Header Ads

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ φ.1756

ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

  


Για το οποίο αδιαφόρησαν άπαντες οι έχοντες θέση ευθύνης έχει αξιολογηθεί, ως εφεύρεση;
Όλα δείχνουν πως είχε την τύχη άλλων ευρεσιτεχνιών που ήταν στο πνεύμα της καινοτομίας. Όταν η Ελλάδα κατακαίγεται καταστροφικά με επιπτώσεις στον ανθρώπινο και υλικό παράγοντα, μηδέ του πολιτικού κόστους εξαιρουμένου, αξίζει να το ερευνήσει κάποιος αρμόδιος μήπως είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα…


ΘΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ;


Διάβασα στο 5Newsroom ένα ενδιαφέρον και επίκαιρο άρθρο ευρεσιτεχνίας μιας καινοτόμου μεθόδου πυρόσβεσης, που μου θύμισε τον έλληνα ευρεσιτέχνη που παρουσίασε το πυροβόλο πλάσματος στο ΓΕΣ επί Παπαδόπουλου και το βρήκαν ενδιαφέρον. Συνέπεσε η μεταπολίτευση και όταν το παρουσίασε ενώπιον πολιτικής κυβέρνησης αργότερα, τον καθησύχασαν και την επομένη τα σχέδια βρέθηκαν στα χέρια ξένης Πρεσβείας, χωρίς οι ελληνική κυβέρνηση να δώσει συνέχεια.. Διαβάστε τη συνέχεια και θα δείτε τι εννοώ:

O Ιωάννης Κρεκούκης είναι ο εμπνευστής του TYFONAS-TYPHOON, ενός καινοτόμου συστήματος πυρόσβεσης που ήρθε για να αλλάξει τα πυροσβεστικά δεδομένα, προσφέροντας πολλά στο περιβάλλον, στην ανθρώπινη ζωή και στις περιουσίες των πολιτών. Όπως αναφέρει το themakaitheama.com, το TYFONASTYPHOON αποτελείται από έναν φυγοκεντρικό ανεμιστήρα υψηλών επιδόσεων (η ταχύτητα του αέρα που εξέρχεται από το ακροφύσιο ανέρχεται περίπου στα 500 Km/h) που χωρίζεται σε κατηγορίες οι οποίες διακρίνονται από: Την ταχύτητα του αέρα που εξέρχεται από το ακροφύσιο τη διάμετρο του ακροφυσίου. Mία μεγάλη καινοτομία πού διαθέτει το σύ- στημα TYFONAS TYPHOON είναι ότι η ποσότητα του νερού που εκτοξεύει είναι ρυθμιζόμενη • μπορεί δηλαδή να είναι 100 ή 200 lt/sec, χωρίς αυτό να επηρεάζει την εμβέλεια της βολής, κάτι που είναι αδύνατον να επιτύχουν τα σημερινά μέσα πυρόσβεσης της Ελλάδας. Π.χ. σε μία δασική πυρκαγιά, λαμβανομένου υπ΄ όψιν ότι το νερό είναι πολύτιμο και ανάλογα με τις ανάγκες και το μέγεθος της πυρκαγιάς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να καταναλωθεί η ελάχιστη ποσότητα νερού, πετυχαίνοντας τα μέγιστα αποτελέσματα. Λόγω της μεγάλης ταχύτητας του αέρα που παράγει, το TYFONASTYPHOON έχει τη δυνατότητα να πετύχει αποκοπή της φλόγας από την καύσιμο ύλη, επιτρέποντας στα σταγονίδια να παρέμβουν στον πυρήνα της φωτιάς.

Σε διαφορετική περίπτωση ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σταγονιδίων θα εξατμίζονταν κατά την πορεία τους προς την εστία της πυρκαγιάς λόγω της μεγάλης θερμότητας.

Λειτουργεί ταυτόχρονα με 2 τουλάχιστον παραμέτρους που αποτελούν μία πυρκαγιά, δηλαδή πραγματοποιεί αφ΄ ενός τη μείωση της θερμότητας και αφ΄ ετέρου την αποκοπή της φλόγας από την καύσιμο ύλη, κάτι που δεν μπορούν να επιτύχουν με τίποτα τα υπάρχοντα μέσα πυρόσβεσης. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Ιωάννης Κρεκούκης παρουσίασε το σύστημα -για πρώτη φορά επίσημα- στην Ζάκυνθο, με την παρουσία του Διοικητή και αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τ’ αποτελέσματα.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο εφευρέτης ζήτησε από τον Σταθμό Εθελοντών της Νέας Μάκρης να ενταχθεί στο σώμα τους και να επιχειρεί ως εθελοντής.

Ουδέποτε τον ενέταξαν στη δύναμή τους. Ζήτησε επίσης από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να του δώσουν μια ταυτότητα εθελοντή, ώστε να επιχειρεί νομίμως και με υποστήριξη. Ουδέποτε την έλαβε. Την άνοιξη του 2017, απευθύνθηκε πολλές φορές στον Δήμο Μαραθώνος, διαθέτοντας τον εαυτό του και το όχημα, πάντα σε εθελοντική βάση. «Φυσικά»... δεν έλαβε ποτέ απάντηση... Το καλοκαίρι του 2017, το TYFONATYPHOON πήρε ενεργό μέρος στις μεγάλες πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην Ζάκυνθο με απόλυτη επιτυχία.

Τον χειμώνα του 2018, όλοι οι Δήμοι της περιοχής ενημερώθηκαν για την εθελοντική προσφορά του Ιωάννη Κρεκούκη. Αδιαφόρησαν άπαντες! Όταν, στην Ζάκυνθο, έμαθε για τις πρόσφατες πυρκαγιές, φόρτωσε με δικά του έξοδα τον ΤΥΦΏΝΑ στο πλοίο και το πρωί της Δευτέρας ήταν ετοιμοπόλεμος στην περιοχή του Βουτζά. Ζήτησε άδεια να επιχειρήσει όπου τον χρειάζονταν • η απάντηση ήταν «Μείνε εκεί που είσαι, μην κινηθείς».

Έφυγε άπραγος...

Κλείνοντας, έχοντας υπόψη μου ότι αυτές τις ημέρες η Ελλάδα δέχθηκε, χωρίς αμφιβολία, εκτός από τις καιρικές παρεμβολές και «Μαύρη επιχείρηση» Αποσταθεροποίησης με δημιουργία εμπρησμών σχεδιασμένη κατά τρόπον που δείχνει και την πηγή της, απευθύνομαι στον συμπολίτη μας Υφυπουργό Καινοτομίας, Χρίστο Δήμα και τον παρακαλώ:

Αφού διαβάσει το παρόν δημοσίευμα, να καλέσει τον κ. Ιωάννη Κρεκούκη
 εμπνευστή του TYFONASTYPHOON, του καινοτόμου συστήματος πυρόσβεσης και να διερευνήσει από πρώτο χέρι την ακρίβεια των όσων επικαλείται το παρόν κείμενο, έστω και αν απαιτηθεί να ζητήσει μία πρακτική επίδειξη. Προς Θεού, στην αναζήτηση της αλήθειας να μην αφεθεί μόνο στις πληροφορίες των γνωστών αγνώστων που σαμποτάρουν κάθε καινοτόμο ιδέα. Είναι στα καθήκοντά του και στην αναζήτηση της αλήθειας… 

Ε. Κόκκινος

Δεν υπάρχουν σχόλια