Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΜΕΑΤΗ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ (Β) φ1758

Επισημάνσεις από έναν Νεμεάτη αγροτοκτηνοτρόφο 
Για τις πυρκαγιές δασών και την καταστροφή της εγχώριας αγροτοκτηνοτροφίας (B)
  



Κυρία Διευθύντρια, 

Στη συνέχεια προηγούμενης επιστολής μου θα ήθελα με την άδειά σας να επανέλθω με την παρούσα μου επιστολή σαν συνέχεια μετά τις πυρκαγιές δασών και την καταστροφή της εγχώριας αγροτοκτηνοτροφίας σε ένα δεύτερο μειονέκτη- μα της πολιτικής πάνω στη ζωή μας και στην έλλειψη για να μην πω σκοπιμότητα αδιαφορία στην ασφάλεια της αγροτικής οικονομίας.

Φεύγοντας ο αγροτικός κόσμος από τις πατρογονικές του εργασίες έμεινε, έγινε ελλειμματικός τις τελευταίες δεκαετίες και από αγροτικά προϊόντα, όπως τα δημητριακά με αποτέλεσμα να ζούμε σήμερα μέσα από τις αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ από τις μεγάλες εισαγωγές. Μέχρι και σκόρδα εισάγουμε από τη μακρινή Κίνα και λεμόνια από την Αργεντινή, ενώ όλα τα αναψυκτικά φρούτων μας έρχονται από τη Βραζιλία σε παγοκολόνες χυμών.

Όλες μα όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις από τη δεκαετία του 1950 μέχρι και σήμερα που παρακολουθώ και θυμάμαι καμιά δεν κατάλαβε πως είμαστε αγροτοβιομηχανική χώρα με ένα 25% του αγροτικού πληθυσμού να ανθεί στον τόπο του. Βάλθηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να μας κατεβάσουν στο 5% με τα προγράμματα παροχών αγρανάπαυσης, παροχών αναμπέλωσης και κάθε είδους απόσυρσης αγροτικών προϊόντων από την καλλιέργεια και την εμπορία. Όλα ήταν ταχνητά και σε βάθος προγραμματισμένα να γίνουν, να μας αποκόψουν από τις ρίζες; Και να γίνονται σήμερα τα παιδιά μας πτυχιούχοι του καφενέ και των κάθε λογίς καθιστικών στις πλατείες και τους μονόδρομους των πόλεών μας.

Θα έπρεπε να προσέχουν οι πολιτικοί καλύτερα τον αγροτικό πληθυσμό. Μέχρι και τις Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις διέφθειραν με την ανοχή τους, που δεν απαίτησαν τιμές ασφάλειας αγροτικής παραγωγής. Πού είναι οι άλλοτε Αγροτικές διατάξεις, πού είναι τα προεδρία της ΠΑΣΕΓΕΣ να βγουν μπροστά, να στηρίξουν την Αγροτιά, αλλά όλοι αυτοί έγιναν χαραμοφάηδες, οι περισσότεροι κατευθυνόμενοι από την ξεπουλημένη πολιτική του άμοιρου τόπου μας. έγλυφαν και γλύφουν τις Κυβερνήσεις για ίδιον όφελος και σήμερα μετά τις φονικές πυρκαγιές των δασών, μας φταίνε οι υψηλές θερμοκρασίες, μας φταίνε οι ισχυροί άνεμοι, μας φταίνε τα αθώα και απροστάτευτα δενδράκια.

Μόνον εμείς, οι Κυβερνήσεις και ο πολιτικός κόσμος δεν φταίει σε τίποτα… Αλλά με την άδειά σας θα επανέλθω.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία 

Αθανάσιος Αθανασόπουλος 
Νεμέα 30 Αυγούστου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια