Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ Φ.1740

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 
ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 

ΔΗΛΩΣΗ


 
«Με χαρά υποδεχθήκαμε στην Κορινθία την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού κο Γιώργο Διδασκάλου. Επισκεφθήκαμε την Αρχαία Δίολκο και ενημερωθήκαμε από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Γιώτα Κασίμη για την πρόοδο των εργασιών στον ιστορικό χώρο, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο επισκεφθήκαμε την αποθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών και τον σπουδαίο Αρχαιολόγο καθηγητή Charles Williams II που θα τιμηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του στον Πολιτισμό μας. Ο Νομός μας είναι ιστορικά και πολιτιστικά πλούσιος, γεγονός που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την πολιτισμική ανάδειξη της μοναδικότητάς μας. Οφείλουμε να κινηθούμε με θάρρος προς αυτή την κατεύθυνση».





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ


Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού κο Γιώργο Διδασκάλου και τον Γραμματέα της Ένωσης Φίλων Διώρυγας Κορίνθου “Ο Περίανδρος» κο Κωνσταντίνο Παπαγγελή πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΝΔ-Βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους τέθηκε το θέμα των απαλλοτριώσεων του Αρχαίου Σταδίου Ισθμίας. Η κα Σούκουλη δήλωσε πως η Αναβίωση των Ισθμιακών Αγώνων αποτελεί στόχο για τον οποίο πρέπει να εργαστούμε όλοι από κοινού, ενώ ευχαρίστησε θερμά για την άψογη συνεργασία τον κο Διδασκάλου και τον κο Παπαγγελή.





ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ KAI ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ κο ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΙΛΛΕΡ


«Μια υπέροχη συνάντηση, με έναν υπέροχο άνθρωπο, σε έναν υπέροχο αρχαιολογικό χώρο. Μαζί με την δημοσιογράφο κα Βίκυ Φλέσσα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Νεμέας κο Αθανάσιο Καρκώνη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Νεμέας κο Αντώνιο Παπαϊωάννου, τον δημοτικό σύμβουλo κο Χρήστο Γεωργακόπουλο και φυσικά τον καλό μου φίλο και Ιατρό κο Αριστοτέλη Καλλή που πρωτοστάτησε για την αναβίωση των Νέμεων Αγώνων, είχαμε για μια ακόμα φορά την τιμή να ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, που θα διακριθεί με το European Heritage Label 2022, από έναν μεγάλο Έλληνα τον κο Στέφανο Μίλλερ. Μια πραγματική εμπειρία γνώσης της ιστορικής μας ταυτότητας από έναν κορυφαίο επιστήμονα, που συνεχίζει να μας δίνει μαθήματα υπερηφάνειας για την ιστορική μας μοναδικότητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον Στέφανο Μίλλερ για την φιλοξενία και την γνώση που μας προσφέρει τόσο απλόχερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια