Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1755

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΗΠΑ: «Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία να ανακαλέσουν τις εξαγγελίες για τα Βαρώσια»
  

  
Η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες επίλυσής του Τη θέση ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του κυπριακού προβλήματος, επανέλαβε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ. Η κα Γκάρμπερ είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, κατά την οποία δήλωσε πως σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα μέρους της περίκλειστης περιοχής της πόλης της Αμμοχώστου, οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία να ανατρέψουν άμεσα τις εξαγγελθείσες ενέργειες.

Η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ειλικρινή της εκτίμηση για τη θέση αρχών και τη στήριξη των ΗΠΑ όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες επίλυσής του. Η κα Δημητρίου ευχαρίστησε την κα Garber ειδικότερα για τη στήριξη της χώρας της ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κατά τις πρόσφατες συζητήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το ζήτημα της Αμμοχώστου και για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP. Ειδικότερα για το άνοιγμα μέρους της περίκλειστης περιοχής της πόλης της Αμμοχώστου από την Τουρκία και την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, η κα Δημητρίου επισήμανε ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και δυσχεραίνουν την προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Οι κυρίες Δημητρίου και Γκάρμπερ εξήραν τις αναβαθμισμένες διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι αυτές καθοδηγούνται από τον κοινό στόχο της διασφάλισης της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Συμφώνησαν, επίσης, στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Newsroom






Πως η Ελλάδα παραβιάζει ευρωπαϊκές αποφάσεις για τον Covid 19 με πρόσχημα την πανδημία – Ρητά απαγορεύεται η υποχρεωτικότητα

  


Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 
Όσοι επιχειρούν να επιβάλλουν υποχρεωτικότητες προσβάλλουν το Ελληνικό Σύνταγμα, προσβάλλουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις και σφετερίζονται με προσβλητικό τρόπο την εξουσία που διαθέτουν. Η Ελλάδα αλλά και από ότι φαίνεται και άλλες χώρες παραβιάζουν συστηματικά θεσμοθετημένες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Covid 19 και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που θέλουν να επιβάλλουν. Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό αναφέρεται ρητώς ότι «ο εμβολιασμός δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει» Τι σημαίνει αυτό πρακτικά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνο δεν εγείρει ζητήματα υποχρεωτικότητας αλλά προσδιορίζει ότι ο εμβολιασμός δεν αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψει ένας πολίτης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλιστα τάσσεται κατά των διακρίσεων εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής και μεταφέρονται αυτολεξεί.

Με ποιον τρόπο διασφαλίζεται ότι τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν υφίστανται διακρίσεις όταν ασκούν το δικαίωμά τους για ελεύθερη κυκλοφορία;

Για να διασφαλιστεί ο σεβασμός του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ και η απουσία διακρίσεων εις βάρος ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί, το ενωσιακό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID θα καλύπτει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της COVID19, τα πιστοποιητικά εξέτασης, καθώς και τα πιστοποιητικά ανάρρωσης από την COVID-19. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να επωφεληθούν από την έκδοση ενωσιακού ψηφιακού πιστοποιητικού COVID όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα όταν ταξιδεύουν. Στόχος του ενωσιακού ψηφιακού πιστοποιητικού COVID είναι να διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία στο εσωτερικό της ΕΕ. Δεν αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί κανείς να ταξιδέψει. Το ενωσιακό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους για ελεύθερη κυκλοφορία κατά τον ίδιο τρόπο με όσους έχουν εμβολιαστεί, ενδεχομένως με την επιφύλαξη περιορισμών όπως η διεξαγωγή τεστ ή η καραντίνα/αυτοαπομόνωση» Η Ελλάδα συστηματικός παραβάτης των Ευρωπαϊκών Κανόνων Δεν είναι μόνο το Ελληνικό Σύνταγμα που απαγορεύει οποιαδήποτε διάκριση πολιτών και οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα αλλά και οι Ευρωπαϊκοί Κανόνες. Η Ευρώπη έχει θεσμοθετήσει σαφές πλαίσιο και εναντιώνεται σε οποιαδήποτε διάκριση…αντιθέτως η Ελλάδα συστηματικά παραβιάζει το μέτρο αυτό μέσω της επιβολής υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς. Πρόκειται για μια κατάφορη παραβίαση των κανόνων που διέπουν την Ευρώπη και το εντυπωσιακό όλων ακόμη και για την θέσπιση των πιστοποιητικών υγείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεριμνά και προβλέπει να μην υπάρχουν διακρίσεις… και στην Ελλάδα επιχειρούν να επιβάλλουν υποχρεωτικότητες που ξεκάθαρα παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Όσοι επιχειρούν να επιβάλλουν υποχρεωτικότητες προσβάλλουν το Ελληνικό Σύνταγμα, προσβάλλουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις και σφετερίζονται με προσβλητικό τρόπο την εξουσία που διαθέτουν. Η κατάχρηση εξουσίας αποτελεί παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος που είναι το ανώτατο πολιτειακό θεσμοθετημένο κείμενο νόμων και αρχών. Τόσο το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και οι πρόσφατες αποφάσεις εν μέσω Covid 19 απαγορεύουν τις διακρίσεις των πολιτών. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτών είναι ποινικά αδικήματα και ο κάθε πολίτης που αισθάνεται ότι αδικείται πρέπει να καταφεύγει στην δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr






 Αγωγή του T.Renz κατά του CDC:
«45.000 θάνατοι 3 μέρες μετά τον εμβολιασμό κατά Covid19 -Δεν καταγράφηκαν από το VAERS»
  


Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 Ο δικηγόρος Thomas Renz με έδρα το Οχάιο ασκεί αγωγή εναντίον του CDC, καθώς υποστηρίζει πως 45.000 άνθρωποι πέθαναν μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και υποαναφέρθηκαν στο VAERS. Όπως τονίζει ο δικηγόρος όλοι οι θάνατοι συνέβησαν μέσα σε 3 μέρες μετά από τον εμβολιασμό κατά του Covid19. Ο δικηγόρος μίλησε πρόσφατα σε συνέδριο στο Anaheim της Καλιφόρνια, όπου ανακοίνωσε ότι με τη βοήθεια των Frontline Doctors της Αμερικής υπέβαλε μια ομοσπονδιακή αγωγή στην Αλαμπάμα με βάση την «Ένορκη Δήλωση» ενός πληροφοριοδότη, ο οποίος ισχυρίζεται πως έχει γνώστη της συγκάλυψης των αναφερόμενων θανάτων που κατατέθηκαν στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων εμβολίων (VAERS), το οποίο διαχειρίζεται το CDC.

Ο δικηγόρος, σύμφωνα με το healthimpactnews.

com, ισχυρίστηκε ότι πάνω από 45.000 άνθρωποι πέθαναν 3 μέρες μετά τον εμβολιασμό τους, παρόλα αυτά το CDC έχει αναφέρει μόλις τους 10.991. Ο Renz δήλωσε επίσης ότι πιστεύει ότι το Google, το Facebook και το Twitter είναι «συνένοχοι στην πρόκληση θανάτου» λόγω της λογοκρισίας τους και δήλωσε ότι «θα σας μηνύσω ξανά και ξανά». https://www.

pronews.g






Τουρκικό διάβημα για το δήθεν περιστατικό στον Έβρο – Η Αθήνα απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις
  


Newsroom ‘’Φερόμενο περιστατικό - Υποχρέωση της Τουρκίας να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών’’ Toυρκικό διάβημα είχαμε πριν από λίγο από την Άγκυρα, το οποίο επιδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία σχετικά με την είδηση για ‘’έναν 43χρονο πολίτη νεκρό από ελληνικά πυρά στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου κοντά στην Αδριανούπολη’’ Η Τουρκία απαιτεί μάλιστα από την Ελλάδα να πιάσει και να τιμωρήσει τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους!

Η Ελληνική απάντηση Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα που κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, «επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».




ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια