Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1729


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Χρήστος Σταϊκούρας : Θα αξιοποιήσουμε το πλαίσιο της ΕΕ για την κρατική ενίσχυση στις επιχειρήσεις

  

Ό Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι κυβέρνηση προχωράει στην αξιοποίηση του άρθρου 3.12 του προσωρινού πλαισίου της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις και, με διατάξη νόμου που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, διαμορφώνεται προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών.

in.gr 22 Ιανουαρίου 2021, 12:39 «Η κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο, μεθοδικότητα και ευελιξία ώστε η χώρα μας να καταφέρει να ξεπεράσει το σκόπελο της υγειονομικής κρίσης και να εισέλθει σε τροχιά υψηλής, διατηρήσιμης, έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, θέτοντας τα θεμέλια για ένα μέλλον ευημερίας, αντάξιο των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που δικαιούνται οι επόμενες γενιές», ανέφερε ο υπουργός Όικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας , κατά τη συζήτηση στη Βουλή, της επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για τον σχεδιασμό αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου ανάκαμψης. Η σημερινή είναι ίσως η πρώτη φορά, που ο υπουργός Όικονομικών χρησιμοποίησε τόσο υψηλούς τόνους στην απάντηση που έδωσε στην πρόεδρο και τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής , οι οποίοι είχαν προηγηθεί στο βήμα της Βουλής και είχαν επίσης επικρίνει με δριμύτητα την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση έχει στηρίξει ουσιαστικά την επιχειρηματική κοινότητα ώστε οι επιπτώσεις της κρίσης να είναι όσο το δυνατό μικρότερες και αναστρέψιμες. Αυτό έχει αναγνωριστεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, αναμένεται να αποσοβήσουν ευρείας κλίμακας απολύσεις και πτωχεύσεις», είπε ο κ. Σταϊκούρας και σημείωσε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΜΗ, το 2020, παρά την υγειονομική κρίση, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν είναι αισθητά μικρότερος από το 2019, ενώ την ίδια περίοδο, ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων ήταν τριπλάσιος.

«Η κυβέρνηση ωστόσο δεν θα σταματήσει εδώ. Συνεχίζει και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις, λειτουργώντας με μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και αίσθημα δικαίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα, μακρυά από θριαμβολογίες και κινδυνολογίες. Ζούμε μέσα στην οικονομία και την κοινωνία και όχι σε γυάλινους πύργους.

Κατανοούμε τους προβληματισμούς, ακούμε το σφυγμό, αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, σεβόμαστε τις αγωνίες της κοινωνίας, έχουμε αίσθημα της ευθύνης, αντιδρούμε με αμεσότητα, διαχειριζόμαστε με ταχύτητα και με ευελιξία τις συνέπειες της κρίσης, ενεργούμε με ψύχραιμη, καθαρή και συγκροτημένη σκέψη», είπε ο υπουργός Όικονομικών.



Πως αντιδρά στη συνέντευξη Σαμαρά
  
Αντιδράσεις προκαλεί η ηχηρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εκφράζει την αντίθεσή του με τις διερευνητικές επαφές, αλλά και την προσφυγή στη Χάγη. Αν και από τη ΝΔ δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο, κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για “ομηρία Μητσοτάκη” και εκτιμούν ότι αυτές οι εσωτερικές διαφωνίες είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός δεν συναίνεσε στη διαμόρφωση κοινής εθνικής γραμμής. Και αυτό γιατί, όπως λέει, «η Τουρκία δεν δέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας», ούτε το υπογράφει, επομένως «δεν υπάρχει τέτοιο κοινό πλαίσιο προσφυγής». Ό πρώην πρωθυπουργός σχολιάζει αρνητικά και το «να συρθούμε στη Χάγη υπογράφοντας συνυποσχετικό με την Τουρκία», κάτι για το οποίο υποστηρίζει πως σημαίνει «να δεχθούμε να λυθούν οι διαφορές μας όχι όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο, αλλά όπως θέλει η Τουρκία».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι αυτή η «πολιτική ομηρία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά εξηγεί και την έλλειψη σαφούς στρατηγικής από την κυβέρνηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις». Μιλώντας στο Mega, ο Πάνος Σκουρλέτης, αφού επιτίθεται στον πρώην πρωθυπουργό, καταλογίζοντάς του «ακροδεξιό» και «διχαστικό λόγο», τονίζει ότι «το άρθρο του κ. Σαμαρά εξηγεί την στρατηγική ασάφεια της κυβέρνησης ως προς τα ελληνοτουρκικά». Στέκεται βέβαια ιδιαίτερα στις «απειλές» προς την σημερινή κυβέρνηση να μην φέρει στη Βουλή τις συμφωνίες με τα Σκόπια, γιατί θα τις καταψηφίσει. Κατηγορεί τέλος τον πρώην πρωθυπουργό ότι «με τον λόγο του, δίχασε την ελληνική κοινωνία, όταν ήταν η ΝΔ στην αντιπολίτευση και αυτή τη στιγμή μπλοκάρει την έναρξη των συζητήσεων με σκοπό την ανεύρεση μιας ειρηνικής λύσης».




«Δεν έχετε λευκή επιταγή»: Συζήτηση για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης ζητά η Φ.Γεννηματά

  
CNN Newsroom 22 Ιανουαρίου 2021 Ελλειμμα σχεδιασμού για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάπτυξης και ανάσχεσης της ύφεσης και των συνεπειών της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά και ζήτησε να έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης. «Τα κονδύλια του ταμείου είναι ίσως η μεγαλύτερη και τελευταία ευκαιρία για τη χώρα. Το πρόγραμμα ξεπερνά την κυβερνητική σας θητεία. Δεν έχετε λευκή επιταγή να τα διαχειριστείτε όπως εσείς κρίνετε. Αφορά το μέλλον της χώρας και όχι της κυβέρνησης σας. Δεν θα σας επιτρέψουμε να προχωρήσετε εν κρυπτώ», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του κόμματός της, εκφράζοντας φόβους για «πάρτι συμφερόντων» στη διαχείριση των πόρων.

Η Φώφη Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση ότι πορεύεται με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας και σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια νέα αλλαγή με πρωταγωνιστή το ΚΙΝΑΛ που θα εγγυηθεί μια νέα κοινωνική συμφωνία, ώστε κανένα ευρώ να μην μένει χωρίς αναπτυξιακή διάσταση και κοινωνική αποδοτικότητα.




Οι εργαζόμενοι έχουν 2 απειλές να αντιμετωπίσουν. Τον κορονοϊό και την κυβέρνηση

  

news24719 Ιανουαρίου 2021 Επίθεση του ΜέΡΑ25 στην κυβέρνηση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Εγινε «πρόχειρα και άρον άρον», αναφέρει χαρακτηριστικά. Να μην σταματήσει η στήριξη όσων έχουν ανάγκη παρά το άνοιγμα του λιανεμπορίου ζητά με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, επικρίνοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για την πολιτική της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δύο απειλές έχουν να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι: Την covid-19 και την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Για το πρώτο, προσθέτει, «υπάρχει μεν η λύση του εμβολίου, αλλά ακόμα κι αυτή σκοντάφτει στην κακοδιαχείριση και τις καθυστερήσεις της δεύτερης. Όσο θα διαρκεί αυτή η «απόλυτη καταιγίδα» πανδημίας και κακοδιαχείρισής της, οι επαγγελματίες, είτε κλειστοί είτε ανοιχτοί θα βρίσκονται εν κινδύνω».

Το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει ότι «το άνοιγμα του λιανεμπορίου στο οποίο προέβη η κυβέρνηση πρόχειρα και άρον άρον, δεν πρέπει να σημάνει το τέλος της οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Η κυβέρνηση λοιπόν, να μην διανοηθεί να σταματήσει την οικονομική υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη και να προβεί άμεσα στα απολύτως απαραίτητα «κουρέματα» των συσσωρευμένων φόρων και εισφορών για το διάστημα της καραντίνας».




ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕ ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΛΧΙΚΙΝΗΣ ΩΣ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ

  

Η ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της μεγάλης πολυκεντρικής τυχαιοποιημένης μελέτης Colcorona, που ολοκληρώθηκε στον Καναδά, η οποία τεκμηρίωσε το σημαντικό όφελος από τη κολχικίνη ως φάρμακο για τον κορωνοϊό, επιβεβαιώνει πλήρως την Ελληνική Λύση και τον πρόεδρο της Κυριάκο Βελόπουλο, για όσα εδώ και μήνες έχει αναφέρει.

Όλοι αυτοί που παρουσίαζαν το εμβόλιο ως «πανάκεια», αποτρέποντας τόσο την ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες ΜΕΘ αλλά και την έγκαιρη έγκριση των φαρμάκων, είναι πλέον βαρύτατα εκτεθειμένοι.

ΓΡΑΦΕΙΌ ΤΥΠΌΥ 

*Έξω τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια! O Έλληνας μεροκαματιάρης ματώνει για να σπουδάσει το παιδί του!! Αν ανήκει ο φοιτητής σε παράταξη παίρνει πιο εύκολα σημειώσεις ! Έλεγχος σε έρευνες μελέτες -συγγράματα - σίτιση . Νοικοκύρεμα και ασφάλεια στα Πανεπιστήμια.

Είναι περιουσία του λαού!! Στην Ευρώπη λάμπουν από καθαριότητα! Εδώ τα καταστρέφουν !! Έχουν γίνει κέντρο διερχόμενων! Όι πρυτάνεις φοβούνται να μιλήσουν!.. Από την ομιλία του Βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνου Μπούμπα.





Θέσεις για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων που εξήγγειλε η κυβέρνηση

  

Αθήνα, 22 Ιαν 2021 Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Η κυβέρνηση, αφού έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, με τα απαράδεκτα διλήμματα που έθετε -για το αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ή τα χιονοδρομικά κέντρα και το λιανεμπόριο- τελικά ανακοίνωσε το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, χωρίς να παίρνει κανένα επιπλέον μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους. Τα σχολεία ανοίγουν, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ. Όι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς συνεχίζουν να ταλανίζουν και να οδηγούν σωρευτικά σε σημαντικά μορφωτικά κενά χιλιάδων νέων.

Όμως αυτά που δίνουν λύση στα οξυμμένα προβλήματα των σχολείων είναι:

-Να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε σε συνδυασμό με αξιοποίηση χώρων και αιθουσών να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

-Αμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία, για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

-Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, σε συνθήκες πανδημίας.

-Να γίνει άμεσα αναπροσαρμογή της ύλης σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να εντοπιστούν τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί και να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

-Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων.

Όι χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, που θα ξαναβρεθούν στα σχολεία τους, μαζί με τους γονείς και όλο το λαό, με οργάνωση, συζήτηση και αγώνα, μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια