Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1758

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


‘’Σκάνε’’ εξελίξεις στη Τουρκία ;

Όλα τα σχέδια και τρόπους απεργάζεται ο Ερντογάν, αναφέρει το el.gr,για να παραμείνει στην εξουσία το 2023 αλλιώς θα καταλήξει στην φυλακή λόγω κατάχρησης εξουσίας. Για τον Ερντογάν, η Τουρκία βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο με ξένες μυστικές υπηρεσίες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχλους χρηματοδοτούμενων δημοσιογράφων, που συκοφαντούν τον ίδιο και το κόμμα του. Ο Τούρκος πρόεδρος προβαίνει συνεχώς σε επίδειξη ισχύος, ίσως και επειδή η παραμονή του στο προεδρικό μέγαρο, δεν είναι τόσο βέβαιη.. Παρά τις διευρυμένες προεδρικές εξουσίες, που έχει συγκεντρώσει την τελευταία τριετία, εξαρτάται από τη στήριξη του υπερεθνικιστικού κόμματος MHP.

Το νέο σενάριο που αναφέρεται στο πολιτικό σκηνικό στην Άγκυρα, βασίζεται στο νέο σχέδιο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σε σχέση με τον σύμμαχο του, το Εθνικιστικό Κίνημα (MHP) στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με αυτό, το MHP δεν θα προτείνει τον υποψήφιό του στις προεδρικές εκλογές και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον υποψήφιο AKP, δηλαδή τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Πολιτικές πηγές ανέφεραν ότι αυτός είναι ένας από τους παράγοντες πίσω από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν και του ηγέτη του MHP Ντέβλετ Μπαχτσέλι, που αφορούν αμοιβαία συμφωνία για εκλογικό όριο του 7%, το οποίο δεν πιάνει ο Μπαμπατζάν και ο Α.Νταβούτογλου. Τουρκικές πηγές αναφέρουν, ότι ο Ερντογάν (με την υποστήριξη του Μπαχτσέλι) ετοιμάζει πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν με νέους κανόνες.

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του τουρκικού Συντάγματος, οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο μπορούν να ισχύσουν μετά από ένα ολόκληρο έτος. Πληροφορίες φέρουν τον Τούρκο πρόεδρο να ετοιμάζει πρόωρες εκλογές τον φθινόπωρο του 2022, περίοδο που πιθανότατα θα έχουμε βουλευτικές και προεδρικές εκλογές μαζί. Το μόνο εμπόδιο η αποπομπή του κουρδικού κόμματος HDP με διαδικασία συνταγματικής τροποποίησης. Αν δεν πετύχουν ούτε αυτά τα μέτρα, δεν αποκλείεται έκτακτη κατάσταση και αρπαγή της εξουσίας με τα όπλα αφού η Τουρκία προβάλλεται ήδη ο “κίνδυνος” κυρίως από Ελλάδα και ΗΠΑ.

Ένα πιθανό λοιπόν προσχεδιασμένο πολεμικό επεισόδιο σε Αιγαίο - Α. Μεσόγειο στα πρότυπα του σχεδίου “βαριοπούλα” για παράδειγμα, θα έδινε το δικαίωμα να παραμείνει στην εξουσία ο Ερντογάν, εν μέσω έκτακτων καταστάσεων και διαταγμάτων, και αυτό σχεδόν σίγουρα υπάρχει σε κάποιο συρτάρι του καθεστώτος στην Άγκυρα ως έτοιμο σχέδιο… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια