Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1736

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
 
Σταθερός αντίπαλος της κυβέρνησης για την υλοποίηση της πολυπόθητης επιστροφής των δραστηριοτήτων παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα,,που φέρνουν παρατάσεις των περιοριστικών μέτρων και ανατρέπουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για άνοιγμα της αγοράς. Τα περί “υπομονής” και “διανύουμε το τελευταίο μίλι” που επιχειρεί να στείλει ως μήνυμα το Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν πλέον πως δεν περνούν εύκολα στους πολίτες και η κυβέρνηση εναγωνίως αναζητά να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύσκολες επιδημιολογικές συνθήκες και στην πίεση που προκαλούν οι κλειστές δραστηριότητες στην κοινωνία και την οικονομία. Τα lockdown και οι αλλαγές στην ημερομηνία έναρξης της “απελευθερωσης” ενισχύουν το αίσθημα κόπωσης, με την κυβέρνηση να ψάχνει βαλβίδες εκτόνωσης από την πίεση, όπου παρά τον πολύμηνο εγκλεισμό πολίτες, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τις συνεχείς παρατάσεις. Τα καμπανάκια που ηχούν από τις τελευταίες μετρήσεις της (Metron Analysis). Στην ερώτηση εάν τα περιοριστικά μέτρα βοηθούν ή όχι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το 55% πιστεύει ότι βοηθούν και το 44% ότι δεν βοηθούν, ενώ την περασμένη Άνοιξη στην έρευνα του ευρωβαρόμετρου ήταν 77%. Στην ερώτηση για το εάν η κυβερνητική πολιτική είναι δίκαιη ή άδικη από κοινωνικής πλευράς, το 52% θεωρεί ότι είναι άδικη και το 44% ότι είναι δίκαιη…

 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ το προκλητικό «χαΐδεμα» της Αγκύρας το Βερολίνο,
σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Τουρκία δεν έχει δείξει ούτε το ελάχιστο δείγμα θέλησης για την αποκλιμάκωση της έντασης που η ίδια εδώ και μήνες προκαλεί στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, η γερμανική κυβέρνηση τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το Προσφυγικό, τονίζοντας μάλιστα ταυτόχρονα ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις είναι υπόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα.

Η απόφαση της Αιγύπτου να αναπροσαρμόσει το επίμαχο οικόπεδο ερευνών που εφαπτόταν στη γραμμή των εξωτερικών ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας με βάση τη μονομερή «γραμμή Ερτζιγες», ώστε αυτό να μην εκτείνεται πέραν του 28ου μεσημβρινού, την οποία πρώτο αποκάλυψε «Το Βήμα» το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 8 Μαρτίου, μετά το πέρας της επίσκεψης του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Κάιρο, ήλθε με πολύ περισσότερο κόπο από αυτόν που θα ανέμενε κανείς. Απαιτήθηκε σκληρή πολιτική διαπραγμάτευση σε δύο επίπεδα, καθώς, όπως πληροφορούμαστε, οι αρχικές συνομιλίες μεταξύ εμπειρογνωμόνων έβαιναν άκαρπες.

 
«Άφιξη των Σαουδαραβικών F-15
στο «Οχυρό» ΚΡΗΤΗ. Το «ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ» (FALCON EYE) ξεκινάει στην Ανατολική Μεσόγειο!! Ελλάδα και Σαουδική Αραβία μαζί για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο Στρατηγός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος . Στη γείτονα αναζητούν διέξοδο μετά και το άδειασμα του Καΐρου στα περί αναθέρμανσης των τουρκοαιγυπτιακών σχέσεων, τα οποία η τουρκική διπλωματία με συντονισμένα «χτυπήματα» επιχειρούσε να παρουσιάσει ως πραγματικότητα.

 
Ο υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία Χρίστος Δήμας
συμμετείχε μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακακη και την πρώην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου στο Συμπόσιο που διοργάνωσε η «Ελληνική Επιστημονική Κοινότητα» και συζήτησαν για το πως οι κυβερνήσεις θα εκμεταλλευτούν την καινοτόμα τεχνολογική και ψηφιακή πρόοδο που επιτεύχθηκε την περίοδο του κορονωιου προς όφελος των πολιτών τους. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στα δεινά του κορονωιου, ένας τομέας που έχει καταφέρει να αναπτυχθεί εντυπωσιακά αφορά τον τεχνολογικό και ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

« Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας επιβάλλει ποια εκδοχή του μαύρου θα επιλέξουμε.
Αν είναι καλύτερος ο κόσμος του κλομπ ή ο κόσμος της κουκούλας. Αρνούμαστε κατηγορηματικά. Υπάρχει άλλος δρόμος που τον έχουμε ζήσει με τη Δημοκρατική Παράταξη, τότε που η χώρα ευημερούσε, με αλληλεγγύη, με δημοκρατία, με ελευθερία με σεβασμό των πολιτών και των δικαιωμάτων τους», τόνισε η σε συνέντευξη της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, στη σαββατιάτικη πρωινή εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ… Ξέχασε το ξύλο στα «περήφανα γηρατιά;»

Τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη, για κοινή συστράτευση – μαζί και με τον ΣΥΡΙΖΑ – απέναντι στην κυβέρνηση, με αφορμή το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, εξηγεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας , σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontra News. «Ο κ. Βαρουφάκης ξανακαλεί το ΚΚΕ σε μαζικές κινητοποιήσεις», αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Του θυμίζουμε, λοιπόν, πως το ΚΚΕ εδώ και ένα χρόνο πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις – Πρωτομαγιά, Πολυτεχνείο, απεργίες κλπ – δηλαδή, μας καλεί σε κάτι που ήδη κάνουμε και δεν κάνει αυτός».

 
Στην Νέα Ζηλανδία
ειπώθηκε αυτό που άλλοι ίσως δεν τολμούν να πουν... Ένα πρόσφατο βίντεο από την Νέα Ζηλανδία δείχνει την πρωθυπουργό Jacinda Ardern να παραδέχεται ότι η χώρα συμμετείχε σε μια εκστρατεία «συνεχούς προπαγάνδας» διάρκειας δύο εβδομάδων για να προκαλέσει εγρήγορση για τον COVID-19. Άραγε το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες, οι οποίες επαναλαμβάνουν συνεχώς τις ίδιες οδηγίες και τα ίδια μέτρα;;;
Στην Ελλάδα για παράδειγμα;;;
Πηγή: el.gr

 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας
και οι συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχες στην Κορινθία, σε όλο τον νομό Αναστάσιος Γκιολής, και θεματικοί Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτης, μου είπε σημερινός και παλαιός Δήμαρχος του Νομού μας, διεκδικούν δικαιολογημένα το Αυτοδιοικητικό αεικίνητο στο Νομό μας. Δεν μπορώ να πω, συνέχισε, αν η παρουσιαζόμενη σημερινή έντονη δραστηριότητα οφείλεται στον Περιφερειάρχη ή στην Νοοτροπία και εργατικότητα των Κορινθίων. Είναι γεγονός όμως αναμφισβήτητο ότι υπάρχει σύμπνοια και κοινός σκοπός Αυτοδιοικητικής δράσης!.. Συμφώνησα μαζί του…

 
Η σημερινή Δημοτική Αρχή Κορινθίων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο,
έχει επιδοθεί με μεγάλο ζήλο, εργατικότητα, οργανωτικές διοικητικές ικανότητες και υπευθυνότητα στην εκτέλεση σημαντικού Δημοτικού έργου. Ο Δήμαρχος, γνώστης βασικών αρχών διοίκησης μεγάλων επιχειρήσεων, έχει πιάσει το σφυγμό της κοινής γνώμης των δημοτών όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και με έκδηλο ενδιαφέρον δημοκρατικής ισονομίας προχωράει ακάθεκτος, παρά τα εμπόδια του ιού, στο ν΄ αφήσει το Αυτοδιοικητικό του στίγμα προσφοράς προόδου και ανάπτυξης στο Δήμο Κορινθίων…

Είχα χρόνια να δω το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βέλου - Βόχας για την αποψίλωση χόρτων στην παραλιακή περιοχή Σαμμούτανης Βραχατίου, χωρίς να το ζητήσουν τοπικοί φορείς, όπως ο τοπικός Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Βραχατίου, του οποίου τυγχάνω Πρόεδρος. Την προηγούμενη Παρασκευή, πηγαίνοντας να παραδώσω την εφημερίδα στα ΕΛΤΑ Βραχατίου, λόγω καραντίνας των αντίστοιχων της Κορίνθου, είδα συνεργείο του Δήμου να καθαρίζει δρόμους από τα χορτάρια, που είχα χρόνια να το δω, ως άμεσα ενδιαφερόμενος. Δήμαρχε, Αννίβα Παπακυριάκο, σ΄ευχαριστούμε!...

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος ΛουτρακίουΠεραχώρας - Αγ. Θεοδώρων. Γιώργος Γκιώνης , στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Tουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου.. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο του LTO και στην αγαστή συνεργασία του με το δήμο, την πετυχημένη προβολή που έγινε περσινό καλοκαίρι με αποτέλεσμα την μεγάλη προσέλευση επισκεπτών παρά την πανδημία και ακολούθως έκανε λόγο για την τουριστική ανάπτυξη και την προοπτική του δήμου, λέγοντας: « Η Brown Hotels αγόρασε ήδη τρία ξενοδοχεία στο δήμο μας εκφράζοντας ενδιαφέρον και για άλλες μονάδες.
Μια ακόμη μεγάλη εταιρεία ενδιαφέρεται για την ανέγερση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, ενός 5άστερου ξενοδοχείου ενώ και ένας μεγάλος κληρονόμος από την Αμερική,που κληρονόμησε ένα ξενοδοχείο από τον πατέρα του έχει εκφράσει ενδιαφέρον για επένδυση…»

Αγαπητοί μου Αναγνώστες, το παρόν σχόλιο σ΄αυτή τη στήλη των παραπολιτικών έχει αφιερωθεί εδώ και σαράντα χρόνια, από τον αρχικά συντάκτη νέο Δικηγόρο τότε της πόλεώς μας, Κώστα Φιλιππίδη, να έχει την επικοινωνία μαζί σας. Μετά από μερικά χρόνια ανέλαβα προσωπικά τον σχολιασμό του Πολιτικού και Παραπολιτικού Περισκοπίου. Μέσα σ΄αυτές τις δεκαετίες .μου δόθηκε η ευκαιρία να σας καταστήσω ενήμερους πάνω σε βασικά θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα και λειτουργία της εφημερίδας.. Έχω ήδη συμπληρώσει τα 88 χρόνια ζωής και με τη Χάρη του Παντοδύναμου Θεού, εξακολουθώ και είμαι παρών. Αιτία αυτής της έμμονης συνέχειας δεν είναι πλέον το κέρδος, αλλά το αίσθημα ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για εσάς, που είστε συνεπείς στην ετήσια συνδρομή σας. Ακόμα και γι΄αυτούς που δεν είναι εντάξει απέναντί μας. Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και όσο μας επιτρέπεται θα σας ενημερώνουμε για να είστε έτοιμοι γι αυτά που μας έρχονται. Ο Θεός να μας ευλογεί όλους!... Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Η Γαλλία, η Αγγλία και η Ρωσία είναι οι τρεις χώρες που ενόπλως και διπλωματικώς ενεπλάκησαν υπέρ της Ελληνικής Επανάστασης και προσκλήθηκαν να εκπροσωπηθούν στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου σε ανώτατο επίπεδο. Ητοι: από το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν, από τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, και από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούτιν. Ο Πρωθυπουργός προσκάλεσε και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Ο πρίγκιπας Κάρολος πάντως δήλωσε πως η επίσκεψή του στην Αθήνα θα εξαρτηθεί από την υγεία του 99χρονου πατέρα του Φιλίππου και βεβαίως από την εξέλιξη της πανδημίας. Το τελετουργικό για τα 200 χρόνια της ίδρυσης του ελληνικού κράτους θα αρχίσει με τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης.
Εν συνεχεία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει το επίσημο δείπνο. Πιθανώς θα προσκληθεί σε αυτό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.α.. Ανήμερα της 25ης Μαρτίου οι ξένοι ηγέτες θα παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση. Στον ουρανό της Αθήνας θα πετάξουν συμμαχικά αεροσκάφη, ανάμεσά τους και Rafale, με εντολή του προέδρου Μακρόν. .. (Βηματοδότης)

Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη για κορονοϊό - Περαιτερω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα υγείας Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση. Πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας. Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Σχολιάζοντας τη σημερινή σύσκεψη για τον κορωνοϊό υπό τον πρωθυπουργό, η Κουμουνδούρου του Αλέξ. Τσίπρα, ανέφερε: «Το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης, δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, εκατοντάδες βρίσκονται διασωληνωμένοι, αρκετοί από αυτούς εκτός ΜΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης αντί να εφαρμόσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, όπως συνεχώς του ζητάμε, απλά συζητά με τους επιτελείς του πώς θα «συνεργαστεί περαιτέρω» με τους ιδιώτες.»

Σταδιακό άνοιγμα προς το τέλος Μαρτίου αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας . Εξήγησε ωστόσο, ότι αυτό εξαρτάται και από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από το περσινό. Απαντώντας για τα αυξημένα κρούσματα, ο αναπληρωτής υπουργός, εξήγησε ότι υπάρχει μια αίσθηση ματαιότητας στους πολίτες που δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο. Όπως είπε, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι «είμαστε στο τέλος του δύσκολου δρόμου». Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να τηρηθούν για λίγο ακόμη τα μέτρα, ενώ τον Μάιο, όπως είπε, τα πράγματα θα είναι καλύτερα διότι θα υπάρχει και καλύτερη ροή εμβολίων.

Κλιμάκιο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο , έγινε περιοδεία στις σεισμόπληκτες περιοχές του νομού Λαρίσης. Ο Πρόεδρος συνοδεύετο από τον βουλευτή Αν. Αττικής Α. Μυλωνάκη κι από τον βουλευτή Σερρών Κ. Μπούμπα.
Η περιοδεία ξεκίνησε από τα γραφεία του κόμματος στη Λάρισα όπου και το κλιμάκιο συναντήθηκε με στελέχη της Ελληνικής Λύσης στην περιοχή .Στη συνέχεια τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και συζήτησαν για τα προβλήματα, που έχουν προκύψει από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Με εντολή του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, τα τοπικά στελέχη του κόμματος θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στο έργο ανακούφισης των πληγέντων…

Το ξεκάθαρο μήνυμα, που έστειλε πριν 12 μήνες η χώρα μας στον Έβρο, πως φυλάσσει με αποτελεσματικότητα τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της, υπενθύμισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
«Οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί κατά 90% πλέον» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης, προσθέτοντας ότι «τους τελευταίους 8 μήνες φεύγουν περισσότεροι απ’ όσους έρχονται. Το Μεταναστευτικό δεν είναι, πλέον, το νούμερο ένα πρόβλημα, όπως ήταν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ». «΄Εχουμε πολλές ευκαιρίες, από εδώ και πέρα, να συζητήσουμε για τη Τουρκία. Μία από αυτές είναι τη Δευτέρα το κοινό Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης, όπου και θα μιλήσουμε για τη Τουρκία» είπε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ…

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αρμόδιος για την Κορινθία, Αναστάσιος Γκιολής, συνέχισε απτόητος, οργανωμένα και με έκδηλο ενδιαφέρον το Αυτοδιοικητικό του έργο. Υποδέχθηκε δεκάδες συμπολίτες και φορείς στο γραφείο του, προήδρευσε Συσκέψεων με τους συνεργάτες του, πραγματοποίησε εξόδους σε επίμαχες περιπτώσεις δίνοντας λύσεις σε αιτήματα. Γενικά η Αυτοδιοικητική του δραστηριότητα, αντί να του προκαλέσει κόπωση ή χαλάρωση τον ενδυναμώνει γιατί, όπως δείχνουν οι πράξεις του, που είναι πράξεις προσφοράς προς την κοινωνία των κορινθίων, τον εμπνέουν. Προχώρα Τάσο, είσαι στο σωστό δρόμο!...

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, απέδειξε τη χρονιά που έφυγε πως είναι μία αξιόλογη γυναίκα, που δικαιολογημένα της ανατέθηκαν καθήκοντα Αναπληρώτριας Κυβερνητικού εκπροσώπου από τον Πρόεδρο του κόμματος Κ. Μητσοτάκη. Η μέχρι τούδε βουλευτική της πορεία και η προσήλωσή της στις ιδεολογικές Αρχές της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύουν πως πάντα θα είναι « διαθέσιμος κομματικός και πολιτικός Στρατιώτης », ό,που και όταν της ζητηθεί.
Υπηρέτησε και υπηρετεί τα κοινά με διάθεση κοινωνικής προσφοράς αποδοτικά και δυναμικά…

Και ο έτερος Βουλευτής όμως του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γεώργιος Ψυχογιός, είναι άξιος της αποστολής του που τον έταξαν οι ιδεολογικοί του σύντροφοι και το κόμμα του, Όπως και άλλη φορά έχω αναφέρει, ο εκ δυτικής Κορινθίας Βουλευτής μας, είναι ο μοναδικός κομματικός βουλευτής στην Κορινθία.
Αυτό σημαίνει πως η εργασία του Αντιπολιτευτικού του ρόλου έχει πέσει στους ώμους του. Πολλά τα προβλήματα, που ζητούν τη λύση τους, μεγάλος ο αριθμός των ψηφοφόρων του κόμματός του που έχουν την ανάγκη του, φόρτος εργασίας στο Κοινοβουλευτικό του έργο, αφού είναι επικεφαλής Μεταναστευτικής Πολιτικής και τόσα άλλα. Κι΄όμως, τα πάει καλά!

Μου τηλεφώνησε δημότης από το Κιάτο και μου είπε: Διαβάζω τα παραπολιτικά σου και παραδέχομαι πως κρατάς ισορροπίες προσπαθώντας να είσαι θετικός με τις επισημάνσεις σου και τις παραινέσεις προς τα αυτοδιοικητικά όργανα του Νομού μας.
Από την άλλη όμως πλευρά σπάνια θίγεις τις μειοψηφίες, που δεν ασκούν τον θεσμικό τους ρόλο ή τουλάχιστον δεν προβάλλονται οι ενέργειές τους. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε στο κεφάλι μας για πολλοστή φορά τον Δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο και κανείς δεν φαίνεται από τις μειοψηφίες, πλην του Ν. Ζαχαρόπουλου.
Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;;;

Η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με όραμα και ενέργειες του Δημάρχου Γεωργίου Γκιώνη , συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες κατασκευής του υπαίθριου Ανοιχτού Θεάτρου 810 θέσεων στο Πάρκο Μάτση Λουτρακίου. Το έργο προϋπολογισμού 632.669,96€ υπάγεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2018, του Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση 2018».
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο σε ποσοστό 23,29% του προϋπολογισμού, ενώ το υπόλοιπο του προϋπολογισμού (76,71%) θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους.

Ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, έδωσε προτεραιότητα στα Οικολογικά θέματα και την προσέλκυση τουρισμού σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Αυτές τις ημέρες έβαλε στόχο ενδιαφέροντος την Πλατάνα Αηδονίων! Ίσως είναι το ομορφότερο τοπίο του Δήμου. Ο Δήμος Νεμέας, ο κυνηγητικός μας σύλλογος και εθελοντές κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αηδονίων, λέγει στο facebook, ξεκίνησαν την Τρίτη εργασίες για τον καθαρισμό και την ανάδειξη της περιοχής καθαρίζοντας παράλληλα και το παλιό μονοπάτι, που ενώνει το μύλο της Πλατάνας, που αποτελεί τοπόσημο της περιοχής με τον πανέμορφο καταρράκτη

 
Η Εφημερίδα μας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
, είναι μία επαρχιακή εφημερίδα Τοπικού και γενικού ενδιαφέροντος, ένα Δημοσιογραφικό Όργανο των Συμφερόντων και του Ενδιαφέροντος των Κορινθίων με χρονική περίοδο λειτουργίας σαράντα ενός χρόνων. Ατά τη διάρκεια του έντυπου και Ηλεκτρονικού βίου της, εκτός από τον ιδρυτή Ευάγγελο Δ. Κόκκινο, μετονομάστηκε σε Ετερόρρυθμη Εταιρεία με Διευθύντρια την Ελένη Κοκκίνου, αργότερα σε Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την εγγονή Ελεάννα Κυρ. Κόκκινου και από τον Μάρτιο 2021 συνεχίζεται η Οικογενειακή παράδοση με Διευθύντρια – Διαχειρίστρια τη Ροδοθέα Αναστασίου και Εύης Κελλάρη, Φοιτήτρια Ιατρικής.
Με πληρεξούσιο τον Ιδρυτή της εφημερίδας μας, συνεχίζουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια