Header Ads

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» φ.1723

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ 2020

Προέδρου του Συλλόγου « Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Βραχατίου Κορινθίας

   

 
Φίλες και Φίλοι,

Η γέννηση του Θεανθρώπου στέλνει το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της πίστης στις καρδιές των ανθρώπων. Το φετινό μήνυμα των Χριστουγέννων, προβάλει πιο επίκαιρο από ποτέ, κάτω από τις σημερινές εξαιρετικά δυσμενείς Εθνικές, Οικονομικές και ψυχολογικές λόγω πανδημίας συνθήκες που διανύει η πατρίδα μας. Το ερώτημα, αν θα μας επιτραπεί να εορτάσουμε αυτές τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές όπως τις συνηθίσαμε από μικρά παιδιά, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, διατρέχει τη σκέψη της Ελληνικής κοινής γνώμης.

Η αβεβαιότητα, η φτώχεια, η ανασφάλεια, αλλά και η ελπίδα από το χαρμόσυνο άγγελμα από τις σάλπιγγες των Αγγέλων για τον ερχομό του Θεανθρώπου γεμίζει τις καρδιές των Χριστιανών πολιτών του Παγκόσμιου Ελληνισμού. Η δοκιμασία με τα Επιτίμια της Θείας βούλησης για την Αποστασία μας δοκιμάζονται και οδηγούν στο αίτημα της συγχώρησης και το Μέγα Ελεος του Θεού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ελληνικός Λαός βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Οπως έχουμε βιώσει και άλλες φορές, μπόρα είναι θα περάσει, θα καταλάβουμε το πώς και γιατί ξεφύγαμε από το δρόμο του Θεού, θα μετανοήσουμε και θα επανέλθουμε στην ορθή Πίστη. Τα συναισθήματα αλληλεγγύης, αλληλοϋποστήριξης και ανθρωπιάς είμαι σίγουρος ότι μας διακατέχουν όλους, ιδιαίτερα για τους συνανθρώπους, που μας έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές. Με αυτά τα συναισθήματα πορευόμαστε εδώ και αιώνες από γενιά σε γενιά. Ο κυρίαρχος στόχος μας ως Δ.Σ. ήταν και είναι να σταθούμε δίπλα στους ανήμπορους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη από την στήριξη και την συμπαράστασή μας, όχι μόνο τούτες τις Αγιες Μέρες, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου.

Σε μία εποχή που κυριαρχείται από αδελφοκτόνα μίση, που οι ¨Σωτήρες των Εθνών¨, που καθοδηγούν τον άνθρωπο στην αθεϊα, στον υλισμό και στην απαξία Αρχών και Ηθών, καλούμεθα να τηρήσουμε την ανθρωπιά μας. Σε μια εποχή της παντοδυναμίας του ευτελισμού και της αναλγησίας, της σκληρότητας ΄και του εγωκεντρισμού, καλούμεθα να αναλογιστούμε την απήχηση της διδασκαλίας Εκείνου,που επισφραγίστηκε από την εθελοντική του προσέλευση στην ανθρώπινη ζωή, στο σύντομο Λόγο του, στα Πάθη, στο Σταυρό, στο θάνατο και στην Ανάσταση.

Εστω και με τις σημερινές απάνθρωπες συνθήκες, που βιώνουμε όλοι, η αναμενόμενη Γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού της Αγάπης, της Ειρήνης, της Προσφοράς, της Αδελφότητας, της συγγνώμης και της Συγχώρησης, έρχεται στην καρδιά του χειμώνα για να ξεπροβάλλει την πολυπόθητη Ανοιξη!...

Αγαπητά μέλη, φίλοι και οπαδοί του Συλλόγου μας

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειες σας, οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων να είναι για όλους η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, να σηματοδοτήσουν το ξεπέρασμα της κρίσης και τη νέα αρχή, στην οποία θα ενσαρκώνεται το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων: Της αγάπης , Ειρήνης και της αλληλεγγύης…

Ευάγγελος Δ. Κόκκινος 
Πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» 
Βραχατίου Κορινθίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια