Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1734

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η Κύπρος κινδυνεύει 
Σταματήστε την προδοσία!
 

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 
Ανακοίνωσαν ημερομηνία για πενταμερή στα… μέτρα της Αγκυρας 

Προβληματισμό προκαλεί η ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ των ημερομηνιών για τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς συνάντησης για την Κύπρο στη Γενεύη, καθώς ακόμη μία φορά τα «παιχνιδάκια» της Τουρκίας δείχνουν να δικαιώνονται, με την ημερομηνία να είναι μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για τα Ευρωτουρκικά.

Χωρίς η Τουρκία να έχει καμία ουσιαστική συνέπεια για τη συμπεριφορά της στην κυπριακή ΑΟΖ, θα κάτσει τώρα να διαπραγματευτεί με τη Λευκωσία με τα Βαρώσια ανοιχτά και τα «δύο κράτη» να παίζουν ως … απειλή εναντίον της. Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος η Κυπριακή Δημοκρατία, η τουρκοκυπριακή κοινότητα και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία, ενώ η Ε.Ε. θα συμμετέχει ως παρατηρητής.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Τσαβούσογλου βιάστηκε να κατοχυρώσει την πατρότητα της ιδέας για την πενταμερή, που, αν και άτυπη, στην ουσία αναγνωρίζει ως «ισότιμο» συνομιλητή των Ελληνοκυπρίων το καθεστώς των Κατεχομένων, λέγοντας ότι η Τουρκία πρότεινε την πενταμερή διάσκεψη διότι είδε στο Κραν Μοντανά πως εδώ και 50 χρόνια διαπραγματεύονταν για την ομοσπονδία, αλλά η ελληνική πλευρά δεν το ήθελε. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «θα δούμε και το ενεργειακό ζήτημα, εκεί που λέμε πως πρέπει να υπάρξει δίκαιος διαμοιρασμός ανάμεσα στους Ελληνες και τους Τούρκους. Επειτα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη λύση. Θα πάμε στη Γενεύη σαν Τουρκία και ΤΔΒΚ από τις 27 έως τις 29 Απριλίου, και θα εκφέρουμε τις απόψεις μας πάνω σε αυτό το θέμα».

Ο αποκαλούμενος υπουργός Εξωτερικών των Κατεχομένων, από την πλευρά του, τόνισε ότι Τουρκοκύπριοι και Τουρκία δεν δέχονται την παρουσία του εκπροσώπου της Ε.Ε. στο τραπέζι του πενταμερούς και ότι αυτός θα μπορεί να πραγματοποιεί μόνον διμερής συναντήσεις, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το πνεύμα, με το οποίο η τουρκική πλευρά πηγαίνει στη Γενεύη.

Από την πλευρά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε την ανακοίνωση και σημείωσε, ότι στόχος της εν λόγω διάσκεψης είναι να βρεθεί κοινό έδαφος, που θα οδηγήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού. Η λύση αυτή θα πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και να οδηγήσει σε μια λειτουργική και βιώσιμη δικοινοτική, διζωνική Ομοσπονδία.

Πηγή: https://www.olympia.gr






Το «χουνέρι» που έκανε το S119 «Πόντος» στο USS «Porter» κλάσης «Arleigh Burke»
  

Οι Αμερικανοί πήραν ένα «καλό μάθημα», όπως επίσης και το Πολεμικό Ναυτικό, που είδε στην πράξη την ανεπάρκεια των συρόμενων σόναρ Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα εν μέσω της νέας ελληνοτουρκικής κρίσης στο Αιγαίο, από την ελληνοαμερικανική ανθυποβρυχιακή άσκηση στις 19 Φεβρουαρίου, περίπου 30 μίλια νότια της Κρήτης. Αυτό γιατί στην άσκηση ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν το υποβρύχιο του Π.Ν. S119 «Πόντος».

Οπως αναφέρουν πηγές μας από το Π.Ν., το υποβρύχιο συμμετείχε σε μία πολύ δύσκολη άσκηση, όπου έπρεπε να «διαρρήξει» την ανθυποβρυχιακή άμυνα του αντιτορπιλικού USS «Porter» κλάσης «Arleigh Burke» αλλά και της φρεγάτας του Π.Ν. κλάσης «S», «Αδρίας».

Το υποβρύχιο έπρεπε να κινηθεί χωρίς να γίνει αντιληπτό εντός ενός πολύ στενού κύκλου μόλις δύο μιλίων από το αμερικανικό αντιτορπιλικό. Το USS «Porter» κλάσης «Arleigh Burke» χρησιμοποίησε ακόμα και συρόμενο σόναρ (τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί), το οποίο όμως ούτε αυτό «κατάλαβε» πού ήταν το S119 «Πόντος».

Το ελληνικό υποβρύχιο κινήθηκε εντελώς αθέατο, δεν εντοπίστηκε σε καμία φάση της προσέγγισης και του εικονικού τορπιλισμού που ακολούθησε και εντοπίστηκε μόνο όταν το «θέλησε» με τη χρήση τεχνικών θορύβων!

Το πλήρωμα του ελληνικού υποβρυχίου χρησιμοποίησε ιδιαίτερα επιδέξια το ανάγλυφο του βυθού της περιοχής, «έπαιξε» με ένα υποθαλάσσιο «φαράγγι», το οποίο το χρησιμοποίησε σε τακτικές απόκρυψης και αθέατης προσέγγισης και κατάφεραν αυτό που έδειχνε αδύνατο: Να διαφύγει από έναν εσωτερικό κύκλο άμυνας μόλις δύο μιλίων.

Οι Αμερικανοί πήραν ένα «καλό μάθημα», όπως επίσης και το Πολεμικό Ναυτικό, που είδε στην πράξη την ανεπάρκεια των συρόμενων σόναρ (προτείνονται με τη φρεγάτα επακτίου αμύνης MMSC).

Newsroom 27.02.2021






ΑΠΟΨΕΙΣ , ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ -ΔΕΛΙΒΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
Απαίτηση παραγραφής χρέους

  

28 Φεβρουαρίου 2021 
Καθώς η οικονομία μας γονατίζει και τα ισχνά της περιθώρια εξαντλούνται ήθελα να θέσω κατεπειγόντως σε εφαρμογή το σχέδιο, το οποίο έχω ανακοινώσει με πολλούς τρόπους τον τελευταίο καιρό: της απαίτησης παραγραφής χρέους, με βάση τα πολλά και γνωστά επιχειρήματα, αλλά με πρόσφατο πάτημα το έγκλημα εναντίον μας της ΕΕ, για να σώσει τις τράπεζές της, όπως αυτό καθομολογείται και αναλύεται στο κεφ. 22 των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα. Προσθέτοντας την υπενθύμιση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, που έγινε πρόσφατα από τον πρώην ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο.

Αλλά… πως να τολμήσει κανείς να επιχειρήσει, αυτή τη στιγμή, μια τέτοια προσπάθεια;;;; Όταν είναι σίγουρο ότι “φίλοι-ετάιροι-σύμμαχοι” δεν θα χάσουν την ευκαιρία για να μας επιτεθούν από πολλές πλευρές για την κακοποίηση των προσφυγόπουλων, όπου βέβαια είμαστε ευάλωτοι και από όπου από θύματα θα μας εμφανίσουν ως θύτες.

Γι’ αυτό, και αναγκαστικά, πρέπει να περιμένουμε να κοπάσει ο σάλος.

Κριστιάν Maria Negreponti-Delivanis





Οι συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατίας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα
  


28/02/2021 «Εμείς, οι συγγενείς των δεκάδων θυμάτων του δολοφόνου, – νεκρών και τραυματιώνπαρακολουθούμε όλο το τελευταίο διάστημα την υπόθεση της απεργίας πείνας του. Παρακολουθούμε την κατάσταση της υγείας του, όπως τη διαβάζουμε από τα Μέσα και παρακολουθούμε και ο,τι λέγεται και γράφεται για το θέμα”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας.

“Θα θέλαμε πολύ να μην το κάνουμε. Αλλά δεν γίνεται. Κάθε μέρα ξυπνάμε και λέμε «σήμερα θα ασχοληθώ με κάτι άλλο, παιδιά, δουλειά, κάτι» και μετά κρυβόμαστε από τα παιδιά μας, από τους ανθρώπους που μας αγαπούν, τους διώχνουμε σχεδόν, για να δούμε τι κάνει ο δολοφόνος. Και την άλλη μέρα πάλι. Κάθε είδηση, κάθε ανακοίνωση ξαναζωντανεύει όλες τις μνήμες και όλο τον πόνο με τον οποίο έχουμε μάθει να συνυπάρχουμε για να έχουμε ζωή.

“Θυμόμαστε τις στιγμές που ζήσαμε με τους δικούς μας και πως θα θέλαμε λίγο ακόμα, θυμόμαστε όλες τις φορές που… δεν ήταν, στα σημαντικά της ζωής μας.

Θυμόμαστε και το αίμα.

Τόσο πολύ αίμα. Που οι περισσότεροι από μας, επειδή ήμασταν μικροί, δεν είχαμε δει ούτε στα έργα και το είδαμε για τον μπαμπά, τον γιο, το σύζυγο, τον αδερφό.

Και όλες αυτές οι μνήμες πονάνε. Και μας απομακρύνουν από τους τωρινούς δικούς μας, οι οποίοι όσο και να προσπαθούν, όσο και αν μας αγαπούν, δεν μπορούν να καταλάβουν… “Και θέλουμε να πούμε μόνο τρία πράγματα:

1. Προς το δολοφόνο:

Παρά το γεγονός ότι δολοφόνησε τους ανθρώπους μας, τον καλούμε να υποχωρήσει από το αίτημά του και να ζήσει.

Το να πεθάνει δεν θα φέρει κανέναν από τους δικούς μας πίσω.

2. Προς όσους καλούν το κράτος να υποχωρήσει για να μην πεθάνει ο δολοφόνος:

Σας καλούμε, αντί να ζητάτε την υποχώρηση του κράτους, να ζητήσετε από το δολοφόνο να διακόψει την απεργία πείνας. Το δίκιο του, αν θεωρείτε ότι έχει, ας το βρει στα δικαστήρια.

3. Προς όλους:

Το Κράτος Δικαίου είναι ακρογωνιαίος λίθος της έννομης τάξης. Δεν εκβιάζεται, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πάνω στο οποίο να βασιστούμε όλοι εμείς, που σε αντίθεση με τον δολοφόνο, πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον τρόπο λειτουργίας της.

Και κάτι τελευταίο προς όλους αυτούς που κάνουν δηλώσεις και διαδηλώσεις για τον δολοφόνο: ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Αναρωτιόμαστε εάν το έχετε σκεφτεί έστω και μία φορά», καταλήγουν.

Πηγή: Slpress.gr






Ο Γολγοθάς της Κύπρου θα συνεχιστεί και μετά το Πάσχα
   

Εάν η νέα προσπάθεια στο Κυπριακό αποτύχει, τότε η Τουρκία θα προχωρήσει σε νέα τετελεσμένα, διαμηνύει το Λονδίνο, χρησιμοποιώντας εργαλεία πιέσεων προς τη Λευκωσία. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, οι προειδοποιήσεις αυτές συνδέονται και με το βρετανικό αφήγημα πως για να διευκολυνθούν οι συζητήσεις, θα πρέπει η Λευκωσία να προβεί σε ανοίγματα αποδεχόμενη με δήλωση –ει δυνατόν πριν την άτυπη Πενταμερή– την «πολιτική ισότητα».

Σημειώνεται πως η εισήγηση τέθηκε ενώπιον της Λευκωσίας, αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Το επόμενο βήμα είναι να υποδεικνύεται από το Φόρεϊν Όφις πως εάν οι συζητήσεις οδηγηθούν σε αδιέξοδο, τότε η Τουρκία θα επαναφέρει τα γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ και θα προχωρήσει σε περαιτέρω βήματα στο άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Είναι σαφές πως το μεγάλο παιχνίδι δεν θα είναι στην άτυπη Πενταμερή αλλά στην κανονική, επίσημη, που αναμένεται να συγκληθεί στα μέσα Ιουνίου.

Τότε που θα συζητείται και η ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ο μπαμπούλας για τη μη ανανέωση θα επιστρατευθεί εκ νέου, με στόχο αυτή τη φορά η προσπάθεια να είναι πιο… πειστική.

Πηγή: Infognomon.gr skal

Δεν υπάρχουν σχόλια