Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1726

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ο χρονικός ορίζοντας το τέλος δεν είναι μακριά, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα των Παραπολιτικών. Ο Υπουργός έκανε τρεις παραδοχές ενώ ανέφερε πως το ΕΣΥ του 21ου αιώνα είναι ανθρωποκεντρικό και αποτελεσματικό. «Η υγειονομική κρίση, αυτή η πρωτόγνωρη πανδημία, έφερε στο προσκήνιο μία αλήθεια που βασίζεται σε τρεις παραδοχές». Πάνω από όλα η Υγεία. Αλήθεια απλή, αλλά καθόλου απλοϊκή. Παραδοχή πρώτη: Χωρίς Υγεία δεν υπάρχει οικονομία. Παραδοχή δεύτερη: To Εθνικό Σύστημα Υγείας αποδεικνύεται ο πρωταγωνιστής της ομαλής λειτουργίας του Κράτους. Παραδοχή τρίτη: Είναι η στιγμή να δούμε ξανά την αξία του κοινωνικού κράτους, μέσα από τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, μέσα από πολιτικές που δημιουργούν ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύνατους συμπολίτες μας, για αυτούς που δεν μπορούν και δεν έχουν. Η υγειονομική κρίση κάποια στιγμή θα τελειώσει. Οι παρεπόμενες συνέπειές της, όμως είναι εδώ παρούσες. Γι’ αυτό χτίζουμε το Ε.Σ.Υ. του 21ου αιώνα• ένα Ε.Σ.Υ. ανθρωποκεντρικό και αποτελεσματικό. Βάζοντας «πρώτα τον ασθενή», στηρίζοντας τους υγειονομικούς μας, προστατεύοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής. Η χρονιά του 2020 θα μείνει στη σύγχρονη Ιστορία ως το ορόσημο της βελτίωσής του», πρόσθεσε.
  
«Καλή χρονιά» με τέσσερις φωτογραφίες από την την έλευση του 2021 από κάθε γωνιά του πλανήτη ευχήθηκε μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Ανάμεσα σε αυτές είναι και μία από τους εορτασμούς στην Αθήνα με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον Παρθενώνα. «Ευτυχισμένο το νέο έτος. Γιορτάζουμε την αρχή του 2021 σε όλο τον κόσμο. Ο πλανήτης επωφελήθηκε από τα τέσσερα μεγάλα χρόνια της “America First” (σ.σ. η πολιτική της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ)» αναφέρει στο μήνυμά του.

Το εμβόλιο είναι ένα όπλο στα χέρια μας στον πόλεμο κατά της πανδημίας, όμως, «έχουμε δρόμο μπροστά μας, άρα πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Διαφορετικές από τις συνήθεις τέτοιες μέρες, μελωδικές ευχές πλημμύρισαν φέτος το Κίνημα Αλλαγής, καθώς ακούσθηκαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη χορωδία του χωριού Επίσκεψη, στη βόρεια Κέρκυρα, με την Φώφη Γεννηματά να υπογραμμίζει τη μεγάλη ελπίδα που γεννά το μεγαλύτερο, όπως επεσήμανε, δώρο της επιστήμης στον άνθρωπο, το εμβόλιο.

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα με αφορμή όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχετικά με την αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας για μια εβδομάδα. Αφού επί τόσες ημέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό, με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού, σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού lockdown. Αυτά τα «μπρος πίσω» είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο,» αναφέρει
 
Η σεναριολογία του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης έπαιξε πολύ στα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. το Σαββατοκύριακο. Ήταν αναμενόμενο από πολλές πλευρές, οι οποίες η κάθε μια από αυτές είχε το δικό της σκοπό να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Σε δύο εφημερίδες που διάβασα και οι δύο συμπερ ι ε λ ά μ β α ναν στη σχετική πρόταση για το μέλλον των σημερινών και τον δικό μας Χρίστο Δήμα και μάλιστα στον ίδιο προορισμό. Στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ή αναβάθμισή του. Χωρίς να μου πέφτει λόγος, θα έλεγα πως η ίδρυση Αυτοτελούς Υπουργεία Καινοτομίας όπου και δια πρέπει αποτελεί το μέλλον…
  
Σκληρό το σχόλιο του Νίκου Φίλη για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη σκλήρυνση του lockdown, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία. Ο «σχολάρχης» του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συγκεκριμένα.«Σα να μην πέρασαν 4 μήνες από το αποτυχημένο άνοιγμα των σχολείων, την εμφάνιση κρουσμάτων σε εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, τη διάδοση του ιού σε ενήλικες, που οδήγησαν στο κλείσιμό τους. Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν οπωσδήποτε, σύμφωνα με τον τρόπο που έχουν υποδείξει οι ειδικοί, οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
  
Για πρώτη χρονιά στο τιμόνι της Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, παρουσίασε, κατά τη γνώμη μου, σοβαρό έργο τόσο στα προβλήματα της καθημερινότητας ό,σο και στα αναπτυξιακά Περιφερειακά έργα. Τούτο οφείλεται προφανώς στην Πανεπιστημιακή του γνώση, ως πολιτικός μηχανικός, στην Αυτοδιοικητική του εμπειρία, στη σχέση του με την κεντρική εξουσία και φυσικά στην πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τούτου, του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Γκιολή και των δύο θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Θεοχ. Βυτινιώτη και Αθ. Κόρκα!...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αναστάσιος Γκιολής, έχει πιάσει το νόημα που έχει σχέση με την τοπική επιχειρηματική δραστηριότητα. Ειδικά τη χρονιά που μας άφησε , αλλά και σ΄ αυτήν που ήδη βρίσκεται στην αρχή της. θα τον δούμε να δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του, όπως σ΄αυτήν που αναφέρει στο faceboo: «Επισκέφθηκα το Οινοποιείο του φίλου X.Μπαραφάκα να δώ από κοντά τον οικογενειακό καθημερινό τους αγώνα, αφού οι ετικέτες τους βρίσκονται στα καλύτερα εστιατόρια και μαγαζιά. Η Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα στηρίζει εμπράκτως με έργα τη Νεμέα και τα καλά της. !Καλές δουλειές σε όλους…»
  
Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, το τελευταίο δεκαπενθήμερο έζησε τον γλυκό εφιάλτη των κοινωνικών σχέσεων. Τα Χριστούγεννα λόγω θέσεως ήταν υποχρεωμένος Να δεχθεί επισκέπτες και να ανταλλάξει ευχές με εκατοντάδες συμπολίτες μας. Την Πρωτοχρονιά, ημέρα του Αγίου Βασιλείου, αν κα δεν εόρταζε λόγω πρόσφατου πένθους, ήταν επίσης να δεχθεί τις ευχές και την αγάπη των συμπολιτών του, που δεν ήταν και λίγοι. Το τηλέφωνό του ήταν σε συνεχή λειτουργία και δεν τον έπιανες παρά μόνο κατά τύχη σε κάποιο διάλειμμα. Τόσο πολύ τον πηγαίνουν τον Αναστάση. ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ αι το ΧΡΟΝΟΥ…

Μου τηλεφώνησε αναγνώστης από τη δυτ. Κορινθία και μου είπε: Βλέπω πως εκθειάζεις σε δημοσίευμά σου τα επιτεύγματα του Δημάρχου μας Βλάση Τσιώτου που πρέπει να είναι ευχαριστημένος για 150 χιλιάδες που πήρε από υπουργείο… Του εξήγησα πως όταν αναφερόμουν σε χρηματοδότηση έργων εκατομμυρίων εννοούσα αρχικά τα 2,8 και πλέον εκατομ. που δόθηκαν για την ακτογραμμή Κορίνθου – Δερβενίου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί σε έργα της δυτικής Κορινθίας. Έχεις μπλέξει τις πρόσφατες χρηματοδοτήσεις της νέας ενίσχυση ύψους 85 εκατομ. ευρώ στους 332 δήμους της χώρας, που ενέκρινε ο Τ. Θεοδωρικάκος, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών... Τελικά μου είπε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώμη που του την έκανα αποδεκτή..

Φίλοι μου αναγνώστες, μια και μίλησα για συγγνώμη, ήλθε η σειρά μου να ζητήσω κι εγώ προσωπικά που φέρω το βάρος αυτής της έκδοσης. Πριν αναφερθώ στην αιτία του αιτήματος να σας πω δυο λόγια επεξηγηματικά. Σας έχω εξηγήσει και άλλες φορές ότι η όλη εργασία για να λάβετε στα χέρια σας το κάθε φύλλο ξεκινάει από εμένα χωρίς όμως να έχω τη βοήθεια που απαιτείται για την αποφυγή κάποιων λαθών. Αφού τραβήξει η όλη υπόθεση με εξαήμερο και ολοήμερο ξενύχτι, η εργασία φτάνει στη σελιδοποίηση και την εκτύπωση δοκιμαστικών σελίδων. Εδώ όμως δεν έχω την πολυτέλεια ενός διορθωτή κι έτσι μας διαφεύγουν κάποια λάθη, κυρίως ορθογραφικά, όπως στο προηγούμενο πρωτοσέλιδο. Συγγνώμη και την κατανόησή σας… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Το 2020, μια δύσκολη χρονιά λόγω του κορωνοϊού, η ΜΟΔ ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία σε πρωτοφανείς προκλήσεις, είπε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Την ωρίμανση, ένταξη σε προγράμματα και υλοποίηση 279 έργων σε 99 δήμους, υποστήριξε το 2020 η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ), παρέχοντας για πρώτη φορά και εξειδικευμένη νομική υποστήριξη στους ΟΤΑ. Στα πεπραγμένα της ΜΟΔ υπό το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Γιώργο Παπαδημητρίου, ξεχωρίζουν ο χειρισμός του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων κατά τρόπο ώστε να υλοποιηθούν γρήγορα τα προγράμματα υποστήριξης των πληττόμενων από την πανδημική κρίση επιχειρήσεων, η σύσταση Ομάδων Υποστήριξης για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), που αφορά στο πρόγραμμα για τις περιοχές της απολιγνιτοποίησης και για τις δράσεις του Πράσινου Ταμείου και η υποστήριξη των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων καθώς και των Γενικών Διευθύνσεων Δασών στην υλοποίηση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΣΠΑ).
  
Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να παραμείνουν ανοιχτοί ναοί ανήμερα των Θεοφανείων, αντιδρώντας σφόδρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Με ανακοίνωσή της δίνει εντολή στους Ιερούς Ναούς να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των εκκλησιών. Η απόφαση ελήφθη υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου αποφασίστηκε αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για αυστηροποίηση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων.

«Σχετικά με το θέμα της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου κατά τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, προκειμένου να παραστεί στην καθιερωμένη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, διευκρινίζονται τα εξής: Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση και καταλήγει: «Όπως αναφέρεται στην από 2 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η απόφαση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, που προβλέπουν μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων»

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξ. Τσίπρα, με αφορμή τους χειρισμούς της για την πανδημία. Κατηγορεί την κυβέρνησης ότι βάζει λουκέτο στην κοινωνία και την οικονομία κατόπιν εορτής και διερωτήθηκε τι θα πράξει ο πρωθυπουργός απέναντι στην απόφαση της Εκκλησίας να κρατήσει ανοικτούς τους ναούς κατά τα Θεοφάνια. Η κυβέρνηση τόσο καιρό αγνοεί τις εισηγήσεις των ειδικών για τα μαζικά τεστ, τα σχολεία, τα ρεβεγιόν, τους χώρους λατρείας. Το είδαμε, το είδε…


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ (Faisal bin Farhan Al Saud) είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και για τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις, όπως γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δένδιας. Ο Έλληνας Υπουργός εγκαινίασε μία επιθετική διπλωματική πολιτική, που απομονώνει αισθητά την Τουρκία από τις Μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής!
  
«Η στήριξη όλων μας στην προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι δεδομένη», δήλωσε ο τέως πλέον υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, μετά τον ανασχηματισμό. Σχολιάζοντας την απομάκρυνσή του είπε ότι «στην πολιτική μου διαδρομή η μοναδική αίσθηση μονιμότητας που υπάρχει, είναι η έννοια του καθήκοντος απέναντι στους πολίτες που με τίμησαν και με τιμούν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους» και ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «για την ευκαιρία και τη δυνατότητα που μου έδωσε να υπηρετήσω στο υπουργείο Τουρισμού». Υπάρχουν και φιλότιμοι!...

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, από ό,τι μου είπε φίλος δημοσιογράφος, που είναι αρμόδιος για τις εργασίες της Ελληνικής Βουλή, αντιμετωπίζει το βήμα κατά τις ομιλίες της με πολύ μεγάλη άνεση/ Έκλεισε δε με τη φράση «σαν να είναι οικείο και γνώριμο περιβάλλον». Στη φάση αυτή τον σταμάτησα και του είπα πως έπεσε μέσα. Η Μαριλένα είναι επιστήμων, μορφωμένη με ανώτατες σπουδές, αλλά και με προϋπηρεσία πολλών ετών στη δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, Γνωρίζει πολύ καλά να χειρίζεται τον πολιτικό λόγο!...

Όπως σας έχω πει και σε προηγούμενα παραπολιτικά σχόλια, αναφερόμενος στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γεώργιο Ψυχογιό, ο εκ της δυτικής Κορινθίας ορμώμενος πολιτικός, είναι πολύ καλός στην αποστολή του και χειρίζεται τα θέματα που τον αφορούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν δε θα μπορούσα να κάνω έναν σύντομο απολογισμό του έργου του, θα έλεγα ευθέως και με κάθε ειλικρίνεια πως: Αποτελεί ένα ζωντανό πολιτικό στοιχείο του Νομού μας, που τιμά τους εκλέκτορες, είναι πιστός στην κομματική γραμμή, ζει και μάχεται για τις ιδέες του, αλλά και για τα συμφέροντα των Κορινθίων. Έχει μέλλον!

Ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, διαπίστωσε προβλήματα στο θέμα της καθαριότητας και προσπαθεί να βρει τον τρόπο να απαλλαγεί από αυτό το πρόβλημα. Μετά την προμήθεια του ρυμουλκούμενου κλαδοτεμαχιστή αξίας 48.608,00€ μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ παρελήφθη και νέο μηχάνημα compact φορτω-εκσκαφέας με παρελκόμενα (υδραυλική σφύρα και υδραυλικό χλοοκοπτικό βραχίονα) στα πλαίσια ενίσχυσης και αναβάθμισης του στόλου του Δήμου. Ο νέος εξοπλισμός θα εξυπηρετήσει το έργο των τεχνικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Πολύ καλή ενέργεια!...

Η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων είναι προβληματισμένη από τα περιοριστικά μέτρα κατά της Πανδημίας του κορονοϊού. Ο Δήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης και οι συνεργάτες του, άνθρωποι που ζουν καθημερινά τα προβλήματα των δημοτών αι ειδικότερα την οικονομική κρίση του επιχειρηματικού κόσμου, είδαν με πολύ περίσκεψη την ερημιά της Εορταστικής Αγοράς και την έλλειψη της άφιξης παραθεριστών και επισκεπτών. Είναι βέβαιο πως θα μελετήσουν το θέμα αι θα κάνουν τις προτάσεις τους προς την εξουσία…

Για την παρουσία στο Δήμο Σικυωνίων της υπό τον Δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο, έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα, ως επί το πλείστον αρνητικά σχόλια. Σχόλια που προήρχοντο από πολλές πηγές προσώπων και φορέων, μηδέ του γράφοντος εξαιρουμένου. Οι επικρίσεις κατά του Δημάρχου ήταν αποσπασματικές για συγκεκριμένες περιπτώσεις και φυσικά δικαιολογημένες. Όταν μπήκα στο ιστολόγιο του Δήμου όμως και περιηγήθηκα στο ετήσιο απολογισμό του, προβληματίστηκα και είπα: Δεν είναι μηδενικό όλο το έργο του Δημάρχου, υπάρχουν αι πολλά θετικά στοιχεία. Και του χρόνου καλύτερα Δήμαρχε…

Οι τοπικές επιχειρήσεις, ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Νεμέα, Κώστας Φρούσιος, υπέστησαν μεγάλο οικονομικό πλήγμα. Σε μια περιοχή αμπελοοινική , όπως η Νεμέα, κάναμε προσπάθειες για την απόσταξη κρίσης και τον «πράσινο τρύγο», ώστε να αποσυμφορηθούν οι ποσότητες κρασιού που παρέμειναν στα οινοποιεία και παράλληλα να διασφαλίσουμε ομαλότητα στο τρυγητό του 2020. Στις υπόλοιπες επιχειρήσεις προχωρήσαμε στην απαλοιφή δημοτικών τελών κατά την περίοδο αναστολής της λειτουργίας τους, στις επεκτάσεις των κοινόχρηστων χώρων , που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά το άνοιγμα της αγοράς και είμαστε έτοιμοι μ’ οποιοδήποτε άλλο μέτρο χρειαστεί να σταθούμε αρωγοί στη στήριξη της τοπικής οικονομίας…
  
Πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, οι πρώτοι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Προτεραιότητα δόθηκε στους υγειονομικούς και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγόρη Καρπούζη. Ο Γρηγόρης Καρπούζης ευχήθηκε να εμβολιαστούν σύντομα όλοι οι πολίτες της χώρας για να τελειώσει αυτή η μάστιγα. Ύστερα από τον εμβολιασμό, σε δημόσια ανάρτηση του σε κοινωνικό μέσο, αναφέρει: “Το πρώτο βήμα προς την “ελευθερία” έγινε! Μετά από 5 ώρες αισθάνομαι περίφημα! Ακολουθήστε…. είναι ο μοναδικός δρόμος… Το Νοσοκομείο μας πρωτοπόρο και πρότυπο!”



Δεν υπάρχουν σχόλια