Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1750




ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ




Στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης - εικαστικού αφιερώματος στον αφανή ήρωα της Επανάστασης του ’21, Χατζηγιάννη Μερτζέλλο ή Σοφικίτη
  


28 Ιουνίου στις 1:47 μ.μ. • Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία πλήθους κόσμου, τα εγκαίνια έκθεσης - εικαστικού αφιερώματος στον αφανή ήρωα της Επανάστασης του ’21, Χατζηγιάννη Μερτζέλλο ή Σοφικίτη (1791-1860).

Την έκθεση διοργάνωσαν το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αποτελείται από γλυπτά, ζωγραφικά και τρισδιάστατα έργα και εγκαταστάσεις διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών που εμπνεύστηκαν από τη ζωή και το έργο του Χατζηγιάννη και θα διαρκέσει από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 20 Αυγούστου 2021. Την επιμέλεια έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης Ίριδα Κρητικού








ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




Νέα μεγάλη χρηματοδότηση στο Δήμο Σικυωνίων:
10 εκατ. ευρώ για υποδομές ύδρευσης 
Ο δήμαρχος Σικυωνίων αναμφισβήτητα έχει το «know how» της εξασφάλισης μεγάλων χρηματοδοτήσεων για έργα υποδομής και ανάπτυξης στο δήμο του
  


Μια νέα μεγάλη χρηματοδότηση εξασφάλισε ο δήμος Σικυωνίων, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αυτή τη φορά, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για υποδομές ύδρευσης.

Τα έργα αφορούν κυρίως την κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης μεγάλης χωρητικότητας, την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Διμηνιού, επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης μεγαλύτερης διατομής προς Τραγάνα, Μούλκι, Πάσιο, περιοχή Αρκούδα και παραλιακή ζώνη Διμηνιού, Κάτω Διμηνιού, Κιάτου.

Αποτελούν τη συνέχεια των μεγάλων έργων υδροδότησης του δήμου Σικυωνίων, από τις πηγές της Στυμφαλίας, συμπληρώνοντας, επεκτείνοντας και εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη παροχή καθαρού πόσιμου νερού σε χωριά και γειτονιές της πόλης του Κιάτου, αλλά και προνοώντας για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών.

Και αυτή η μεγάλη επιτυχία είναι το επιστέγασμα πολύμηνων, αθόρυβων και μεθοδικών προσπαθειών του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου, αλλά και το αποτέλεσμα της συστηματικής και παραγωγικής εργασίας των υπηρεσιών και αιρετών του δήμου Σικυωνίων και της ΔΕΥΑΣ που άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι έχουν το know how, μπορούν να ανταγωνίζονται σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο και να φέρνουν θετικά αποτελέσματα.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων – που όχι άδικα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο ‘γκουρού’ των χρηματοδοτήσεων - δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη νέα χρηματοδότηση, ευχαρίστησε και συγχάρηκε τις υπηρεσίες του δήμου και της ΔΕΥΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχία είναι συλλογική, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως «η προετοιμασία, η αρτιότητα και ωρίμανση των προτάσεων βασίζεται και στην άψογη συνεργασία που έχουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες της διεύθυνσης υδάτων, τις δασικές και αρχαιολογικές υπηρεσίες, τη διεύθυνση περιβάλλοντος, τη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης και τη διαχειριστική αρχή των προγραμμάτων. Τους ευχαριστούμε όλους και συνεχίζουμε συστηματικά, μεθοδικά και αθόρυβα, όπως ξέρουμε, στις επόμενες χρηματοδοτήσεις».

Επιπλέον, ο Σπύρος Σταματόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη «για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του, να προχωρήσει το έργο», αλλά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, «που αναγνώρισε την αναγκαιότητα αυτού του έργου και με την υπογραφή του έδωσε προτεραιότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα».






Σχεδόν 400 νοικοκυριά ενισχύθηκαν με τη διανομή τροφίμων από το ΤΕΒΑ 
Σπύρος Σταματόπουλος: «Κεντρικός άξονας των προνοιακών πολιτικών του δήμου Σικυωνίων, η ευημερία του ανθρώπου»

  


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Πέμπτη 24 Ιουνίου, το πρόγραμμα διανομής τροφίμων και λοιπών προϊόντων τόσο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στο δήμο Σικυωνίων.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια και εποπτεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Σικυωνίων, ενώ το ποσοστό προσέλευσης των δικαιούχων, ήταν και αυτή τη φορά ιδιαίτερα υψηλό, αφού 843 άτομα και 394 νοικοκυριά παρέλαβαν τα είδη που δικαιούνταν.

Όπως και το Πάσχα, έτσι και σε αυτή τη διανομή τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τα στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας είχαν οργανώσει άψογα, με σειρά και τάξη την προσέλευση των δικαιούχων, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Στο πλαίσιο αυτό οι ωφελούμενοι είχαν λάβει γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει κατά την αίτησή τους, όπου οριζόταν ακριβές χρονικά ραντεβού ανά τέταρτο της ώρας, ενώ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη λειτουργία και εξυπηρέτηση των δικαιούχων νοικοκυριών και ευχαρίστησε για άλλη μία φορά όλους τους εργαζόμενους του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας αλλά και την αρμόδια αντιδήμαρχο Βάσω Μπουζιάνη.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος τόνισε ότι οι δράσεις του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Σικυωνίων έχουν σταθερά στόχο την υποστήριξη των δημοτών και την παροχή βοήθειας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, αλλά πάντα με κεντρικό άξονα την ευημερία του ανθρώπου στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής πρόνοιας.






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ





756.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΥΚΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
  

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας συνοδευόμενος από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ.Αναστάσιο Γκιολή και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Χάρη Βυτινιώτη επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ξυλοκάστρου, όπου ο Περιφερειάρχης υπέγραψε μαζί με τον Δήμαρχο ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης κ. Βλάση Τσιώτο την προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 756.492 ευρώ η οποία αφορά παρεμβάσεις αναβάθμισης του Αισθητικού Δάσους του Πευκιά, ενός από τα 19 Αισθητικά δάση της πατρίδας μας.

Η μελέτη του έργου εκπονείται από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και το επόμενο χρονικό διάστημα το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί και να εκτελεστεί με την συνεργασία Περιφέρειας-Δήμου.

Το έργο έρχεται να συμπληρώσει σειρά δράσεων της Δημοτικής Αρχής με στόχο την προστασία αλλά και την ανάδειξη του Πευκιά, ο οποίος αποτελεί τοπόσημο για την πόλη του Ξυλοκάστρου.

Προχωρήσαμε σε νέες αναδασώσεις με μεγάλο αριθμό πεύκων, οργανώσαμε συνεχείς καθαρισμούς του ξερού υποορόφου στρώματος ώστε να προστατεύσουμε αλλά και να αναζωογονήσουμε τον Πευκιά, επιδιορθώσαμε το αρδευτικό δίκτυο αλλά και την αρδευτική γεώτρηση και εκπονούμε νέα διαχειριστική μελέτη, δίνουμε στο «πράσινο ακρογιάλι» την φροντίδα που του αρμόζει.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε συμφωνήθηκε η εξέταση περιοχών σε όλη την έκταση του Δήμου μας από ειδικούς επιστήμονες του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε να κατατεθούν προτάσεις χωροθέτησης μικρών λιμνοδεξαμενών και άλλων ήπιων παρεμβάσεων διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής μας.

Τέλος αποφασίστηκε η χρηματοδότηση έργων βελτίωσης της περιοχής άθλησης και αναψυχής που περιβάλει τον ποταμό «Σύθα».







ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Ξεκίνησε η Ανάρτηση Κτηματολογικών στοιχείων – Πρώτη φορά, όλα ψηφιακά
  



Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης που εξέδωσε το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» ενημερώνουμε τους κατόχους ακίνητης ιδιοκτησίας στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πως στις 28 Ιουνίου 2021 ξεκίνησε η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων.

Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό και πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gov.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας) Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα) Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι έως τις 19 Ιανουαρίου 2022. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

Γραφείο Κτηματογράφησης: Πατρών 76, Τ.Κ. 20100, Κόρινθος, τηλ. 27410-36304 (για πληροφορίες και ραντεβού), mail: ktimatologio@anartisiloutrakiou.gr (μόνο για πληροφορίες) 
Γραφείο Τύπου






ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ





Δυνατότητα για ΑΜΕΣΟ εμβολιασμό με το εμβόλιο της PFIZER
  


Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Υγείας για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν και δεν έχουν καταφέρει να εμβολιαστούν ακόμα, δίνεται η δυνατότητα για ΑΜΕΣΟ εμβολιασμό με το εμβόλιο της PFIZER.

Oι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Νεμέας, σε αίθουσα που θα παραχωρηθεί , συγκεκριμένη μέρα και ώρα ,όπως θα προκαθοριστεί.

Όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν ,μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα : 2746 360106 & 2746 360118 του Δήμου προκειμένου να δηλώσουν την επιθυμία τους.

Η ανταπόκρισή σας πρέπει να είναι άμεση καθώς το αργότερο μέχρι 1/7 πρέπει να δηλωθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια