Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1766

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Σημαντική θεωρεί την Κόρινθο η Ιταλική La Repubblica 
Β.Νανόπουλος: Στηρίζουμε τις Συρακούσες ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» της Ιταλίας για το 2024 και ισχυροποιούμε τους δεσμούς μας

  

Κόρινθος, 2 Νοεμβρίου 2021
Ιδιαίτερα σημαντική θεωρεί η εφημερίδα La Repubblica την στήριξη από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και το δήμο Κορινθίων. Το δημοσίευμα μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιταλίας της La Repubblica, με καθημερινή κυκλοφορία 15 εκ φύλλων επισυνάπτεται.

Η εφημερίδα αναφέρεται στο θεσμό των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ιταλίας και εξάρει την θερμή και αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου στην υποψηφιότητα των Συρακουσών, συμπαράσταση η οποία εκφράζεται, μεταξύ άλλων, με επιστολή προς τον Δήμαρχο κ. Francesco Italia.

«Οι Συρακούσες μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας, μια πόλη που ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες και συγκεκριμένα από τους Κορίνθιους και μία πόλη που εξελίχθηκε σε μία από τις ακμαιότερες, πλουσιότερες και δυνατότερες πόλεις της Μεσογείου, είναι αυτή που δικαίως ο Κικέρωνας αποκάλεσε «ωραιότατη και καταστόλιστη. Ιδιαίτερα με την Κόρινθο, οι δεσμοί είναι ισχυροί και πηγαίνουν στα βάθη των αιώνων, καθώς η ανάπτυξη της Κορίνθου τον 8ο π.Χ. αιώνα, έδωσε την δυνατότητα να ιδρυθεί η αποικία των Συρακουσών και να γίνει η γνωστότερη και η δυναμικότερη στον γνωστό τότε κόσμο αναφέρει ο Δήμαρχος Κορινθίων καταλήγοντας : «Αισθανόμαστε δημιουργικούς και πνευματικούς δεσμούς και ιδιαίτερη ικανοποίηση από το γεγονός ότι οι Συρακούσες έχουν σημαντική συμβολή στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο για περισσότερο από έναν αιώνα. Στηρίζουμε την υποψηφιότητά σας και είμαστε στο πλευρό σας με πίστη και αφοσίωση.» Της επιστολής είχε προηγηθεί στις αρχές Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Κορίνθου, δια ζώσης συνάντηση του εκπροσώπου της δημοτικής αρχής Συρακουσών κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου με τον Δήμαρχο Κορινθίων όπου και αναλυτικά είχαν συζητηθεί οι λεπτομέρειες των κοινών δράσεων ώστε οι δεσμοί να επικαιροποιηθούν, να ισχυροποιηθούν και οι δυο πόλεις να χαράξουν κοινά πολιτιστικά μονοπάτια.




Δώσαμε ανάσα στα σωματεία της πόλης μας!
  
  


Σε χρήση δόθηκε η αθλητική εγκατάσταση στο ΔΑΚ Κορίνθου, το γήπεδο που μετατράπηκε μέσα σε λίγες ημέρες από ανοιχτό σε κλειστό προκειμένου να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των σωματείων και να εκπληρώσει ένα αίτημα χρόνων.

Η δημοτική αρχή και η διοίκηση του ΚΕΠΑΠ προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί εφικτή η παρέμβαση η ολοκλήρωση της οποίας έγινε δεκτή με θέρμη από τις διοικήσεις των συλλόγων και τους μικρούς αθλητές.

«Αφουγκραστήκαμε τις μεγάλες ανάγκες των σωματείων και των αθλητών και προχωρήσαμε σε αυτήν την παρέμβαση. Εύχομαι όλοι σας να το χαρείτε» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, στη μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας , σημειώνοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις με στόχο βεβαίως την δημιουργία ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας μίλησε για τις ενέργειες που δρομολογήθηκαν και ολοκληρώθηκαν ώστε να διευκολυνθούν τα σωματεία ενώ ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μαγκλάρας έκανε λόγο για «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Θέρμες ήταν και οι αναφορές των διοικήσεων των σωματείων μπάσκετ και βόλεϊ οι οποίες σύσσωμες έδωσαν το παρόν.

Βρείτε το Video της εκδήλωσης εδώ: 
https://www.facebook.com/100015460477214/videos/pcb.1196911764167495/590411242166043





«Λούνα πάρκ ανακύκλωσης» στην Παναγή Τσαλδάρη την Τετάρτη

  


Ο Δήμος Κορινθίων, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος-ανακύκλωσης που υλοποιεί, διοργανώνει σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ, την εκπαιδευτική δράση ανακύκλωσης ‘’Λούνα Παρκ’’, με την συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κορινθίων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/11/2021 , 9:00 πμ – 13:00 μμ στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) στην πόλη της Κορίνθου, ενώ θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας Covid 19.

Η σημαντικότητά της εν λόγω δράσης έγκειται στην ενημέρωση σε θέματα ανακύκλωσης, μέσω εκπαιδευτικών παιχνιδιών από καταρτισμένο προσωπικό, των μικρών μαθητών δηλαδή μιας ομάδας ανθρώπων που τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν το κύριο μέρος της κοινωνίας.






ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  
Το ιστορικό λαογραφικό μουσείο Κορίνθου και ο ηλεκτροφωτισμός του Κάστρου του Ακροκορίνθου ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση που είχε στο γραφείο του πριν από λίγο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού της Π.Ε Κορινθίας κ.Αθηνά Κόρκα και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Περιφερειάρχη για εξειδικευμένα θέματα της Π.Ε κ.Γιώργο Οικονόμου.

Η συνεργασία είναι συνεχής και αγαστή προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι τα επιθυμητά για τους πολίτες και τον τόπο μας!






ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ

    


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας μαζί με τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο , συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και συζήτησαν το αίτημα του Δήμου Κορινθίων για την παραχώρηση του τμήματος χερσαίας ζώνης λιμένα (τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου) στον Δήμο Κορινθίων και την αξιοποίηση του για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου. Πρόκειται για ένα από τα πιο ωραία σημεία της Κορίνθου και μία εξέλιξη που πράγματι θα μεταμορφώσει την Κόρινθο. Το υπουργείο Οικονομικών είναι θετικό και το θέμα προχωράει ώστε να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα.





ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  


► Μαρίνα στην Κόρινθο δεν είδαμε 
► Μαρίνα στον Κόρφο δεν είδαμε 
► Δεύτερη πλωτή εξέδρα στον Κόρφο δεν είδαμε 
► Εκβάθυνση του λιμανιού της Κορίνθου δεν έγινε 
► Οι υπάρχουσες μελέτες συμπληρωματικής Λιθορριπής του λιμενοβραχίονα, κάλυψης των υπόσκαφων του λιμανιού και πεζοδρόμησης της οδού Αγίου Νικολάου 800.000€ δεν εκτελέστηκαν 
► Στήριξη του αλιευτικού καταφυγίου Κάτω Άσσου που κινδυνεύει δεν είδαμε 
► Λιμενικό Κτίριο εντός του λιμένα δεν έγινε.

Δύο χρόνια Δημοτικής Αρχής Νανόπουλου δεν έγινε απολύτως τίποτα στο τομέα αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 05/11/2021







ΕΓΚΡΙΝΑΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ-ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΧΡΗΣΗΣ 2019 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΤΟΥΣ
  


Η τοποθέτησή μου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής:Εξακολουθεί η δήλωση κατά τη συζήτηση του απολογισμού 2019, με την 249/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής.

Εγκρίνω τον οικονομικό απολογισμό, κατά συνέπεια και τον Ισολογισμό χρήσης 2019, όπως έχουν αποτυπωθεί στα οικονομικά στοιχεία της Υπηρεσίας και των Ορκωτών Λογιστών, αλλά δεν εγκρίνω τον Πολιτικό απολογισμό , γιατί το έργο που πραγματοποιήθηκε ήταν ελάχιστο και συγκεκριμένα μόλις το 15,9% του τεχνικού προγράμματος υλοποιήθηκε.

Όσον αφορά την εξέταση των στοιχείων του Ισολογισμού αξιοπερίεργα είναι τα εξής στοιχεία:

1. Ο Κύκλος Εργασιών (τζίρος) είναι 29.563.632 € και τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του ίδιου χρόνου (31/12/19) 27.019.567 €!!!! Σήμερα δε, ξεπερνούν τα 34.000.000 €. Φανταστείτε οποιαδήποτε επιχείρηση ή νομικό πρόσωπο να παρουσιάζει αυτά τα νούμερα.

2. Η χρήση για 8η συνεχόμενη χρονιά είναι πλεονασματική με κατακόρυφη αύξηση κερδών, που ανήλθε σε 3.311.687 €, έναντι 1.947.248 € το 2018.

3. Τα συσσωρευμένα πλεονάσματα από το 2011 μέχρι και το 2019 ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσόν για τα μεγέθη του Δήμου Κορινθίων των 15.975.650 € !!!!!

Αυτό το ποσόν θα μπορούσε να αποτυπωθεί σε έργο, πράγμα που δεν έγινε, αλλά δυστυχώς η ίδια εικόνα είναι και τα επόμενα δύο έτη 2020 και 2021.

4. Οι Πιστωτικοί Τόκοι των καταθέσεων στις Τράπεζες ανέρχονται σε 397.283 €, παρά το γεγονός ότι τα επιτόκια είναι σχεδόν μηδενικά, ενώ το σύνολό τους την τελευταία πενταετία ανέρχεται σε 1.414.514 €, περισσότερα δηλαδή από όσα δαπανήσαμε για την πλατεία Περιβολάκια.

Φανταστείτε τα επιτόκια να ήσαν της τάξης του 6-7%, όπως ήταν την τετραετία 2007-10. Θα είχαμε πιστωτικούς τόκους πάνω από 2.000.000 € ετησίως. Αυτός όμως δεν είναι ο σκοπός του Δήμου, που είναι κοινωνικός φορέας.

5. Πληρώσαμε Φόρο Εισοδήματος το 2019 184.134 € που αφορά τη φορολογία εισοδήματος με κλίμακα 26% από τόκους καταθέσεων και ενοίκια. Συνολικά τη τελευταία εξαετία 2014-19 πληρώσαμε 930.583 € φόρο εισοδήματος.

Δηλαδή δεν παρήγε έργο ο Δήμος μας με συνέπεια Να βάλουμε τα χρήματα στις Τράπεζες με συνέπεια Να πληρώσουμε φόρο εισοδήματος για τις καταθέσεις αυτές.

6. Πέραν των παρατηρήσεων αυτών τοποθετούμαι και για δύο παρατηρήσεις των Ορκωτών. Όπως τα ακίνητα του Δήμου. Η μόνη ουσιαστική ενέργεια που έχει γίνει είναι η έρευνα και η καταγραφή των 615 περίπου ακινήτων από την αρμόδια επιτροπή υπό την προεδρία μου τη τριετία 2013-16, όπως εγκρίθηκε το 2016 με την 351/2016 ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες, όπως εκτιμήσεις, κτηματολόγιο κλπ. Πρόταση μου είναι να συσταθεί ειδικό Γραφείο στο Δήμο από εξουσιοδοτημένο προσωπικό με σκοπό τις συμπληρώσεις, διορθώσεις, καταχωρήσεις εκτιμήσεων κλπ. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Πλατής θα μπορούσε να βοηθήσει τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή διότι είναι και γνώστης του αντικειμένου.

7. Τέλος σχετικά με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις η Λύση των οποίων έχει γίνει από το 2011 από το Δημοτικό Συμβούλιο και ουσιαστικά είναι στο καθεστώς εκκαθάρισης αναρωτιέμαι γιατί ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει η ειδική εκκαθάριση, όπως προβλέπει ο νόμος. Δεν είναι δα και τόσο μεγάλο το αντικείμενο δράσης τους και ποσοτικά και χρονικά για να μην έχει ολοκληρωθεί.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 02/11/2021






ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Συνάντηση Γκιώνη – Ράτη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα παρουσία του Υφ.Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα
  


Τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Αλκ. Γκιώνη υποδέχτηκε το πρωί, στο γραφείο του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα και του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρου Ράτη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι χρηματοδοτήσεις και οι έκτακτες ενισχύσεις για την υλοποίηση έργων υποδομών, οδικού δικτύου, αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών και πλημμυρών που έχουν πλήξει την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων και του Σχίνου, τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ευχαρίστησε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πέτσα, ο οποίος δεσμεύτηκε για την άμεση θετική ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, καθώς επίσης, τον Υφυπουργό κ. Δήμα για την αμέριστη συμβολή και συμπαράστασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, εξασφαλίζοντας πάντα τις διόδους για να πετύχουμε όλοι μαζί θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.







Δύο νέα φορτηγά για την ενίσχυση του στόλου καθαριότητας και πρασίνου απέκτησε ο Δήμος

    


Στην προμήθεια δύο καινούριων φορτηγών, ένα φορτηγό με υδραυλικό γερανό και αρπάγη κι ένα ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 3,5 τόνων με υδραυλική ράμπα τελευταίας τεχνολογίας προχώρησε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με σκοπό να βοηθήσει σημαντικά στην πρακτική αντιμετώπιση θεμάτων της καθημερινότητας, κυρίως στον τομέα της Καθαριότητας και του Πρασίνου.

Το νέο, υψηλών προδιαγραφών φορτηγό διαθέτει υδραυλικό γερανό με αρπάγη τύπου πολύποδα, που λειτουργεί ακόμη και με ασύρματο τηλεχειρισμό και μπορεί να συλλέξει έως 8 τόνους ογκωδών κλαδεμάτων, αδρανών υλικών, μπαζών αλλά και πάσης φύσεως στερεών απορριμμάτων, δίνοντας έτσι στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Το φορτηγό με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων μικτού φορτίου 3,5 τόνων με υδραυλική ράμπα παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους χειριστές του, αφού είναι πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα και αισθητήρες και πληροί τους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για πρόληψη ατυχημάτων και ασφάλεια κατά τη χρήση του. Η προμήθεια των δύο οχημάτων συνολικού προϋπολογισμού 248.744,00€ καλύφθηκε με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 211.800,00€, ενώ το ποσό των 36.944,00€ καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Κατά την παραλαβή του οχήματος το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ.

Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου κ. Σωτήρης Πέρρας, αλλά και οι εργαζόμενοι καθαριότητας, οι οποία ενημερώθηκαν διεξοδικά για τον χειρισμό και τις δυνατότητες των δύο οχημάτων. Γραφείο Τύπου








Στην τελική ευθεία το έργο Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου του Δήμου, στην περιοχή Καταρράκτες
  
  


Υπεγράφη την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, στα Γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων – Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (Ε.Υ.Δ.Ε.-Κ.Σ.Σ.Υ.), της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η Σύμβαση που επισημοποιεί την έναρξη των εργασιών κατασκευής του δημοσίου έργου «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, που επλήγη από τις φυσικές καταστροφές του Μαρτίου 2017 και του Σεπτεμβρίου 2018», στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον κ. Δημήτριο Αναγνώπουλο, Διευθυντή της Ε.Υ.Δ.Ε.-Κ.Σ.Σ.Υ. του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και τον κ.

Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ.Η. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Μ.Ε.Π.Ε.», παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη.

Με την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού 1.076.849,99€ πλέον Φ.Π.Α. θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των βραχοπτώσεων λόγω του κατολισθητικού φαινομένου και της αστάθειας των πρανών στην ευρύτερη περιοχή εκτιμώμενου μήκους περί των 200m, καθιστώντας τις πληγείσες υποδομές μη λειτουργικές, όσον αφορά στο επίπεδο εξυπηρέτησης και ασφάλειας.

Με την υλοποίηση των εργασιών αποκατάστασης (απομάκρυνση μεμονωμένων επικρεμάμενων ογκόλιθων και κατασκευή φράχτη ανάσχεσης καταπτώσεων κατάλληλου ύψους και απορρόφησης ενέργειας και επένδυσης με πλήρως αγκυρούμενο πλέγμα), θα επαναφερθεί, η προγενέστερη της κατολίσθησης, ασφάλεια των διαβατών και ο χώρος θα λειτουργήσει και πάλι ως πόλος έλξης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της πόλης.

Η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε έξι (6) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης δηλώνει: «Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά για την αμέριστη συμβολή του και την αδιάκοπη στήριξή του στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που χρειάζεται ο Δήμος μας, καθώς η υλοποίηση του εν λόγω έργου είναι αναγκαία και επιτακτική για τον τόπο μας. Πρόκειται για ένα δύσκολο τεχνικά και μελετητικά κατολισθητικό φαινόμενο, το οποίο χρήζει συνολικότερης παρέμβασης λόγω αστάθειας των πρανών στην ευρύτερη περιοχή των Καταρρακτών Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεώργιο Δέδε καθώς με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης τον Μάρτιο 2019 έθεσε την αρχή δρομολόγησης της οριστικής επίλυσης των προβλημάτων που προξένησαν οι εκτεταμένες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τον Δήμο μας».








ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



Πως τα πλαστικά καπάκια μετατρέπονται σε αναπηρικά αμαξίδια
  



Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια από τους δημότες, υλοποίησε δράση ανακύκλωσης από την οποία αποκτήθηκαν δυο αναπηρικά αμαξίδια και αποδόθηκαν στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου. Ο ιατρικός αυτός εξοπλισμός, δίδεται με ανταποδοτικό χαρακτήρα σε δημότες οι οποίοι χρήζουν αναπηρικού αμαξιδίου με μοναδική υποχρέωση να αποδοθεί πίσω στο ΚΑΠΗ σε καλή κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιηθεί από άλλον συμπολίτη του Δήμου όταν πλέον δεν θα καθίσταται ανάγκη χρησιμοποίησης του.

Αφενός κύριο μέλημα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω της ανακύκλωσης, της μείωσης των απορριμμάτων και της επαναχρησιμοποίησης και αφετέρου η στήριξη ατόμων με κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας.

Μπορείτε να μαζέψετε πλαστικά καπάκια όλων των συσκευασιών νερού, χυμού, γάλακτος, απορρυπαντικών, αναψυκτικού, λαδιού, μαρκαδόρων και να αποδοθούν για αντίστοιχη δράση. Τα καπάκια συγκεντρώνονται στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2743028235








Συμμετέχουμε στην ΑΠΟΓΡΑΦΗ, στηρίζουμε τον τόπο μας

  


Από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τον Δεκέμβριο 2021 διεξάγεται η απογραφή πληθυσμού της χώρας.

Η απογραφή επηρεάζει καθοριστικά:

Τις χρηματοδοτήσεις από Εθνικά, Περιφερειακά και Ευρωπαϊκά προγράμματα Τις κρατικές επιχορηγήσεις κάθε Δήμου Η απογραφή μπορεί να γίνει:

Ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας το μοναδικό κωδικό της ΕΛ.ΣΤΑΤ για κάθε κατοικία Με προσωπική συνέντευξη μέσω τηλεφώνου Με επίσκεψη του απογραφέα στην κατοικία σας και τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου









ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  


Στην συνεδρίαση της 1/11/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης υποβάλλαμε προ ημερησίας διατάξεως ερωτήσεις προς την Δημοτική Αρχή (Δ.Α.) σχετικά με την καθυστέρηση έναρξης των έργων «Ανακατασκευή παλαιού γηπέδου ποδοσφαίρου Ξυλοκάστρου» ύψους 600.000 € και «Ανακατασκευή αποθηκών ΑΣΟ για δημιουργία πολιτιστικού κέντρου» ύψους 2.100.000 € που έχουν εγκριθεί προ διετίας, όπως και του έργου «Ανακατασκευή πεζοδρομίων οδού Κ. Τσαλδάρη».

Υπενθυμίσαμε ότι για την παράδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας του Σύθα, μετά από σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος είχε απαντήσει στις 12 Αυγούστου ότι είναι θέμα ολίγων ημερών. Επισημάναμε το πρόβλημα της ανυπαρξίας οριοθετημένης στάσης για τους ταξιδιώτες προς την Πάτρα, στον κόμβο της εισόδου του Ξυλοκάστρου, στη ΝΕΟ Κορίνθου- Πατρών και της ταλαιπωρίας που υφίστανται.

Επίσης τονίσαμε την σημασία για το Δήμο μας της απογραφής που διενεργείται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, δεδομένου ότι οι χρηματοδοτήσεις γίνονται με πληθυσμιακά κριτήρια, όπως π.χ. η αναγκαία επέκταση του αποχετευτικού δικτύου του βιολογικού καθαρισμού από το Κ. Λουτρό έως το Δερβένι.

Επαναφέραμε το θέμα της αξιοποίησης της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής, που η Δ.Α. αποφεύγει να συζητήσει, ενώ αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη του Δήμου μας και ιδιαίτερα για το Δερβένι, όπου η δημιουργία παρακαμπτηρίου δρόμου είναι επιβεβλημένη. Είμαστε αντίθετοι σε σχεδιασμούς που γίνονται χωρίς την γνώμη του Δήμου και ερήμην των κατοίκων της περιοχής και δεν λαμβάνουν υπόψιν τις πραγματικές ανάγκες τους.

Στο θέμα του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου, αναδείξαμε την προχειρότητα με την οποία το αντιμετωπίζει η Δ.Α., δύο και πλέον χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της. Ο κανονισμός που ήρθε για ψήφιση ήταν Copy – Paste από Δήμο της Αττικής. Συγκεκριμένα στην σελίδα 10 άρθρο 16 γ) αναφέρει ότι για την συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών «υπάρχει και ειδικό σημείο συλλογής που βρίσκεται στην Αττική οδό στο χώρο του αμαξοστασίου»!!! Φυσικά από το Δήμο μας δεν διέρχεται η Αττική οδός, ούτε υπάρχει αμαξοστάσιο.

Η Δ.Α. δηλαδή δεν έκανε ούτε τον κόπο να διαβάσει και να διορθώσει τον κανονισμό που πήρε από κάποιο άλλο Δήμο (Χαλανδρίου;) ενώ απαιτούσε να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το κεφάλαιο της καθαριότητας του Πευκιά περιοριζόταν σε τρεις σειρές χωρίς καμία εξειδίκευση, ενώ γινόταν αναφορά σε καφέ κάδους που δεν υπάρχουν. Προτείναμε την αναβολή του θέματος και την αναλυτική συζήτησή του σε επόμενη συνεδρίαση με την πρέπουσα σοβαρότητα, επειδή πρέπει να υπάρχει κανονισμός καθαριότητας που να ανταποκρίνεται στην υπάρχουσα κατάσταση και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. Ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα αφού και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις συντάχθηκαν με την πρότασή μας.

Η υπόλοιπη θεματολογία της συνεδρίασης ως συνήθως αφορούσε διεκπεραιωτικά θέματα, αφού η Δ.Α. συνεχίζει να μην φέρνει για συζήτηση κανένα από τα σημαντικά θέματα του Δήμου μας. Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ έχουμε καταθέσει από τον Αύγουστο πρόταση για τις προτεραιότητες του Δήμου, αλλά η Δ.Α. δεν τις έχει λάβει υπόψιν της. Θα επανέλθουμε.

Συνεχίζουμε την εποικοδομητική αντιπολίτευση με προτάσεις, απορρίπτουμε τις προχειρότητες και την επικοινωνιακή διαχείριση χωρίς ουσία και στηρίζουμε κάθε πρόταση που βρίσκεται στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου μας.

Τιμούμε την ψήφο των συμπολιτών μας με την ανελλιπή ενεργό παρουσία μας στα Δημοτικά Συμβούλια 

Επαμεινώνδας Κατσούλας







H NEA ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΘΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΟΣΑ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

  


Τώρα που «τελείωσαν;» στο έργο της γέφυρας στον ΣΥΘΑ βλέπω πολλούς να βρίσκουν απουσία λειτουργικών συμπληρωματικών έργων. Άλλοι περίμεναν να βγουν λαγοί από το καπέλο. Αλλά το ζήτημα είναι άλλο. Ενδιαφέρθηκε κάποιος πολίτης ή εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο να δει τί γέφυρα και συμπληρωματικά έργα με λειτουργικότητα και ασφάλεια θα έκαναν; Ζήτησε κάποιος από τους παραπάνω να δει σχέδια; Κανένας. Τελικά ο Έλληνας πάντα βρίσκεται προ αιφνιδιασμών. ΑΛΛΑ:

1. Υπήρξε σχέδιο - μελέτη από ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά γραφεία της Ελλάδας, πρόταση ασφάλειας, λειτουργικότητας. Απάντηση καμία. (υποδηλωτικό αδιαφορίας…).

2. Ρώτησα τον Πρόεδρο του Ξυλοκάστρου αν γνώριζε τι θα γινόταν στην γέφυρα και μου είπε να ρωτήσω τον πρώην Δήμαρχο Ανδρικόπουλο… (υποδηλωτικό άγνοιας…).

Η παράταξη Ενεργοί Δημότες σε ανακοίνωσή της (1η Μαρτίου 2019), είχε αναφερθεί στο έργο της γέφυρας. Μέρος αυτής της ανακοίνωσης μπορείτε να δείτε στην εικόνα που πλαισιώνει αυτό το κείμενο. Μετά από αυτό κανένα ενδιαφέρον από τον κ. Κατσούλα. Επανήλθα πριν λίγους μήνες, γιατί παίχτηκε ένα θεατράκι - μπερντέ πάνω στην γέφυρα, ενώ κατασκευαζόταν, σημειώνοντας «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Το Ξυλόκαστρο με τέτοια διεύθυνση είναι στον χρόνο των χαμένων ευκαιριών». Κάποιες υπομνήσεις του ζητήματος από τον Τάσο Γρουμπό ήταν αιτία να εκδηλωθεί μια σειρά προσθετικών δημιουργικών προτάσεων για το έργο.

Το κράτος, οι εργολάβοι, οι φορείς αποφάσεων και οι εκπρόσωποι των πολιτών δεν αντιλαμβάνονται την γέφυρα ως προέκταση κοινωνικής εμπειρίας, ένα λειτουργικό στοιχείο προσβασιμότητας. Τα τεχνικά έργα τα βλέπουν ως ευκαιρίες αναδιανομής χρήματος. Μέσα σε θολό τοπίο διαδρομών, που αρχίζουν από τον σχεδιασμό (αν υπάρχει και με επιστημονική τεκμηρίωση), έως και την υλοποίηση. Ανακινήθηκε το ζήτημα μόλις δόθηκε σε κυκλοφορία το έργο, επισημάνθηκε η αδιαφορία για την ασφάλεια, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια από «Συνάντηση» μέχρι την γέφυρα. Βέβαια υπάρχουν τα κεκτημένα. Στην Λυκοποριά, στο νέο έργο, έκαναν μικρό κόμβο και χωρίς πεζοδρόμιο στην πλευρά της θάλασσας. (Παρένθεση: Είχα ζητήσει για την Λυκοποριά την δημοσιοποίηση των μελετών και τις εγκρίσεις από τους μηχανικούς ασφαλείας. Απάντηση; Η σιωπή).

Όταν οι Δημότες, οι Ξυλοκαστρίτες, αδιαφορούν για όσα, όπου και πότε πρέπει να γίνουν, υφίστανται τις συνέπειες. Θα μείνουν με το κουσούρι συνεχώς να διαμαρτύρονται.

Θα βλέπουν τι έκαναν άλλοι για αυτούς, δεν θα τους αρέσουν και θα προτείνουν μερεμέτια, τι μπορούμε να σώσουμε. Αλλά είναι αργά για τους “εκ των υστέρων” να κριθούν ως προφήτες ή ως πολίτες. Οι πολίτες και οι πολιτικοί ΧΡΕΙ ΛΕΓΕΙΝ ΤΑ ΚΑΙΡΙΑ, αλλά και έγκαιρα. Διαφορετικά είναι αργά για δάκρυα.

* Ο κ. Γρηγόρης Κλαδούχος, είναι αρχιτέκτων από το Ξυλόκαστρο.

Ξυλόκαστρο, 9 Νοεμβρίου 2021








ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




Δεύτερη ευκαιρία για τη διόρθωση και τη δήλωση αδήλωτων τετραγωνικών ακινήτωνγια τους λογαριασμούς ενέργειας (ΔΕΗ κλπ)
  



Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021, ανοίγει ξανά η πλατφόρμα δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων και της διόρθωσης των τετραγωνικών των ακινήτων για τους λογαριασμούς ενέργειας.

Οι πολίτες έχουν πλέον μια δεύτερη ευκαιρία να δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους και με τον τρόπο αυτό, μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους χωρίς να κινδυνεύουν με την καταβολή μεγάλων προστίμων και προσαυξήσεων.

Η δήλωση αυτή μπορεί να πραγματοποιείται από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που άνοιξε ξανά “ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ” στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr 

Συγκεκριμένα κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων του δήμου Σικυωνίων και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες (Σικυωνίων, Φενεού, Στυμφαλίας) που έχουν διαπιστώσει ότι στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας γράφονται λάθος τετραγωνικά για τα ακίνητά τους, μπορούν να εισέλθουν στην παραπάνω εφαρμογή και να διορθώσουν ηλεκτρονικά τα τετραγωνικά του ακινήτου τους. Η εφαρμογή επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ’ όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και με τον ΔΕΔΔΗΕ απ’ όπου αντλεί πληροφορίες και γίνεται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

Αν για κάποιο ακίνητό σας δεν είναι δυνατή η δήλωση μέσω της εφαρμογής, παρακαλείστε να απευθυνθείτε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων στα τηλέφωνα 2742360137-138-139 (ΔΕ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ) 2747360222 (ΔΕ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ) 2747360120-124 (ΔΕ ΦΕΝΕΟΥ) έχοντας διαθέσιμα πρόσφατα αντίγραφα Περιουσιολογίου (Ε9) και λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ ή άλλου πάροχου). Ο δήμος Σικυωνίων καλεί τους δημότες του να αξιοποιήσουν την «δεύτερη ευκαιρία» δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών ώστε να αποφύγουν πρόστιμα αναδρομικές προσαυξήσεις στα τέλη ακίνητης περιουσίας.







Κατάστημα- Καφετέρια οικογενείας Πιτίνη, επί της Πλατείας Πλουμιστού
  


ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ.ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΠΡΟΣ, 1] Τον Δήμο Σικυωνίων 2] Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ.Νίκο Σκαρμούτσο 
ΚΙΑΤΟ 1 - 11- 2021 

-Σας γνωρίζω τα παρακάτω:

-Το κατάστημα -Καφετέρια ιδιοκτησίας, ως επιχείρηση, της οικογένειας Πιτίνη, επί της Πλατείας Ελευθερίας Κιάτου, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να σταματήσει την λειτουργία του για λόγους που οι ιδιοκτήτες και οι αρμόδιοι παράγοντες του Δήμου γνωρίζουν.

-Το κατάστημα λειτουργούσε στο συγκρότημα κ.α. καταστημάτων που έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο Σικυωνίων, με δωρεά, από το «Μαυρούλιο» ίδρυμα.

-Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον εκ μέρους στελέχους της Δημοτικής αρχής να συνεχίσει τη λειτουργία του.

-Κατόπιν όλων αυτών των στοιχείων, καθώς και άλλων στοιχείων που δεν γνωρίζουμε, προκύπτουν πολλά ερωτήματα τα οποία η Δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

1]Κατ’ αρχή απαραίτητη προϋπόθεση επαναλειτουργίας της επιχείρησης, με οποιαδήποτε μορφή, είναι η πλήρης διαφάνεια και νομιμότητα όλων των ενεργειών εκ μέρους της Δημοτικής αρχής.

2] Στα πλαίσια της πλήρους διαφάνειας. δεν είναι ηθικό και δίκαιο η επιχείρηση να περιέλθει στην ιδιοκτησία, άμεσα ή έμμεσα, σε οποιοδήποτε στέλεχος της Δημοτικής αρχής.

3] Οφείλει η Δημοτική αρχή να διασφαλίσει πλήρως τα δικαιώματα του Δήμου και κατ’ επέκταση των πολιτών του Δήμου Σικυωνίων.

4] Άμεσα ζητάω να με ενημερώσετε για όλες τις πτυχές της υπόθεσης του εν λόγω καταστήματος και τις προθέσεις της Δημοτικής αρχής όσον αφορά την αξιοποίηση του εν λόγω καταστήματος.

5] Στα πλαίσια της πλήρους διαφάνειας ζητάω από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων κ. Νίκο Σκαρμούτσο να εισάγει άμεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα προς συζήτηση στου Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος








ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ




Συνάντηση Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή
  


Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο στο Δημαρχείο σχετικά με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και δρομολογούνται στον Δήμο Βέλου Βόχας, και πιο συγκεκριμένα αφορούν:

1. Την κατάθεση Τεχνικού Δελτίου στο ΕΣΠΑ 2014-2020 Υπ. Αλιείας προϋπολογισμού 680.000€ για έργα φωτισμού, νερού και πυρόσβεσης στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βραχατίου 
2. Την ολοκλήρωση της μελέτης για την Ανάπλαση Παραλιακού μετώπου Βραχατίου μέσω Αναπτυξιακής, για την οποία είχε δεσμευτεί και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας 
3. Την ολοκλήρωση των έργων ασφαλτόστρωσης στην Παλαιά Εθνική Οδό 
4. Την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το γήπεδο Ζευγολατιού 
5. Τη δημοπράτηση των αρδευτικών έργων του Βέλου προϋπολογισμού 2.200.000€ 
6. Την ολοκλήρωση των μελετών για τους δύο κόμβους στην Παλαιά Εθνικό οδό προϋπολογισμού 2.000.000€ 
7. Τη συνέχιση των αντιδιαβρωτικών έργων στο Βραχάτι και κατόπιν στο Κοκκώνι 
8. Την εξέλιξη και ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων σε ολόκληρο τον Δήμο 
9. Τη συμβασιοποίηση του έργου της ασφαλτόστρωσης της οδού Βραχάτι-Χαλκί-Σουληνάρι-Στιμάγκα -Κούτσι Νεμέα προϋπ 1.200.000€ 

Στη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η άψογη συνεργασία, το πνεύμα σύμπνοιας και συνεργατικότητας που διακατέχει τις σχέσεις του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου τόσο με τον Aντιπεριφερειάρχη κ. Αναστάσιο Γκιολή, όσο και με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, για την προώθηση όλων των απαραίτητων έργων για τον Δήμο Βέλου Βόχας.






ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ




Συνεχίζονται οι εργασίες στο οδικό δίκτυο του νομού

  


Στην περιοχή του Δήμου Νεμέας ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής μαζί με τον δήμαρχο Κώστα Φρούσιο έκαναν αυτοψία στα έργα που εκτελούνται στον συνδετήριο δρόμο της Αρχαίας Νεμέας με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, για την άρση επικινδυνότητας λόγω κατολισθήσεων και για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας , ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 250.000 ευρώ.

Από hmerisia








Δεν υπάρχουν σχόλια