Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1734


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
 


Μήνυμα Μητσοτάκη προς επενδυτές: «Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις – Εγγυόμαστε σταθερό περιβάλλον»

  


«Σε όσους ανησυχούν για την Ελλάδα και ότι μπορεί να παρεκκλίνουμε από το μεταρρυθμιστικό μας πλάνο θέλω να πω: Κοιτάξτε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

Έχουμε ψηφίσει 100 νόμους και πολλά από αυτά που κάνουμε είναι προεκλογικές δεσμεύσεις, για να αλλάξουμε τη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μήνυμα προς τους επενδυτές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και προς τους Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα κατά το μεγάλο brain drain της δεκαετούς οικονομικής κρίσης να επιστρέψουν για να εργαστούν εδώ έστειλε ο πρωθπυουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, με αντικείμενο τον ρόλο της καινοτομίας στην ανάπτυξη μετά την πανδημία, στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου «Innovative Greeks» που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece.

«Σε όσους ανησυχούν για την Ελλάδα και ότι μπορεί να παρεκκλίνουμε από το μεταρρυθμιστικό μας πλάνο θέλω να πω: Κοιτάξτε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

Έχουμε ψηφίσει 100 νόμους και πολλά από αυτά που κάνουμε είναι προεκλογικές δεσμεύσεις, για να αλλάξουμε τη χώρα. Πολλά από αυτά που κάνουμε έχουν σχέση με τη διάθεση μας να προσελκύσουμε ξένες και εγχώριες επενδύσεις. Σε καμία περίπτωση η πανδημία δεν μας έχει οδηγήσει σε αλλαγή ή σε παρέκκλιση από τον αρχικό μας στόχο. Βεβαίως, όλες οι χώρες έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας αλλά αυτό είναι κάτι παροδικό. Είναι ένας κραδασμός σε όλες τις οικονομίες του κόσμου και τελικά ή πανδημία μπορεί να αποτελεί και μία ευκαιρία», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση δεν εστιάζει σε μικρή αλλαγή. Οι φιλοδοξίες μας είναι πολύ μεγάλες, για να αλλάξουμε τον παραγωγικό ιστό», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός δίνοντας συγχαρητήρια στους Έλληνες που καινοτομούν εντός και εκτός συνόρων, καθώς όπως είπε πρέπει να είμαστε τολμηροί στον τρόπο που ενεργούμε και να σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Αναφερόμενος στην πανδημία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι παρότι πρόκειται για τεράστια υγειονομική κρίση αποτελεί και τεράστια ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με τον δημόσιο τομέα. Ανέφερε ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές και αυτό που πρέπει να εξασφαλίσουμε είναι ότι θα απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις που προκαλούν ανατροπές και αλλαγές.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα και στη δυνατότητα των πολιτών να συναλλάσσονται με το κράτος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Μίλησε επίσης για το πρόγραμμα εμβολιασμού, επισημαίνοντας πως κάποιος κλείνει το ραντεβού του στέλνοντας sms και υπογράμμισε πως το θέμα είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος, κάτι που δεν υπήρχε για πολλές δεκαετίες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε το βράδυ της Τρίτης σε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, με in.gr 3 Μαρτίου 2021, 10:17





Ατυχής η δήλωση Δρίτσα – Δεν εκφράζει το κόμμα ούτε τον ίδιο
  

 «Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μια μέρα μετά, την επίμαχη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Θοδωρή Δρίτσα ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη», ήρθε η επίσημη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε σχετική ανακοίνωση, του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι:

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής.

Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές.

Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Οι εξηγήσεις Δρίτσα- Τι είπε στο MEGA Ο ίδιος ο κ. Δρίτσας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ανέφερε:

«Σε όλη μου την ζωή και την πολιτική μου διαδρομή οι απόψεις και οι δράσεις μου είναι σε σταθερή αντίθεση με την τρομοκρατία. Δε θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο σαν αυτά που μου προσάπτει η ΝΔ. Να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη και να αναλάβω την ευθύνη μου γιατί ο λόγος μου άφησε περιθώρια για παρερμηνείες. Όταν είπα κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17 Νοέμβρη. Ότι δεν φοβήθηκε ο ελληνικός λαός, ούτε και η πολιτεία. Ζητώ από όλους να σεβαστούν όχι μια εκ των υστέρων αναδίπλωση, αλλά το πραγματικό νόημα όπως προκύπτει από όλη μου τη ζωή.

Δε θα μπορούσα να προσβάλω νεκρούς και συγγενείς και φίλους νεκρών ανθρώπων, θυμάτων της 17Ν. Εξήγησα στη συνέντευξή μου ότι θεωρώ απολύτως κατανοητή την οργή, την αγανάκτηση, το θυμό, μιας και τα περισσότερα θύματα ανήκαν στη δεξιά παράταξη, αλλά δεν νοείται το κράτος να συμπεριφέρεται με εκδικητικό τρόπο», είπε ο κ. Δρίτσας.

«Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση μπορούσε να τηρήσει το δικό της νόμο και να κρατήσει χαμηλά την όλη υπόθεση. Είπα ότι οι δηλώσεις της δεξιάς παράταξης ρέπουν στην πολιτική εκμετάλλευση της τρομοκρατίας εναντίον των αντιπάλων της. Ένα κράτος δικαίου δε φοβάται τους τρομοκράτες. Σας βεβαιώνω ότι ο δικός μας πολιτικός χώρος τα δικαιώματα, και των κρατουμένων, τα υπερασπίζεται, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί. Δεν συμφωνούμε με τη 17Ν και τον Κουφοντίνα. Η ΝΔ γεννά ένα τεράστιο πρόβλημα μέσα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο», πρόσθεσε ο ίδιος.

in.gr 3 Μαρτίου 2021, 10:16





Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για Κυπριακό και ελληνοτουρκικά ζητεί το ΚΙΝΑΛ
  
Επιστολή Λοβέρδου στον Νίκο Δένδια 
ShareTweet Post Email 

Επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια απέστειλε ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ανδρέας Λοβέρδος.

Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λοβέρδος ζητεί σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προτείνοντας ως θέματα της συνεδρίασης το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η επιστολή Προς τον Υπουργό Εξωτερικών Κύριε Υπουργέ, Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ζητώ τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Ως θέματα της συνεδρίασης προτείνουμε το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ανδρέας Λοβέρδος 
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ



Επί δύο μήνες ο Ταραντίλης διαχειριζόταν κυβερνητικές αστοχίες
  

in.gr 28 Φεβρουαρίου 2021, 18:31 Ευχόμαστε, καταλήγει στην ανακοίνωσή το ΜέΡΑ 25, «η διάδοχός του Αριστοτελία Πελώνη να έχει μακρύτερη θητεία, ώστε μετά τον κύριο Πέτσα και την ομώνυμη λίστα του, αυτή τη φορά να προλάβουμε να συνηθίσουμε το νέο πρόσωπο της ίδιας πολιτικής». Το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωση του για την παραίτηση του κ. Ταραντίλη σημειώνει ότι «μέτρησε μόλις δύο μήνες στο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου» και προσθέτει:

Το φορτίο προκάλεσε «οικογειακούς λόγους» «Ήταν δύο δύσκολοι μήνες, γιατί δεν είναι εύκολο να ανασύρουμε στη μνήμη μας Κυβέρνηση που να είχε να διαχειριστεί τόση “διαχείριση ζημιάς” για τόσο διαφορετικές αστοχίες “πρώτης γραμμής” σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «από το πρωθυπουργικό κορονογεύμα στην Ικαρία, μέχρι την αγωνιώδη προσπάθεια να εξαφανιστεί κάθε σύνδεσμος ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Δημήτρη Λιγνάδη, και την αντιστροφή των κανόνων του κράτους δικαίου για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, το φορτίο ήταν αρκετό ώστε να προκαλέσει “οικογενειακούς λόγους” στον οποιονδήποτε». Ευχόμαστε, καταλήγει στην ανακοίνωσή το ΜέΡΑ 25, «η διάδοχός του Αριστοτελία Πελώνη να έχει μακρύτερη θητεία, ώστε μετά τον κύριο Πέτσα και την ομώνυμη λίστα του, αυτή τη φορά να προλάβουμε να συνηθίσουμε το νέο πρόσωπο της ίδιας πολιτικής».

Πηγή ΑΜΠΕ






  


Χρόνης Κεφαλλονια 15 ώρες πριν

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Θ ε σ σ α λ ο ν ί κ η , 24/02/2021 
Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας 

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

ΘΕΜΑ: «Χωροθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών» 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, 
Σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων είχαν ολοκληρωθεί για την χωροθέτηση τριών Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας («ΠΟΑΥ»), τον Μάιο του 2020. Αυτό σήμαινε ότι, αν είχαν εκδοθεί τα εν λόγω Προεδρικά Διατάγματα, θα επιτρεπόταν η αδειοδότηση νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, εμμέσως, δηλαδή, νέων επενδύσεων στον κλάδο. Βεβαίως, απέμεναν άλλα 19 Προεδρικά Διατάγματα για ισάριθμες περιοχές, με τη σχετική διαδικασία να παίρνει διαδοχικές παρατάσεις. Τα τρία πρώτα Σχέδια Π.Δ. αφορούσαν τις «ΠΟΑΥ» Κεφαλονιάς, Οξειάς και Χαλκιδικής, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονταν, επίσης, οι αντίστοιχες μελέτες για την χωροθέτηση των «ΠΟΑΥ» σε Βόρειο και Νότιο Ευβοϊκό, Θεσπρωτία, Μέγαρα και στις Εχινάδες. Ως γνωστόν, η χωροθέτηση των «ΠΟΑΥ» θεωρείται ύψιστης σημασίας, διότι, πρώτον, όταν η διαδικασία βρίσκεται σε εκκρεμότητα, δεν μπορεί να εκδοθεί καμία καινούργια άδεια για νέα μονάδα υδατοκαλλιέργειας και δεύτερον, επαπειλείται η χώρα μας να επιστρέψει χρήματα στα κοινοτικά ταμεία, που έχουν δοθεί από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας για τη χρηματοδότηση των μελετών, όσον αφορά στην χωροθέτηση των «ΠΟΑΥ», καθώς και σε εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας για επενδυτικά σχέδια, που δεν μπορούν να τα αναπτύξουν, ακριβώς λόγω της απουσίας των οργανωμένων αυτών περιοχών.

Συνεπώς, η απουσία προεδρικού διατάγματος δεν επιτρέπει την ίδρυση νέων επιτηρήσεων, ούτε την επέκταση υφιστάμενων, με συνέπεια να μειώνεται η σχετική ζήτηση σε επίπεδο επιχειρηματικότητας αλλά και πωλήσεων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να παρέμβετε κατάλληλα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων Χωροθέτησης Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας («ΠΟΑΥ»), διότι εκτός των άλλων, η μη αξιοποίηση οικονομικών πόρων μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος αλιείας θάλασσας της Ε.Ε. προκαλεί την εις βάρος της χώρας μας αξιοποίηση των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών κονδυλίων από ανταγωνίστριες χώρες στον σχετικό τομέα, όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες ήδη εκταμιεύουν ευρωπαϊκά κονδύλια προς την κατεύθυνση της υδατοκαλλιέργειας και αναπτύσσονται επιταχυνόμενα στον τομέα των υδατοκαλλιεργειών, έναντι της υστέρησής μας, κερδίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο της σχετικής διεθνούς αγοράς;

Ο ερωτών Βουλευτής 
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ





ΚΚΕ για λογοκρισία στα social media:
Καθορίζουν το περιεχόμενό τους με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους

  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Τα τελευταία 24ωρα, με επίκεντρο την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, το Facebook “παγώνει” λογαριασμούς, λογοκρίνει αναρτήσεις χρηστών, ακόμα και αναρτήσεις ειδησεογραφικού περιεχομένου, όπως φωτορεπορτάζ από κινητοποιήσεις, με την αιτιολογία ότι αυτές οι αναρτήσεις “παραβιάζουν τους όρους σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις”.

Αυτό το μπαράζ λογοκρισίας έρχεται να προστεθεί σε άλλα παρόμοια περιστατικά και κυρίως στο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο φίμωσης, που διαμορφώνουν ευρωενωσιακές οδηγίες και νόμοι των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, που αφορά την εφαρμογή λογοκρισίας για αναρτήσεις στο διαδίκτυο και τα social media, μέσα από διατυπώσεις και έννοιες “λάστιχο”. Είναι το ίδιο πλαίσιο που σε άλλες χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε φυλάκιση καλλιτεχνών για το περιεχόμενο του έργου τους.

Αυτές οι εξελίξεις διαψεύδουν τις μεγαλοστομίες περί “ελευθερίας των social media” και επιβεβαιώνουν ότι τα social media είναι πολυπλόκαμοι μηχανισμοί κι ανήκουν σε επιχειρηματικούς κολοσσούς που καθορίζουν το περιεχόμενό τους ειδικά για κρίσιμα ζητήματα, με βάση τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.

Τελικός αποδέκτης αυτού του πλαισίου και των πρακτικών είναι το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση και η δράση του οργανωμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια