Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1740

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ

Επίσκεψη Χρίστου Δήμα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.
  


Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του εμβολιασμού και ευχαρίστησε το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την εξαιρετική τους δουλειά.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου διαβεβαίωσε πως η διαδικασία του εμβολιασμού προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και σε άριστες υγειονομικές συνθήκες. Παράλληλα, ο κ. Δήμας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Λίγο νωρίτερα, επισκέφτηκε το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Νοσοκομείου Κορίνθου όπου παραδόθηκε τεχνολογικός εξοπλισμός για την διευκόλυνση του έργου τους.

Στη συνέχεια παρευρέθη στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου, όπου συνομίλησε με την Πρόεδρο, τον διευθυντή, τους θεραπευτές και τα παιδιά, από τους οποίους δέχτηκε και πολύ συγκινητικά δώρα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το κοινωνικό τους έργο». Το Κέντρο παρέλαβε έναν νέο ηλεκτρονικό υπολογιστή και έναν εκτυπωτή για τις ανάγκες των παιδιών και του προσωπικού.

Οι τοπικές κοινότητες, στα χωριά της Κορινθίας, δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας. Σήμερα παραδόθηκε στο Μούλκι, στο Πάσιο, στο Διμηνιό, στην Καλλιθέα και τον Πύργο τεχνολογικός αλλά και υλικοτεχνικός εξοπλισμός προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Σημαντικές ανάγκες όμως έχουν και τα σχολεία. Το πρωί ο κ. Δήμας επισκέφτηκε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Λουτρακίου, που υπάγεται στα ΕΠΑΛ, και το Λύκειο Λεχαίου όπου οι διευθυντές των σχολείων παρέλαβαν τεχνολογικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Συνομίλησαν με τους Καθηγητές των σχολείων και τους ευχαρίστησε για την δουλεία τους παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας.

Η Κορινθία διαθέτει εξαιρετικά δραστήριους πολιτιστικούς Συλλόγους, οι οποίοι διατηρούν ζωντανά τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής μας. Ένας από αυτούς είναι και ο Σύλλογος Γυναικών Σολυγείας «Λέλα Ιατρίδη» ο οποίος παρέλαβε σήμερα νέο τεχνολογικό εξοπλισμό προκειμένου να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το έργο του.

Ο Χρίστος Δήμας στις πληγείσες από τον παγετό περιοχές της Κορινθίας.
  

Επίσκεψη στην Νεμέα, το Σπαθοβούνι, τον Κουταλά και τον Άγιο Βασίλη, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, όπου είδε από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό στις καλλιέργειες.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Φρούσιος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Δήμας κατά την περιήγηση του στις πληγείσες περιοχές τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς ο παγετός των προηγούμενων ημερών έπληξε σημαντικά την αγροτική παραγωγή στην Κορινθία. Επισκεφθήκαμε σήμερα την Νεμέα, το Σπαθοβούνι, τον Κουταλά και τον Άγιο Βασίλη, όπου είδαμε από κοντά τις επιπτώσεις του παγετού. Το ίδιο φαινόμενο εντοπίζεται και σε άλλες περιοχές του Νομού μας, σχεδόν σε όλους τους Δήμους. Εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί κυρίως οι αμπελώνες, οι καλλιέργειες Κορινθιακής σταφίδας, τα επιτραπέζια σταφύλια, οι βερυκοκιές αλλά και άλλα προϊόντα. Είναι αντιληπτό πως επειδή δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι οφθαλμοί σε μεγάλο μέρος των καλλιεργειών δεν μπορεί ακόμα να γίνει ακριβής εκτίμηση.»

Ευχαριστούν τον Υφυπουργό Δήμα Χρίστο


Ευχαριστήριο

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Χρίστο Δήμα που φρόντισε ώστε να εξοπλιστεί πλήρως με καθίσματα - πολυθρόνες αναμονής το αγροτικό ιατρείο Πασιου αλλά και γενικότερα για την στήριξη του τόσο στο δημοτικό σχολείο του χωριού μας όσο και στο κοινοτικό μας γραφείο.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πασιου 
Παναγιώτης Ραυτόπουλος


Ευχαριστήριο

Εκ μέρους του κοινοτικού συμβουλίου και εκπροσωπώντας την τοπική κοινότητα Μουλκιου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό ανάπτυξης κ Χριστο Δήμα για το ενδιαφέρον του και τις συντονισμένες ενέργειες που έκανε και αποκτήθηκε παρουσία του Δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου και της Προέδρου Συλλόγου Γυναικών Μουλκιου Ελενης Καιτσα σημαντικός εξοπλισμός για τα γραφεία της κοινότητάς και του Συλλόγου!!!!!

Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μουλκιου 
Γιώργος Κοτουλας

Δεν υπάρχουν σχόλια