Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1734


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  

Τρίπολη, 20 Φεβρουαρίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν πενήντα ένα (51) άτομα, προσήχθησαν ογδόντα έξι (86) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια είκοσι επτά (827) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια τριάντα τρία (633) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εξήντα πέντε (165) παραβάσεις Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών στην Κορινθία και Λακωνία Κατασχέθηκαν μικροποσότητες και τσιγαριλίκια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία καθώς και κυνηγετικό όπλο Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 17.2.2021 έως και χθες (19.2.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια είκοσι επτά (827) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια είκοσι τέσσερα (624) ήταν ημεδαποί και διακόσια τρία (203) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια τριάντα τρία (633) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα έξι (86) άτομα, από τα οποία σαράντα πέντε (45) ήταν ημεδαποί και σαράντα ένα (41) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα ένα (51) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Αστυνομικό Τμήμα ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης, τρείς (3) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής, σε οικίες και τροχόσπιτο, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 25.12.2020 έως και την 17.1.2021, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού, για κλοπή και απόπειρα κλοπής.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας, που είχε γίνει την 29.10.2019, στο Κιάτο Κορινθίας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, για κλοπή τροχοφόρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν, τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλε ς τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...


Καρέ-καρέ η κλοπή κινητού από κατάστημα στην Κόρινθο

Δυο γυναίκες μπήκαν σε κατάστημα στην Κόρινθο παριστάνοντας τους πελάτες και «βούτηξαν» το πιο ακριβό κινητό.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, μία περίπτωση κλοπής σε κατάστημα ημεδαπού στην οδό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, που είχε γίνει την 19.2.2021. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, 36χρονης και 39χρονης, για κλοπή.


Δυο συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις σε Κόρινθο και Αγίους Θεοδώρους

Συνελήφθη, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, 40χρονος αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Συνελήφθη, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 32χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.


Λουτράκι: Tραυμάτισε με μαχαίρι στο κεφάλι αστυνομικό – Στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Κορίνθου ο αστυνομικός

Στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Κορίνθου ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά με μαχαίρι από έναν άντρα στο Λουτράκι. Η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρη Καρπούζη. Το συμβάν έγινε γύρω στις 8 το πρωί, όταν και αστυνομικό όχημα, βρέθηκε σε σημείο, όπου, λίγη ώρα πριν, είχε σημειωθεί επεισόδιο.

Ο δράστης, 37 ετών, επιτέθηκε με μαχαίρι στον αστυνομικό, που επιλήφθηκε της υπόθεσης, κάτι που οδήγησε στην σύλληψη του 37χρονου και στον τραυματισμό του 43χρονου αστυνομικού.

Η υπόθεση της επίθεσης, εξετάζεται διεξοδικά, απ’ το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.


Άγνωστοι έριξαν μαύρη μπογιά στην είσοδο της ΔΕΗ στην Κόρινθο 

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας και έγινε αντιληπτή νωρίς το πρωί από τους υπαλλήλους.

Η μπογιά ρίχτηκε στον τοίχο και στην κεντρική είσοδο της ΔΕΗ στην Κόρινθο. Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες που έριξαν μπογιές, την πρώτη φορά έριξαν μπογιά στην πρόσοψη και στην κεντρική είσοδο της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας και σήμερα στην κεντρική είσοδο της ΔΕΗ στην Κόρινθο.

Πηγή korinthosTV

Δεν υπάρχουν σχόλια