Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1742

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο ΥΠΕΞ είχε ο Νίκος Χριστοδουλίδης
στον απόηχο της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη για το Κυπριακό. Η Κίνα γίνεται το πέμπτο μόνιμο μέλος του ΣΑ του, που απορρίπτουν την τουρκική πρόταση. Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν εγκάρδια και αφού ενημέρωσε τον Κινέζο ομόλογό του για την πορεία των συζητήσεων στη Γενεύη, εκφράστηκε η σταθερή θέση της Κίνας για λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ.mΤούτων δοθέντων σημαίνει ότι ένα ακόμα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το πέμπτο, απορρίπτει τις τουρκικές θέσεις για αλλαγή του πλαισίου λύσης του Κυπριακού, δηλαδή την εγκατάλλειψη της επανένωσης του νησιού μέσω μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και την υιοθέτηση της λύσης για δύο κυρίαρχα κράτη, πρόταση που κατέθεσε επισήμως ο Ερσίν Τατάρ. Οι άλλες τέσσερις χώρες που μέχρι στιγμής έχουν ταχθεί υπέρ του ισχύοντος πλαισίου λύσης που περιγράφουν τα ψηφίσματα του Σ. Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γαλλία και η Βρετανία.
Mε τους ομολόγους του των κρατών αυτών είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά ο Ν. Χριστοδουλίδης, όταν ο Ερσίν Τατάρ ζητούσε επίσημη αναγνώριση του ψευδοκράτους…

Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 ως 39 ετών και έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν. «Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνο έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι. Το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που κάνουμε γρηγορότερα» προσέθεσε. Σημειώνεται ότι ήδη από τις 09.00 το πρωί της Μ. Παρασκευής είχαν πραγματοποιηθεί 3.076.875 εμβολιασμοί, ενώ μέχρι το βράδυ καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών με 66.210…

Τον τερματισμό της υποχρέωσης SMS ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τη συνέχιση της, «… κοροϊδία στους πολίτες», δεδομένου, όπως αναφέρει, «ότι στις 15 Μαΐου θα τα σταματήσουν μόνο και μόνο για χάρη των τουριστών, ασχέτως επιδημιολογικών δεδομένων». Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του για τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μετά την ανατριχιαστική ομολογία του κ. Γεραπετρίτη πως η κυβέρνηση διατηρεί την απαξιωμένη ανοησία των SMS για να «διαπαιδαγωγεί» -προφανώς σε μια κουλτούρα επιτήρησης- τους πολίτες που έξι μήνες κάνουν θυσίες με το λοκντάουν… Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να τερματίσει, σήμερα κιόλας, την υποχρέωση SMS…».


« Η Ελλάδα προσήλθε στην άτυπη πενταμερή συνάντηση που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με στόχο τη δημιουργία συνθηκών που θα επέτρεπαν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου που έχει τεθεί ρητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ήτοι μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό στη Γενεύη… Κάτι δεν μου κτυπάει καλά αυτή η επιμονή στη «Δικοινωτική Ομοσπονδία… Φοβάμαι τυχόν τούρκικο φέσι, τύπου «Λονδίνου και Ζυρίχης», με τα γνωστά αποτελέσματα…

 
Για την εξέλιξη των εμβολιασμών στην χώρα μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, ενώ προανήγγειλε επίδομα στους υγειονομικούς. Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Ο κ. Κικίλιας είπε ότι ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 114.873 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 21.706 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών, ενώ 10.252 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 3039 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

 
Μια σημαντική ανακοίνωση
έκανε πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα αυξηθούν τα ποσοστά ενίσχυσης στο Νομό Κορινθίας, στον Αναπτυξιακό Νόμο από το 2022. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μία επιχείρηση του νομού Κορινθίας η οποία θα υποβάλλει επενδυτικό σχέδιο στον Αναπτυξιακό Νόμο σε επιλέξιμο κλάδο (π.χ. αγροτική εκμετάλλευση, μεταποίηση, τουρισμό κ.ά.) δικαιούται ενίσχυσης 60% εφόσον ως προς το μέγεθος χαρακτηρίζεται μικρή ή πολύ μικρή, 50% αν χαρακτηρίζεται μεσαία και 40% αν χαρακτηρίζεται μεγάλη.

Να νοιαστούμε γι’ αυτούς που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή Μάλιστα η Φώφη Γεννημματά παραλληλίζει το εμβόλιο με το «αναστάσιμο φως» Αναλυτικά το μήνυμα της προέδρου της Φώφης Γεννηματά για το Πάσχα έχει ως εξής:«Το μήνυμα της αγάπης εύχομαι να φτάσει σε κάθε σπίτι αυτό το Πάσχα. Να το μοιραστούμε ξανά, χωρίς φόβο, με τους αγαπημένους μας. Nα νοιαστούμε γι’ αυτούς που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή. Με το εμβόλιο μπορούμε. Δεν είναι υποχρέωση, είναι δικαίωμα. Αναστάσιμο φως στην ελπίδα, για να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας, για την Αναγέννηση της χώρας με αλληλεγγύη και ανθρωπιά.»Χρόνια πολλά με υγεία και αισιοδοξία».

 
Τη Μεγάλη Πέμπτη
29 Απριλίου, το βράδυ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε την δομή στην Καλαμάτα της Κιβωτού του Κόσμου και τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ βρέθηκε στη Σπάρτη, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και τις Πασχαλινές Ευχές του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου μέσω των κατά τόπους ΜΜΕ, που είχαν ως εξής:: “Εύχομαι το Φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα τη ζωή μας και να χαρίζει ανθρωπιά και ελπίδα! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!”. Με την υπογραφή του: «Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας»… 

 
Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος,
καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, δεν στάθηκε στο τυπικό μέρος παράστασης από χωριό σε χωριό και από Ιερό Ναό σε Ιερό Ναό με επικοινωνιακό σκοπό. Χωρίς να αφήσει κατά μέρος την εφαρμογή του Ετήσιου Τεχνικού Προγράμματος, φρόντισε να συνεχιστούν οι εργασίες χωρίς διακοπή, πράγμα που φάνηκε μέσα από το ολοσέλιδο της εφημερίδας μας στο προηγούμενο τεύχος. Λόγω των Άγιων Ημερών όμως του Πάσχα, έδωσε βαρύτητα στον πάσχοντα συνάνθρωπο και έχοντα ανάγκη ανακούφισης με το Κοινωνικό του έργο!... Βρίσκεται σε καλό δρόμο……

Από τη διαδικτυακή Συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Προεδρεύων του Διοικητικού Συμβουλίου της CLUB HOTEL LOUTRAKI S.A., Ασημάκης Ασημ α κ ό π ο υ λ ο ς , πληροφορήθηκε η κοινή γνώμη της Κορινθίας και ειδικότερα του Δήμου Λουτραίου, πτυχές που αφορούν το παρόν και το μέλλον της μεγαλύτερης Επιχειρησιακής μονάδας της Λουτρόπολης. Είναι φανερό πως το Στρατηγικό ενδιαφέρον του COMER GROUP, το Νομό Κορινθίας και ειδικότερα για την περιοχή του Λουτρακίου; Αποτελεί ευτυχή συγκυρία.
Οι μέχρι τούδε χειρισμοί και η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, υπό τον Δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη, αποτελούν το προοίμιο ελπιδοφόρων εξελίξεων.

Μετά τη συνάντηση, που είχε 19-4-2021 , στο ΥΠΕΣ με τον Υπουργό, Μ. Βορίδη ,ο Δήμαρχος Νεμέας, Κώστας Φρούσιο δήλωσε: « Στη συζήτηση αναφέρθηκαν θέματα που αφορούν το αναπτυξιακό πρόγραμμα ¨Αντώνης Τρίτσης¨, καθώς προβλήματα έχουν προκύψει μετά την ΚΥΑ που κατηγοριοποιεί τους Δήμους της χώρας βάζοντας πλαφόν στα οικονομικά δεδομένα που θα προκύψουν για τον καθένα. Ο Δήμος μας παρ’ όλη την ελλιπή στελέχωση της Τ.Υ. του ,έχει καταθέσει προτάσεις σχεδόν στο σύνολο του προγράμματος (11 προτάσεις) ,όταν ο Μ.Ο. προτάσεων ανά δήμο δεν ξεπερνά τις 3-4 προτάσεις πανελλαδικά. Ο υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα, διότι ο Δήμος μπορεί να είναι σχετικά μικρός πληθυσμιακά αλλά έχει τεράστιο όνομα .Παράλληλα αποτελεί έναν από τους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό και γι’ αυτό χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης…» 
 
Η νέα ευρωπαϊκή
χρηματοδοτική Αρχιτεκτονική για την Ανάπτυξη ήταν το αντικείμενο πρόσφατης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τη διεθνή αναπτυξιακή συνεργασία. Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο συμπολίτης μας γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ, Ιωάννης Σμυρλής , όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η Ελλάδα στηρίζει τη νέα Aρχιτεκτονική, η οποία επιθυμούμε να διατηρήσει μια “ταυτότητα ΕΕ”, ώστε να υπηρετεί τα κοινά ευρωπαϊκά συμφέροντα, αξίες και επιδιώξεις» τόνισε ο κ. Σμυρλής. Πρόκειται για την αξιοποίηση κονδυλίων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ φίλοι μου αναγνώστες! Μακάρι ο Παντοδύναμος Θεός, που επιτρέπει να δοκιμάζεται η ανθρωπότητα να δείξει το έλεός Του και να μας βγάλει από τα δύσκολα. Η γενικότερη κατάσταση φαίνεται πως πάει με περισσή ταχύτητα προς τον γκρεμό της απωλείας, αλλά οι ελπίδες μας και η αισιοδοξία βασίζεται στη Θεία και έγκαιρη παρέμβαση. Οι γεμάτες Εκκλησίες, παρά τα αυστηρά μέτρα της Πανδημίας, δείχνουν πως ο προβληματισμός όλων μας οδεύει προς την επιστροφή των ασώτων στο Θείο Λόγο. Γένοιτο… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ».

 
Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Σωτήρης
σε άρθρο του την 4 Μαΐου 202:
Η προσπάθεια ανατροπών στο τοπίο της εργασίας. Την ίδια στιγμή εδώ και δεκαετίες έχουν διατυπωθεί απόψεις σχετικά με τα όρια αυτών των θεσμικών ρυθμίσεων. Βασική πλευρά μιας εκδοχής φιλελεύθερων (ή «νεοφιλελεύθερων») απόψεων είναι ότι το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε παγκοσμίως μεταπολεμικά, σε συνδυασμό με αυτό που συνηθίσαμε να ονομάζουμε «κοινωνικό κράτος», αποτελεί ένα εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς περιορίζει την ελευθερία της δράσης των δυνάμεων της αγοράς, διαμορφώνει παραμορφωτικές «ακαμψίες» και δεν αυξάνει το κόστος εργασίας. Σε αυτή τη ρητορική προστέθηκαν και απόψεις που κυρίως επικέντρωναν στον ρόλο των συνδικάτων ως «εμποδίων» στην ανάπτυξη, μέσα από την υποτιθέμενη μεγάλη εξουσία που είχαν αποκτήσει. Αυτό ήταν ιδιαίτερα έντονο στην Ευρώπη ως κλίμα, αλλά και στην Ελλάδα κυρίως αναπαραγόταν σε σχέση με τα σωματεία του δημοσίου τομέα. Παράλληλα, με αυτές τις πιο «πολεμικές» απόψεις υπήρχαν και απόψεις που κυρίως επικέντρωναν στο ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα στην οικονομία ότι τόσο η βιομηχανική παραγωγή γίνεται πιο ευέλικτη όσο και οι υπηρεσίες χρειάζονται μεγαλύτερη ευελιξία, ιδίως στη διαχείριση του χρόνου εργασίας

Πάσχα στην καρδιά του Αιγαίου, τον Αϊ Στράτη με τους 200 ακρίτες κατοίκους του, επέλεξε να κάνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στέλνοντας «προς όλους τους Έλληνες μήνυμα αισιοδοξίας, υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας» αλλά και σημειώνοντας σε κάθε κατεύθυνση πως η Ελλάδα «επιθυμεί ειρηνική συνεργασία και καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν». Αρχικά στο αεροδρόμιο της Λήμνου έδρα των φρουρών του Αιγαίου, της 130ης Σμηναρχίας Μάχης της Π.Α., συναντήθηκε με ιπταμένους και τεχνικούς των αε F 16 που εδρεύουν εκεί και των ελικοπτέρων Super Puma που πραγματοποιούν έρευνες και διασώσεις στο Αιγαίο…

 
Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης,
με αφορμή την Πρωτομαγιά, ημέρα των εργαζομένων τόνισε μεταξύ άλλων πως «η πολιτική, πέρα από συνθήματα και μεγάλα λόγια, πρέπει να δει πώς θα αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα των πραγματικών εργαζομένων». Υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης με το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει είναι σύγχρονες ρυθμίσεις, αποτελεσματικοί έλεγχοι και καλές θέσεις εργασίας. Επισήμανε, δε, ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν νέα δικαιώματα, που θα διασφαλίζονται. Για να δούμε, τι θα δούμε;

Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΕ: «Πρόσφατα η κυβέρνηση παρουσίασε το λεγόμενο «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης» ή «Ελλάδα 2.0», το οποίο μαζί με μία σειρά μέτρα αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.
Το σχέδιο της κυβέρνησης ευθυγραμμίζεται τόσο με τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες της ΕΕ, όσο και με τις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου. Είναι ο οδικός χάρτης εξόδου από τη νέα κρίση σε βάρος του λαού. Το μεγαλύτερο μέρος του «εθνικού σχεδίου ανάκαμψης», το 90% και παραπάνω, κατευθύνεται σε συγκεκριμένους, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στην κατεύθυνση των μεγάλων επενδύσεων της πράσινης ανάπτυξης, η οποία βέβαια είναι «μαύρη» για το λαό και το περιβάλλον.

 
Από τα στοιχεία,
που έχω συλλέξει στο πέρασμα των τελευταίων ετών από συνομιλίες με αναγνώστες και από τα στατιστικά στοιχεία επισκέψεων στο διαδίκτυο στο fonikor.gr, έχω σχηματίσει τις εξής εντυπώσεις: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ αρέσει γενικά γιατί απευθύνεται σε ευρύ ιδεολογικό κοινό, έχει εγκυρότητα και λέγει πάντα την αλήθεια.
Στον τομέα της Αρθρογραφίας όλοι βάζουν 10΄ και παραδέχονται τους μόνιμους, αλλά και έκτακτους αρθρογράφους, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλες εφημερίδες. Στο όνομα του Στρατηγού ε.α. Ιωάννη Ασλανίδη , τους ευχαριστώ όλους!...

Η άποψη του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, στο Ευροκοινοβούλιο: «Με δεδομένη πλέον τη μετατροπή της EE σε γερμανική, αφού όλες οι βασικές θέσεις καλύπτονται πια από Γερμανούς, όπως ο ESM και η Κομισιόν, ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως θα το ανεχθούν λαοί, όπως οι Γάλλοι και οι Ιταλοί; Ότι δεν θα έχουν αντίρρηση δηλαδή να μετατραπούν σε αποικίες χρέους της Γερμανίας σταδιακά, όπως η Ελλάδα; Αλήθειες που συναντάς σπάνια στα έδρανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού όλοι σχεδόν είναι ένας προς έναν τρόφιμοι του «Συστήματος» και συμφωνούν με ΝΑΙ σε όλα… 
 
Την έντονη διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο ανοίγει η εστίαση διατυπώνει με α ν α κ ο ί ν ω σ ή του o Γιάννης Βαρουφάκης του ΜέΡΑ 25, κάνοντας λόγο για «το σωστό πράγμα με τον τελείως λάθος τρόπο. Ένα μικρό βήμα προς την κανονικότητα» κατά τον κ. Γεωργιάδη το άνοιγμα της εστίασης από σήμερα. Ένα άνοιγμα που γίνεται με τη μόνιμη συνταγή της κυβέρνησης: Τρεις κουταλιές προχειρότητας, πέντε ουγγιές αυταρχισμό, και λίγο πασπάλισμα «εισήγησης ειδικών» για να ξεγελαστεί η γεύση από τα σάπια υλικά. Το σωστό πράγμα με τον τελείως λάθος τρόπο, η τοξική συνταγή αποτυχίας της «Μητσοτάκης Α.Ε.».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου , αρμόδιος για την Κορινθία, Αναστάσιος Γκιολής, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, επιλεγείς από τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα ως πρώτος εκλεγείς μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του Συνδυασμού νίκης, παρουσίασε μίαν άλλη εικόνα Νομαρχιακών δεδομένων. Διαρκής αυτοδιοικητική δραστηριότητα με εργασίες γραφείου και υπαίθρου, εντοπισμός, μελέτη, εισήγηση και απόφαση επίλυσης προβλημάτων που χρόνιζαν. Με αυτά τα στοιχεία συμπεριλαμβανόμενης και μίας πληρέστερης ενημέρωσης, «έχει κερδίσει το στοίχημα». Χρόνια Πολλά για την εορτή σου, Αναστάσιε!...

Σε συζήτηση με Κορίνθιο που διαμένει στην Αθήνα, σε μία αποστροφή του λόγου του, αναφέρθηκε στην πολιτική δραστηριότητα της Κορίνθιας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαριλένας Σούκουλη Βιλιάλη. Μεταξύ άλλων με ρώτησε πως γίνεται και είναι τόσο πολύ ενημερωμένη στα γενικότερα πράγματα, αλλά και ειδικότερα στα της Κορινθίας, ώστε να της αναθέσει ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης καθήκοντα Αναπληρώτριας Κυβερνητικού Εκπροσώπου; Η απάντηση που του έδωσα στη συγκεκριμένη ερώτηση ήταν ότι, η Μαριλένα δεν βγήκε χθες στο προσκήνιο πολιτικής αι αυτοδιοικητικής δράσης. Υπηρετεί τον τόπο και τους συμπολίτες μας επί δύο, ίσως και πλέον δεκαετίες. Έχει γνώσεις και επιστημονικό υπόβαθρο!...

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός μίλησε «Στο Κόκκινο 105,5» και τον Γιώργο Τραπεζιώτη για το υγειονομικό και οικονομικό αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στην πανδημία αλλά και για την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία εδώ και μήνες. Την ίδια στιγμή συνεχίζει να στοχοποιεί κοινωνικές ομάδες μαζί με τα μεγάλα ΜΜΕ την ώρα που άνθρωποι παλεύουν επί τόσους μήνες για να προστατευτούν και να επιβιώσουν οικονομικά. Την ίδια ώρα κάνει πως δεν βλέπει την δραματική αύξηση των διασωληνωμένων και των νεκρών εντός και εκτός ΜΕΘ …

 
Ημέρες Πάσχα 2021 και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος , πλέει σε πελάγη Αυτοδιοικητικής ευτυχίας ή τουλάχιστον είναι ικανοποιημένος γιατί έθεσε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους και εισακούστηκε από τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς φορείς. Αιτία η απόφαση της Νομαρχίας και της Περιφέρειας να εγκριθεί η χρηματοδότηση δύο σοβαρών έργων στα όρια του Δήμου.
Πρόκειτα για την περιφερειακή οδό Ευρωστίνη – Διάσελο Καρυάς – Γκούρα και η προστασία της ακτογραμμής παράπλευρα στην ΠΕΟ Ξυλοκάστρου Δερβενίου. Χαράς Ευαγγέλια, λοιπόν…

 
Μου τηλεφώνησε αναγνώστης από το Κιάτο και με ρώτησε, αν έχω κάποια δήλωση του Δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σ ταματόπουλου, σχετικά με τις μελλοντικές προθέσεις του, αν θα διεκδικήσει για άλλη μία φορά τη Δημοτική Αρχή Σικυωνίων. Θα πάει για έκτη θητεία; Με ρώτησε συγκεκριμένα σαν να επρόκειτο για κάτι το απαγορευμένο. Φυσικά του απάντησα ότι ο ίδιος δεν έχει εκφραστεί μέχρι στιγμής σχετικά με το θέμα. Η όλη υπόθεση ξεκινάει από τη βασική αρχή πως όλα εξαρτώνται από τον ίδιο, αν θα θελήσει να συνεχίσει ή να βάλει τέλος στις ανησυχίες άλλων. Έχει αυτό το δικαίωμα…

 
Και ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από την εξέλιξη των Αυτοδιοικητικών γεγονότων. Πρώτον και κύρια, διότι από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του βρέθηκε εγκλωβισμένος ο Δήμος στο μεγάλο χρέος, που προήλθε μετά τη συγχώνευση των Δήμων Βέλου και Βόχας. Ήταν επαχθής η χρονική περίοδος, που ήταν υπό την εποπτεία της Κυβέρνησης με στόχο την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου. Δεύτερον, τώρα που όλα πήγαν καλά σε πρώτη φάση, ήλθε καπάκι το μεγάλο έργο Προστασίας της ακτής και η αναμόρφωση της παραλιακής οδού Λαζανά στο Βραχάτι. Πάντα τέτοια Δήμαρχε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια