Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1736

Συνέντευξη Γ. Ψυχογιού, του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Ψυχογιού, για θέματα επικαιρότητας καθώς και του τομέα του, στο Bigpost.

  

Ακολουθεί το link με τη συνέντευξη δημοσιευμένη:

h t t p s : / / w w w. b i g p o s t . g r / synenteykseis/article/21310/ g i o r g o s - p s y x o g i o s - s t o bigpost-i-kibernisi-prokalei-tiskinitopoiiseis-kai-torpilizei/?fbcl id=IwAR2VgnGLe7CsoQNX0V s7t4uHyEGH13-o4X3AJRW8_ XhCbd6TlJ1LrTeGwjY Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης στο BIGPOST:

1. Η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρύβεται πίσω από τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια. Ποια η θέση σας;

Μεγάλη εφημερίδα η οποία μάλιστα πρόσκειται στην Κυβέρνηση αποκαλύπτει ότι οργανωμένοι χούλιγκαν από ποδοσφαιρικές ομάδες της Αττικής, ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν για να δημιουργήσουν επεισόδια στο περιθώριο της ειρηνικής διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών στη Ν. Σμύρνη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Πολλά ρεπορτάζ επιβεβαιώνουν ότι η ΕΛ.ΑΣ είχε διαπιστώσει το σχετικό κάλεσμα μέσω social media.

Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε -και αν δεν γνώριζε η ευθύνη είναι στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ή τον Αρχηγό της Αστυνομίας- και επέλεξε να μην προστατεύσει τη ζωή ούτε των χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά ούτε και των αστυνομικών όπως φάνηκε με μόνο σκοπό να μεθοδεύσει την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνική ειρήνη έγινε όπλο που εκφράστηκε μέσα από ένα άκρως διχαστικό διάγγελμα το βράδυ της ίδιας μέρας, αμέσως μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι οργανώνουν τη βία, ενώ γνώριζε προφανώς ότι η βία οργανώθηκε από ακραία στοιχεία που καμία σχέση δεν έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και το δημοκρατικό κίνημα που ειρηνικά διαδηλώνει πλέον σε όλη την Ελλάδα απέναντι στον αυταρχισμό και την αστυνομική βία, αλλά και την στρατηγική της έντασης που η κυβέρνηση τροφοδοτεί εδώ και καιρό.

2. Θεωρείτε πως είναι επικίνδυνες οι διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας; Η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι με αυτόν τον τρόπο ευθύνεστε για τη μετάδοση του κορωνοϊού...

Η Κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα επιλέγει να βρει αποδιοπομπαίους τράγους για να καλύψει τις δικές της αστοχίες. Μετά από ένα χρόνο επιτέλους παραδέχεται ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του ιού.

Μέσα σε λίγες ημέρες η αστυνομία του κύριου Χρυσοχοΐδη έχει εξαπολύσει επιθέσεις με πρωτόγνωρη ωμότητα κατά πολιτών, με αποκορύφωμα το περιστατικό της Νέας Σμύρνης. Πολίτες που έκαναν βόλτα στο προβλεπόμενο κανονιστικό πλαίσιο ξυλοκοπήθηκαν χωρίς λόγο, άλλοι συνελήφθησαν την ώρα που περπατούσαν αμέριμνοι μακριά από το περιστατικό και άλλοι δέχτηκαν βίαιες επιθέσεις με τη μορφή εκδίκησης για τον αποτρόπαιο τραυματισμό του αστυνομικού σε καταστήματα, κλπ.

Το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αναφαίρετο. Οι πολίτες και τα κοινωνικά κινήματα έχουν επιδείξει την απαραίτητη σοβαρότητα, τηρούν τα μέτρα και όταν διαδηλώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Εξάλλου, η μέχρι σήμερα πραγματικότητα έχει δείξει σύμφωνα και με τους ειδικούς ότι οι συγκεντρώσεις που έγιναν δεν αποτέλεσαν εστίες μετάδοσης. Σε κάθε περίπτωση, αν ο κ. Μητσοτάκης περιμένει ότι θα καταστρέφει όλη την κοινωνική υποδομή ανενόχλητος με πρόσχημα την πανδημία είναι γελασμένος. Ο κόσμος βγαίνει στο δρόμο γιατί η κυβέρνηση ξηλώνει με μπαράζ νομοσχεδίων στη Βουλή στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Είναι λοιπόν αυτή που με την πολιτική της προκαλεί τις κινητοποιήσεις και την ίδια στιγμή αυξάνει τοις ανισότητες και τορπιλίζει την κοινωνική συνοχή.

3. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η Ελλάδα διαχειρίζεται την πανδημία καλύτερα από πολλές χώρες της Ευρώπης. Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;

Η εικόνα που δίνει η κυβέρνηση είναι αυτή ενός παρακολουθητή των εξελίξεων. Αντιλαμβάνεται τον ρόλο της περισσότερο ως χειριστή ενός διακόπτη του lockdown, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, κανέναν έλεγχο και καμία πρόληψη για ουσιαστική στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ σε υποδομές και προσωπικό. Το lockdown έχει αποτύχει γιατί η κυβέρνηση αρνείται να κάνει τα αυτονόητα: να πάρει μέτρα σε μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας, να συνταγογραφήσει τα τεστ, να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση χωρίς όρους που επιβάλουν οι «ημέτεροι» ιδιοκτήτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε δια του Προέδρου του ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό και σύγχρονο σχέδιο για την ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΣΥ που στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στα πόδια του με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις με προσλήψεις, εξοπλισμό και αύξηση των προϋπολογισμών για την Υγεία.

Με τις επιλογές της κυβέρνησης είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη όσον αφορά το βάθος της ύφεσης το 2020. Οι πολίτες χάνουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους ενώ παράλληλα, αν και υπερχρεωμένοι – και βομβαρδισμένοι καθημερινά από τις εισπρακτικές , φορτώνονται με νέα χρέη προς το κράτος και τις τράπεζες, ενώ τα λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως στην εστίαση, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί προσβάλλουν επαγγελματίες και εργαζόμενους. Οι πολιτικές επιλογές έχουν οδηγήσει μια ολόκληρη κοινωνία να αγωνιά πλέον όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την οικονομική της επιβίωση. Αν δεν υπάρξει επειγόντως αλλαγή αυτής της αποτυχημένης σε όλα τα επίπεδα πολιτικής, η εξέλιξη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία θα είναι καταστροφική.





Γ. Ψυχογιός: Φέρνουμε στη Βουλή το αίτημα για παράταση της κοινωφελούς των Δήμων και στην Κορινθία

    


Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισυνάπτοντας την επιστολή 29 εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ζητώντας την παράταση του προγράμματος.

Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια της Ερώτησης που είχε συνυπογράψει ο κος Ψυχογιός με 40 ακόμα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με την οποία ζητούσαν τα εν λόγω προγράμματα να μην μετατραπούν σε προγράμματα ανακύκλωσης ανεργίας, ειδικότερα σε μια περίοδο που η πανδημική κρίση έφερε νέα δεδομένα και η ενίσχυση του δημόσιου τομέα, ειδικά των κρίσιμων υπηρεσιών του, κρίνεται ως αναγκαία ακόμα και από τους σκληρά νεοφιλελεύθερους πολιτικούς χώρους. Αιτήματα τα οποία επαναλαμβάνει και τονίζει ο βουλευτής δια της Αναφοράς, επισημαίνοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος η μη παράταση του προγράμματος να οδηγήσει ξανά τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Επισυνάπτεται το κείμενο της Αναφοράς καθώς και αυτό της επιστολής των 29 εργαζομένων με λεπτομέρειες…

Δεν υπάρχουν σχόλια