Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1727

Γ.Ψυχογιός 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Πλήρης διερεύνηση και άμεσες δράσεις αποκατάστασης και προστασίας της λίμνης Στυμφαλίας μετά την πρόσφατη πυρκαγιά


  


Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς τo Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιστολή της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ» με την οποία ζητούν μεταξύ άλλων, απαντήσεις για την αποτίμηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου στην χλωρίδα και πανίδα της λίμνης Στυμφαλίας από την πυρκαγιά στις 25/12/2020

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Πλήρης διερεύνηση και άμεσες δράσεις αποκατάστασης και προστασίας της λίμνης Στυμφαλίας μετά την πρόσφατη πυρκαγιά».

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά το υπ’αρ.: 1/4.1.2021 έγγραφο της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου, «Η ΑΛΚΥΩΝ», με το οποίο ζητούνται, μεταξύ άλλων, απαντήσεις για την αποτίμηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου από την πυρκαγιά στις 25/12/2020 που κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα από καλαμιώνες και βλάστηση στη λίμνη Στυμφαλίας, όπως μετέδωσε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο.

Οπως επισημαίνεται, η λίμνη Στυμφαλία που είναι προστατευόμενος βιότοπος ενταγμένος στο δίκτυο Natura 2000 σε έκταση 13 χλμ. και όπου το χρονικό διάστημα 2013 – 2018 εκπονήθηκε και λειτούργησε το έργο LIFEStymfalia, υπέστη μεγάλη ζημιά στη χλωρίδα και την πανίδα της λόγω της πυρκαγιάς.

Επίσης, σημειώνουν πως με το υπ’αρ. 21/17.12.20 έγγραφο της Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την προστασία των περιοχών του δικτύου NATURA 2000 στην χώρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μετά από τις διαβεβαιώσεις σας και την επιχειρηματολογία σας πριν οκτώ μήνες (…), οι προστατευόμενες περιοχές είναι απροστάτευτες», ενώ τονίζουν πως στις 17 Δεκεμβρίου 2020 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταδίκασε τη χώρα μας (C849/19) για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους (Οδηγία 92/43/ΕΟΚ).

Κατόπιν των ανωτέρω, επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ» με το οποίο ζητούνται απαντήσεις και άμεσες παρεμβάσεις για τα εξής:

α) τα αίτια της χριστουγεννιάτικης πυρκαγιάς στον υδροβιότοπο της Λίμνης Στυμφαλίας.

β) την αποτίμηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου στην χλωρίδα και πανίδα της λίμνης από αυτή την πυρκαγιά.

γ) Τις ενέργειες για την αποκατάσταση της οικολογικής ζημιάς.

δ) Τις ενέργειες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα και από ποιους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αποφευχθούν αυτού του είδους τα περιστατικά και ποια η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των γενικότερων δράσεων για την προστασία της Λίμνης Στυμφαλίας

ε) Αν η πρόταση του προγράμματος LIFE - Stymfalia, έχει εφαρμοστεί ως σήμερα.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2021 

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ




ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ Του Βουλευτή Γ. Ψυχογιού για αναποτελεσματική Κυβερνητική πολιτική σε όλο το φάσμα της διαχείρισης της πανδημίας

  

Σημεία από την παρέμβαση του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel και τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη για την κατάσταση στη διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, το άνοιγμα των σχολείων και την ζημιά στην οικονομία.

Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια της ανθρώπινης ζωής και ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά, όπως στην περίπτωση του πεντάχρονου στη νέα δομή της Μαλακάσας. Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την συνεχιζόμενη τραγωδία στη συγκεκριμένη δομή που έχει κοστίσει πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δαπανήθηκαν με απευθείας αναθέσεις και διαφανείς διαδικασίες.

Πρέπει όμως και η Ευρώπη να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να μην φορτώνει τις χώρες πρώτης εισόδου με όλο το βάρος διαχείρισης του προσφυγικού.

Είναι έκθετη η Κυβέρνηση στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, τα μηνύματα που εκπέμπει είναι εντελώς αντιφατικά. Έχει προκαλέσει σύγχυση σε γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι επωμίστηκαν την ευθύνη να καλύψουν τα κενά που δημιούργησε η ασκούμενη πολιτική τόσο όταν τα σχολεία λειτουργούσαν όσο και στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης. Δεν εκμεταλλεύτηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις, να βρεθούν χώροι ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με λιγότερους μαθητές ανά τάξη και να γίνουν τα απαραίτητα μαζικά τεστ για να θωρακιστούν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Έχει θολώσει την εμπιστοσύνη που πρέπει να υπάρχει στο επόμενο διάστημα με την υλοποίηση του εμβολιασμού.

Η Κυβέρνηση στο θέμα της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει δημιουργήσει μια αποπνικτική κατάσταση που θα φανεί εντονότερα στο επόμενο διάστημα.

Το μαξιλάρι ασφαλείας των 37δις και η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν αξιοποιήθηκαν για να κρατηθεί όρθια η οικονομία. Η δυνατότητα να βγούμε εκτός του συμφώνου σταθερότητας χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς δεν αξιοποιήθηκε. Οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες είναι σε απόγνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη όλων αυτών των ανθρώπων. Μη επιστρεπτέες ενισχύσεις με βάση τον τζίρο του 2019, ειδικό επίδομα όλων όσων πλήττονται προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους και τις υποχρεώσεις τους, ρύθμιση των οφειλών με κούρεμα της βασικής απαίτησης, κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος και το σημαντικότερο, με μια νέα οικονομική πολιτική που θα εξασφαλίσει την επιβίωση των πολλών και όχι την συγκέντρωση όλο και περισσότερων στα χέρια λίγων και ισχυρών.

Μπορείτε να δείτε την παρέμβαση στο σύνδεσμο: https://youtu.be/ xz0oFPPkUdk


Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεμέας Γ. Ψυχογιού με μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   

Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεμέας με μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συζήτηση με τον Δ/ντη του σχολείου κ. Γ.Νάκη και τους εκπαιδευτικούς παρουσία και του Δημάρχου Νεμέας, κ. Κ.Φρούσιου.

Προτάσεις μας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων που άνοιξαν χωρίς καμία προετοιμασία και ενίσχυση.

Παρεμβάσεις μας για την βελτίωση της κατάστασης και την συνολική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, σε συνεργασία με τους Δήμους που τα προηγούμενα χρόνια στηρίξαμε μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος για την θωράκιση σε υποδομές και υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια