Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1756

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
    
Ε θ ε λό ν τ ρ ι α πυροσβέστης, το πρόσωπο των ημερών. ΕΝΑΣ από τους ανθρώπους που ξεχώρισαν αυτές τις δραματικές στιγμές που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό είναι μια γυναίκα που ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες και στο πρόσωπο της αποτυπώθηκε όλος ο πόνος του ελληνικού λαού. Η Κατερίνα Ιωαννίδου από τον Πειραιά εργάζεται ως υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και είναι εθελόντρια πυροσβέστης.«Κόλλησε» το μικρόβιο του εθελοντισμού από μικρή, βλέποντας τους γονείς να βοηθούν τους συνανθρώπους τους, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ενεργοποιήθηκε στον εθελοντισμό από τα 15 της και τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή στις φωτιές της Ηλείας το 2007, στην ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι το 2018, αλλά και στις εφιαλτικές πλημμύρες στην Εύβοια και τη Μάνδρα. Μάλιστα, είχε δώσει το «παρών» και στην πυρκαγιά στην Ανάβυσσο πέρυσι τον Σεπτέμβριο, απ’ όπου δεν πίστευε ότι θα βγει ζωντανή, για τον λόγο αυτό είχε πάρει τηλέφωνο τους γονείς της, με σκοπό να τους αποχαιρετήσει, όπως αποκάλυψε αργότερα.

Με ευχαριστήρια ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού στις χώρες που έστειλαν βοήθεια για την καταπολέμηση των πυρκαγιών. «Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θα ήθελα να εκφράσω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μας σε όλες τις χώρες που έχουν στείλει βοήθεια και πόρους για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών. Σας ευχαριστούμε που στέκεστε δίπλα στην Ελλάδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.
  
Προσέφερε 87 δωμάτια σε πυρόπληκτους. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ των πληγέντων είναι και ο Έλληνας πρωταθλητής του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκοϋνμπο .
Σε συνεργασία με γνωστή στοιχηματική εταιρία μερίμνησε για την προσωρινή στέγαση των ανθρώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική. Με στόχο να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες διαμονής που έχουν προκύψει, ο Γιάννης και η Νοvibet προσφέρουν 25 δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο «Titania»» για τρεις διανυκτερεύσεις; οκτώ δίκλινα και επτά τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο «Athens Marriot» για τρεις διανυκτερεύσεις, δέκα δίκλινα και δέκα τρίκλινα δωμάτια ι- στο ξενοδοχείο «Ρresident» για τρεις διανυκτερεύσεις, 15 δί κλινα και τρίκλινα δωμάτια στο «Μarathon Beach Resort» για ο διανυκτερεύσεις, 12 τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια και bungalows στο Golden Coast» για δύο διανυκτερεύσεις.

Ο Πρόεδρος Μακρόν, έγραψε στην ελληνική γλώσσα ότι, μετά από συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, 3 Canadairs και 80 Γάλλοι πυροσβέστες και διασώστες αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα, με επείγουσες διαδικασίες. Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Αλληλέγγυροι, ως Ευρωπαίοι, πάντα». Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας που υποφέρει πολύ από καταστροφικές πυρκαγιές. Μετά από συζήτηση με τον Πρωθυπουργό @kmitsotakis, 3 Canadairs και 80 Γάλλοι πυροσβέστες και διασώστες αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα με επείγουσες διαδικασίες. Αλληλέγγυοι, ως Ευρωπαίοι, πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια