Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1743

Στο Αστρος ο περιφερειάρχης Π. Νίκας για την επέτειο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, σε εκδήλωση παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας
  

Στην εκδήλωση που παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε στο Αστρος σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της 198ης Επετείου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τελέστηκε δοξολογία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, ακολούθησε η εκφώνηση πανηγυρικού από τον ομότιμο καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο και κατάθεση στεφανιού από την Πρόεδρο στον χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη και ακολούθως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Επαυλης του Ηρώδη του Αττικού, στην Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος – Λουκούς και στον υδροβιότοπο της λίμνης Μουστού, ο οποίος έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων η επίλυση ζητημάτων νομικής φύσεως, καθώς επίσης οι διαδικασίες που αφορούν στην Επαυλη του Ηρώδη και στο κάστρο στο Παράλιο Αστρος, όπως επίσης η επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αστρους, αλλά και θέματα σχετικά και με το μοναστήρι Λουκούς.

Παρόντες στη σημερινή εκδήλωση στο Αστρος ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αρμόδιος για τις υπηρεσίες Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.





Σημαντικά ζητήματα εξέτασε στην Π.Ε. Κορινθίας ο περιφερειάρχης Π. Νίκας
  

Σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο.

Ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, είχε σύσκεψη για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με το νερό ύδρευσης στο Ανω Διμηνιό, το οποίο είναι ακατάλληλο για πόση καθώς έχει διαπιστωθεί ρύπανση από νιτρώδη. Στη σύσκεψη εξετάστηκε η κατάσταση και δόθηκαν οδηγίες να κινηθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε να έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα μέσα στον επόμενο χρόνο.

Σε άλλη σύσκεψη, συζητήθηκε το έργο που αφορά στον φωτισμό ανάδειξης του κάστρου στον Ακροκόρινθο, έργο για το οποίο υπάρχει μελέτη, ωστόσο -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, μετά από σχετική επικοινωνία του με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη- ο Π. Νίκας προγραμματίζει συνάντηση με την σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ, η οποία εκπόνησε τη μελέτη για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης της Αθήνας.

Ο περιφερειάρχης είχε επίσης συνάντηση για την ανάδειξη εκκλησιαστικών μνημείων στο Ψάρι Κορινθίας.

Ακόμα, ο Π. Νίκας υπέγραψε σύμβαση με αντικείμενο την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για το κλειστό γυμναστήριο Ξυλοκάστρου, ενώ σε συνάντησή του με τον σύνδεσμο φιλάθλων Κορίνθου συζήτησε σχετικά με την χρηματοδότηση εκ μέρους της Περιφέρειας για δημιουργία γηπέδου στον Συνοικισμό.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, γνωστοποίησε ότι προχωρεί η διαδικασία δωρεάς από την Περιφέρεια προς τον σύλλογο “Μικρασιατική Στέγη” Κορίνθου οικοπέδου 500 τ.μ. για την ίδρυση Μουσείου Μικρασιατών.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει διεθνή αγώνα σκοποβολής που θα γίνει στην Κορινθία το 2023.






Συνάντηση με τον μητροπολίτη Κορίνθου είχαν οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και Υποδομών Αργολίδας – Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης


Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την μητρόπολη Κορίνθου αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και Υποδομών Αργολίδας – Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης είχαν με τον μητροπολίτη Διονύσιο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε αναφορά σε θέματα ανάδειξης εκκλησιαστικών μνημείων, όπως και στην αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε δομές της Εκκλησίας όπως ο οίκος της Αγίας Χλόης.

Δεν υπάρχουν σχόλια