Header Ads

Δ.Ι.Σ. ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΚΑΝΑΛΙΑ, ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ φ.1727

Δ.Ι.Σ.: Ελεύθερη επιλογή του κάθε ανθρώπου να κάνει το εμβόλιο 
Προετοιμάζεται προσφυγή στο ΕΣΡ για τα fake news καναλιών τα Θεοφάνια

  

O ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, τα fake news και το «αντάρτικο» ορισμένων μητροπολιτών που έριξαν τον Σταυρό στη θάλασσα την ημέρα των Θεοφανίων ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που ολοκληρώθηκαν χθες.

Συγκεκριμένα, η ΔΙΣ αναφέρθηκε στο ζήτημα του εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος κατά του Covid-19 δεν απαιτούν τη χρήση καλλιεργειών εμβρυϊκών κυττάρων για την παραγωγή τους.

Μάλιστα, απευθυνόμενη προς αυτούς που παρουσιάζουν διάφορα σενάρια απειλής, διευκρινίζει ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν είναι ζήτημα θεολογικό ή εκκλησιαστικό, αλλά ιατρικό - επιστημονικό και αποτελεί ελεύθερη προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου σε επικοινωνία με τον γιατρό του, χωρίς ο εμβολιασμός να συνιστά έκπτωση από την ορθή πίστη και ζωή. Υπενθύμισε, εξάλλου, ότι ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν.

Παράλληλα, συζήτησε εκτενώς όσα αφορούν τον εορτασμό των Θεοφανίων, σημειώνοντας πως εντός των ναών παρατηρήθηκαν τάξη και τήρηση των προβλέπόμενων υγειονομικών μέτρων, ενώ οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων ήταν ελάχιστες, εννοώντας κάποιους ιεράρχες όπως ο Καλαβρύτων και ο πρώην Καλαβρύτων, οι οποίοι έριξαν τον Σταυρό στη θάλασσα. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», για να μη στοχοποιήσει κάποιον η Ιερά Σύνοδος θα αποστείλει επιστολή προς όλους τους μητροπολίτες, με την οποία θα τους καλεί να τηρούν απαρεγκλίτως ης εγκυκλίους της Συνόδου.

Επίσης, η ΔΙΣ θα προσφύγει στο ΕΣΡ ζητώντας την επιβολή προστίμου στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΙpha, Σκάι και Star, καθώς και σε κάποια έντυπα, επειδή προέβαλαν εικόνες από παλαιό εορτασμό των Θεοφανίων ως φετινές. Με αφορμή, ακόμη, κάποιες παρακμιακές επιθέσεις εναντίον των γραφείων της Μητροπόλεως Πειραιώς και του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου, η ΔΙΣ γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, το 96% των περιστατικών σε ιερούς χώρους που καταγράφηκαν το 2019 αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Επιπλέον, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν όη η Εκκλησία πλέον θα συνομιλεί μόνο με την υπουργό Παιδείας και όχι με τον κ. Γεραπετρίτη, όπως συνέβαινε ως τώρα. Επιπροσθέτως, ο μητροπολίτης Ιλίου σχολίασε πως η Σύνοδος έχει προσφύγει στο ΣτΕ για το θέμα των Θεοφανίων, αλλά και για το γεγονός ότι επιτρέπονται οι πολιτικοί γάμοι, ενώ απαγορεύονται οι θρησκευτικοί και οι βαπτίσεις.

Πηγή «δ»





Δεν υπάρχουν σχόλια