Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1730

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΦΘΑΝΕΙ: παρατηρήθηκε ανωμαλία στο υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Θάλασσας του Μαρμαρά. Γίνεται λόγος για ρήγμα και επικείμενο καταστροφικό σεισμό μαμούθ στην Κων/πολη

    


Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021:

Ανησυχία στην Τουρκία για επικείμενο μεγάλο καταστροφικό πολύνεκρο σεισμό. Μια ανωμαλία παρατηρήθηκε στo υποθαλάσσιο ανάγλυφο (ρήγμα στο φλοιό της γης, συνοδευόμενο από κατολίσθηση διαχωρισμένων τμημάτων) στη Θάλασσα του Μαρμαρά στα ΝΔ της Κων/πολης. Μπορεί να προέρχεται από μια προβλεπόμενη περιοχή ενός πιθανού ρήγματος….. Η Κωνσταντινούπολη περιμένει έναν μεγάλο σεισμό. Οι αρχές περιμένουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές κατ΄εκτίμηση που θα κυμαίνονται μεταξύ 150 000 και 500 000 νεκρών.

H ώρα των μεγάλων σημείων και των μεγάλων εξελίξεων φθάνει….

Kαμιά εκκένωση δεν προβλέπεται για την ώρα αφού κανείς δεν ξέρει ποότε ακριβώς θα χτυπήσει ο εγκέλαδος. Αυτή είναι μια μορφολογική ανωμαλία πρόσφατη που οι Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν Η Κων/πολη έχει 16.000.000 με την περιοχή του Μαρμαρά φθάνει τα 20 ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανικής ζώνης είνει εκεί, οπότε ο σεισμός θα είναι πολύ καταστροφικός.

Η τουρκική κυβέρνηση εξαπέλυσε το σχέδιο “αστικής ανακαίνισης ” που προβλέπει την κατεδάφιση και εκ νέου δόμηση περίπου 6-10.000.000 κατοικιών αντί 110-120 δις $. Αλλά είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και το λογικότερο είναι ότι δεν θα προλάβουν..

Γίνεται λόγος για συντελειακές στιγμές ανησυχούν για γέφυρες για σχολεία κυβερνητικά κτίρια ως κι αεροδρόμιο….Θα επαληθευθούν οι προφητείες για το Μεγάλο Σεισμό;;;;

dimpenews.





Ίμια: Ανατριχίλα από το σύνθημα των ΛΟΚατζήδων… Από τότε στις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις θυμούνται με συγκίνηση αυτή την τραγωδία

    


5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ Newsroom 30.1.21 
31 Ιανουαρίου 1996. Ώρα 04.30 τα ξημερώματα. Ελικόπτερο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έπεσε πάνω απ’ τη βραχονησίδα Ιμια, ύστερα από πυρά τούρκων κομμάντος που είχαν καταλάβει το νησάκι. Νεκροί ανασύρθηκαν τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Εκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν.

Από τότε στις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις θυμούνται με συγκίνηση αυτή την τραγωδία. Γιατί οι βατραχάνθρωποι που εκπαιδευόντουσαν χρόνια για διαχείριση τέτοιων κρίσεων, δεν πήραν ποτέ την εντολή εμπλοκής, παρότι η Ελλάδα είχε… πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων; Το γεγονός έχει επηρεάσει πολύ τις Δυνάμεις Καταδρομών, Αλεξιπτωτιστών και Πεζοναυτών μας. Μάλιστα όσοι έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι λέγεται ένα χαρακτηριστικό σύνθημα για τα Ιμια… Το σύνθημα αναφέρει:

Στα Ιμια, στα Ιμια… 
Μία κρύα νύχτα του χειμώνα, 
31 Γενάρη, 
σκοτώθηκαν τρία παιδιά, 
πάνω απ’ του Αιγαίου τα γαλανά νερά.

Και εγώ μικρός που ήμουν τότε.
Είπα, αχ Ελλάδα πότε.
Θα μεγαλώσω, να στρατευτώ.
Για το χαμένο αίμα να εκδικηθώ.





Εμβόλιο Pfizer Σερβία: Περισσότερες από τις μισές παρενέργειες προκλήθηκαν από το εμβόλιο της Pfizer

  


Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021: Νωρίτερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού δεν συνδέεται με τους καταγεγραμμένους θανάτους. Περισσότερες από τις μισές παρενέργειες από τη χρήση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στην Σερβία προέρχονται από το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρχής Φαρμάκων (ALIMS) Πάβλε Ζέλικ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, έως την Παρασκευή περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί στη Σερβία.

«Εως σήμερα, 62 αντιδράσεις έχουν αναφερθεί. Από αυτές οι 35 συνδέονται με το εμβόλιο της Pfizer, οι 26 με της Sinopharm και μόνο μία με το Sputnik V» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι κυρίως επρόκειτο για αντιδράσεις στο σημείο που έγινε η ένεση, όπως πόνος και πρήξιμο. «Αναφέρθηκαν επίσης αντιδράσεις του σώματος, οι συχνότερες πυρετός όχι περισσότερο από τρεις ημέρες, αδυναμία, κούραση και πονοκέφαλος. Αλλά αυτές δεν θα πρέπει να μας απασχολήσουν» τόνισε.

Πηγή:https://sputniknews.gr





Ο Μπάιντεν «παγώνει» την Ελλάδα

  


Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021: Καθόλου καλά δεν είναι τα πρώτα δείγματα από την νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Και δεν μιλάμε φυσικά για την φαρσοκωμωδία όπου η ελληνική πλευρά εκλιπαρεί για μία ολιγόλεπτη συνομιλία του Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Αυτό είναι άλλο ένα δείγμα του πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι η ελληνική πολιτική σκηνή αναφορικά με τις διεθνείς εξελίξεις. Φωνάζαμε εδώ ότι όσο καλός και αν είναι ο Μπάιντεν, δεν παύει να ανήκει στο κόμμα των δημοκρατικών. Ενα ακόμα που με την πολιτική που τα τελευταία 30 χρόνια, υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Τουρκίας, του αλβανικού αλυτρωτισμού, της μουσουλμανικής αδελφότητας, ότι δηλαδή απειλεί την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Μακάρι ο Μπάιντεν να μπορέσει να αλλάξει αυτή τη στρατηγική, αλλά το βαθύ κράτος των δημοκρατικών έχει συγκεκριμένα συμφέροντα και αποδεδειγμένη διαπλοκή με την Τουρκία, όπως αποδείχτηκε και από τις πρωτοφανείς ενέργειες Κλίντον, που ως υπουργός εξωτερικών του Ομπάμα, κατέστρεψε στην κυριολεξία την μέση Ανατολή προς όφελος της Τουρκίας. Ποτάμι αίματος για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Ερντογάν, όπως είχαν χυθεί ποτάμια αίματος στα Βαλκάνια για να εγκαθιδρυθεί η ισλαμική Δημοκρατία της Βοσνίας, το κράτος – συμμορία του Κοσσυφοπεδίου και να προωθηθούν τα συμφέροντα των ακραίων αλβανών. Συρία, Λιβύη, βόρειο Ιράκ, Αίγυπτος που ευτυχώς αντιστάθηκε, κάθε ενέργεια των δημοκρατικών ισοδυναμούσε με μία εθνική τραγωδία και με μία επέκταση της οθωμανικής Τουρκίας.

Μακάρι ο Μπάιντεν να μπορέσει να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Αλλά τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Δεν είναι δυνατόν οι πρώτες ενέργειες που κάνει η νέα διοίκηση να είναι η ακύρωση της στρατιωτικής συμφωνίας με τα ηνωμένα αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία. Δεν είναι δυνατόν, μία από τις πρώτες αποφάσεις του Τζο Μπάιντεν να είναι το πάγωμα πωλήσεις μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς στα Εμιράτα, όπως ακριβώς επιθυμούσε η Τουρκία! Δεν είναι δυνατόν να αναστέλλεται η προμήθεια στρατηγικών πυραύλων από την Σαουδική Αραβία, επειδή το επιθυμεί ο Ερντογάν.

Δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή να υπάρχουν κινήσεις προσεγγίσεις Ισραήλ – Τουρκίας, θέτοντας σε κίνδυνο την πραγματική κοσμογονία που είχε συμβεί με την προσέγγιση Ισραήλ – ηνωμένων αραβικών Εμιράτων – σαουδικής Αραβίας, εξέλιξη που θα εξυπηρετούσε την ειρήνη και την συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή.

https://www.olympia.gr





Ρωσικές & Τουρκικές Δυνάμεις ελέγχουν το «Κέντρο Εκεχειρίας» στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ!
  

Πηγή: Veteranos.gr 30 Ιανουαρίου 2021 Η Ρωσία και η Τουρκία άνοιξαν σήμερα ένα κοινό κέντρο επίβλεψης και εποπτείας της εκεχειρίας στο ΝαγκόρνοΚαραμπάχ, η οποία συνήφθη έπειτα από την αναζωπύρωση της σύγκρουσης στην περιοχή τον περασμένο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν. Το κέντρο, στο οποίο αμφότερες οι χώρες συμφώνησαν τον Νοέμβριο, άνοιξε επισήμως στην περιοχή του Αζερμπαϊτζάν, Αγκντάμ. Θα επανδρωθεί με 60 στρατιώτες από την Τουρκία και την Ρωσία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας.

Επειτα από έξι εβδομάδες συγκρούσεων το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία εκεχειρίας με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας για τον διαφιλονικούμενο θύλακα, τον οποίο η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά κυρίως κατοικείται από Αρμένιους.

Χθες η Τουρκία ανακοίνωσε ότι στο κέντρο θα εποπτεύει Τούρκος στρατηγός με 38 Στελέχη Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ανακοίνωσε ότι «η επιτήρηση θα πραγματοποιείται με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καθώς και με αξιολόγηση των δεδομένων που θα λαμβάνονται από άλλες πηγές».

Η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση και έχει ασκήσει κριτική εις βάρος των συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ (Ρωσία, Γαλλία, ΗΠΑ) επειδή δεν έχουν επιλύσει την μακροχρόνια σύγκρουση έπειτα από δεκαετίες διαμεσολάβησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια