Header Ads

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ φ.1756

5 Γάλλοι Καθηγητές Νομικής για υποχρεωτικό εμβολιασμό Αντισυνταγματικός:είναι πειραματικά φάρμακα.
(Κωδ. Νυρεμβέργης) Παραβιάζει Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...
    

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021 Υγειονομικό πιστοποιητικό-πάσο εμβολιασμού:

“Γιατί το νομοσχέδιο κατά του Covid έρχεται σε δυσανάλογη σύγκρουση με μια σειρά θεμελιωδών ελευθεριών”. 5 Γάλλοι Καθηγητές Νομικής για υποχρεωτικό εμβολιασμό Αντισυνταγματικός:είναι πειραματικά φάρμακα.(Κωδ. Νυρεμβέργης). Παραβιάζει Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δικαίωμα σ’απασχόληση,του μη βλάπτεσθαι λόγω απόψεων ή πεποιθήσεων, προστασίας υγείας,σωματικής ακεραιότητας και αξιοπρέπεια,επαγγελματικής κατάρτισης,αρχή ίσης πρόσβασης σε δημόσια απασχόληση,αρχή πρόληψης,ισότητας,ατομικών ελευθεριών!

Δέκα νομικοί αναφέρουν λεπτομερώς πτυχές του «νόμου κατά του Covid» που ψηφίστηκε στις 25 Ιουλίου, που πιστεύουν ότι παραβιάζει το Σύνταγμα. Ο αντίστοιχος νόμος ψηφίστηκε και στην Ελλάδα και περιλαμβάνει εκτός του υγειονομικού πάσου για πρόσβαση σε μια σειρά από δραστηριότητες και μέρη και τον υποχρεωτικό και στη Γαλλία εμβολιασμό κατά υγειονομικών.

Ο Guillaume Drago Kαθηγητής Δημοσίου Δικαίου Université PanthéonAssas Paris II, ο FrançoisXavier Lucas (Καθηγητής Ιδιωτικού ΔικαίουΕγκληματολογία Διευθυντής του Institut d’études judiciaires Jean Domat., ο Stéphane Caporal Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, ο Nicolas Sild Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και η Cyrille Dounot Καθηγητής Ιστορίας Δικαίου είναι καθηγητές.

Οι Capucine Augustin, Santiago Muzio, Claire Perret, Jérôme Triomphe και Maxellende de la Bouillerie είναι δικηγόροι.

Το νομοσχέδιο σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης υγείας, το οποίο θεσπίζει υποχρέωση εμβολιασμού για ορισμένους και υγειονομικό πάσο pass sanitaire για όλους, αντιβαίνει δυσανάλογα σε μια σειρά θεμελιωδών ελευθεριών και συνεπώς αξίζει αναίρεση (λογοκρισία) από το Συμβούλιο Επικρατείας.



Μια de facto υποχρέωση εμβολιασμού όταν δεν προβλέπεται από το νόμο
  


Η υπαγωγή της άσκησης ορισμένων δραστηριοτήτων στην παρουσίαση «Pass sanitaire» καταλήγει πρακτικά στην υποχρέωση εμβολιασμού για το προσωπικό που εργάζεται στους καταλογοποιημένους τομείς καθώς και για πολίτες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς: πράγματι, ο εξαναγκασμός ο αντιπροσωπευόμενος από την υποβολή ανά 48ωρο σε εξουσιοδοτημένο κέντρο για ρινικό δείγμα και στοιχίζει περίπου 27 ευρώ μέχρι σήμερα για εξέταση PCR, δηλαδή 405 € το μήνα σε κέντρα που πιθανότατα θα σπανίζουν και θα έχουν συμφόρηση αποτελεί μέτρο ισοδυνάμου αποτελέσματος με την υποχρέωση εμβολιασμού.

Αυτή η έμμεση υποχρέωση, εφόσον δεν ορίζεται από το νόμο, παραβιάζει το άρθρο 5 της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789 που ορίζει ότι «κανείς δεν μπορεί να αναγκαστεί να κάνει ό, τι ο νόμος δεν διατάζει».


Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός 

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός (συνέπεια του υγειονομικού πάσου/ passe sanitaire ή άμεσα από το νόμο) για άσκηση ορισμένων επαγγελμάτων παραβιάζει το δικαίωμα στην απασχόληση και το δικαίωμα του μη βλάπτεσθαι λόγω των απόψεων ή των πεποιθήσεών του, που προστατεύεται από την παράγραφο 5 του Προοιμίου του Συντάγματος του 1946 ως από το άρθρο 8 της Διακήρυξης του 1789 που εγγυάται την ελευθερία και επιβάλει στον νομοθέτη να μην θεσπίσει παρά ” κυρώσεις που είναι αυστηρά και προφανώς απαραίτητες”.

Παραβιάζει επίσης την αρχή της ισότητας, των ατομικών ελευθεριών, της προστασίας της υγείας, του δικαιώματος στη σωματική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια, την αρχή της ίσης πρόσβασης στη δημόσια απασχόληση, την αρχή της προφύλαξης, εγγεγραμμένη στο μπλοκ μας της συνταγματικότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια