Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1730

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Χρήστος Ταραντίλης για Μπογδάνο: Η τρομοκρατία και οι υποστηρικτές της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία

  

Την καταδίκη της κυβέρνησης για την επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε έξω από το σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του αργά το βράδυ της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

«Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου δέχθηκε σήμερα διπλή επίθεση στο σπίτι και το αυτοκίνητό του. Επικοινώνησα εκ μέρους της κυβέρνησης με τον βουλευτή και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου», ανέφερε ο κ. Ταραντίλης. «Η πολιτεία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η τρομοκρατία και οι υποστηρικτές της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μπογδάνος: Οι τραμπούκοι δεν θα μας φοβίσουν Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε δήλωση που έκανε λίγη ώρα μετά την επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε έξω από το σπίτι του, μίλησε στους δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για «τραμπούκους». «Οι τραμπούκοι, εχθροί της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, για άλλη μια φορά κρύβουν το πρόσωπό τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Εναντίον αντιπάλων τους, αλλά και των οικογενειών μας», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Δεν θα νικήσουν, δεν θα φοβίσουν. Ούτε αυτοί, αλλά ούτε και οι πολιτικοί τους σπόνσορες».

Ανακοίνωση από τη ΝΔ Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την τρομοκρατική επίθεση στον βουλευτή κ. Μπογδάνο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Newsroom Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021






Αλέξης Τσίπρας: Κυβερνητική αλαζονεία απέναντι στον κόσμο της εστίασης
  

Πηγή: CNN ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΟΝΕΤΙ Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 17:45 Τηλεδιάσκεψη εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, με τη συμμετοχή και του Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτση.

Από την πλευρά της ΠΟΕΣΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Γ. Καββαθάς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «η εστίαση πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο», τονίζοντας πως «μιλάμε για τον κλάδο όπου απασχολούνται σχεδόν 350.000 εργαζόμενοι, δηλαδή σχεδόν το 15% των εργαζομένων, και πάνω από 80 χιλιάδες επαγγελματίες».

Χαρακτήρισε «αλαζονική» τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανθρώπους της εστίασης που είναι κλειστοί έξι μήνες, τονίζοντας πως «μόνο ως αλαζονεία και ως παντελή έλλειψη κατανόησης της απόγνωσης των ανθρώπων της εστίασης αντιλαμβάνομαι τις δηλώσεις Γεωργιάδη και Σταϊκούρα και τα επιχειρήματα πως μεγάλο μέρος του κλάδου είχε αύξηση τζίρου λόγω του delivery».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «τα χρήματα που έδωσε στην πραγματική οικονομία ήταν πολύ λίγα και ήρθαν πολύ αργά» και τόνισε την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων με απευθείας ρευστότητα και μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, όπως εξαρχής πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, σε αντίθεση με τα δάνεια στα οποία επιμένει κυβέρνηση.

Και πρόσθεσε:

«Από την αρχή της κρίσης ζητήσαμε την εμπροσθοβαρή ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας με στήριξη της εργασίας και των ΜμΕ. Η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να το πράξει διότι δεν είχε ούτε περιορισμούς από την ΕΕ αλλά και 37 δις στα αποθεματικά των δημοσίων ταμείων. Επέλεξε τη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Με αυτήν την πολιτική η κυβέρνηση, όμως, και καταστρέφει την πραγματική οικονομία και ταυτόχρονα έχει εκτοξεύσει το χρέος στο 210% και έχει οδηγήσει τα δημόσια έσοδα σε κατάρρευση». «Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού, καθώς η εκτέλεσή του καθίσταται αδύνατη ήδη από τις αρχές Φλεβάρη . Αυτό είναι πρωτοφανές και αποδεικνύει τη διαχειριστική ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου» σχολίασε χαρακτηριστικά.






Φώφη Γεννηματά : Ναι στη φύλαξη, όχι στην αστυνομία για τα πανεπιστήμια

  

Το Κίνημα Αλλαγής λέει καθαρά. Ναι στη φύλαξη, όχι στην αστυνομοκρατία. Ναι στην αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Οχι στο δόγμα νόμος και τάξη», υπογράμμισε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά Το Κίνημα Αλλαγής λέει καθαρά. Ναι στη φύλαξη, όχι στην αστυνομοκρατία. Ναι στην αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Οχι στο δόγμα νόμος και τάξη», υπογράμμισε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας την διαδικτυακή σχετική συζήτηση-εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για το θέμα της ασφάλειας στα ΑΕΙ.

Αντισυνταγματική και αναποτελεσματική Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία, που είναι ταυτόχρονα αντισυνταγματική και αναποτελεσματική, την κυβερνητική επιλογή για αστυνομικό σώμα μέσα σε κάθε πανεπιστήμιο υπό τις εντολές του αρχηγού της αστυνομίας ή του αρμόδιου υπουργού.

Κατηγόρησε μάλιστα τη κυβέρνηση πως με την επιλογή της αυτή σκόπιμα διασπά το μέτωπο της πλειοψηφίας που θέλει φύλαξη των πανεπιστημίων αλλά όχι αυτού του τύπου. «Μετατρέπει το ερώτημα «φύλαξη ή ασυδοσία» στο «αστυνομία ή όχι αστυνομία». Επιτρέπει έτσι σε αυτούς που θέλουν τα πανεπιστήμια να παραμείνουν ξέφραγο αμπέλι να «κρυφτούν» πίσω από το «όχι στην αστυνομία». Ποιος κερδίζει τελικά από αυτή την αντιπαράθεση. Ποιος τρίβει τα χέρια του;

Οι αρνητές της φύλαξης και το τεχνητό δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. Ειδική υπηρεσία φύλαξης υπό τον πρύτανη Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ως λύση την πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κ.Ο του κόμματος την περασμένη Πέμπτη, η οποία προβλέπει:

Α) Καθιερώνεται η ακαδημαϊκή ταυτότητα (ή κάρτα του εργαζόμενου) για την είσοδο και κίνηση των φοιτητών, διδακτικού προσωπικού και διοικητικού προσωπικού στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Β) Ιδρύεται ειδική υπηρεσία φύλαξης με αυτοτελή οργανωτική δομή σε κάθε ΑΕΙ, που υπάγεται στον Πρύτανη και συνεργάζεται με τις δημόσιες αρχές. Οπως συμβαίνει στα περισσότερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Οπως αρμόζει σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα.

Γ) Καθορίζονται οι στόχοι και τα μέσα, καθώς και οι διαδικασίες πρόσληψης των υπευθύνων της Υπηρεσίας και οι αρμοδιότητές της. Οπως και η ευθύνη τους για την ειδοποίηση των αστυνομικών αρχών σε περίπτωση έκνομων ενεργειών.

Δ) Περιγράφονται οι διαδικασίες αξιοκρατικής στελέχωσης και εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Φύλαξης. Οπως και η δυνατότητα του Πανεπιστημίου να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις με φορείς (εταιρείες) του ιδιωτικού τομέα. Οι οποίες κατά την άσκηση του έργου τους εποπτεύονται και ελέγχονται.

Ε) Ο Κρατικός Προϋπολογισμός με επιπλέον χρηματοδότηση, καλύπτει το κόστος των δαπανών για τη φύλαξη των ΑΕΙ.

Επίσης περιέγραψε τις βασικές αρχές της πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής συνολικά για την αναβάθμιση των ΑΕΙ.

Πηγή: ΑΜΠΕ






Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί σαν πολυκατάστημα…

  


Στη Μνημονιακή Ελλάδα η δημόσια περιουσία ρευστοποιείται προς ψίχουλα που ρίχνονται στη μαύρη τρύπα του χρέους. Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί σαν πολυκατάστημα που έχει βγάλει το «εμπόρευμα» προς εκποίηση, υπό όρους αποικιακούς και χωρίς κανένα απτό όφελος ούτε για το Δημόσιο αλλά ούτε και για τον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα.

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις (π.χ. ΟΠΑΠ, Ελληνικό), η ζημιά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία είναι εντυπωσιακή.

Το ΜέΡΑ25 προτείνει:

• Παροχή τραπεζικής άδειας στο ΤΑΙΠΕΔΥπερταμείο μετατρέποντάς το στην Αναπτυξιακή Τράπεζα που έχει ανάγκη η χώρα • Η νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα διακρατεί (ό,τι έχει μείνει από) τη δημόσια περιουσία, χρησιμοποιώντας την ως εχέγγυο για να αντλεί πόρους που θα κατευθύνονται στη χρηματοδότηση (α) δημόσιων επενδύσεων που αναδεικνύουν (και αυξάνουν) την ίδια την δημόσια περιουσία – σε συνεργασία κατά περίπτωση με ιδιώτες – και (β) ιδιωτικών επενδύσεων • Ολες οι ιδιωτικοποιήσεις παγώνουν έως ότου, τουλάχιστον, ανακάμψουν οι τιμές στις οποίες κάποια περιουσιακά στοιχεία πωληθούν. Δημόσια αγαθά όπως η ενέργεια, το νερό, παραλίες κλπ αποκλείονται από οποιαδήποτε πώληση ανεξάρτητα τιμών και προϋποθέσεων • Στην περίπτωση που κάποιο δημόσιο περιουσιακό στοιχείο πουληθεί στο μέλλον, ισχύουν οι εξής όροι:

ελάχιστο όριο επενδύσεων από τον αγοραστή συλλογικές συμβάσεις και κατοχυρωμένα τα δικαιώματα των εργαζομένων δεσμεύσεις προς όφελος τοπικών κοινωνιών διακράτηση μερίδας μετοχών από το δημόσιο που θα περνούν στα ασφαλιστικά ταμεία με στόχο τη μόνιμη ενίσχυσή τους.

• Οι μετοχές της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας δίνονται στα ασφαλιστικά ταμεία, ενισχύοντας έτσι την κεφαλαιοποίησή τους.



Σταχυολόγηση από το facebook του Κυρ. Βελόπουλου
 

*Το εμβόλιο της Pfizer κοστίζει 20 δολάρια, το εμβόλιο Sputnik κοστίζει 10 ευρώ. Το ένα εμβόλιο παρέχει 96% επιτυχία και το άλλο δεν ξέρει κανείς. Αλλά η #ΝΔ επιμένει στη Pfizer!

*Οι λαθρομετανάστες στην ουρά για τζάμπα λεφτά και οι Έλληνες στην ουρές για συσσίτια και για ληξιπρόθεσμες οφειλές! Έτσι η #ΝΔ τους μαζεύει όλους στην #Ελλάδα. Έρχονται από όλο τον κόσμο γιατί παίρνουν τζάμπα λεφτά. Ακατοίκητα νησιά και τέρμα το τζάμπα!

*Άλλη μια δικαίωση της Ελληνικής Λύσης, όταν αποκάλυπτε τον βρόμικο ρόλο της Ιταλίας υπέρ της Τουρκίας.

Ανακοίνωσαν απαγόρευση πώλησης όπλων στα Εμιράτα για «ανθρωπιστικούς λόγους», ενώ συνεχίζουν να τροφοδοτούν αδιάλειπτα την Τουρκία που σφάζει σε 4 χώρες!

*Τέτοια ευρωπαϊκή Ένωση, εγώ δεν τή καταλαβαίνω. Οι Γερμανοί πουλάνε όπλα στους Τούρκους, που είναι εχθροί της Ελλάδας, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ισπανοί τό ίδιο. Οι Ιταλοί ακόμα χειρότερα.

Τή στιγμή πού απειλείται ένα κράτος τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι η Ευρώπη είναι με το μέρος του, λόγω της Ένωσης. Τί Ένωση είναι αυτή που έχουμε. Μήπως είναι υποταγή τών αδύναμων χωρών τής Ευρώπης, στα ισχυρά Κράτη; Εμείς σάν λαός δηλαδή, δεν έχουμε να κερδίσουμε όπως φάνηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια τίποτα ουσιαστικό. Τί κοροϊδία είναι αυτή; Πόσο ξεπουλημενοι μπορεί να είναι οι πολιτικοί μας τελικά, ώστε να βοηθούν άλλους λαούς, νά υποτάξουν τό δικό τους. Και να σκεφτείς ότι εμείς, ό λαός δηλαδή, το βλέπουμε να συμβαίνει αυτό και ψηφίζουμε αυτούς πάλι.

Μιλάμε για σοβαρή διαστροφή. Αντί να υποστηρίξουμε κάποιο Πατριώτη Πολιτικό, ώστε να πασχίζει για το καλό του τόπου μας, ψηφίζουμε πάντα τά λαμόγια αυτά, δηλαδή αυτούς που θα ξεπουλήσουν τά πάντα προς όφελος τους. ΗΜΑΡΤΟΝ


Γιάννης Δελής : Το ΚΚΕ ζητάει την απόσυρση του ν/σ για τα ΑΕΙ
  

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια και την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής τονίζοντας -κατά την παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδηότι το απορρίπτει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Πηγή: in.gr 2 Φεβρουαρίου 2021, 15:11 Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια και την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής τονίζοντας -κατά την παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδηότι το απορρίπτει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Το απορρίπτει η κοινωνία «Η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας καθώς μέσα στην πανδημία, με τα Πανεπιστήμια κλειστά εδώ και ένα χρόνο, και με τα σχολεία να ανοιγοκλείνουν η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που εισάγει πολύ μεγάλες αλλαγές σε όλο το εύρος της Εκπαίδευσης και στις πανελλαδικές και στα Πανεπιστήμια, ένα νομοσχέδιο που απορρίπτουν στο σύνολό τους φοιτητές, μαθητές, γονείς, οι πανεπιστημιακοί, ολόκληρη η κοινωνία» σημείωσε ο κ. Δελής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολιάζοντας το περιεχόμενο του νομοσχεδίου των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι βασικές επιδιώξεις της ίδρυσης από την κυβέρνησης της ΝΔ της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι η περιφρούρηση της επιχειρηματικής λειτουργίας των Πανεπιστημίων και η κατασταλτική αντιμετώπιση της οργανωμένης συλλογικής αμφισβήτησης του «Πανεπιστημίου-ανώνυμη εταιρεία» και κάθε αγωνιστικής διεκδίκησης των φοιτητών για ολοκληρωμένες σπουδές, είναι οι βασικές επιδιώξεις της πανεπιστημιακής αστυνομίας που ιδρύει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια