Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ Φ.1746

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Δραστηριότητες από την Δημοτική Αρχή για την καλητέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών

  


Πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαριότητας στην παραλία της Κορίνθου

Καθολικός χειρωνακτικός καθαρισμός της παραλίας από μικροαντικείμενα, καλάμια, φύκια, κτλ.

Τοποθέτηση 16 μαντεμένιων κάδων χωρητικότητας 75 λίτρων για απόρριψη μικροαντικειμένων, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα αυξημένη αντοχή και αντιδιαβρωτικές ιδιότητες.

Τοποθέτηση 34 πλαστικών πράσινων κάδων χωρητικότητας 140 λίτρων, άνωθεν της ακτογραμμής, για απόρριψη μικροαντικειμένων.

Απομάκρυνση όλων των τσιμεντένιων κάδων Απομάκρυνση όλων των σιδερένιων κάδων που είχαν σκουριάσει.


Παράλληλη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην Κόρινθο

korinthosnews | 26-05-2021 Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος αποφασίζει για προληπτικούς λόγους και περιορισμό της διάδοσης του ιού COVID-19 Η Υπαίθρια Λαϊκή Αγορά της Κορίνθου στο χώρο της χειμερινής Λαϊκής (Οδός Αποστόλου Παύλου) και παράλληλα στο χώρο της θερινής λαϊκής αγοράς Κορίνθου (Οδός Κολιάτσου) την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες.

Δήμαρχος Κορινθίων: Επιτέλους αλλάζει η είσοδος της Κορίνθου!

Τα βαγόνια απομακρύνονται korinthosnews | 27-05-2021 Επιτέλους η είσοδος της πόλης της Κορίνθου Αλλάζει. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος τα βαγόνια απομακρύνονται και ανοίγει ο δρόμος για την αναμόρφωση της περιοχής. Όπως τόνισε ο κ. Νανόπουλος ο Δήμος θα κάνει ότι είναι δυνατόν καλύτερο για να έχει η είσοδος της πόλης μια πολύ όμορφη εικόνα που περιμένουν οι Κορίνθιοι πολλά χρόνια. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πούρος επισήμανε ότι σε 15 με 18 ημέρες δεν θα υπάρχει τίποτα από αυτό που τόσα χρόνια βλέπαμε και ο χώρος που έχει παραχωρηθεί από τον ΟΣΕ μαζί με τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου θα αποδώσουν την προστιθέμενη αξία που λείπει από την είσοδο της πόλης της Κορίνθου.





ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΖΗΜΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟ

  


Το Δημοτικό Συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία πέρασε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης σε ιδιώτη του Συστήματος Εξοικονόμησης Ενέργειας με αναβάθμιση του Οδοφωτισμού.

Εμείς ως παράταξη καταψηφίσαμε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Είχαμε δική μας πρόταση, η οποία είναι η εξής:

Είχαμε δύο εισηγήσεις από την Υπηρεσία. Η μία στις 4/12/20, πλήρως εμπεριστατωμένη, η οποία μιλά για ετήσιο κόστος με απολογιστικά στοιχεία ύψους 1.211.000€ το 2019, εκ των οποίων 1.012.000 € κατανάλωση ρεύματος στη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα καύσιμα, αποδοχές προσωπικά, λαμπτήρες κλπ. Με βάση αυτή την εισήγηση, την οποία αποδεχθήκαμε ως παράταξη να είναι η βάση εκκίνησης του διαγωνισμού, έγινε στη συνέχεια (21/5/21) νέα εισήγηση από την Υπηρεσία, η οποία όλως περιέργως χωρίς κανένα απολογιστικό στοιχείο ανέφερε ότι το 1.211.000€ γίνεται περίπου 1.820.000€ μαζί με το ΦΠΑ. Αντίθετα η μελετητική εταιρεία στην οποία έχει αναθέσει ο Δήμος την εκπόνηση του όλου πρότζεκτ μας έβγαλε ετήσιο κόστος 1.911.000€. Πού τα βρήκαν αυτά τα στοιχεία δεν μας έδωσε κανένας πειστική εξήγηση.

Η διαφορά της μελετητικής εταιρείας και της πρώτης εισήγησης της Τεχνικής μας Υπηρεσίας είναι περίπου 760.000€.

Σε βάθος 12ετίας που είναι η σύμβαση, μιλάμε για ζημιά στο Δήμο 9.133.000 € στη δωδεκαετία. Αυτό το πέρασε η Δημοτική Αρχή.

Και τι θα γίνει τώρα;

Θα έλθει ο ιδιώτης, θα δοθεί μία έκπτωση 10-20% επί του 1.900.000 και όχι επί του 1.211.000 και θα κερδίσει επιπλέον από την εξοικονόμηση ενέργειας που λένε ότι θα φθάσει 68%. Άρα ο Δήμος ζημιωμένος θα βγει. Και μας μιλούσαν για κέρδη. Δεν υπάρχει κέρδος στην περίπτωση αυτή.

Με αυτό το διαγωνισμό είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα είναι ζημιογόνος. Εμείς είπαμε:

► Ναι στο διαγωνισμό, ναι στον ιδιώτη, απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για εκχώρησηενεχυρίαση δημοτικών τελών ύστερα από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού escrow account για την τοποθέτηση των χρημάτων ύστερα από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής 
► Να πάμε σε διεθνή ανοικτό διαγωνισμό με όριο οροφή 1.211.000€ 
► Να ζητήσουμε στο διαγωνισμό ελάχιστο ποσό 200.000€ guarantee ετήσιο από την εξοικονόμηση ενέργειας 68% που μας λέει η μελετητική εταιρεία.

Γιατί να τα πάρει όλα τα λεφτά ο ιδιώτης; Να συμμετέχει και ο Δήμος στο όφελος, που σημαίνει 200.000€ επί 12 χρόνια είναι 2.400.000€ σύνολο, πλέον των 9.000.000€ που δεν θα υποστούμε ζημιά.

● Εμείς ως παράταξη χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο μιλήσαμε για πλέον των 11.000.000 € να σώσουμε στο Δήμο από τα δημοτικά τέλη.

Αυτή ήταν η πρότασή μας αλλά δυστυχώς δεν υπερψηφίστηκε, πέρασε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής επί 31 οι 16 υπερψήφισαν την πρόταση και αναμένονται εξελίξεις στην πορεία με νέες αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής επί του διαγωνισμού. Θα έχουμε να τα λέμε πολύ συχνά.

Και κάτι άλλο, δηλώσαμε ότι εμείς ως επόμενη Δημοτική Αρχή, θα αναθεωρήσουμε τη σύμβαση που θα προκύψει από το διαγωνισμό με τους επαχθείς για το Δήμο όρους.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 25/05/2021





ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

  


Ανακοινώθηκε ότι εκδόθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί αίτησης κατοίκων στην περιοχή Μπαθαρίστρα, στο Πεδίο Βολής για την Μονάδα Κομποστοποίησης Απορριμμάτων του Δήμου Κορινθίων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι είχε ανασταλεί η άδεια οικοδομής από το 2020 από το ΣτΕ. Χθες, όπως ενημερωθήκαμε, εκδόθηκε και η οριστική απόφαση και ακυρώθηκε τελικά η άδεια που είχε εκδοθεί από την Πολεοδομία. Τους λόγους ακριβώς δεν τους γνωρίζουμε, διότι δεν έχουμε δει την απόφαση. Προφανώς θα έχουν σχέση με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο πλέον δεν υφίσταται, διότι ακυρώθηκε στο ΣτΕ με προγενέστερη απόφαση, επειδή δεν είχε ΣΜΠΕ, αλλά ακροθιγώς θίγεται και το θέμα της Αρχαιολογίας διότι γειτνιάζει στο χώρο των αρχαίων λατομείων. Αν δεν τη δούμε όμως λεπτομέρειες δεν μπορούμε να πούμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακυρώθηκε η άδεια.

Τώρα βλέπουμε μερικούς από το παρελθόν και λένε ότι έχουν ευθύνη ο Σταυρέλης και ο Νανόπουλος που σταματήσανε τη μονάδα.

● Ξεκαθαρίζω στους συμπολίτες μας ότι ο Σταυρέλης μέχρι σήμερα δεν έχει καταψηφίσει καμία απόφαση για το συγκεκριμένο έργο.

Την ευθύνη την φέρουν αυτοί που διοικούσαν τόσα χρόνια το Δήμο γιατί ακυρώθηκε η άδεια στο ΣτΕ.

Υπάρχουν ευθύνες.

Την ευθύνη την φέρουν επίσης οι σημερινοί διοικούντες οι οποίοι πλήρωσαν τον Ιούνιο 2020 891.000€ για τα μηχανήματα, ενώ τονίζαμε στις αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για τα μηχανήματα να μην παραληφθούν και να μην πληρωθούν μέχρι:

να γίνει οικονομοτεχνική μελέτη σκοπιμότητας ότι τελικά συμφέρει να κάνουμε αυτή τη μονάδα και μέχρι να ολοκληρωθεί και λειτουργήσει η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων η οποία στο κατασκευαστικό της μέρος έχει φθάσει σε ένα ποσοστό 60%.

Ευθύνες υπάρχουν και στο παρελθόν, ευθύνες υπάρχουν και σήμερα.

Πληρώθηκαν μηχανήματα 891.000 € από το νυν Δήμαρχο από τη νυν Δημοτική αρχή παρά το γεγονός ότι είχαμε πάρει επανειλημμένες αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή για παράταση της προθεσμίας παράδοσης-παραλαβής.

► Και λέω απλά τώρα αν δεν καταφέρουμε τελικά να λειτουργήσουμε αυτή τη Μονάδα μετά τη χθεσινή ακύρωση από το ΣτΕ, εάν οι λόγοι που αναφέρει και είναι αρχαιολογικοί δεν μπορούν να καλυφθούν από το Δήμο τι θα τα κάνουμε αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες τα μηχανήματα 891.000€ τα οποία όπως λένε φυλάσσονται στον χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού;

Απλά ερωτήματα βάζω.

► Επίσης τι θα γίνει αν εκείνη η περίφημη μελέτη σκοπιμότητας μας πει ότι δεν συμφέρει να το κάνουμε το εργοστάσιο δεδομένου ότι άρχισε να κατασκευάζεται όπως έχω ενημερωθεί στην Παλαιόχουνη στην Τρίπολη από την ΤΕΡΝΑ μέσω ΣΔΙΤ το εργοστάσιο για όλη την Πελοπόννησο;

Εμείς ως παράταξη μέχρι σήμερα είμαστε πιστοί στις ίδιες αποφάσεις, ότι ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και με τη σημερινή το ψηφίζαμε. Οι ευθύνες είναι στο παρελθόν γιατί δεν κάνανε σωστά τη δουλειά τους και στο σήμερα, στο παρόν, γιατί πάλι δεν κάνανε σωστά τη δουλειά τους και δώσαμε από πόρους του Δήμου 891.000€.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 26/05/2021



  
 
  


 



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος σε τρεις παραλίες του Δήμου μας!
  

Αναγνωρίζοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, οι δύο παραλίες στο Λουτράκι και μία στους Αγίους Θεοδώρους, βραβεύτηκαν και φέτος με γαλάζια σημαία, όπως αναγράφεται στην επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, εθνικό συντονιστή του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Η βράβευση με «Γαλάζια Σημαία», επιβραβεύει την «εξαιρετική» ποιότητα των υδάτων και πιστοποιεί πως η παραλία πληροί 33 πολύ αυστηρά κριτήρια, όπως καθαρά νερά, καθαριότητα ακτής, υποδομές, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, εγκαταστάσεις υγιεινής, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου.

—————————— Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο.

Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα.

Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.






Επιστροφή στο σχολείο!
Επιστροφή στην Ανακύκλωση!
  


Η σχολική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ.Θεοδώρων κάνει την ανακύκλωση «παιχνίδι» με τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης!

Οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων καλούνται να ανακυκλώσουν Χαρτί, Πλαστικό, Μπαταρίες και Τηγανέλαιο σε ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία.

Δώρισε πόντους και στήριξε την προσπάθεια των μαθητών στο www.followgreen.gr/loutraki






Ευρεία σύσκεψη για μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά

  

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής στο Αλεποχώρι, για μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά, προκειμένου να δρομολογηθούν, άμεσα, τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης και οι παρεμβάσεις που χρειάζονται στις πληγείσες περιοχές, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης.

Τα μέτρα αφορούν σε δράσεις: α) κοινωνικής προστασίας, β) στεγαστικής συνδρομής, γ) αποκατάστασης των υποδομών, δ) οικονομικής ενίσχυσης, ε) στήριξης αγροτικών εκμεταλλεύσεων και ε) αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικής προστασίας. Όπως ανακοινώθηκε, μετά το πέρας της σύσκεψης, σημεία της ευρύτερης περιοχής που δεν ήταν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κηρύσσονται και αυτά.

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος. Συμμετείχαν, επίσης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγάρων, κ. Γρηγόριος Σταμούλης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γεώργιος Κώτσηρας και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, καθώς και οι βουλευτές Δυτικής Αττικής και Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανάσιος Μπούρας, κ. Ευάγγελος Λιάκος και κα Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη.






ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Δήμος Σικυωνίων – Καθημερινότητα

  


Ολοκληρώθηκε άλλη μια αντιπλημμυρική παρέμβαση, κατασκευάστηκαν τα τεχνικά έργα και ασφαλτοστρωθηκε η δημοτική οδός δίπλα στις γραμμές του τρένου για να προστατευτούν οι ανθρώπινες περιουσίες και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των κατοίκων στις οικίες τους




ΠΑΡΑΚΜΗ- ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΗ- ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

  


-Το τρίπτυχο της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων που έχει οδηγήσει τον τόπο μας σε πλήρη απαξίωση και μαρασμό.

-Η παραθαλάσσια περιοχή του Κάτω Διμηνιού -ο πευκιάς -που παραδοσιακά ο Δήμος Σικυωνίων παίρνει την γαλάζια σημαία βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη [ Αναρωτιόμαστε αν έγινε αυτοψία από τους αρμόδιους στον χώρο ή δόθηκε η γαλάζια σημαία με FAX].

-Συνεχίστηκε από τα προηγούμενα χρόνια η αυθαιρεσία της Δημοτικής αρχής με τη κοπή και άλλων αιωνόβιων δένδρων στον πευκιά, πιθανόν για εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων. Αλήθεια τι απέγινε η μεγάλη ποσότητα των ξύλων που κόπηκαν, αξιοποιήθηκαν, δόθηκαν σε αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας η δόθηκαν σε ημέτερους.

-Ας αναρωτηθούν οι πολίτες του Δήμου μας πως κατάντησε ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια.

ΚΙΑΤΟ 1 - 6 - 2021 
Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


  
 

  


  

  
  
  

  





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΑΚΤΕΣ ΜΕ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
  


Τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ για την προστασία των ακτών απέσπασαν και φέτος οι παραλίες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Το έντονο γαλάζιο της «Γαλάζιας Σημαίας» θα κυματίζει ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2021 στις παραλίες μας, ως σύμβολο καθαρότητας των υδάτων, οργάνωσης των ακτών και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Δήμος μας πληρώντας τα αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια που θέτει το πρόγραμμα, καταφέρνει να διακριθεί και να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Ελλάδας για τη προστασία και τη φροντίδα του θαλασσίου περιβάλλοντός μας.

Χαρακτηριστικά, από το 1998, η παραλία του «Πευκιά» στο Ξυλόκαστρο και από το 2002, η παραλία της Συκιάς αντίστοιχα, βρίσκονται ανάμεσα στις βραβευμένες ακτές της χώρας μας.

Η δημοτική αρχή, παραμένοντας σταθερή στη δέσμευσή της για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ με την 198/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διεκδικεί τη βράβευση και της συγκεκριμένης ακτής, η οποία έχει χαρακτηριστεί «ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΚΤΗ» για το 2021, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας των ακτών και την προώθηση των καλύτερων παραλιών του Δήμου μας.

Η καθαριότητα, η ασφάλεια και η εγγυημένη ποιότητα των κολυμβητικών υδάτων αποτελούν βασικούς παράγοντες για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.

Πρώτη χρονιά συμμετοχής στο Πρόγραμμα - «ακτή υποψήφια για βράβευση».

Βασική προϋπόθεση προκειμένου να βραβευθεί μία ακτή, αποτελεί η τήρηση του συνόλου των κριτηρίων για μία κολυμβητική περίοδο.

Για τις ακτές που συμμετέχουν ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο Πρόγραμμα, η κολυμβητική περίοδος αποτελεί την περίοδο υποψηφιότητας. Κατά τη διάρκειά της, η ακτή είναι οργανωμένη σύμφωνα με τα όσα ορίζουν τα κριτήρια του Προγράμματος, έχοντας τις ίδιες υποδομές και παρέχοντας τις ίδιες υπηρεσίες με μία βραβευμένη.

Όπως ισχύει και για τις βραβευμένες ακτές, πραγματοποιείται επίσκεψη διαπίστωσης της εφαρμογής των κριτηρίων από τους επιθεωρητές του Προγράμματος και παρέχονται από τον Εθνικό Χειριστή τεχνικές συμβουλές για την επίτευξη της πλήρους συμμόρφωσης με τα κριτήρια. Ο διαχειριστής οφείλει να αναρτά στον πίνακα ανακοινώσεων την ειδική αφίσα στην οποία αναφέρεται η υποψηφιότητα της ακτής για βράβευση με τη «Γαλάζια Σημαία».

Ο Κορινθιακός Κόλπος αποτελεί σημαντικό φυσικό πόρο για την περιοχή καθώς και πέρα από την τεκτονική του σημασία, αποτελεί εγγύηση καθαρότητας των υδάτων που πιστοποιείται από την ίδια την πανίδα και τη χλωρίδα που ζει σε αυτόν.

Απόδειξη η παρουσία των Ζωνοδέλφινων, των κοραλλιών και των φυτών που ενδημούν στο βυθό και συνδέονται άρρηκτα με την ποιότητα των νερών. Όλα τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν οι διενεργούμενοι έλεγχοι, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο κατά την επίσημη κολυμβητική περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αναδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι οι παραλίες μας είναι ΚΑΘΑΡΕΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΣ για τους επισκέπτες και τις οικογένειές τους.






ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

  

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26/5/2021 ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, Επαμεινώνδας Κατσούλας, κατέθεσε σχέδιο απόφασης να μην παραχωρηθεί έκταση εντός των ορίων του Δήμου μας για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Η πρόταση αυτή ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημαρχιακή Παράταξη που υποστήριξε με εμμονή τη δημιουργία ΣΜΑ στο Ξυλόκαστρο για τους Δήμους Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Σικυωνίων, και Βέλου-Βόχας, τελικά ψήφισε «παρών».

Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου ματαιώνει τους σχεδιασμούς και τις συμφωνίες της Δημοτικής Αρχής και είναι σύμφωνη με την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση του τόπου μας.

Ακολουθεί η απόφαση :

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι κατηγορηματικά αντίθετο στη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στα όρια του Δήμου μας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των (3) τριών Δήμων α)Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, β)Σικυωνίων και γ)Βέλου-Βόχας, στο πλαίσιο της Κεντρικής Διαχείρισης που προωθείται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τους κάτωθι λόγους:

- Η περιοχή του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου που προτίθενται να κατασκευάσουν τον ΣΜΑ είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη περιβαλλοντικά με την δυσλειτουργία του ΧΥΤΑ και δεν αντέχει άλλη μία ανοικτή πληγή για δεκαετίες, που θα υποβαθμίσει περαιτέρω τον τόπο μας. Μοναδικός μας στόχος πρέπει να είναι η αποκατάσταση και η απορρύπανση της περιοχής και σε καμία περίπτωση η δημιουργία νέων προβλημάτων.

- Ο Δήμος μας έχει κάνει το χρέος του και με το παραπάνω τόσα χρόνια προς τους άλλους δύο Δήμους, φιλοξενώντας μια εγκατάσταση που δέχεται τα σκουπίδια τους με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος, αφού ο ΧΥΤΑ δεν τηρεί όσα προβλέπονταν από τους περιβαλλοντικούς όρους της αδειοδότησής του και λειτουργεί χωρίς Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγιδίων.

Ήρθε η στιγμή που οι άλλοι δύο Δήμοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

- Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και οι περιβαλλοντικές προϋποθέσεις που συνοδεύουν τη δημιουργία και λειτουργία τους, δείχνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι περιβαλλοντικά αθώες εγκαταστάσεις. Τα παραδείγματα που έχουμε στη χώρα μας κάνουν φανερό ότι είναι ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα για την περιοχή που χωροθετούνται και ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.

- Είναι περιβαλλοντικά απαράδεκτο τα σκουπίδια της μισής Κορινθίας να ταξιδεύουν στο δυτικό άκρο της και μετά να μεταφορτώνονται και να ταξιδεύουν πάλι ανατολικά, τη στιγμή μάλιστα που στόχος του Δήμου μας είναι η εφαρμογή Σχεδίου Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος.

Ο παραλογισμός αυτός δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να υλοποιηθεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίζουμε να μην παραχωρηθεί έκταση εντός των ορίων του Δήμου μας για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για τα απορρίμματα των (3) Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας.

Επαμεινώνδας Κατσούλας





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ -  ΒΟΧΑΣ


Τα αιτήματα και τις ευχαριστείες στο Δήμαρχο από την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Βραχατίου
  


ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
Ζακύνθου 8 
Σαμούτανη Βραχάτι 200 06 ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – Τηλ. 27410 55979 ή 26950 
«Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» 
E΄MAIL: fonikor1@gmail.com 
-----------------------------------------------
Βραχάτι, 20-11- 2020 

Προς 
Δήμαρχον Βέλου - Βόχας Κον Αννίβα Παπακυριάκο 
Ζευγολατιό Κορινθίας 
EMAIL: masouri@1306.syzefxis.gr 
Κοινοποίηση: Τοπικό Συμβούλιο Τ.Κ. Βραχατίου 
Πρόεδρον κ. Γ. Βασιλείου 
Δημοτικό Σύμβουλο Βραχατίου κ. Δαληβίγκα Γεώργιο 
email: sarri@vochas.gov.gr, 

Κύριε Δήμαρχε, 

Μετά τα επιβληθέντα μέτρα για την Πανδημία του Κορονοϊού, είναι απαραίτητο να εκφράσουμε μερικές απόψεις και αιτήματα του Συλλόγου μας, γιατί η ζωή συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες. Αφού σας ευχαριστήσουμε για την παρέμβασή σας στο θέμα καθαριότητας της ακτογραμμής και τη μερική αποψίλωση χόρτων στους δρόμους της περιοχής Σαμούτανης και των εκβολών το π. Ζαπάντη, επιθυμούμε να σας υπενθυμίσουμε κάποια προβλήματα, που μας απασχολούν, ως Σύλλογο. Σας εφιστούμε την προσοχή στα παρακάτω πάγια , αλλά και εποχιακά αιτήματα, που αποτελούν μεγάλο θέμα συζήτησης μεταξύ των μελών, φίλων και οπαδών του Συλλόγου της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Βραχατίου, εν όψει της θερινής περιόδου:

α. Είναι ευοίωνο το γεγονός ότι επιτέλους οι προσπάθειες όλων βρήκαν ώτα ακουόντων για την επικείμενη έναρξη έργων προστασίας της ακτής και την ανάπλαση της οδού Λαζανά.

β. Ο Καθαρισμός της παραλίας Σαμούτανης από φερτές ύλες και όχι μόνο επιβάλλει την διάθεση ενός υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου για μία έως δύο ώρες εργασίας κάθε πρωϊ το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου.

γ. Είναι ελλιπής ο νυχτερινός φωτισμός στους δρόμους του Οικισμού μας σε πολλά φωτιστικά σημεία με καμένες λάμπες ή παντελή έλλειψη τούτων.

δ. Παρά την ασφαλτόστρωση πολλών σημείων των οδικών δικτύων του Δήμου, δεν βλέπουμε αντίστοιχη μέριμνα και ένταξη στο ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα για χωμάτινους δρόμους στην περιοχή Σαμούτανης.

ε. Οι κλοπές, διαρρήξεις και η Ανασφάλεια, ιδίως τις νυχτερινές ώρες, δημιουργούν έντονη δυσαρέσκεια στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας. Παντελής έλλειψη στη νυχτερινή περιπολία Αστυνομικού οχήματος στους δρόμους μας. Επανερχόμαστε στη δική σας παράσταση στη Διοίκηση ΕΛ.ΑΣ. Κορινθίας και Α.Τ. Βραχατίου, για υπόμνηση.

ζ. Η ανακατανομή και συμπλήρωση των σημείων και του αριθμού κάδων απορριμμάτων κατέστη πλέον πολύ αναγκαία, όπως και η απόσυρση κατεστραμμένων τοιούτων. Είναι φανερή η έλλειψη σημείων κάδων σε εσωτερικούς δρόμους της Σαμούτανης. Επιλέξτε μερικά σημεία.

η. Τα αδέσποτα σκυλιά, η έλλειψη πίνακα ανακοινώσεων, η μέριμνα για καθαρό πόσιμο νερό στις βρύσες των σπιτιών μας, θα πρέπει να αποτελούν διαρκή διεκδίκηση του Δήμου από τις υπερκείμενες Αυτοδιοικητικές Υπηρεσίες.

θ. Τέλος, με ευχάριστα αισθήματα ικανοποίησης θα αποδεχθούν τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Συλλόγου μας, αλλά και οι βοχαϊτες την ανακοίνωση για την οριστική ένταξη πράξης « Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου – Λεχαίου – Βόχας, αγωγός μεταφοράς και επέκταση υφιστάμενης Ε.Ε.Λ. με κωδικό ΟΠΣ 5076676 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές μεταφορών Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014 – 2020», που θα λύσει το Αποχετευτικό πρόβλημα του Βραχατίου.

Κύριε Δήμαρχε, Διαπιστώσαμε πως η Δημοτική Αρχή άλλαξε σελίδα και προσπαθεί να λύσει όσο το δυνατό περισσότερα προβλήματα του Παραθεριστικού Οικισμού της Σαμούτανης. Θα είμαστε αρωγοί στο έργο σας και περιμένουμε να επιδείξετε ενδιαφέρον για τα πιο πάνω αιτήματά μας .

Ελπίζουμε σε μια καλύτερη θερινή περίοδο συνεργασίας 

Ο Πρόεδρος 
Ευάγγελος Κόκκινος 

Ο Γενικός Γραμματέας 
Νικόλαος Κόκκαλης





ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Καθαρισμός οικοπέδων από ξερόχορτα και άλλα εύφλεκτα υλικά
  

Διανύοντας την αντιπυρική περιόδο , από 15 Απριλίου έως 31η Οκτωβρίου 2021, και σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/Β/25-042012), οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Βάσει του Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παρ. 1 περ. 26 (ΦΕΚ 87/A/07-06-2010), σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο . Επιπλέον βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων. Σύμφωνα με τα ανωτέρω οι ιδιοκτήτες ακινήτων, πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να μην υποστούν τις παραπάνω κυρώσεις. Ο Δήμος Νεμέας ευελπιστεί στην συνεργασία των πολιτών για την αποφυγή καταστάσεων επικίνδυνων και επιζήμιων για τις ζωές όλων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ





ΔΩΡΕΑΝ τεστ ΠΑΠ και μαστογραφίας στο Δήμο Νεμέας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας

  

Τη Δευτέρα 31/5 με αφορμή την έναρξη της δράσης για την πραγματοποίηση ΔΩΡΕΑΝ τεστ ΠΑΠ και μαστογραφίας στο Δήμο Νεμέας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας ,επισκέφτηκαν την πόλη της Νεμέας ο Γκιολής Αν.,αντιπεριφερειάρχης,ο Βυτινιώτης Χ. ,θεματικός αντιπεριφερειάρχης και ο Χρονάς Α. ,θεματικός αντιπεριφερειάρχης. Δείτε τις δηλώσεις τους,όπως και του Δημάρχου, Φρούσιου Κων/νου και του αντιδημάρχου Καρκώνη Αθ.





Δεν υπάρχουν σχόλια