Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1744

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Διπλή συμμετοχή Δήμα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
  


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομία και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας τόνισε στο Φόρουμ των Δελφών ότι είναι υπέρμαχος της δημιουργίας ενός ενιαίου χώρου έρευνας και τεχνολογίας στη χώρα μας, ότι η Ελλάδα στον τομέα αυτό πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική, καθώς τώρα είναι μόλις στην 16η θέση ανάμεσα στις 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλήρως την ανάγκη προσέλκυσης ερευνητών της διασποράς και για αυτό έχει ήδη προωθήσει διάταξη που εξαιρεί τους ερευνητές από το ενιαίο μισθολόγιο, κάτι που αποτελεί κίνητρο και για ερευνητές εντός της χώρας μας, σημείωσε.

Ο κ. Δήμας, αναφέρθηκε επίσης στο φιλόδοξο σχέδιο της Πολιτείας της Καινοτομίας και είπε ότι σύντομα θα είναι έτοιμος ένας φυσικός χώρος που θα προσφέρει γραφεία μεταφοράς τεχνογνωσίας στις επιχειρήσεις και που θα αποτελέσει κόμβο για την συνέργεια επιχειρηματιών και ερευνητών.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι παρά την πανδημία η κρατική επιχορήγηση για έρευνα και τεχνολογία δεν μειώθηκε, ενώ είπε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να διατίθεται σύντομα το 3% του ΑΕΠ για τον σκοπό αυτό. Τέλος, μίλησε για το ElevateGreece, μία πλατφόρμα στην οποία οι start-up και τεχνοβλαστοί (spin-offs) εντάσσονται αυτόματα για καλύτερη δικτύωση.

Κατά την δεύτερη ημέρα συμμετοχής του στο Φόρουμ των Δελφών, ο Χρίστος Δήμας, ανέφερε πως η τεχνολογία είναι διαθέσιμη στον έλληνα επιχειρηματία, αλλά όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «πρέπει να έχουμε γνώση και πρόσβαση στην τεχνολογία».

Τόνισε πώς είναι σημαντικό να υπάρχουν ψηφιακές δεξιότητες σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, φέρνοντας ως παράδειγμα την εμβολιαστική διαδικασία, η οποία προχώρησε με ταχύτατη διαδικασία λόγω της τεχνολογίας.

Αναφερόμενος στους κόμβους καινοτομίας σημείωσε πως μέχρι πρότινος το κράτος δεν είχε καμία χαρτογράφηση των νεοφυών επιχειρήσεων και για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα θεσπίστηκαν μέσω του Elevate Greece προσφέραμε κίνητρα για επενδύσεις σε επιχειρηματικούς αγγέλους.

Για το project στη «ΧΡΩΠΕΙ» o υφυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα έχει πολύ σημαντικό επιστημονικό δυναμικό και ταλαντούχους επιχειρηματίες.

Η ανάπτυξη της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, πέραν των θέσεων εργασίας που θα δικαιολογήσει το cluster των δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν πέριξ αυτής.

Σχολιάζοντας την επένδυση της Microsoft στη χώρα, μας ανέφερε πώς είναι πάρα πολύ σημαντική, όχι μόνο για τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί, αλλά ιδιαίτερα για το γεγονός πώς αναβαθμίζονται οι λειτουργίες όλων των επιχειρήσεων τεχνολογικά και στη διαχείριση των δεδομένων τους.




Με παρέμβαση Δήμα ανοίγει και πάλι μετά από χρόνια το Μουσείο Αρχαίας Φενεού.


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας μετά από τακτική επικοινωνία και συνεννόηση με την Έφορο Αρχαιοτήτων Κορινθίας κα Κασίμη και το Υπουργείο Πολιτισμού, μας ενημέρωσε ότι το Μουσείο της Αρχαίας Φενεού από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή (09:00-16:00) θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Δήμας: «Είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα καθώς το Μουσείο ήταν κλειστό για αρκετά χρόνια ενώ στην πορεία ευελπιστούμε και για περαιτέρω αξιοποίηση. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν για αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια