Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1750

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή ΔΕΘ
  


Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αποτέλεσε αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου.

Οπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια θα είναι τιμώμενη στην φετινή 85η ΔΕΘ, από τις 11 ώς τις 19 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας με δύο περίπτερα 200 τ.μ. το καθένα -ένα επετειακό, στην είσοδο της Εκθεσης, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με συμμετοχή και της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, και ένα εμπορικό, στον κυρίως χώρο της ΔΕΘ.

Στη σημερινή σύσκεψη, ο περιφερειάρχης όρισε στη συντονιστική επιτροπή για το επετειακό περίπτερο τους αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, οι οποίοι θα συνεπικουρούνται από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οσον αφορά στο εμπορικό περίπτερο, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 29 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, σύσκεψη του περιφερειάρχη με τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας στην οποία θα καθοριστεί τι θα προβληθεί σε αυτό.

“Πρότασή μας είναι να προβληθούν η καινοτομία και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την επίδειξη εξαγώγιμων συσκευασμένων προϊόντων” δήλωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι στην επερχόμενη σύσκεψη θα γίνει ο ορισμός της συντονιστικής επιτροπής για το εμπορικό περίπτερο της Περιφέρειας.
Παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε πνευματικές εκδηλώσεις, στην Κορινθία

 

Την έκθεση έργων της εικαστικού Μαριάννας Κοντοέ, με θέμα “Γυνή – Γη – Γονιμότητα”, που φιλοξενήθηκε στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου, επισκέφθηκε την Δευτέρα 21 Ιουνίου η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 22 του μήνα, η αντιπεριφερειάρχης παρέστη, στους Αγίους Θεοδώρους, σε έκθεση έργων του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Θεοδώρων, σκοπός της οποίας ήταν να τιμηθούν οι ήρωες και οι ηρωίδες του 1821.

Εξ άλλου, η Αθ. Κόρκα παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου “Ρίζες και θεμέλια – Οδόσημα της ιστορίας του Ελληνισμού” της Μαρίας Ευθυμίου και του Μάκη Προβατά, που έγινε στις 18 Ιουνίου, στο Καλογεροπούλειο Ιδρυμα, στην ΚόρινθοΣύσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με κυβερνητικά στελέχη για αντιπλημμυρικά στα πυρόπληκτα Γεράνεια

  


Η αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στα Γεράνεια αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης με κυβερνητικά στελέχη στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα στην σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οι υφυπουργοί Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και στελέχη από τα υπουργεία και τις δύο Περιφέρειες, εξετάστηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει και καταγράφηκε η κατάσταση, όπως και οι απόψεις όλων των πλευρών.

Σε νέα σύσκεψη, που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις και επιμερισμός ενεργειών και δράσεων για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα και πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα στην πυρόπληκτη περιοχή.
Στον Μέγα Συνοδικό Εσπερινό για την γιορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

  

Στον Μεγάλο Συνοδικό Εσπερινό που τελέστηκε το βράδυ χθες Δευτέρα 28 Ιουνίου στον καθεδρικό ναό του πολιούχου της Κορίνθου Αποστόλου Παύλου, με αφορμή τη σημερινή γιορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην τελετή προέστη ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, πλασιούμενος από τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο και τον επίσκοπο Κεγχρεών Αγάπιο.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, οι βουλευτές Μαριλένα Σούκουλη, Κώστας Κόλλιας και Γιώργος Ψυχογιός, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Θέματα τουρισμού συζήτησε ο περιφερειάρχης Π.
Νίκας σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Χ. Θεοχάρη

  


Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη μετείχε σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο εσωτερικός τουρισμός παραμένει και φέτος η μεγάλη ελπίδα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς μέχρι στιγμής -όπως εκτίμησε- δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις όσον αφορά το εξωτερικό, λόγω της covid-19.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στον προγραμματισμό της Περιφέρειας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα έργα στην περιοχή του Ισθμού, στις βελτιώσεις του οδικού δικτύου, στα δίκτυα μονοπατιών, στα έργα πρόσβασης σε αρχαιολογικά και άλλα μνημεία, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια επιδιώκει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αποβλέποντας παράλληλα και σε έναν ποιοτικότερο τουρισμό.

Στο Λουτράκι συνεχίζεται το πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που ολοκληρώθηκε στον Δήμο Νεμέας

 


Ο λ ο κ λ η ρ ώ θ η κε στον Δήμο Νεμέας το πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που υλοποιεί το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας και στο πλαίσιο του οποίου διενεργούνται από την κινητή του μονάδα δωρεάν εξετάσεις γυναικών (μαστογραφία και τεστ Παπ) με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Οπως ενημερώνει σχετικά ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς, στον Δήμο Νεμέας, από την έναρξη του προγράμματος στις 31 του περασμένου Μαΐου μέχρι και την λήξη του την περασμένη Παρασκευή 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στην κινητή μονάδα του Ιδρύματος 326 δωρεάν εξετάσεις, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τής μονάδας έγιναν 206 μαστογραφίες σε γυναίκες 40 ετών και πάνω και πραγματοποιήθηκαν 120 τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες 25 ετών και πάνω.

Επόμενος σταθμός του προγράμματος, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι το Λουτράκι όπου σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου ξεκίνησε η εφαρμογή του, παρουσία και του Αγγ.Χρονά


21 δωρεάν θέσεις φιλοξενίας παιδιών οικονομικά αδυνάτων οικογενειών σε κατασκηνώσεις της Κορινθίας

  


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κορινθίας, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των κατασκηνώσεων που δραστηριοποιούνται στο νομό, διαθέτουν δωρεάν συνολικά 21 θέσεις φιλοξενίας σε παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες.

Οι θέσεις αφορούν, χρονικά, στην κατασκηνωτική περίοδο από 31 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου να υποβάλουν την αίτησή τους στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κορινθίας (Αγίου Νικολάου 29, Κόρινθος).

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παρασκευή Μαρδίκη (τηλέφωνο 274 13 63255).
ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας βρίσκεται στα όρια επιβίωσης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη δική της εικονική πραγματικότητα


  

Κραυγαλέα είναι η υποβάθμιση της Αργολικής γεωργικής οικονομίας από τον εμπαιγμό της Περιφερειακής Αρχής Νίκα.

Στην Αργολίδα υπάρχει σημαντική αγροτική δραστηριότητα, με πληθώρα καλλιεργειών ( εσπεριδοειδή, βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια, ελιές κλπ) και βρίσκεται δυστυχώς σε δεινή θέση, εξαιτίας της χαλαρής και αδιάφορης αντιμετώπισης των αιτημάτων των αγροτών, από πλευράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των τοπικών της στελεχών.

Συγκεκριμένα, τόσο η δυσκολία διάθεσης των αγροτικών προϊόντων λόγω της πανδημίας Covid-19 , όσο και οι καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από παγετούς την 26-3-2021 και την 9-4-2021 που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Αργολικού κάμπου , οδήγησαν σε εκτεταμένες, μέχρι και καθολικές καταστροφές τις καλλιέργειες και σε απόγνωση τους καλλιεργητές, που βλέπουν αντί ειλικρινούς ενδιαφέροντος από την Περιφερειακή Αρχή Νίκα, μόνο ψέματα και ανέξοδες υποσχέσεις.

Κύριε Νίκα, εσείς και οι συνεργάτες σας στην Π.Ε. Αργολίδας ποιες πρωτοβουλίες λάβατε προκειμένου να συμβάλλετε για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των ομάδων παραγωγών της Αργολίδας, που μπροστά στην ολοκληρωτική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την κατάρρευση του εισοδήματός τους, κινήθηκαν δυναμικά και παράλληλα απέστειλαν επιστολές την 11-12021 και αρχές Μαρτίου 2021 προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης;

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή ζητώντας τη στήριξη της εμπορίας των εσπεριδοειδών και τη στρεμματική ενίσχυση , προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί, να μην εγκαταλειφθούν οι καλλιέργειες και να συγκρατηθεί το εισόδημα των αγροτών;

Θεωρείτε κ.Περιφερειάρχα ότι τα μεγάλα σας λόγια, οι φωτογραφίες σας και τα δελτία τύπου για ψύλλου πήδημα, θα δώσουν λύση στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας;

Ως μέλος της «Νέας Πελοποννήσου» και Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αργολίδας ενώνω τη φωνή μου με τους αγρότες της Αργολίδας, εκφράζοντας την αγωνία μου για την οικονομική υποβάθμιση της αγροτικής παραγωγής μας.

Σας καλώ να πράξετε επιτέλους το καθήκον σας, να εγκαταλείψετε τους θεατρινισμούς και την πολιτική των εντυπώσεων και να ασχοληθείτε ως έχετε υποχρέωση με την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών μας.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αργολίδας 
Αντώνης Λυμπέρης
Ανακοίνωση της «Νέας Πελοποννήσου» & του Πέτρου Τατούλη
  30.6.2021
 Μετά από τις δημόσιες δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου κ.Βασίλη Σιδέρη σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Τζένη Σουκαρά και στην εκπομπή «ΠροΒΟΛΕΣ», η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» ανακοινώνει:

«Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου», κ. Βασίλης Σιδέρης, έχει αποκοπεί από τις αρχές και τις αξίες που διέπουν την αυτοδιοικητική μας παράταξη με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη. Η προσπάθεια του να υποστηρίξει την επικείμενη υποψηφιότητα του ως υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία τον έχει επιτάξει σε λογικά και τυχοδιωκτικά άλματα, προκειμένου να αντλήσει πολιτικά οφέλη για τον ίδιο και μόνο.

Εξ αυτού, και οι δηλώσεις του ότι το έργο της νυν Περιφερειακής Αρχής στην Αργολίδα είναι μηδαμινό, αλλά για αυτό δήθεν «δεν φταίει ο Παναγιώτης Νίκας», αλλά οι τρεις (3) Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης του κ.Νίκα στην Αργολίδα, τους οποίους ο κ. Σιδέρης νουθετεί «να σκεφτούν σοβαρά»!

Ο κ.Σιδέρης μάλιστα προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά προσωπικά οφέλη με περισσό πολιτικό θράσος, φτάνει στο σημείο μετά από χρόνιες καθυβρίσεις προς τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, να δηλώνει πως ο κ.Καμπόσος «έχει κάνει έργο» για το Άργος!

Ο κ. Σιδέρης προσπαθεί να «κλείσει» τα προσωπικά του μέτωπα με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη και με μοναδικό του στόχο την προσωπική του ψηφοθηρία.

Η «Νέα Πελοπόννησος» με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη είναι μια μεγάλη, δημοκρατική και ακηδεμόνευτη παράταξη, η οποία αντλεί τις δυνάμεις της από την κοινωνία. Τρέφει βαθύ σεβασμό απέναντι στους πολιτικούς φορείς, αλλά δεν απεμπολεί ποτέ το δικαίωμα και χρέος της να διεκδικεί και να βάζει απέναντι κάθε εξουσία, όταν η τελευταία δεν υπηρετεί τους πολίτες ή όταν οι πολιτικές της δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών.

Το έργο του Παναγιώτη Νίκα στην Αργολίδα και την Πελοπόννησο είναι μηδαμινό και αυτό βαραίνει τον ίδιο τον Παναγιώτη Νίκα και όχι τους συμβούλους του.

Για τα όσα δηλώνει ο κ.Σιδέρης σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι κομματικές καταβολές του καθενός είναι γνωστές στους πολίτες. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι συνεπείς και ποιοι όχι.

Ας αφήσει λοιπόν στην άκρη ο κ. Σιδέρης την «αγάπη» του για τη Νέα Δημοκρατία και ας καμαρώνει δίπλα στον κ.Νίκα, ο οποίος σε πρόσφατη συνάντηση του με επικεφαλής νεοεμφανιζόμενου κόμματος μειδιούσε όταν άκουγε τον κ.Τράγκα να εξαπολύει ύβρεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι προφανές ότι ο κ.Σιδέρης δεν είναι στρατιώτης της παράταξης της ΝΔ αλλά στρατιώτης της «πάρτης» του!».

Ο επικεφαλής της Νέας Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, θέτει εκτός παράταξης τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Βασίλη Σιδέρη και τον καλεί να παραδώσει την έδρα της Π.Ε. Αργολίδας στην παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου», όπου και ανήκει.


  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια