςκαι σωφρονιστικούς.

Αναφέρθηκε στις πολλές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι το 2019 πολλά νομοσχέδια αναβάθμισαν τη χώρα στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την έφεραν να παίρνει συγχαρητήρια από διεθνείς οργανισμούς, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλους. Το ίδιο και για το «Ν. 4619/2019 που αντικατέστησε ένα χωρίς συνοχή στην ουσία και ενιαίο αξιακό προσανατολισμό κείμενο, με έναν Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ανταποκρίνεται στην σύγχρονη πραγματικότητα και δεν αφήνει περιθώρια για παρεκκλίσεις από την αρχή της δίκαιης δίκης.» Επισήμανε ότι «είναι η τρίτη φορά που έρχεστε να κάνετε τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μέσα σε λιγότερο από δυόμιση χρόνια, χωρίς να έχουν προλάβει να εφαρμοστούν και να δοκιμαστούν οι διατάξεις και, μάλιστα, με τέτοια προχειρότητα ώστε αυτές οι σημερινές διατάξεις να αλλάζουν κάποιες απ’ αυτές τις οποίες είχατε κάνει το προηγούμενο διάστημα.» Ο κος Ψυχογιός τόνισε σχετικά με το ρόλο του Ποινικού Δικαίου: «πρέπει να είναι ανθρωποκεντρικό, να συνδυάζει την προστασία και την τιμωρία για πράξεις απαξίας με την ισορροπία δικαιωμάτων, την πρόληψη των αιτιών που οδηγούν στις πράξεις, την αρχή ότι ο κατηγορούμενος στερείται μόνο την ελευθερία του και τίποτε άλλο και με βασικό στόχο την επανένταξη. Πρέπει να διαπνέονται από ανθρωπισμό και φιλελεύθερη σκέψη. Η ποινή επί εγκλήματος που επιβάλει το ποινικό δίκαιο πρέπει να έχει κατεξοχήν σκοπό την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Δεν μπορεί να συνιστά αυτοσκοπό και να γίνεται συγκυριακά και για επικοινωνιακούς και άλλους λόγους.» Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο εντάσσεται στην υπηρεσία του δόγματος «νόμος και τάξη» που έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αύξηση όλων των δεικτών της εγκληματικότητας, των περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας αλλά και για τη ρητορική μίσους που επαναφέρουν Βουλευτές και Υπουργοί της Κυβέρνησης, δηλητηριάζοντας την κοινωνία και θέτοντας στο περιθώριο χιλιάδες ανθρώπους κυρίως πιο ευάλωτους.Συμπλήρωσε πως το Υπουργείο έχει αφήσει τη χώρα χωρίς καμία απολύτως ποινή εναλλακτική του εγκλεισμού, όπως η κοινωφελής εργασία, και ότι από μόνη της η αυστηροποίηση των ποινών, που στην Ελλάδα είναι ήδη από τις ψηλότερες στον κόσμο, δεν επιφέρει μείωση της εγκληματικότητας κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών.

Κάλεσε την πλειοψηφία να στηρίξει την τροπολογία που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ενσωμάτωση του όρου της γυναικοκτονίας και ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπενθύμισε τις σημαντικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο ποινικό και σωφρονιστικό σύστημα, υπενθυμίζοντας την κατάργηση διατάξεων πουποινικοποιούσαν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία για ελάχιστα ποσά, τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της κατάστασης στις φυλακές, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που ιδρύθηκαν εκεί, τα προγράμματα επανένταξης και άλλα.Κυρίως όμως τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων που είναι πυλώνας που μειώνει τις εγκληματικές συμπεριφορές.

Μπορείτε να δείτε την τοποθέτηση στο σύνδεσμο: https://youtu.be/ Xp6wpe-AlDU


Δεν υπάρχουν σχόλια