Header Ads

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ LOCKDOWN φ.1718

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Μήνυμα Προέδρου Ε.Σ.Κορίνθου για το δεύτερο lockdown

  
  

Είμαστε πλέον αντιμέτωποι με ένα δεύτερο lockdown. Για ακόμη μια φορά, τόσο οι έμποροι, όσο και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων καλούνται να διαχειριστούν αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που ζήσαμε πάλι για πρώτη φορά πριν από 6 μήνες περίπου. Οι επιπτώσεις από το πρώτο lockdown όμως είναι ακόμη νωπές. Με δυσκολία κρατήθηκαν «ζωντανές» οι επιχειρήσεις μέχρι και σήμερα, με συνεχείς μειώσεις στον τζίρο τους και κατακόρυφη πτώση της καταναλωτικής ζήτησης.

Τα μέτρα της Κυβέρνησης βοήθησαν ως ένα βαθμό και στήριξαν τους εμπόρους, αλλά δυστυχώς δεν επαρκούν. Θα πρέπει να δοθούν επιπρόσθετα μέτρα, ώστε να μη βάλουν οριστικό λουκέτο αυτοί που κατάφεραν να επιβιώσουν από το πρώτο καθολικό κλείσιμο της αγοράς. Ελπίζω πως η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί, θα αντιληφθούν ότι πλέον ο κλάδος του εμπορίου, που έχει χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, είναι στο χείλος του γκρεμού και θα δώσουν την απαραίτητη επιπρόσθετη στήριξη.

Από το Σάββατο λοιπόν, θα αντικρίσουμε και πάλι την εικόνα των άδειων δρόμων και των κλειστών καταστημάτων. Εύχομαι να μην επαναληφθεί πάλι και αυτό το διάστημα του κλεισίματος να βοηθήσει να περιορίσουμε την διασπορά του ιού, τηρώντας τα μέτρα που έχουν ανακοινώσει οι ειδικοί, ώστε σύντομα να μπορέσουμε πάλι να βρεθούμε στα καταστήματα μας.

Βασίλης Γεώργαρης





Δεν υπάρχουν σχόλια