Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1733

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κο ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ

  

Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κο Στέλιο Πέτσα και τον Δήμαρχο Νεμέας κο Κώστα Φρούσιο πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική ΕκπρόσωποςΒουλευτής ΝΔ Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη . Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων :

Η ενίσχυση των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών που υπάρχουν σε δήμους και της Κορινθίας μας. Ιδιαίτερα θετική ήταν η απόφαση για την ένταξη των Δήμων Νεμέας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης στους 89 Δήμους όπου θα κατανεμηθεί ποσό συνολικού ύψους 24.300.000 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Η ένταξη έργων του Δήμου Νεμέας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με στόχο την βελτίωση έργων υποδομής καθώς επίσης και την ανάδειξη της Νεμέας ως Πρότυπου προορισμού θεματικού Tουρισμού.

Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ και της κοινωνικής αναγκαιότητας ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο νέος εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο την βελτίωση της εύρυθμης λειτουργίας της.

Η κα Σούκουλη μετά το πέρας της συνάντησης ευχαρίστησε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Στέλιο Πέτσα, καθώς και τον Δήμαρχο Νεμέας κο Κώστα Φρούσιο, για την άψογη συνεργασία προς όφελος των πολιτών της Κoρινθίας .





ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ 
Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΝΔ 
Βουλευτής Ν. Κορινθίας

Η Μέρα μετά

  


Η μέρα μετά την πανδημία θα είναι διαφορετική. Οι αλλαγές που συντελούνται σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο με επιταχυντή την υγειονομική κρίση απαιτούν την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προσαρμογή της χώρας μας στις νέες συνθήκες.

Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της Κυβέρνησης καλείται πλέον να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους, αλλά και τις επιταγές μια νέας δομής της παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής λειτουργίας που ήρθε για να μείνει.

Η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που δύναται να εφοδιάζει τα νέα παιδιά με δεξιότητες και επιλογές, προσαρμοσμένες στα νέα ατομικά και κοινωνικά απαιτούμενα, δεν αποτελεί πλέον ένα δημιουργικό πρόταγμα του μέλλοντος, αλλά μια απαραίτητη συνθήκη ευημερίας και προόδου για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία του παρόντος.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αποτελεί πλέον μια πρόκληση του μέλλοντος, αλλά μια επιταγή του παρόντος για την αναδιάρθρωση κάθε τομέα ευθύνης του ελληνικού κράτους καθώς και όρο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στο νέο διεθνές περιβάλλον.

Η πράσινη οικονομία δεν αποτελεί πλέον μια οραματική κατεύθυνση του μέλλοντος, αλλά μια οικονομική και κοινωνική αναγκαιότητα του παρόντος απέναντι σε προκλήσεις που επιβάλλουν πιεστικά προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις που προκαλούν οι νέες συνθήκες παγκοσμίως απαιτούν οι υπερεθνικοί οργανισμοί, που συμμετέχει και η χώρα μας, να αναπροσαρμόσουν τους στρατηγικούς τους στόχους. Η Ε.Ε. για παράδειγμα φάνηκε, ότι θα πρέπει να υπερβεί τις αγκυλώσεις των διαφορετικών εθνικών θέσεων και να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς στην θεσμική ολοκλήρωσή της, αφού η ρευστότητα του γεωπολιτικού πεδίου μπορεί να την καταστήσει αδύναμη να προασπίσει αποτελεσματικά τα συμφέροντά της.

Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την μέρα μετά την πανδημία με ρεαλισμό και με εθνική αυτοπεποίθηση. Πρέπει να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να πρωταγωνιστήσει στη Νέα Εποχή. Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό για να τα καταφέρουμε και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βελτιώσει το λειτουργικό πλαίσιο, ώστε να ανθίσουν η δημιουργικότητα και η αποτελεσματικότητα των πολιτών. Σε αυτήν τη μάχη πάντα θα υπάρχουν δυνάμεις προσκολλημένες σε πρακτικές του παρελθόντος. Αλλά οι πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις είναι αυτές που προσαρμόζονται στις ανάγκες του Σήμερα διαβλέποντας τις αλλαγές του Αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια