Header Ads

Ο ΠΑΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ φ.1732

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 2-1: Θύμισε Άγιαξ και του έσπασε το αήττητο  


Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μια δίκαιη και πανάξια νίκη επί του Παναθηναϊκού με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ και ο Άγιαξ της Ηπείρου έχει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Πανέμορφο παιχνίδι από τους τυπικά γηπεδούχους στο Αγρίνιο.


Ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό το οποίο διεξήχθη τελικά την Πέμπτη (17/2) το μεσημέρι στο Αγρίνιο με τους τυπικά γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ.

Οι Παμλίδης και Κάργας με τα γκολ τους στο 21' και 67' έσπασαν το αήττητο του τριφυλλιού που κρατούσε στα τελευταία εννιά παιχνίδια του 2021, όλα για τη Super League, και φυσικά έβαλαν δύσκολα στους πράσινους ενόψει της ρεβάνς στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Ο Άγιαξ της Ηπείρου απέδωσε σε ένα ακόμη παιχνίδι ωραίο ποδόσφαιρο, έχασε σωρεία ευκαιριών, δεν επηρεάστηκε από το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού μόλις στο 2' και θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα τέρματα και να φτάσει σε σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς.

Από την άλλη το τριφύλλι πέρα από το γρήγορο γκολ με τον Μακέντα είχε και αυτό με τη σειρά του κάποιες καλές στιγμές με αποκορύφωμα το δοκάρι του Χατζηγιοβάνη στο 41' αλλά δεν κατάφερε να βάλει άλλο γκολ.

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ουσιαστικά αιφνιδίασε τον ΠΑΣ με αποτέλεσμα να βρει γκολ στο 2' της αναμέτρησης με πλασέ του Μακέντα μέσα από την περιοχή μετά από κεφαλιά πάσα του Βιγιαφάνες.

Ο Άγιαξ της Ηπείρου δέχτηκε μια μικρή ψυχρολουσία αλλά αντέδρασε άμεσα. Μόλις στο 3' απείλησε με τον Λέο Μπατίστ με σουτ από το ύψος του πέναλτι και στο 9' η κεφαλιά του Κάργα έφυγε άουτ. Οι δύο ομάδες είχαν από μια κεφαλιά του Πούγγουρα και του Λέο Μπατίστ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο 21' ο Παμλίδης με ένα έξυπνο και υπέροχο σε εκτέλεση γκολ έφερε το ματς στα ίσια καθώς ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Ξενόπουλο.

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να φτάσει στο 2-1 στο 25' μετά από υπέροχη επίθεση από τα δεξιά, κάθετη πάσα στον Λεό Μπατίστ και πλασέ του τελευταίου με τον Ξενόπουλο να αποκρούει.

Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του είχε δύο καλές φάσεις στο πρώτο μέρος για να πάρει ξανά το προβάδισμα. Αρχικά στο 37' σε σέντρα από τα αριστερά ο Μακέντα προσπάθησε να γυρίσει η μπάλα έφτασε στον Αϊτόρ που έκανε την προβολή με τον Λοντίγκιν να αποκρούει τη μπάλα.

Στο 41' το τριφύλλι κέρδισε φάουλ από τα αριστερά. Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση του απευθείας με το σουτ να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

ΕΥΚΑΡΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΓΚΟΛ Ο ΠΑΣ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός και πάλι μπήκε καλύτερα στο ματς και έχασε μια καλή στιγμή για να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 50' όταν βγήκε ωραία στην αντεπίθεση με τον Μακέντα να δίνει στον Αϊτόρ αλλά αυτός άργησε να σουτάρει και ο Λοντίγκιν απομάκρυνε σε κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πήραν την υπεροχή του αγώνα και προσπάθησαν με σωστό ποδόσφαιρο και κάτω τη μπάλα να φτάσουν στην ανατροπή.

Ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο γκολ στο 56' όταν σε παράλληλο γύρισμα του Ντομίνγκεθ από τα αριστερά ο Παμλίδης από το ύψος του πέναλτι αστόχησε.

Η ανατροπή στο σκορ ήρθε στο 67' μετά από κόρνερ του Καρτάλη και σκαστή κεφαλιά του Κάργα ο οποίος νίκησε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού για το 2-1.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε τρεις αλλαγές αλλά ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει την υπεροχή στην αναμέτρηση και να προσπαθεί να φτάσει και σε τρίτο γκολ με την άμυνα των πράσινων όμως να είναι αποτελεσματική και να διώχνει τους κινδύνους.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά μετά από μισή ώρα και συγκεκριμένα στο 81' όταν το σουτ που επιχείρησε ο Σάντσες από το ύψος της μικρής περιοχής μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΣ θα μπορούσε να κάνει το 3-1 με τον Ναόυμετς να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά και τον Σένκεφελντ να τον κόβει την τελευταία στιγμή.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Σκόρερ: 21' Παμλίδης, 67' Κάργας/2' Μακέντα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καρτάλης (76' Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Ελευθεριάδης, Λέο Μπατίστ (81' Μιλιντσεάνου), Παμλίδης (90' Νάουμετς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ξενόπουλος, Σάντσες (84' Τζαβίδας), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (70' Αθανασακόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (80' Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (70' Ενγκμπακοτό), Μακέντα (70' Καρλίτος).
ΠΗΓΗ:SPORT24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια