Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1759

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Την έναρξη μιας περιόδου νέων πολιτικών εντάσεων και όξυνσης των διαχωριστικών πολιτικών γραμμών φαίνεται να εγκαινιάζει η φετινή ΔΕΘ, καθώς βάζει τέλος στην όποια απόπειρα συγκλίσεων και συνεννόησης μεταξύ των δύο βασικών πολιτικών αντιπάλων, αν θεωρηθεί ότι υπήρξε ποτέ ειλικρινής πρόθεση από τους πρωταγωνιστές της για μια τέτοια προοπτική. Αυτή τη συζήτηση είχε τροφοδοτήσει στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών η συζήτηση για την πολιτική προστασία και το φιάσκο με την παρ΄ ολίγον υπουργοποίηση Αποστολάκη που την έκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί καλέσματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Πρωθυπουργός πάντως έκλεισε οριστικά οποιαδήποτε χαραμάδα για μια τέτοια προοπτική. Παρά το γεγονός ότι επανέλαβε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία λέγοντας ένα ηχηρό όχι σε πρόωρες κάλπες, οριοθέτησε πολιτικά τις διαχωριστικές γραμμές. «Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και χώρους που δεν έχουν διάθεση για συναίνεση. Με τους πολίτες θέλω συναίνεση. Με ανθρώπους που ζητούσαν λίγες μέρες πριν αυτό που έκανα και μετά ασκούν κριτική δεν έχω κανένα λόγο να συζητάω για συναίνεση» ανέφερε φωτογραφίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα και το βέτο του στην υπουργοποίηση Αποστολάκη

Το ελληνικό Πεντάγωνο και το Υπουργείο Εξωτερικών εργάζονται για τις τελευταίες πινελιές της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία θα υπογραφεί τον Οκτώβριο. Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ στις 14 Οκτωβρίου για να υπογράψει την πενταετή συμφωνία. Η Αλεξανδρούπολη θα μετατραπεί σε δεύτερη Σούδα για τους Αμερικανούς, και με αυτόν τον τρόπο θα ελέγχεται άμεσα τα Στενά του Βοσπόρου , αλλά θα προοτατεύεται και η Θράκη Το ελληνικό κράτος δίνει στρατιωτικές διευκολύνσεις στον αμερικανικό στρατό σε Σκύρο, Λήμνο και Σαμοθράκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Τουρκία…

Με την αρχή της Σχολικής χρονιάς. «Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες πάντα τα παιδιά θα τρέχουν προς το αύριο», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας , σε ανάρτηση του στο Facebook, με ευχές για «καλή σχολική χρονιά» σε όλους και όλες, «δύναμη, υπομονή, φροντίδα στους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους τους».Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ειδικότερα ότι σήμερα χτύπησε το πρώτο κουδούνι «και τα σχολεία άνοιξαν σχεδόν όπως έκλεισαν τον Ιούνη. Χωρίς καμία αλλαγή, χωρίς καμία φροντίδα για μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις, χωρίς περισσότερα μέτρα προστασίας, περισσότερους εκπαιδευτικούς ή περισσότερες αίθουσες».

Η χώρα μας φεύγει από την πανδημία, και η οικονομία μας και η ζωή μας δεν πρόκειται να κλείσουν οριζόντια ξανά κατά κανένα τρόπο, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Μπορεί κάποιο σχολείο να κλείσει μεμονωμένα βάσει απόφασης της υπουργού Παιδείας και της υγειονομικής επιτροπής, άλλα γενικά μέτρα δεν θα υπάρξουν. Το ερώτημα δεν είναι αν φεύγει η χώρα μας από την πανδημία, φεύγει, το θέμα είναι πόσοι ακόμα θα πεθάνουν ή θα ταλαιπωρηθούν επειδή αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν νομίζοντας ότι κάνουν αντιπολίτευση στο Μητσοτάκη.
Πραγματικό κάνουν μεγάλο λάθος που μετατρέπουν ένα ιατρικό σε πολίτικο ζήτημα, δεν εμβολιαζόμαστε για να δείξουμε ποιο κόμμα προτιμάμε…».

 
Όπως ενημέρωσε
ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής του Νομού μας Χρίστος Δήμας, η νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε, βρίσκει τα σχολεία της Κορινθίας ενισχυμένα με 231 νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, μετά από πολλά χρόνια, προσλήφθηκαν συνολικά 127 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) και 104 εκπαιδευτικοί στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας (Γυμνάσια και Λύκεια). Όπως ανέφερε ο κ. Δήμας, ο οποίος ήταν παρών στον Αγιασμό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, «οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες που υπήρχαν στα σχολεία του Νομού μας».

« Τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας θα δώσουν μια ανάσα στους πολίτες και σημαντικά κίνητρα στη νέα γενιά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κατά την 85η ΔΕΘ. Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε μάλιστα πως «το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος», για ένα πακέτο μέτρων που «ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. Επίσης, δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε», πρόσθεσε.

 
Σε μια τεράστια γκάφα
υπέπεσε ο πρώην πρύτανης ΑΠΘ και πρόεδρος στο Αττικό Μετρό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μυλόπουλος . Σε ανάρτησή του, αναφέρθηκε στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, και θέλοντας να καταγγείλει την αστυνομοκρατία, τη συνόδευσε με φωτογραφία με κλούβες των ΜΑΤ ως αδιαπέραστο τείχος στη μέση του δρόμου, η οποία όμως, τραβήχτηκε το 2018 κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ. Ο κ. Μυλόπουλος παρουσιάζοντας ως φετινή την συγκεκριμένη φωτογραφία, έγραψε: «Θεσσαλονίκη τώρα.
Πως αλλιώς να προστατέψουν από τις εκδηλώσεις λατρείας έναν λαοπρόβλητο και δημοφιλή πρωθυπουργό».

 
Επίκεντρο
του ενδιαφέροντος κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ αποτέλεσε το επετειακό περίπτερο της -τιμώμενης στην φετινή Έκθεση- Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας , ο οποίος προσέφερε στον Κ. Μητσοτάκη αντίγραφα της σφραγίδας της Πελοποννησιακής Γερουσίας και της σφραγίδας της Ελευθερίας, δημιουργήματα και τα δύο της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας Αρκαδίας. Στον πρωθυπουργό ο Π. Νίκας προσέφερε επίσης αντίγραφο του Ευαγγελίου του Αγώνα και δύο επετειακές εκδόσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Επανάσταση του 1821 και την Πελοπόννησο…

 
Με συνέπεια στηρίζει ο Δήμος Κορινθίων και ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος,
την αναμόρφωση των χωριών που διατηρούν παραδοσιακό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας την τοπική αρχιτεκτονική φυσιογνωμία των κοινοτήτων.
Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού υπεγράφη στις 3 Σεπτεμβρίου 2021 η σύμβαση για το έργο «Ανακατασκευή λιθοδομών Αγίου Ιωάννη», προϋπολογισμού 59.414,79€ (χωρίς ΦΠΑ) με τον ανάδοχο «Π.Σ. Κελλάρης και ΣΙΑ ΕΕ» Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Παρόμοια ενίσχυση τοπικού χαρακτήρα, περιλαμβάνει και άλλες κοινότητες όπως, Σοφικό, Αγγελόκαστρο, Αγιονόρι, Στεφάνι κ.α., που σύντομα θα είναι αναγνωρίσιμη.

Πιστός στην παράδοση πολλών ετών, ο Δήμαρχος Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος μαζί με τον Οινοποιητικό Σύλλογο Νεμέας και τη σύμπραξη φορέων της περιοχής ολοκλήρωσε το αναγγελθέν πριν από δύο μήνες Πρόεγραμμα του Καλοκαιριού. Ο Δήμος Νεμέας είχε ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων που « Τιε ¨Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας¨ από τις αρχές Ιουλίου. Οι εκδηλώσεις που άρχισαν από τις 16 Ιουλίου και έπεσε η αυλαία στις 29 Αυγούστου 2021, στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Εκατοντάδες άτομα παρακολούθησαν το πρόγραμμα που περιελάμβανε μουσική και τραγούδια, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, σινεμά, χορευτικά σχήματα και πολλά άλλα. θύμισαν τα παλιά, χάρισαν κέφι, ενδιαφέρον, πολιτισμική ατμόσφαιρα με πολλά χειροκροτήματα!...

Μου τηλεφώνησε φίλος αναγνώστης από το Κιάτο και μου είπε: Βλέπω και διαβάζω στην εφημερίδα σου πλήθος Διακηρύξεων δημοτικών έργων από σχεδόν όλους τους Δήμους, αλλά δεν βλέπω να δημοσιεύει η εφημερίδα σου κάτι σχετικό από την περιοχή μας, του Δήμου Σικυωνίων. Πολύ ελάχιστες οι δημοτικές καταχωρήσεις Σικυωνίων. Τι συμβαίνει; Έχεις κάποια διαφορά με τον Δήμαρχο και δεν σου δίνει δημοσιεύσεις έργων; Κάπου εκεί μου είπε και άλλα πολλά που τον ενδιέφερε να πληροφορηθεί γιατί συμβαίνει αυτό Του απάντησα πως δεν συμβαίνει τίποτα μεταξύ εμού και του Δημάρχου, ο οποίος, αν έχει κάποια σχετική δημοσίευση είναι υποχρεωμένος να τη δημοσιεύει στην εφημερίδα μας. Ή δεν έχει εγκρίσεις κάποιων έργων ή αν έχει ακολουθεί την κατάτμηση της χρηματοδότησης και δίνει τα έργα κατ΄ανάθεση, χωρίς δημοσίευση. Η απορία του έμεινε…

Αγαπητοί μου Συνδρομητές, αυτή τη φορά, αφού σας χαιρετίσω, να μου επιτρέψετε να απευθυνθώ σε μερικούς από εσάς, που δεν έχετε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις σας για πάνω από ένα χρόνο ετήσιας συνδρομής των 25 ευρώ. Και αυτό δεν συμβαίνει σε αναγνώστες που δεν έχουν πού την κεφαλή κλίναι, αλλά σε ευυπόληπτους συμπολίτες, οι οποίοι δεν έχουν ανάγκη μέσα στον χρόνο αυτών των 25 ευρώ. Όλα στη ζωή μας εδώ και σαράντα χρόνια πάνε στην ανηφόρα ει εμείς παραμένουμε καθηλωμένοι στην ίδια ετήσια συνδρομή. Ήθελα να ξέρω, πως γίνεται να λαμβάνουν επί χρόνια την εφημερίδα, να γνωρίζουν από εμάς ότι μόνο τα ταχυδρομικά μας στοιχίζουν 37,50 ευρώ τον χρόνο και να αδιαφορούν, ενώ το έχουμε επισημάνει πολλές φορές να ζητήσουν τη διακοπή αποστολής. Τέτοια συμπεριφορά; Σε όλους καλή εβδομάδα… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 
«Η πανδημία έχει τραγικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει περισσότεροι από 4.5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα», σημειώνει σε ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος αναφέρεται και στα μονοκλωνικά αντισώματα. Μιλάμε για άνθρωπους που ήταν απλά άτυχοι, που τις περισσότερες φορές δεν προκάλεσαν την ασθένειά τους. Σε αυτά τα υπάρχοντα προβλήματα στις ζωές αυτών των ανθρώπων προστέθηκε και μια απειλητική πανδημία. Γνωρίζουμε ότι η θνητότητα σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας είναι πολλαπλάσια σε σύγκριση με όσους δεν έχουν. Ταυτόχρονα αυτοί ζουν σε συνεχή αβεβαιότητα όσον αφορά το μέλλον της υγείας τους στις συνθήκες της πανδημίας. Ρωτήθηκα σε τηλεοπτική εκπομπή για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να μειώσουν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά δεν έχουμε επαρκείς ποσότητες για τη μαζική διάθεση τους στον γενικό πληθυσμό. Επομένως, αν είναι να προστατεύσουμε κάποιους από τις επιπτώσεις τις πανδημίας, αυτοί θα είναι όσοι δεν είχαν επαρκές επίπεδο ανοσοπροστασίας μετά τους εμβολιασμούς…. Γιατί δεν μιλάνε οι λαλίστατοι για ύπαρξη φαρμάκου αντί εμβολίων;

Με ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό προσφυγικό ζήτημα μίλησε σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Χίου ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου και βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, με αφορμή τα δυο χρόνια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του 2015» τόνισε ο κ. Μηταράκης και σημείωσε: «Οι ροές είναι σχεδόν μηδενικές, όπως είπε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ίδια στιγμή που η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία βιώνουν πολλαπλασιασμό ροών. Άρα δεν είναι η πανδημία, οι ροές στην Ευρώπη εξακολουθούν να είναι σημαντικά αυξημένες».

Αναφερόμενος στο θέμα της αστυνόμευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Υπάρχουν δύο θέματα, τα οποία είναι κρίσιμα ζητούμενα και στα οποία η Αστυνομία έχει πετύχει μία σειρά πράγματα, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία θεωρώ χρήσιμα. Το πρώτο και βασικό είναι να αυξηθεί η παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές, παντού, και ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής, στο οποίο βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας». Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, πρόσθεσε πως το 22% των αστυνομικών είναι ανεμβολίαστοι

« Απογοήτευση και οργή διακατέχει τους συνταξιούχους μετά την εξαγγελία των μέτρων στη ΔΕΘ. Καμιά αναφορά σ’ αυτούς», υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά , με ανακοίνωσή του χαρακτηριστικά ο τομέας Συνταξιούχων του κόμματος..
«Πώς θα επιβιώσει ο χαμηλοσυνταξιούχος, κύριε Μητσοτάκη, που με τρόμο βλέπει τις ανατιμήσεις των βασικών ειδών να ροκανίζουν τον πενιχρό του εισόδημα, ενώ εσείς αρνείστε πεισματικά την αιτούμενη επαναφορά του ΕΚΑΣ, που ανερυθρίαστα κατήργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»; Που είναι οι δεσμεύσεις σας για τους συνταξιούχους;

Την εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ από το υπουργείο Οικονομικών σχολίασε το ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα, με ανακοίνωσή του. Ο Περισσός αναφέρει πως, με την εξειδίκευση των μέτρων, «επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι του πακέτου είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ οι δήθεν παροχές για το λαό δεν αναπληρώνουν τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό-λαϊκό εισόδημα, τις οποίες έφεραν τα συνεχή αντεργατικά μέτρα, η ακρίβεια, οι άδικοι φόροι, η εμπορευματοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών, η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας».

 
Αιφνιδίασε
επίσκεψη την Τρίτη του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, στο γραφείο του Κυριάκου Βελόπουλου , στη Βουλή. Όπως είπε: ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ήθελε πληροφορίες καθώς η κόρη του θα πάει στο Λονδίνο -και συγκεκριμένα στο LSE- για σπουδές και ο υπουργός Επικρατείας έχει διατελέσει καθηγητής στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Την ίδια απάντηση έδωσε και ο κ. Βελόπουλος. Ο κ. Γεραπετρίτης ρώτησε τι γίνεται με τους εμβολιασμούς των βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης» με τον κ. Βελόπουλο να απαντά: «Εγώ τους λέω ό,τι λέω και από το βήμα της Βουλής. Όσοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο να το κάνουν και όσοι δεν θέλουν ας μην το κάνουν».

 
Επικρίσεις
κατά της κυβέρνησης επειδή «η κ. Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης επέλεξαν τα σχολεία να ξανανοίξουν και φέτος, ακριβώς όπως και την προηγούμενη χρονιά», δηλαδή «χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μαθητών, των μαθητριών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων από την πανδημία του κορονοϊού, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει ξανά τα σχολεία να κλείσουν, όπως ήδη έχει αφήσει να εννοηθεί η νέα υφυπουργός Παιδείας» λέγει το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη.

Η πρώην Βουλευτής
, Σύμβουλος Του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη , από ό,τι διάβασα στο λογαριασμό της στο facebook, παρέστη αυτή την εβδομάδα που πέρασε σε πολλές τοπικές εκδηλώσεις στην Κορινθία και όχι μόνο. Ειδικά κατά την επίσκεψή της στη ΔΕΘ το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη ό,που παρέστη στην ομιλία του Πρωθυπουργού στο Βελίδιο μετά την επίσκεψή της στα περίπτερα της 85ης ΔΕΘ έκανε τη δήλωση:
Χρειάζεται σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα για να εκμεταλλευτούμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και να οδηγήσουμε όλους τους πολίτες στον δρόμο της ευημερίας. Βήμα βήμα θα τα καταφέρουμε ...

Ακόμη ένα ενδιαφέρον του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργίου Ψυχογιού, ο οποίος καταγγέλλει: «Εργαζόμενοι σε πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας παραμένουν απλήρωτοι για τρεις και τέσσερις μήνες. Το πρόβλημα αυτό παραμένει άλυτο ύστερα από την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει το ίδιο τη μισθοδοσία, χωρίς την απαραίτητη οργάνωση ανάλογου τμήματος. Ρωτάμε λοιπόν για ποιους λόγους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους παραμένουν απλήρωτοι και ζητάμε να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της μισθοδοσίας τους…»

Διαβάζω στο facebook: Ο χρήστης Αναστάσιος Γκιολής είναι με το χρήστηAnna Kalogeropoulou Kalas στην τοποθεσία Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης. 9 ώρ. • Θεσσαλονίκη, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας • Με προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη Π.Νίκα τιμώμενη Περιφέρεια στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Πελοπόννησος για τα 200χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και κατά κοινή ομολογία το καλύτερο περίπτερο επισκέφθηκαν τόσο ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, κυβερνητικοί παράγοντες όσο και χιλιάδες Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Συγχαρητήρια σε όλους...

Δήμαρχε Βέλου Βόχας, Αννίβα Παπακυριάκο, είχα την πληροφορία από εσένα και τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Γκιολή ότι στην ανάπλαση της παραλιακής οδού Λαζανά στο ύψος της Σαμούτανης Βραχατίου μέχρι τα όρια του Κάτω Άσσου θα γινόταν πεζοδρόμιο πλάτους 1,60 μ. και πάνω. Αυτό το καλούπι που έχει κατασκευαστεί μέχρι την Τρίτη σε μεγάλο μήκος του δρόμου δεν εκπληρώνει το μέτρο ούτε την αιτία της κατασκευής του. Τώρα που είναι ακόμη στην αρχή κάνε την παρέμβασή σου να αυξηθεί λίγο το πλάτος γιατί θα το βρουν οι περίοικοι μπροστά τους. Αυτή η αύξηση θα είναι προς όφελος και της ασφάλειας της ακτής από τη διάβρωση της θάλασσας…

Μου τηλεφώνησε αναγνώστης από το Ξυλόκαστρο και μου είπε: «Μπήκα στο διαδίκτυο και ζήτησα να δω τα νέα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Και τι βρήκα; Διάβασα τις τελευταίες ειδήσεις και σε οκτώ περιπτώσεις δελτίων τύπου οι πέντε αφορούσαν προσκλήσεις για δωρεάν rapid test) Covid-19 και αποτελέσματα τούτων. Μετά από αυτό κάθισα και σκέφθηκα. Μα καλά, Ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος είναι και εγγράμματος και δουλευταράς που τρέχει κάθε ημέρα για τα τοπικά προβλήματα πόλεων και χωριών του Δήμου. Γιατί δεν προβάλλει αυτό το έργο του»; Άδικο έχει;

Στην πρώτη φάση των δράσεων οδικής ασφάλειας «Road Safety» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο από το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Motorsport Greece, τη χορηγία της ΕΚΟ, της Νέας Οδού – Κεντρικής Οδού και τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Ο Δήμαρχος υπήρξε υπέρμαχος της εξασφάλισης συμμετοχής των ειδικών διαδρομών του Ράλλυ Ακρόπολις στην περιοχή του Δήμου…

Φίλοι μου, με την επιστροφή μας του θέρους, συναντήσαμε πολλές κακοτοπιές στο περιβάλλον εργασίας μας στο γραφείο. Δύο εκτυπωτές, ένας μεγάλος για μέγεθος εκτύπωσης Α3 και ένας μικρός για Α4 βγήκαν εκτός λειτουργίας πράγμα που μας δυσκόλεψε στην εκτύπωση δείγματος προς διόρθωση σφαλμάτων., ενώ σωρεία άλλων υποχρεώσεων με έχουν καθηλώσει μαζί με την εβδομαδιαία έκδοση να εργάζομαι πέραν των 16 ωρών ημερησίως.
Μέχρι να μπούμε στην ευθεία ζητάμε την κατανόησή σας. Β. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια