Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1727

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Τυχαία η έλευση της Τρόϊκα ή για πίεση εθνικής κυριαρχίας;


Εν μέσω πανδημίας και των προβλημάτων που μας δημιουργούν σε καθημερινή βάση οι βάρβαροι και άπλειστοι γείτονές μας στα Ελληνοτουρκικά τα τελευταία δέκα χρόνια κατέφθασαν στην Αθήνα εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών (πρώην Τρόϊκα) και από τη Δευτέρα άρχισαν επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τις τράπεζες. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», βασικό τους αντικείμενο οι αναστολές εδώ και καιρό πλειστηριασμών, οι αναστολές δηλαδή πληρωμής τοκοχρεολυτικών δόσεων που διατηρήθηκαν. Επί πλέον πρέπει να επανέλθουν στην κανονικότητα – κατά το συμφέρον τους - και ένα κάρο άλλα θέματα σχετιζόμενα με τα κόκκινα δάνεια και την υγεία των Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Πιστωτικών Ιδρυμάτων, τα οποία, κακά τα ψέματα, δεν δίνουν νέα δάνεια, δεν χρηματοδοτούν την οικονομία, έχουν κλείσει τις κάνουλες ιδιαιτέρως στις μικρότερες των επιχειρήσεων και απλώς παλεύουν να μαζέψουν τα χρωστούμενα…

Το εννεάμηνο της αναστολής καταβολής των δόσεων παρήλθε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν συναινεί σε παροχή νέων διευκολύνσεων και ως εκ τούτου θα αρχίσει να ασκείται πίεση προς τις επιχειρήσεις. Πόσοι άραγε, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Και σε πόσους θα μπορέσουν οι τράπεζες να εφαρμόσουν αναγκαστικά μέτρα; Διλήμματα μεγάλα για την κυβέρνηση. Οπως και για τους τραπεζίτες, οι οποίοι έχουν ξεχάσει πώς είναι να χρηματοδοτείς επιχειρήσεις και επενδύσεις…

Σοβαροί και διαπρεπείς οικονομολόγοι έχουν καταγγείλει τον οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας και την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας στα αρπακτικά που άρπαξαν όλα τα φιλέτα αντί πινακίου φακής και νέμονται τη λειτουργία τους. Βιομηχανίες, επιχειρήσεις, λιμάνια. Αεροδρόμια, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, διεθνείς δρόμοι, ξενοδοχεία και άλλα πολλά, έφυγαν από τα χέρια της πατρίδας μας και τα εκμεταλλεύονται οι Γερμανοί και ΣΙΑ. Ο πολιτικός κόσμος αντί να ψάξει να βρει τη λύση, υπήρξε ο δημιουργός του προβλήματος, λες και όλοι είχαν την εντολή τους.

Και τώρα, σήμερα, μας ήλθαν οι ξενόφερτοι «θεσμοί», όπως βάπτισαν την ΤρόΪκα. Σε μια χρονική συγκυρία γεγονότων πρωτόγνωρων, με την ομπρέλα των νεοφανών λέξεων «Επανεκκίνηση» και «Κανονικότητα» μας βομβαρδίζουν νυχθημερόν, αφού μας αφαίρεσαν κάτω από τη μάσκα το χαμόγελο της αισιοδοξίας για το μέλλον. Τυχαία η έλευση της Τρόϊκα ή για πίεση εθνικής κυριαρχίας;





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ρεκόρ κρουσμάτων παρά τους εμβολιασμούς στο Ισραήλ


Για την πανδημία υπάρχουν δύο βασικές σχολές με αντικρουόμενες επιστημονικές τοποθετήσεις. Η μία είναι αυτή που στηρίζουν με νύχια και με δόντια όλα τα διεθνή Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και όλες οι «Συστημικές» κυβερνήσεις σε όλα τα διοικητικά επίπεδα. Είναι αυτοί που σχίζουν τα ιμάτιά τους πως υπάρχει ο τρόμος και η εκδοχή της πανδημίας του covid 19, ενώ ιεροποιούν τα εμβόλια και το απαραίτητο των εμβολιασμών, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το απαραίτητο του χρόνου τριών και τεσσάρων ετών έρευνας, μελέτης και τυχόν παρενεργειών. Η πλύση εγκεφάλου των πολιτών συνεπικουρούμενη και από τα περιοριστικά μέτρα, τη μάσκα, την αποστασιοποίηση, τα λουκέτα των επιχειρήσεων, αποτελούν το απόλυτο όπλο πιθαναγκασμού και ανελευθερίας.

Η άλλη είναι αυτοί, που υποστηρίζουν την ανάγκη τήρησης των πάγιων κανόνων αντιμετώπισης τυχόν πραγματικής πανδημίας. Κάνοντας χρήση του δικαιώματος, που τους δίνουν οι επιστημονικές τους σπουδές, παρουσιάζουν επιχειρήματα με τα οποία αποδεικνύουν πως έχει διογκωθεί ο ρόλος του κορονοϊού, που είναι αποτέλεσμα εργαστηριακής παραγωγής και προελεύσεως συγκριτικά με την κοινή γρίπη.

Είναι ενάντιοι στα περιοριστικά μέτρα, το γενικό κλείσιμο των επιχειρήσεων, που διαλύει την οικονομία και στέλνει πιο πολλά θύματα με υποκείμενα νοσήματα προ της ώρας τους στον άλλο κόσμο. Ισχυρίζονται πως η τρομολαγνοία του κορονοϊού και η υποβάθμιση του αντίθετου επιστημονικού λόγου, με την κατηγορία της συνομωσιολογίας και των ψεκασμένων, οδηγούν στην κατάλυση της δημοκρατίας και της ατομικής ελευθερίας.

Όσο για τον εμβολιασμό των Λαών, ακούγονται πολλά. Τα εμβόλια π.χ. στο Ισραήλ δεν έχουν καταφέρει ακόμα να χαλιναγωγήσουν την πανδημία. Τα νέα κρούσματα, όπως αναφέρει το https://www.olympia.gr, ανησυχούν τις αρχές αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Το Ισραήλ έχει εφαρμόσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού στον κόσμο, αναλογικά με τον πληθυσμό. Αποδεικνύεται όμως για άλλη μια φορά ότι το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια. Ήδη στην χώρα έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 2 εκατομμύρια πολίτες με την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά το Ισραήλ κατέγραψε τη Δευτέα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, με τις νέες μολύνσεις να φτάνουν τις 10.000! Αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι τα δύσκολα για την πανδημία είναι μπροστά μας, όπως είχαν αποκαλύψει τόσο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Κοντέξ όσο και η καγκελάριος Μέρκελ στην κλειστή συνεδρίαση του CDU.

Οι σκεπτόμενοι Έλληνες πολίτες, που ανήκουν και στις δύο σχολές θα ήθελαν περισσότερα συγκριτικά στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους της κοινής γρίπης και άλλων ασθενειών μετά την εμφάνιση του κορονοϊού. Γιατί δεν το κάνουν κατά τα άλλα λαλίστατοι παρουσιαστές ειδήσεων;








Δεν υπάρχουν σχόλια