Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1729

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 
«Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη
για ένα τυποποιημένο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμών άνοιξε τη συζήτηση», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, προσθέτοντας πως μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ και την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, «εξετάζονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πιστοποιητικού και το εύρος χρήσης του». Ο συμπολίτης μας εκ Νεμέας κ. Ταραντίλης επικαλείται σχετικά τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σύμφωνα με την οποία «οι ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν για τη δημιουργία ενός τυποποιημένου και διαλειτουργικού πιστοποιητικού εμβολιασμού για ιατρικούς λόγους.
 Οι ηγέτες θα καθορίσουν σε επόμενο διάστημα σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται αυτό το πιστοποιητικό». Έτσι, συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε ξανά να καταγγείλει τον πρωθυπουργό, αγνοώντας την πραγματικότητα, για μια πρόταση που αναπόφευκτα θα απασχολήσει την Ευρώπη, είναι σαφέστατα υπέρ των συμφερόντων της χώρας και θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον τουριστικό κλάδο. Τι έχει να πει στους ανθρώπους του τουρισμού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός του να καταγγέλλει και να μοιράζει υποσχέσεις; Το «όχι σε όλα» για κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης και το «ναι σε όλα» για μικροπολιτικά οφέλη δεν αποτελούν πρακτικές υπεύθυνης αντιπολίτευσης»


 
Την αντίθεσή του στην έναρξη διερευνητικών επαφών
με την Τουρκία εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι «με πειρατές δεν κάνεις διάλογο» και πως «μόνο με αποτροπή αντιμετωπίζεται ο επεκτατιστής». Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός τάσσεται κατά του «δόγματος του κατευνασμού» και σημειώνει πως η έναρξη των διερευνητικών επαφών ακυρώνουν κάθε συζήτηση για κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας. Όπως εξηγεί, «η διεθνής κοινότητα δεν τιμωρεί μια χώρα την ώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται», αυτές οι κινήσεις θα ακυρώσουν στην πράξη τις κυρώσεις που έχουν προαναγγείλει ότι θα επιβάλουν οι ΗΠΑ…

Αλέξης Τσίπρας : Να μη ζητηθεί πίσω η επιστρεπτέα προκαταβολή – Γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους «Εδώ που φθάσαμε δύο λύσεις υπάρχουν. Η μία η προφανής, είναι η επιστρεπτέα να μην είναι επιστρεπτέα.
Να μην την ζητήσουν πίσω. Και να γίνει μια γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, τουλάχιστον αυτού που δημιουργήθηκε στην πανδημία». Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι έχει θέσει από την αρχή το θέμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, «ένα εξαιρετικά κρίσιμο θέμα προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, γιατί σε αυτή την δύσκολη στιγμή πρέπει να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο».


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Πομπέο «για την υποδειγματική συνεργασία που είχαν, καθώς και για την εξαιρετικά σημαντική συνεισφορά του στην προώθηση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, οι οποίες έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο τους», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

 
Σε ερώτηση της εφημερίδας
«Παραπολιτικά», μετά από τον σάλο που ξέσπασε για την υποστήριξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Κουφοντίνα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας ανέφερε: «Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι το να υποστηρίζουν κάποιοι κατά συρροή και καταδικασμένους δολοφόνους δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο. Αυτό πρέπει να εκφράζεται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις χωρίς να εξαιρείται καμία. Μιας και με ρωτάτε όμως, είμαι βέβαιος πως η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την υποστήριξη στον Κουφοντίνα»

«Το κυβερνητικό σχέδιο «διαχείρισης των συναθροίσεων», έρχεται να επιβεβαιώσει πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική «δια πυρός και σιδήρου». Το ίδιο άλλωστε κάνει και με την ίδρυση «πανεπιστημιακής αστυνομίας».
Είναι ενδεικτικό πως το κυβερνητικό σχέδιο, όπως και το προεδρικό διάταγμα που προηγήθηκε, υπερβαίνουν ακόμη και διατάξεις αυτού του αντιδραστικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση, λύνοντας ακόμα περισσότερο τα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών για τον περιορισμό, την απαγόρευση και τη διάλυση των συγκεντρώσεων» αναφέρει το ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα

Την απόφασή του
να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι πιστεύει πως μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της παράταξης και να συμβάλει στο μέλλον της πατρίδας.
Στόχος του όπως είπε είναι «ο υπερδιπλασιασμός δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής γιατί το δικαιούται το κόμμα λόγω και της ιστορίας του» και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ένα κόμμα με 6% να συνεργαστεί με άλλο κόμμα γιατί θα το καταπιεί. Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ως ιδεολογικό αντίπαλο και τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπαρξιακό αντίπαλο.

 
Σε τηλεδιάσκεψη
με θέμα την επανάκαμψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του παγκοσμίως γνωστού “Ράλι Ακρόπολις” μετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, καθώς και δήμαρχοι της Κορινθίας. Στη διάσκεψη, που διοργάνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, συμφωνήθηκε η Περιφέρεια να καταβάλει το 50% της δαπάνης, που αφορά το σκέλος της Πελοποννήσου της φετινής διοργάνωσης του “Ράλι Ακρόπολις. “Επιδιώκουμε να επιστρέψει μόνιμα στα εδάφη μας η διοργάνωση, για να προβληθεί παγκοσμίως”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής , αρμόδιος για την Κορινθία, γιατρός στο επάγγελμα, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην Υγεία των Κορινθίων. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, έδειξε αυτή του την τάση αγάπης προς εμάς, τους συμπολίτες του. Αυτές τις ημέρες βρισκόταν στο Κιάτο, έδρα του Δήμου Σικυωνίων, η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας (ΕΙΟ), στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί -σε συνεργασία με την Π.Ε. Κορινθίας και των δήμων της Κορινθίαςκαι το οποίο αφορά δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και διενέργεια Τεστ ΠΑΠ, για όσες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν. Η πρόληψη έχει προτεραιότητα!...
 
Στο έργο στερέωσης
, αποκατάστασης και ανάδειξης των καταλοίπων του αρχαίου λιμένα Κεγχρεών βρέθηκε τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.  Μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Αθηνά Κόρκα αρμόδια για θέματα Πολιτισμού στην Π.Ε Κορινθίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Χάρη Βυτινιώτη αρμόδιο για θέματα υποδομών και την προϊσταμένη αλλά και στελέχη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας ενημερώθηκαν για την ομαλή εξέλιξη του έργου, αλλά και συζήτησαν για την βατότητα του δρόμου σύνδεσης των Βόρειων και Νότιων άκρων του λιμένα. Ο Δήμος Κορινθίων συμβάλει καθοριστικά στην δρομολόγηση της λύσης ούτως ώστε το σπουδαίο έργο να ολοκληρωθεί και το μνημείο να τύχει της φροντίδας αλλά και της ανάδειξης, που αρμόζει.

« Όλο και πιο κοντά στην απογείωση έρχεται το mega project των υδροπλάνων και η λειτουργία των υδατοδρομίων, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες κατασκευής και αδειοδότησης τους σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι στην πενταετία να λειτουργούν περί τα 150 υδατοδρόμια δημιουργώντας το μεγαλύτερο δίκτυο σε όλη την Ευρώπη…». Με αυτή την εισαγωγή αρχίζει την ανάρτησή του στο facebook ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου ν- Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος , σε αναλυτικό σχετικό κείμενο. Προφανώς στο νου του έχει ένα υδατοδρόμιο στο Ξυλόκαστρο. Και γιατί όχι;

Ο Δήμαρχος Νεμέας, Κωνσταντίνος Φρούσιος , από ό,τι καταγράφεται στις ενέργειές του, έχει εντάξει το ενδιαφέρον του στην υγεία και τα οικονομικά συμφέροντα των δημοτών.
Αυτό διαφαίνεται και στην Ανακοίνωση που εξέδωσε, την προηγούμενη εβδομάδα: « Έχοντας υπόψη: α) Την με αριθμ. Δία /Γ. Π. οικ. 2333ΚΥΑ(ΦΕΚ 5318/2021) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19». Ο Δήμος Νεμέας ενημερώνει τους δραστηριοποιουμένους στη Λαϊκή Αγορά του Δήμου , οι οποίοι προέρχονται από την Π.Ε. Αργολίδας να μην προσέλθουν στη λαϊκή αγορά της 21ης /1/2021. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί από τα ελεγκτικά όργανα παράβαση των ανωτέρω, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις και πρόστιμα στους παραβάτες…»

Αγαπητοί μου Αναγνώστες – Συνδρομητές της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, στη συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης, οφείλω να σας πω και τα εξής:
Κατ΄ αρχάς ευχαριστώ όλους όποιοι μου τηλεφώνησαν για συνέχεια της έκδοσης. Μερικών τα λόγια μου δημιούργησαν τη βεβαιότητα πως είμαι στο σωστό δρόμο ευγνωμοσύνης για τη στήριξη των πολλών. Ευχαριστώ επίσης αυτούς που έσπευσαν να τακτοποιήσουν ακόμη και την τρέχουσα ετήσια συνδρομή, Δεν σας κρύβω ότι με θλίψη μου δεν έλαβα ούτε ένα τηλεφώνημα ή επιστροφή εφημερίδας από αυτούς που οφείλουν παλαιές συνδρομές και δεν προτίθενται να τακτοποιήσουν το θέμα. Γι αυτούς που δεν εκτιμούν ότι επί ένα χρόνο παίρνουν την εφημερίδα μόνο με 25 ευρώ και πληροφορούνται σωστά, επιφυλάσσομαι… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα στις παραδόσεις εμβολίων, θα επιστρέψουμε σε μια κάποια κανονικότητα τέλη άνοιξης με αρχές καλοκαιριού, είπε ο πρωθυπουργός στο World Economic Forum. Η επιστροφή στην κανονικότητα εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνόδου του World Economic Forum. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στη συμφωνία της ΕΕ με τις φαρμακευτικές εταιρείες για την προμήθεια των δόσεων, την οποία χαρακτήρισε ως «success story». Τόνισε, ωστόσο, ότι οι παραδόσεις πρέπει να εξασφαλιστεί πως θα γίνουν πιο γρήγορα και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, καθώς από τις παραδόσεις εξαρτάται άμεσα ο ρυθμός των εμβολιασμών. «Αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα», κατέληξε ο πρωθυπουργός, «θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια κάποια κανονικότητα στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού». Για την πρότασή του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι μ’ αυτή θέλουμε οι επισκέπτες στην Ελλάδα να έρθουν με ασφάλεια το καλοκαίρι και ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά εν τέλει ολόκληρη την Ευρώπη.



Την συμφωνία ύψους 2,3 δισ. ευρώ για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale υπέγραψαν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα ομόλογός του Φλοράνς Παρλί. Με βάση την συμφωνία, η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει από την Γαλλία, 12 μεταχειρισμένα και 6 καινούρια μαχητικά αεροσκάφη με τον οπλισμό τους. Το συνολικό κόστος κτήσης των 18 αεροσκαφών ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ χωρίς κρατήσεις, ενώ το κόστος για τον εξοπλισμό των αεροσκαφών (βλήματα τηλεκατευθυνόμενα Meteor) καθώς και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις των υπαρχόντων βλημάτων (τύπου Mica, Scalp και Ecoxet) ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ χωρίς τις κρατήσεις… 

 
« Εμείς στη ΝΔ επειδή έχουμε την τύχη να έχουμε πολλούς πρώην πρωθυπουργούς, έχουμε εγκαίρως δηλώσει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να καταθέτουν τις απόψεις τους είτε αυτές είναι σύμφωνες είτε όχι με τις απόψεις της ηγεσίας», ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, στην οποία αναφέρθηκε κατά των διερευνητικών επαφών, που έγινε τη Δευτέρα στην Πόλη.

 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης,
αναφέρει πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ανακηρυχθεί στη μόνη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που κάθε μήνα εκδίδει γενικό απαγορευτικό αναστολής του άρθρου 11 του Συντάγματος με αστυνομική διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ. Η κατ’ εξακολούθηση γενική αναστολή άρθρου του Συντάγματος, με απόφαση ενός στρατηγού ξυπνά στην κοινωνία τις πιο μαύρες μνήμες. Αυτή τη φορά δε, ούτε οι πιο θερμοί οπαδοί της ΝΔ μπορούν να αντιληφθούν γιατί την ίδια στιγμή επιτρέπονται οι «συγκεντρώσεις» μέσα κι έξω από τα εμπορικά κέντρα και τις μεγάλες αγορές… 

 
Στην ψηφοφορία
για την υιοθέτηση της έκθεσης «Πολιτική Συνοχής και τις Περιφερειακές Περιβαλλοντικές Στρατηγικές στη μάχη κατά της Κλιματικής Αλλαγής» της Επιτροπής Αγροτικών θεμάτων (AGRI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, ο Εμμανουήλ Φράγκος πέτυχε την υπερψήφιση της πρωτοβουλίας του για τη Μεσόγειο. Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ πέτυχε να ενταχθεί στο τελικό κείμενο η σύσταση μιας νέας “μακροπεριφέρειας” για τη Μεσόγειο, ώστε να στηριχθεί συγκεκριμένα η εξαγωγιμότητα των μεσογειακών προϊόντων και των παραγωγών της περιοχής, στα πρότυπα της “Μακροπεριφέρειας” ΑδριατικήςΙονίου.

 
Ο Σωτήρης Μητραλέξης
, μέλος Πολιτικού Σχεδιασμού του ΜέΡΑ25, γράφει στο NEWS 24/7 για το δημόσιο χρέος της χώρας και ζητεί να ανοίξει ο φάκελος στη Βουλή. «Την ώρα που, εν μέσω πανδημίας, άλλα θέματα μονοπωλούν το πολιτικό ενδιαφέρον, ίσως το πιο κρίσιμο και ενδιαφέρον να είναι ακριβώς αυτό που δεν συζητείται ποτέ: το να μάθουμε, με ακρίβεια, την αλήθεια για το πώς προέκυψε το δημόσιο χρέος της χώρας — για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα σε μια αενάως παρατεινόμενη χρεοκοπία. Το να ανοίξει στη Βουλή ο φάκελος της χρεωκοπίας που 2010 και της συνεχιζόμενης καταστροφής και συνολικής υποθήκευσης, το να διερευνηθεί ολόκληρη η περίοδος που μας οδήγησε στη χρεωκοπία του 2010, αλλά και η περίοδος της έκτοτε διαχείρισης μέχρι σήμερα, μέχρι το παρόν…»

Η πρώτη ομιλία- παρέμβαση της Μαριλένας Σούκουλη – Βιλιάλη , ως Κοινοβουλευτικής Εκπροοσώπου, στην ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ήταν σχετική με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για το IGB Project, καθώς και το καταστατικό του Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου!
Δεν ήταν η πρώτη της ομιλία από άμβωνος, αλλά οπωσδήποτε ήταν η πρώτη της, ως κοινοβουλευτικής εκπροσώπου. Από την παρακολούθηση της ομιλίας στο σχετικό βίντεο της Βουλής, αυτό που μένει στον θεατή είναι ότι πρόκειται για μία νέα βουλευτή, που υπόσχεται πολλά στον χώρο που εκλήθη να υπηρετήσει. Έχει παρόν και μέλλον!...

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γεώργιος Ψυχογιός τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 ανάρτησε στο λογαριασμό του στο facebook το εξής κείμενο: «Την 25/01/2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία και τα κινήματα βρέθηκε στην κυβέρνηση. Από τότε κύλησε πολύ νερό και φύσηξαν πολλοί άνεμοι. Ο αγώνας όμως για αξιοπρέπεια, δημοκρατία και μια άλλη, καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία συνεχίζεται καθημερινά…». Ιδέες για τις οποίες κάνει τον δικό του αγώνα, όπως γαλουχήθηκε και διαμορφώθηκαν τα πιστεύω του…

Ξεκαθάρισε το τοπίο ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος αναφορικά με το θέμα του νερού στο Διμηνιό. Ο δήμαρχος που εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΜEGA, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας, αρχικά, ότι το νερό του Κιάτου και του Κάτω Διμηνιού είναι πόσιμο, προερχόμενο από τις πηγές της Στυμφαλίας, άριστης ποιότητας και απολύτως ασφαλές. Αναφορικά, με το θέμα του Διμηνιού, ο δήμαρχος εξήγησε ότι εδώ και χρόνια είναι γνωστό σε όλους ότι η ποιότητα του νερού, στο συγκεκριμένο χωριό, είναι επιβαρυμένη και δεν χρησιμοποιείται για ανθρώπινη κατανάλωση. Γι’ αυτό εξάλλου, ο δήμος προέβη σε παράλληλη άμεση ενέργεια για την εξασφάλιση πόσιμου νερού στους κατοίκους…

Η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, υπό τον Δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη, στις προτεραιότητες ενεργειών της δεν αρκείται μόνο σε μεγαλεπήβολα σχέδια. Μικρά και μεγάλα έργα έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται σε ολόκληρο τον Δήμο.
Η Αντικατάσταση τροφοδοτικών αγωγών ύδρευσης μήκους 2 χιλιομέτρων και η αποκατάσταση της οδού, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, αλλά και η τοποθέτηση νέας ταμπέλας στο Δημαρχείο Αγίων Θεοδώρων, σε συνέχεια της συντήρησης του κτηρίου, στη Δημοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων, είναι μερικά από αυτά…

Ο εορτασμός φέτος το έτος 2021 από τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 και απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό, εορτάζεται σε όλη την Ελλάδα. Είναι ατυχής η σύμπτωση που μας έτυχε η λεγόμενη πανδημία του κορωνοϊού με τις τόσες περιοριστικές οδηγίες που αφορούν και τις πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις που απαιτούν συγκέντρωση θεατών. Παρά ταύτα, στο Δήμο Βέλου – Βόχας, όπως και στους άλλους Δήμους ελπίζω, ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, έχει συστήσει επιτροπές, οι οποίες εργάζονται με τις οδηγίες του ανάλογο πρόγραμμα…

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, αρμόδια για τον Πολιτισμό και την Παιδεία, μας έστειλε τον ετήσιο απολογισμό του έργου της για το έτος 2020.
Ομολογώ πως δεν με ξάφνιασε ο όγκος της Αυτοδιοικητικής της δραστηριότητας. Με γάλο το έργο της και πάρα πολλές οι παρεμβάσεις της. Η φίλη μας Αθηνά, μαθημένη από την κοινοβουλευτική της εμπειρία δεν άφησε τα πράγματα να την κατευθύνουν στα σημερινά της καθήκοντα και αρμοδιότητες. Μπήκε δυναμικά μπροστά και οδηγεί ορθά ενέργειες απαραίτητες για την περιοχή μας. Αθηνά, προχώρα, είσαι σε σωστή πορεία!...


Δεν υπάρχουν σχόλια