Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1743

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
    


Μητσοτάκης-Γιάνσα: Κυπριακό και Αν. Μεσόγειος αποτελούν ευρωπαϊκό πρόβλημα
  

«Οι χώρες μας μοιράζονται κοινές αξίες στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.

Στηρίζουμε την ένταξη της Σλοβενίας στη MED7», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, ο οποίος, με τη σειρά του, τόνισε ότι το Κυπριακό και η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι προβλήματα μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά ευρωπαϊκά in.gr 10 Μαΐου 2021 Υποστηρίζουμε ενθέρμως και οι δύο την ευρωπαϊκή απόφαση για το πράσινο διαβατήριο, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μέτρο που μπορούν να εφαρμόσουν με ευελιξία όλα τα κράτη της ΕΕ.

«Η διμερής οικονομική συνεργασία μας αναπτύσσεται δυναμικά. Θα κινηθεί σε ευνοϊκότερο περιβάλλον με την ευρωπαϊκή διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διενέργεια έκτακτης Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία τον Οκτώβριο.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα, αλλά δεν επιτρέπει και σε κανένα να την απειλεί «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα, αλλά δεν επιτρέπει και σε κανένα να την απειλεί. Απορρίπτει τις προκλήσεις, γιατί έχει αυτοπεποίθηση στις συζητήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την ενημέρωση που έκανε στον Σλοβένο ομόλογό του, αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα και τις «απογοητευτικές» εξελίξεις στο Κυπριακό στη διάρκεια της πενταμερούς της Γενεύης.

Για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής, δεν μπορεί να αντιμετωπίζει μόνη της το βάρος ενός προβλήματος που αφορά όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και προσέθεσε ότι η ΕΕ οφείλει την τήρηση της σαφούς δέσμευσης της Τουρκίας να αποτρέπει κύματα μεταναστών.

Από την πλευρά του, ο Σλοβένος πρωθυπουργός, Γιάνες Γιάνσα, συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως οι δεσμοί Ελλάδας – Σλοβενίας είναι βαθιά ριζωμένοι στο παρελθόν. «Πολλά στοιχεία χάνονται στους αιώνες και άλλα είναι προσφατα», ανέφερε ο Γιάνεζ Γιάνσα.

Και προσέθεσε ότι η χώρα του υποστηρίζει σθεναρά την πρωτοβουλία να υπάρξει πράσινο διαβατήριο της ΕΕ, «ώστε να γίνει εφικτό πριν καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε την πανδημία». Τόνισε, μάλιστα, ότι οι πολίτες δικαιούνται κάτι τέτοιο «μετά τον πόνο που έζησαν με τον covid-19».

Κυπριακό-Αν. Μεσόγειος αποτελούν ευρωπαϊκό πρόβλημα Τον Κυριάκο Μητσοτάκη ευχαρίστησε ο Σλοβένος πρωθυπουργός για την ενημέρωση που του παρείχε για το Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο. «Δεν είνα πρόβλημα μόνο για Ελλάδα και Κύπρο. Αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα», υπογράμμισε ο Γιάνεζ Γιάνσα.

Οι δύο άνδρες συζητήσαν για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, με τον Σλοβένο πρωθυπουργό να υποστηρίζει πως έχει ξεκινήσει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και προτύπων της ΕΕ στη χώρα του, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «στοιχεία κόπωσης» κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αλλά υπογράμμισε ότι πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι η διεύρυνση, γιατί όπως είπε «πρέπει να εκπληρώσουμε το παλιό όραμα για ελεύθερη και ειρηνική Ευρώπη».

Επίσης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξη της Ελλάδας στο θέμα της ένταξης της Σλοβενίας στο MED7 και αναφέρθηκε στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: «Είδαμε ότι και στην Ελλάδα, όταν ένα έθνος κερδίζει την ανεξαρτησία του, αυτό αποτελεί ιστορική, άγια στιγμή. Όποιο κράτος μέλος της ΕΕ και αν γιορτάζει την ανεξαρτησία του, όλος αυτός ο πλούτος είναι ευρωπαϊκός», τόνισε ο Σλοβένος πρωθυπουργός.




Κενό γράμμα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Τελευταία τα νησιά στους εμβολιασμούς
  

in.gr 11 Μαΐου 2021, 15:49 «Δυστυχώς, η ανευθυνότητα και η ανεμελιά του κ. Μητσοτάκη έχει στοιχήσει ήδη στη φήμη της χώρας μας, αφού, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα πανελλαδικά στοιχεία, και ειδικά των νησιών, η Ελλάδα και οι νησιωτικοί προορισμοί κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις εμβολιασμού», υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι τομεάρχες Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ανδρέας Μιχαηλίδης σε κοινή ανακοίνωσή τους σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς στα νησιά.

«Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να τεθούμε στο πορτοκαλί επίπεδο στη βρετανική κατάταξη τουριστικών προορισμών και να εκδοθεί για τη χώρα μας ειδική ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ, για να αντιληφθεί ο «ανέμελος» πρωθυπουργός ότι πρέπει να ενταθούν οι εμβολιαστικοί ρυθμοί στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας», προσθέτουν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΠΣ χαρακτηρίζουν ως «κενό γράμμα» τις «δημόσιες ανακοινώσεις», αν «δεν ακολουθούνται από στοχευμένες πολιτικές» και τονίζουν ότι «ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι της Καλύμνου, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς lockdown, καλούνται να μεταβούν στη Ρόδο για να εμβολιαστούν, ενώ τα μεγάλα τουριστικά νησιά όπως η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, είναι τα τελευταία σε ποσοστά εμβολιασμού των κατοίκων και η ανεύρεση ραντεβού, μέσω της πλατφόρμας, αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες».

Τέλος, συμπληρώνουν, «η εξαίρεση της Κρήτης από τα όσα σήμερα εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στο άνοιγμα του τουρισμού του νησιού και επομένως είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός όλων, ανεξαιρέτως ηλικίας, όσων απασχολούνται στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, αυτή τη φορά, να περάσει από τις επικοινωνιακές ανακοινώσεις στην πράξη, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο εμβολιασμός στα νησιά. Η Δημόσια Υγεία και η βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών δεν μπορεί να στηρίζεται στην επικοινωνία»…





Δημήτρης Κουτσούμπας: Καταδικάζει τις επιδρομές του Ισραήλ – Να αναγνωρίσει η Ελλάδα ανεξάρτητο κράτος στην Παλαιστίνη
  

in.gr 11 Μαΐου 2021, 15:03 Μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης στέλνει με δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταδικάζοντας τις ισραηλινές επιδρομές στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Επικίνδυνη η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Παράλληλα ο γραμματέας του ΚΚΕ ζητάει να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015 και κατηγορεί την σημερινή και τις προηγούμενες κυβέρνησης για την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Αλληλεγγύη! Αυτό είναι το μήνυμα του ΚΚΕ προς τον λαό της Παλαιστίνης, που αυτή την ώρα δοκιμάζεται από τις αεροπορικές επιδρομές του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, με την ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ισραηλινή επιθετικότητα ενισχύθηκε μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τον αποκλεισμό και τους ισραηλινούς εποικισμούς, που χρόνια βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, έρχονται τώρα να συμπληρώσουν οι βομβαρδισμοί, τα δεκάδες θύματα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Εδώ και τώρα καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την επικίνδυνη πολιτική “αναβάθμισης” της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά. Αυτή η πολιτική δίνει άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του απέναντι στην επικίνδυνη πολιτική του Ισραήλ για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και για τη συνέχιση της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη. Να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015».





Φώφη Γεννηματά για ΕΛΠΕ: Να προστατευθούν τα συμφέροντα του δημοσίου
  

 in.gr 11 Μαΐου 2021 Σκανδαλώσεις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στα ΕΛΠΕ καταγγέλλει η Φώφη Γεννηματά η οποία είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ). Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συζήτησε την προστασία των συμφερόντων του δημοσίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ ως δούρειο ίππο για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ ως Δούρειο Ίππο, για την παράδοση της Δημόσιας Περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Με πρόσχημα τον Νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση, καταργεί τη συμφωνία των Μετόχων του 2003 για τα ΕΛΠΕπου διασφάλιζε τα συμφέροντα του Δημοσίου-και παραδίδει την επιχείρηση στον πλήρη έλεγχο του ιδιώτη μετόχου και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις »Ταυτόχρονα καταργεί τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης. »Για τη ΝΔ η άνευ όρων εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού, αποδεικνύεται βασικό στοιχείο της πολιτικής της. »Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει αυτές τις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις και ζητά να σταματήσει άμεσα η διαδικασία για να προστατευτούν τα συμφέροντα του δημοσίου».

Στην συζήτηση ήταν παρόντες οι αρμόδιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργος Μουλκιώτης καθώς και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του κόμματος Χάρης Δούκας.






Γιάννης Βαρουφάκης: Επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

  


in.gr 11 Μαΐου 2021, Ερώτηση στον πρωθυπουργό για το Παλαιστινιακό κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή τις νέες επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Χτίζει Απαρτχάιντ και εγκληματεί Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ρωτάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πότε η Ελληνική Δημοκρατία θα αναγνωρίσει επισήμως το Παλαιστινιακό Κράτος;».

Μάλιστα σε ανάρτησή του ο κ. Βαρουφάκης επικρίνει τόσο τη ΝΔ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική που ακολούθησαν οι ελληνικές κυβέρνησης αναβαθμίζοντας τη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και στο πλαίσιο αυτό χαρακτηρίζει «συνεργούς στο έγκλημα» τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. «Την ώρα που ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν το παραμύθι της ενίσχυσης της χώρας μέσω συμμαχίας με Ισραήλ, το Ισραήλ χτίζει Απάρτχαιντ και εγκληματεί.

Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει Μητσοτάκη-Τσίπρα ως συνεργούς του εγκλήματος» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης




Κυρ. Βελόπουλος:Να προσληφθεί από τη Βουλή η μητέρα της Μυρτούς

  

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 
Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Βελόπουλου έχει ως εξής: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Εφέτος συμπληρώνονται εννέα χρόνια από το φρικτό έγκλημα της Πάρου, κατά το οποίο ένας Πακιστανός παράνομος μετανάστης κατέστρεψε τη ζωή της δεκαπεντάχρονης Μυρτούς και της οικογένειας της. Ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο λόγω της αθωότητας του άτυχου κοριτσιού και της αγριότητας του αδίστακτου δράστη.

Δυστυχώς πριν από λίγες ημέρες, το ελληνικό κράτος, παρά την προφανή του ευθύνη, αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να αποζημιώσει την Μυρτώ και την οικογένειά της για τον Γολγοθά τον οποίο ανεβαίνουν.

Είναι ευθύνη του ελληνικού κράτους το γεγονός ότι ο αδίστακτος Πακιστανός πέρασε παράνομα τα σύνορα της χώρας. Είναι ευθύνη του ελληνικού κράτους το γεγονός ότι ο αποκρουστικός εγκληματίας διέμενε και εργαζόταν παράνομα σε ελληνικό έδαφος. Είναι ευθύνη του ελληνικού κράτους το ότι δεν μπόρεσε να προστατεύσει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί από τις ορέξεις ενός κτήνους.

Φρονώ ότι είναι υποχρέωση του ελληνικού Κοινοβουλίου να αποκαταστήσει τόσο την Μυρτώ και την ηρωίδα μητέρα της, όσο και την τιμή και την υπόληψη του ελληνικού κράτους στα μάτια των πολιτών.

Προτείνω, λοιπόν, ως ελάχιστη συμβολική ενέργεια, την άμεση πρόσληψη της μητέρας της Μυρτούς, κυρίας Μαρίας Κοτρώτσου, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, στην Βουλή των Ελλήνων.

Επιπλέον, εισηγούμαι την απόδοση χρηματικού ποσού από τον προϋπολογισμό της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου να καλυφθούν τα παρελθόντα, τρέχοντα και μελλοντικά έξοδα θεραπείας, αποκατάστασης και φροντίδας της Μυρτούς.

Είμαι βέβαιος ότι η πρόταση μου θα σας βρει σύμφωνο και θα πράξετε τα δέοντα».



Δεν υπάρχουν σχόλια