Header Ads

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ φ.1733

Η ΕΕ διυλίζει τον κώνωπα στην υπόθεση Ναβάλνι και καταπίνει την κάμηλο για τις τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας

  

Η υποκρισία της ΕΕ χτύπησε κόκκινο για άλλη μια φορά με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης, υπό την υψηλή εποπτεία του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, για επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας με βάση το νέο πλαίσιο της Ε.Ε. για την δήθεν υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κακέκτυπο copy paste του αμερικανικού νόμου Magnitsky.

Έτσι οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στις 22 Φεβρουαρίου 2021 αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενώ την ίδια στιγμή συνέχισαν να χαϊδεύουν τον Ερντογάν και να παραπέμπουν στις καλένδες τις όποιες κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Μάλιστα δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη κατά της Άγκυρας τη στιγμή που το «Τσεσμέ» συνεχίζει τις προκλήσεις του επτά μίλια από τη Λήμνο αμφισβητώντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, δηλαδή κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Όμως το ιερατείο των Βρυξελλών «αγρόν ηγόρασε» και όλα αυτά παρά το σχετικό διάβημα διαμαρτυρίας που έχει ήδη κάνει η Αθήνα για τις νέες προκλήσεις της Άγκυρας, η οποία κλιμακώνει τις απειλές της με την διενέργεια τις επόμενες ημέρες μεγάλης ναυτικής άσκησης σε Αιγαίο και Μεσόγειο με την παρουσία 87 πολεμικών πλοίων και την ονομασία Γαλάζια Πατρίδα υποδηλώνοντας έτσι τις επεκτατικές της βλέψεις κατά της Ελλάδας. Η υποκριτική στάση της ΕΕ έχει προκαλέσει την μήνιν του Ελληνικού λαού καθώς βλέπει ότι οι Βρυξέλλες εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για Ρωσία και Τουρκία. Το σκηνικό της άθλιας αυτής υποκρισίας της ΕΕ πρέπει να καταγγελθεί για άλλη μια φορά καθώς στις Βρυξέλλες μιλούν για δήθεν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπόθεση Ναβάλνι και κλείνουν τα μάτια μπροστά στις θηριώδεις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία όπου ο Ερντογάν έχει γεμίσει τις φυλακές με τους πολιτικούς του αντιπάλους και οι φοιτητές που τολμούν να αντιδράσουν κατά του διορισμένου από τον Ερντογάν πρύτανη στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου δέρνονται ανηλεώς και σέρνονται στα δικαστήρια και στις φυλακές.

Έτσι η ΕΕ διυλίζει τον κώνωπα στην υπόθεση Ναβάλνι και καταπίνει την κάμηλο για τις τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας και τη συνεχή και βίαιη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Η συνέχιση όμως της αντιρωσικής υστερίας εκ μέρους των Βρυξελλών με την αρωγή και ενθάρρυνση της Ουάσιγκτον οδηγεί σε νέες ψυχροπολεμικές καταστάσεις οι οποίες είναι εις βάρος της ειρήνης και της προόδου στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Έτσι το περίφημο America is back του Μπάιντεν σηματοδοτεί την επιστροφή στο ιστορικά παρωχημένο cold war is back.

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια